Şimdi Ara

kullanilmis telefon güvenli mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Milletin yüzde 99 unun kullanilmis ve sifir cep telefonu satisi ile ilgili bilgisi yok bu is gerçekten doğrudan yazacağım fukara sumugu gibi bir sey yapisti mi cikmiyor

İlk cep telefonunu satın alan kişi kartı ona takti mi takip baslar iletişim kurulur o cihaz onun üstünedir artik an an her hareketi kayit altındadır bu sinyali izleyen amcalar teyzeler her an teyakkuz halindedir bir gün bu cihaza başka bir sim takılır bu sim cihaz sahibi görünen kişiye uymamaktadır.

ALARM ZİLLERİ CALMAYA BASLAR ikinci simi takan takip altındadır potansiyel suçlu gibi an an izleme baslar...operator btk vs vs sinyaller konumlar kişisel bilgiler havalarda uçuşur kimin simi kimin telefonunda belli değil.

Diyelim ki cihaz sahibi cihazı sattı ya da çaldırdı ya da cihaz sahibi vefaat etti birisi cihaz sahibini özellikle vefaat ettirdi sorumlu ve şüpheli artik ikinci simi takan kişidir.

Btk nin IMEI takip olayı iyi gibi görünse de suçluya ulaşmak için yüz binlerce de mağdur yaratmakta.

İkinci simi takan emniyete çağrılır sorgu baslar....

Telefonu nereden buldun

Eee satın aldım

Kimden

Fadıl fidillioglundan

Faturan var mi

Kimlik fotokopisi almıştım.

Burada ikinci takip baslar.

Kimlik fadıl fidilliogluna mi aittir ona aitse fadıl yaşıyor mu isim benzerliği olan başka bir fadıl fidillioglu daha varmış o yasamiyormus yada telefonunu kaybetmiş mis falan.

Bu kimlik alırsanız almazsanız zaten o is uzadıkça uzar

En basiti şöyle biter.

Telefonu ver yildiz kare sıfır altı ettik evet bu sim 1 i takan adama ait görünmekte.

Ama ben buna bir kaç bin TL saymistim memur bey

Telefonu alacağız.kanun boyle.

Ben ne yapayım

Ya dava AC yada kapıdan çık

E parası...........

Boyle durumlar.

Size acaip ama yasal illegal bir durum örneği

Birinden 3000 TL ye gercekten ona ait telefonu faturasini almadan aldınız parasini verdiniz ertesi gün telefonun sahibi gerekli yerleri aradi benim telefon calindi imeisi sudur.parayı verdiğinize ispat yok telefonu memura supheli olarak verirken sahibiyle yuzyuze geliyormusunuz hayır.

Mahkemeyle uğraşırmisiniz çok zor.yani asil suçlu sizi suçlayan suçsuz suçlanan hem de kanunen yılda 1453 kere....hababam sinifi

Nadir de olsa boyle durumlarda var.amaç bilgilendirmek.

Kimse düşünmez her yıl kapatılan yüz binlerce telefonun magdurunu ve o mağdurun yeni telefon almak için verdiği binlerce liranın yurt dışındaki şirketlere kazandırdığı fazladan milyarları..hani yurt dışından alınmasın diye vergi arttırmıştık ne oldu......hani mantık.

Ya birinci el.....yukarıdaki durumların karışıklığından da beter durumlar birinci elde.

Markete gidersiniz

Selam bir telefon bakacaktim.kaç TL.

3999 TL den başlıyor efenim

Neden

E dolar kur farkı enflasyon vergiler harç bandrol hizmet bedeli operator hissesi kar vs

İyi bir telefon alsam

11999 TL ye hoppo var.

Soygun daha da büyük bu sizi her daim izleyen yerli yersiz her saniye ispiyonlayan alet için IMEI olayı tam bir kabus

Legal olarak en az bir 5000 TL ödemeden şüpheli durumuna düşmeden sizi izleyenlerce kara listeden çıkmanız çok cok zor.pahalı alet ve cebe atılması kolay ya.

Ya o telefonu daha önce suçlu biri kullanmışsa ya da kullanmadan size sattiysa

Abooooooooov namuslu olmak olduğunu ispatlamak ne kadar zor o zaman anlaşılır.

Cep telefonları ve IMEI numaraları bir yapistimi siminize siz artik o sunuz.

COCUKLUGUNU CEP TELEFONU VE İNTERNET OLMAYAN BİR DUNYADA YASAYAN SANSLİ İNSANLARA SELAMLAR OLSUN.

İKİNCİ EL VE BİRİNCİ EL SOZDE AKİLLİ TELEFON OLAYİ TAM BELA OLABİLİR YA CEBİNİZE YA SİZE.

YA O PARALARİ VERECEKSİN YA O TELEFONU VERECEKSİN ARKADAS.

IMEI nizi Koruyun

Ne.....tamirci ye mi verdiniz telefonu

İyi bir tamirci mi yoksa kacak gelen telefonlara IMEI cakanlardan mi.....sansiniza.

Masum ciktiniz diyelim ya sizden size hic bir bedel ödemeden ilk sahibine iade etmek icin alan zihniyet ne kadar masum.

Büyük sanayici miktat bükülmez yıllardır piyasadan arakladığı haksiz paralarla kendine 20 000 TL ye bir ayfon 15 almıştır.

Takibe gore bu telefon sahibi temizdir.

Gariban namuslu bir abimiz bu pahalilikta mecburen ikinci el telefon almak zorunda kalmıştır aldığı kişi tarafindan keklenmis olmasına rağmen namuslu abimiz birinci şüphelidir.

Yani telefonların aşırı pahalı olması suçsuz suçlular suçlu sucsuzlar yaratır.

Fakirseniz ve bu devirde telefon aldiysaniz şüpheler uzerinizdedir artik.

Abartı mi hayır bu ve bu tur olaylar her gün yaşanmaktadır internette şikayetlerini yazabilenlerin örnekleri ortada.bir de yazmayanlar ki yüz binlerce.

Simdi anlıyoruz gecmisteki akilli telefonsuz hayatin ne kadar akillica ve güzel olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 14 Eylül 2020; 12:17:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuda bir yazi görünüyor su anda mesela yorumlayalim forum ya burası.

Ya bitcoin güvenli mi.getirisi varsa kimse sormaz ta ki güvenli mi değil mi belli olana kadar.

Bir dünya ki ne kadar oderseniz o kadar haklisiniz ama odediginizi ispatlarsaniz.legal yoldan illegal bir dunya

Kim masum kim değil ancak allah bilir.

Kendinizi ve telefonunuzu kollayin akilli denen telefonlar her daim CEBİNİZDE çalışır cebinizden çıkarsanız dahi.

Yeni teknoloji dünyası artik çılgın bir menfaat dunyasi

Alin bir tane de yazının ortasına yapıştı

Olay şöyle ben buraya bit coin yazinca telefon bu bilgiyi sunucuya yolladı sunucu ne varsa kişisel misisel bulamaç yaptı bunu buraya kondurdu düzen artik boyle işliyor çünkü cebinizi kollayin

Yani sosyal medya vs feys tvitir instakram bedavadan sizden kişisel bilgileri alır ve bunu reklama dönüştürüp satar bu dünyada hic bir şey bedava değildir unutmayın.

Bir ornek daha...siz feysten gidip salçalı makarnayi severim yaptınız ve siz dunyada hic bir şeyi begenmeyen kişi beğen butonuna bastiniz çıktınız.

Cep teliniz çalışmaya baslar

0 bilmem kaç bilmem kaç telefon no lu ayfon 18 sahibi su an İstanbul küçük çekmece gül sokaktan yazan Nurten çekiç in ve Ayten çekiç in annesi Mualla çekiç salça ve makarnayi seviyor.

bu bir yerlere kayit olur ve inanın ömrünüz boyunca telefondan mail den internetten milyonlarca salça ve makarna reklamı pesinize düşer omur boyu.ya bir kaç şey begenirseniz...

İste boyle bir dünya....

Dirrrrrrrrrrrr

ALO

selam Mualla çekiçle mi görüşüyorum

EVET

mama sepeti nokta kom dan arıyorum salçalı makarna istermisiniz.

YOK KARDESİM

iyi ben yine ararim

bu arada isimler kurgudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 14 Eylül 2020; 11:13:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc alinir mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.