Şimdi Ara

Kültür ve Bilim Konu İndeksi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
7.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oldukça yararlı olacak teşekkürler feylesof..
  • quote:

Orjinalden alıntı: felsefika

aslinda yeni uyelere biraz da haksizlik mi yapiyoruz farkinda olmadan acaba diye dusunuyorum.
    dusunuyorum ki onlar da ayni konulari farkli basliklarla acmis olabilirler. bunlar bizim tartistigimiz konular olabilir. fakat onlar bu konulari daha once tartismadilar. ve kendi aralarinda tartismak istiyor da olabilirler. yani artik bizim tartisip bitirmis oldugumuz bir konuyu bu nedenle daha detayli tartisma imkanlari olmayabilir. ve bir de zaten belki de artik bizlerin de bu konular da fikri degismis de olabilir. biz eger istersek yeni tartisma konularinda onlara katilabiliriz istemessek katilmayabiliriz. boylece onlar da kendi aralarinda baskalarinin fikirlerinde alinti yapmadan tartismalarina devam edetmis olurlar. sizce de boylesi daha guzel olmaz mi...

felsefika haklısın. Önemli hususlara değinmişsin.

Aynı konuların tekrar tekrar açılmaması ve varolan konuların üzerine birşeyler eklenmesiyle beraber asıl düşüncem doygun bir içeriğe ulaşan tartışmaların göz önünde olmasıydı. Gerçi şundan eminim ki bu indekse bakılmaksızın konular tekrar tekrar açılmaya devam edilecek. Yeni yüzlerle yeni tartışmalar yapılacak.
    Benzer konuları açanların konularının kilitlenmesi yeni üye olan arkadaşlara gerçekten de haksızlık olacaktır. Bu nedenle yöneticilerden ricam burada benzerleri varolan ve yeni açılacak olan konuların kilitlenmemesi yönündedir.

Ayrıca bahsettiğin gibi fikirlerimiz zamanla değişiyor / gelişiyor. Kimi konularda fikirlerimiz aynı olsa bile farklı bir bakış açısını geliştirmiş olabiliyoruz. Eski konuları tararken insan çok daha iyi farkedebiliyor bunu. Bu açıdan da eski bir tartışmanın devam ettirilmesi bizler için pek iyi bir durum değil gibi. Yani aslında bir tazelenme/yenilenme şart görünüyor. Hatta mesela bu tazelenme için "Dönüp Gelinen Aynı Nokta" konusu bile indirilip yepyeni tartışmalara fırsat verilebilir. Yeni açılan bir konu doygun, istifade edilecek bir kıvama geldiğinde bu indekse eklenir. Yani bu konu sadece "arşiv" işleviyle bir kenarda durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 31 Mayıs 2008; 18:32:35 >

• Merhabalar sayın Feylesof bir süredir pek giremiyordum. (Ve birde ne göreyim yeni bir düzenleme)

Gerçekten güzel olmuş yararlı olacağına inanıyorum. Kendi adıma teşekkür ederim.
  • Bir fikir sunabilirmiyim.

Sayın Feylesof ve felsefikanın konuşmalarından dolayı yazıyorum.

Yeni üye olmuş ve kültür bilime ilk giren arkadaşlara bilgilendirme amacı ile otomatik olarak PM yollanabilirmi? Küçük bir kültür bilim haritası gibi birşey, daha sağlıklı bilgi alışverişi olması açısından. Hem yeni üyeler konu açmadan önce bu bölümü ziyaret etmiş olurlar, hemde bölüm hakkında bilgilenmiş olurlar. Dolayısı ile yeni konu açmadan önce konu hakkında daha önce konuşulup konuşulmadığını öğrenmiş olurlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Orjinalden alıntı: felsefika

aslinda yeni uyelere biraz da haksizlik mi yapiyoruz farkinda olmadan acaba diye dusunuyorum.
    dusunuyorum ki onlar da ayni konulari farkli basliklarla acmis olabilirler. bunlar bizim tartistigimiz konular olabilir. fakat onlar bu konulari daha once tartismadilar. ve kendi aralarinda tartismak istiyor da olabilirler. yani artik bizim tartisip bitirmis oldugumuz bir konuyu bu nedenle daha detayli tartisma imkanlari olmayabilir. ve bir de zaten belki de artik bizlerin de bu konular da fikri degismis de olabilir. biz eger istersek yeni tartisma konularinda onlara katilabiliriz istemessek katilmayabiliriz. boylece onlar da kendi aralarinda baskalarinin fikirlerinde alinti yapmadan tartismalarina devam edetmis olurlar. sizce de boylesi daha guzel olmaz mi...

felsefika haklısın. Önemli hususlara değinmişsin.

Aynı konuların tekrar tekrar açılmaması ve varolan konuların üzerine birşeyler eklenmesiyle beraber asıl düşüncem doygun bir içeriğe ulaşan tartışmaların göz önünde olmasıydı. Gerçi şundan eminim ki bu indekse bakılmaksızın konular tekrar tekrar açılmaya devam edilecek. Yeni yüzlerle yeni tartışmalar yapılacak.
    Benzer konuları açanların konularının kilitlenmesi yeni üye olan arkadaşlara gerçekten de haksızlık olacaktır. Bu nedenle yöneticilerden ricam burada benzerleri varolan ve yeni açılacak olan konuların kilitlenmemesi yönündedir.

Ayrıca bahsettiğin gibi fikirlerimiz zamanla değişiyor / gelişiyor. Kimi konularda fikirlerimiz aynı olsa bile farklı bir bakış açısını geliştirmiş olabiliyoruz. Eski konuları tararken insan çok daha iyi farkedebiliyor bunu. Bu açıdan da eski bir tartışmanın devam ettirilmesi bizler için pek iyi bir durum değil gibi. Yani aslında bir tazelenme/yenilenme şart görünüyor. Hatta mesela bu tazelenme için "Dönüp Gelinen Aynı Nokta" konusu bile indirilip yepyeni tartışmalara fırsat verilebilir. Yeni açılan bir konu doygun, istifade edilecek bir kıvama geldiğinde bu indekse eklenir. Yani bu konu sadece "arşiv" işleviyle bir kenarda durur.

cogu zaman dusuncelerıne katıldıgım gıbı burada da tekrar dusuncelerıne katılmadan edemeyecegım.
    evet feylesof dedıgın gıbı de olabılır.
    burası arsıv olabılır ve ısteyen bu konulardan tartısmaya devam da edebılır.
    bızım fıkırlerımızın degısıp gelıstıgı yerde de bunun acıklamasını uygun bır uslupla yapabılırız sanırım dıye dusnuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: abdullahors84

Bir fikir sunabilirmiyim.

Sayın Feylesof ve felsefikanın konuşmalarından dolayı yazıyorum.

Yeni üye olmuş ve kültür bilime ilk giren arkadaşlara bilgilendirme amacı ile otomatik olarak PM yollanabilirmi? Küçük bir kültür bilim haritası gibi birşey, daha sağlıklı bilgi alışverişi olması açısından. Hem yeni üyeler konu açmadan önce bu bölümü ziyaret etmiş olurlar, hemde bölüm hakkında bilgilenmiş olurlar. Dolayısı ile yeni konu açmadan önce konu hakkında daha önce konuşulup konuşulmadığını öğrenmiş olurlar.

bılemıyorum kı. buna gerek yok sanırım. ama ıstersenız neden olmasın. hıc bır karraım yok bu konuda.
  • Yararli olabilecegini düsündügüm konulardan biri.

Dogru Teleskop Secimi >http://forum.donanimhaber.com/m_7968609/mpage_1/tm.htm
  • eDDiè, tamamdır.
  • İbn-i Arabi - İslam düşünürü...

Faydalı olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_23707036/tm.htm

Ayrıca @F22 Raptor'un açmış olduğu ''Determinizm Kuramı'' da eklenmelidir diye düşünüyorum.

Takdir sizin.

İyi forumlar.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23845787/tm.htm

@feylesof uygun gorursen dinler tarihine eklemeni isterim.
  • Dünya Dinleri, İbn-i Arabi linklerini ve birkaç linki daha ekledim arkadaşlar. Bazı kategorilerin isimlerinde değişiklikler yaptım. Yeni kategoriler de ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 16 Haziran 2008; 12:23:30 >
  • Bu bir kütüphaneye benzedi.Özellikle foruma sonradan gelenler için faydalı olur.
  • Tarihte bugün ü de ekle...
  • Feylesof tebrikler çok güzel olmuş. Mesela kendi konumu şak diye buldum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka
    ...............

Siz hayatta mıydınız Bay @nakka?

• quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

...............

• Çok yararlı bir çalışma olmuş.

Bu konular da tarih bölümüne eklenebilir;

Trajan:http://forum.donanimhaber.com/m_23973850/tm.htm

İyi Babanın Kötü Oğlu:http://forum.donanimhaber.com/m_24689157/tm.htm

Büyük Friedrich ve Yedi Yıl Savaşları:http://forum.donanimhaber.com/m_21049868/mpage_1/key_Buyuk%2CFriedrich%2CYedi%2CYil%2CSavaslari//tm.htm#21049868

Son Romalı Flavius Aetius:http://forum.donanimhaber.com/m_24716406/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Bozkır* -- 12 Temmuz 2008; 15:09:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OngiRanT

quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

...............

• Linkler eklenmiş, bazı düzenlemeler yapılmıştır arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.