Şimdi Ara

Kültürel Oyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlar kültürleşicem derken oyuna geldi. İnsanlar her kültürleşmede bir yanlış öğrendi. Ve hayatını cahillere göre daha çok yıprattı, kendini daha çok bozdu. Cahiller onlardan daha iyi yaşadı.

Çevrenize baktığınz zaman, yapılan araştırmalara baktığınız zaman, şiddet, kişilik bozukluğu vb. diğer sorunlar yahsilli/kültürlü/yüksek tahsililerde görülüyor.

Doğru mu? Sizce Neden oyuna geldi? Nasıl Oldu?

Bunca insan cahili sildi hayatını kaybetti. Bakın çok önemli. Bunca insan cahilin bildiğini, gördüğünü sildi hayatını kaybetti.

• Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır.

Cahillik ile eşekliği birbirine karıştırmamak gerekir.
  • Bu söz yanlış arkadaşım. Tahsillik cehaleti alsaydı eşeklik olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: windows.76.34

Bu söz yanlış arkadaşım. Tahsillik cehaleti alsaydı eşeklik olmazdı.

Bilgili eşek yok mu? O kadar çok ki. Entel ile entelektüel arasındaki fark gibi. İnsan ile adam gibi adam dediğimiz kavramlar arasındaki fark gibi...

Kültür nedir sizce?
    Size göre kim cahil kim bilgili?

Bir de çok merak ediyorum, kültürleşmek ne demektir yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 3 Ocak 2011; 18:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Bilgili eşek yok mu? O kadar çok ki. Entel ile entelektüel arasındaki fark gibi. İnsan ile adam gibi adam dediğimiz kavramlar arasındaki fark gibi...

Kültür nedir sizce?
    Size göre kim cahil kim bilgili?

Bir de çok merak ediyorum, kültürleşmek ne demektir yahu?

Çevremde fazlaca var ve sözlerine fazlasıyla katılıyorum
  • Bi insan cahil olduğu için mi eşektir, kendi kendine yarattığı bir karakteristik havayla mı eşektir. Anlamadım dediğini Ömer. Bilgili adam nasıl eşek oluyo? Ben eşek olan insana bilgili demem. Kültürlü olmak bilgili olmak aynı şey değil mi?

Demeye çalıştığım;

http://www.izafet.com/kadinca-serbest-alan/551043-ankete-gore-kadinlar-dayak-istiyor.html
  • quote:

Bi insan cahil olduğu için mi eşektir, kendi kendine yarattığı bir karakteristik havayla mı eşektir. Anlamadım dediğini Ömer. Bilgili adam nasıl eşek oluyo? Ben eşek olan insana bilgili demem. Kültürlü olmak bilgili olmak aynı şey değil mi?

Demeye çalıştığım;

http://www.izafet.com/kadinca-serbest-alan/551043-ankete-gore-kadinlar-dayak-istiyor.html

Her bilgili insan kültürlü insan demek değildir.
    Kültür sadece bilgi tabanına oturtulamaz. Kültürün şekillenmesinde ortak tarihi geçmiş, ortak dini inanış, ortak dil, örfler, gelenekler gibi birçok etken söz konusudur.
    Aynı bilgiye sahip bir İngiliz vatandaşının kültür düzeyi ile Fransız vatandaşının kültür düzeyi farklıdır.

Kültüre sadece kitapların içeriği (bilgi) olarak baktığınız için uzlaşamayız sizinle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnsanlar kültürleşicem derken oyuna geldi. İnsanlar her kültürleşmede bir yanlış öğrendi. Ve hayatını cahillere göre daha çok yıprattı, kendini daha çok bozdu. Cahiller onlardan daha iyi yaşadı.

Çevrenize baktığınz zaman, yapılan araştırmalara baktığınız zaman, şiddet, kişilik bozukluğu vb. diğer sorunlar yahsilli/kültürlü/yüksek tahsililerde görülüyor.

Doğru mu? Sizce Neden oyuna geldi? Nasıl Oldu?

Bunca insan cahili sildi hayatını kaybetti. Bakın çok önemli. Bunca insan cahilin bildiğini, gördüğünü sildi hayatını kaybetti.

quote:

Cehalet ile eşekliği başdaştırmışsınız ikinci yorumunuzda.

İlk yorumunuzda ise cahilliği övmüşsünüz.

Kültür nedir sizce?

• Ben kültürlüyüm deyince insan, benim aklıma efendilik, davranışları düzenli, şiddetten uzak, çocuksu davranmayan, böyle adam akıllı bir adam ya da insan gibi insan geliyo.

Cahil derken insanların dilinde (Özellikle Kültürlünün) tanımlanmış adıyla konuşuyorum. Cahil deseler yoksa cahil sandığımız insanlar aslında çok çok bilgili desem doğrudur herhalde. Cahilliği övnmekten kastım bu.

Bazen cahil dediğimiz insanın, ben cahilim ama senden bin kat iyiyim dediğini duyarsınız. Bunlar boş laf değil.

Yani insanlar kültürleşicem dedi bozuldu demek istiyorum.

Kültürlüye bakıyorum cahilin bildiğinden habersiz, cahil ondan çok efendi, cahil kültürlüden daha az dertli/sorunlu gibimede geliyo, cahil kültürlünün uğradığı bilimsel yanlışlara uğramıyo, cahil kültürlü kadar kendini yıpratmıyo, cahil belkide daha uzun yaşıyo, vs. vs....

Ama şu bi gerçek, genel manada kültür yok. Herkes hala eksik, yanlış ve bozuk.

Kültür bilgiye eş değer anlam değil mi? Siz kültürü ne olarak alıyosunuz?

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BClt%C3%BCr

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim

Wikipedia ya bi bakın.

Kültür/bilim/din/tahsil aynı şey. İnsanın adetleri, inançları, okulda gördüğü dersleri, evdeki düzeni, yaşam tarzı, işi gücü, herşeyi bir bilim. İnsanlar kültürle bilimi karıştırdı, kültüre bilim demedi, kültürü farklı tanıdı kültüre duygusal davrandı, bilim diye başka bişeylere isim verdi, bilim diye tanımladığı şeye ağır bir hava verdi, dine bilim (din kültürü ve ahlak bilgisi ne demek ayrıca bu arada) demedi, o oldu bu oldu iş karıştı..

Kültür Bakışı; kariyer, seviye, otoriterlik, karizma, adamlık, kadınlık, vb. duygusal durumları.... doğurdu.
    Bilim Bakışı; Çok zor, ağır bir şey, herkes taşıyamaz, bir karışıklık, içinden çıkılmazlık, bilim adamı deyince ürkütücü acayip hisler... doğurdu.

Kültür ayrı, bilim ayrı, din ayrı, tahsil ayrı bir tanımlama yapıldı, insanlarda bir dengesizlik doğdu. Kültürlüden seviye beklerken seviyesizlik, kültürsüzden saygısızlık beklerken saygı, bir müslümandan bir müslümanlık beklerken şeytanlık, tahsilliden saygı beklerken saygısızlık görüldü....

• @windows

quote:

Ben kültürlüyüm deyince insan, benim aklıma efendilik, davranışları düzenli, şiddetten uzak, çocuksu davranmayan, böyle adam akıllı bir adam ya da insan gibi insan geliyo.

Eğer kültürlü deyince aklına böyle adamlar geliyorsa cahilleri neden bu kültürlülerin üstünde tutuyorsun? Cahil kültürlü diye tanımladıklarınızdan daha mı üst statüdedir?

Cahil kimdir? Sanırım yüzeysel olarak tanımlamaya kalkarsak, öğrenmeyi edinmeyi aklına bile getirmeyen bir kişiye denebilir. Bu durumda cahilin ne kadar iyi olduğunun bir değeri olur mu? Kendi mi seçmiş iyi olmayı, iyi olmak öyle yetiştirildiği için değerli olmaz. Kısacası cahilin iyiliği değerli değildir. İyiliği iyidir belki.

Siz kültürü hem bilgiye eş değer olarak tanımlıyorsunuz hem de cahil ondan daha bilgili diyorsunuz nasıl oluyor bu?

Kültür, din, bilim hepsi farklı alanlara ve tanımlara sahipler. Birbirleriyle ilişkileri var, fakat aynı şey olmadıkları aşikar.

Kültür nasıl bilim olabilir? Kültür bir bakıma toplumsal inşadır. Bilimin bununla ne alakası var? Kültür toplum değerleri, görenekleri, anlamlandırmaları ile alakalıdır, bilim bu mu yani? Kültürün ikinci anlamını kullanıyorsunuz siz; yani ''çok kültürlü adam'' dedikleri anlamı, o da sadece bilgiyle alakalı değildir ki, örneğin yemek yeme biçimine bile ''kültürlü adam vesselam, nasıl yeneceğini biliyo'' denilebilir, onun da bilim ile ve salt bilgi ile alakası yoktur. Kavram karmaşasına düşmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.