Şimdi Ara

Kullanıcıların telefon tercihinde başa baş çekişme; iOS mi yoksa Android mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İos da eskiden beri severek kullandigim multitask jb ile zaten vardi ve kendi multitaski bana sarki degistirmekten baska ise yaramadi forever multifl0w
  • google yaptığı güncellemeleri ne zaman ki kullanıcılar çıktığı gün yapabilirler o zaman tamamdır bu iş.. adamlar yıl oldu hala geçemedi 2.2ye.. çıktı da ne işe yaradı sadece yeni telefonlarda görebiliyoruz anca..
  • Aslında ios un üstünlüğü haberde gizli çünkü ios kullanan tek telefon var ama Android kullanan kaçtane telefon var hepsiyle bir savaşıyor ios kalitesi ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    böyle bilmeden etmeden artist artist konuşanlara da bir ayar oluyorum var ya elime geçirsem sağlam pataklarım..

arkadaşım bnm kullandığım android telefonların çoğunda görmemiş gibi 2-3 tane navigasyon programı yok 4-5 tane msn programları, video izleme proglramları vs vs vs olursa çöplük derim... şimdi burada kalkıp bana körü körüne Android'i savunmana gerek yok.. tabiiki yüklemezsin, kendince en çok kullandığın programları kullanır çöplüğe çevirmezsin onu bende biliyorum merak etme!

artı ilk kez iPhone alıcam o yüzden kendi kafamdakileri söyleyip senin her şeye çemkirmene izin vermeyeceğim.. boşuna uğraşma başka kapıya!

Pataklarsın. Ben artist artist konuştum. Sen de pataklayacaksın. Gir profil sayfama orada adım soyadım yazıyor. Oturduğum yer de yazıyor. Geleceğin zaman PM at adres te vereyim gel patakla.

Senin karşında çoluk çocuk yok. 35 yaşında adam var. Seviyeni, haddini bil. Sana alt tarafı "tezat" kelimesini kullanmışım. Ama sen karşılığında pataklarım çataklarım yazabiliyorsan o senin seviyesizliğini gösterir. Sana başka bir şey demiyorum.

Profilinde 50 tane mesajın var. 14 tanesi hariç 36 tanesi iPhone ile ilgili. Bu kadar da fanatik olma.. iPhone alacaksan kendine alacaksın. Al güle güle kullan arkadaşım. Bana ne ?

iPhone u ben de beğeniyorum. Sana iOS un artısını sordum. Ne artısı var anlat diye ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 1 Ekim 2010; 15:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    böyle bilmeden etmeden artist artist konuşanlara da bir ayar oluyorum var ya elime geçirsem sağlam pataklarım..

arkadaşım bnm kullandığım android telefonların çoğunda görmemiş gibi 2-3 tane navigasyon programı yok 4-5 tane msn programları, video izleme proglramları vs vs vs olursa çöplük derim... şimdi burada kalkıp bana körü körüne Android'i savunmana gerek yok.. tabiiki yüklemezsin, kendince en çok kullandığın programları kullanır çöplüğe çevirmezsin onu bende biliyorum merak etme!

artı ilk kez iPhone alıcam o yüzden kendi kafamdakileri söyleyip senin her şeye çemkirmene izin vermeyeceğim.. boşuna uğraşma başka kapıya!

Pataklarsın. Ben artist artist konuştum. Sen de pataklayacaksın. Gir profil sayfama orada adım soyadım yazıyor. Oturduğum yer de yazıyor. Geleceğin zaman PM at adres te vereyim gel patakla.

Senin karşında çoluk çocuk yok. 35 yaşında adam var. Seviyeni, haddini bil. Sana alt tarafı "tezat" kelimesini kullanmışım. Ama sen karşılığında pataklarım çataklarım yazabiliyorsan o senin seviyesizliğini gösterir. Sana başka bir şey demiyorum.

Profilinde 50 tane mesajın var. 14 tanesi hariç 36 tanesi iPhone ile ilgili. Bu kadar da fanatik olma.. iPhone alacaksan kendine alacaksın. Al güle güle kullan arkadaşım. Bana ne ?

iPhone u ben de beğeniyorum. Sana iOS un artısını sordum. Ne artısı var anlat diye ...

pardon??? msj sayım 2400 küsür... şu anda da iPhone kullanmıyorum NOKIA N900 kullanıyorum bu bir... kısacası fanatik fln değilim..

bence sen 35 yaşında olup, ortaokul çocukları gibi android fanatikliği yapıyorsun.. önce zeka yaşını yükselt sonra karşıma çık.. karşımda fiziksel açıdan çocuk yok doğru.. zeka yaşında seni pataklamayı gerektirecek seviyede değil... araştırma yapacaksanda doğru düzgün araştırma yap ya da gözlük al kendine!!!

Android daha çok kasılıyor arkada çalışan uygulama olunca.. artı her ne kadar oyun oynamasam da gördüğüm kadarıyla oyunları kütük gibi... aha sana iOS'un farkı!!!

Android'in mevcut donanımla olan çalışma prensibinin nasıl bir şekilde iletişim halinde olduğunu öğren önce sonra konuşuruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 1 Ekim 2010; 17:21:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jok3rsitan

pause lanmış uygulama açık olmuyormu???

bi programın kaldığı yerden dewam etmesi için save olayı yoksa bu programın kapalı olduğunu göstermez :)

ayrıca hem download yapıp hemde oyun oynayabiliyorum 3gs imde?

anlamıycaksın sorucaksın download pause oluyo diceksin :)

peki oyundan çıkınca download inmiş oluyor :)

sonuç :) apple > others

ios hiç bir şekilde gerçek multitasking kullanmıyor. (bkz:Backgrounder)
  • samsung bada os bile ios'tan iyi ayrıca android telefonlar iphonedan daha hızlı ayrıca iphone'un kadar dandik kibrit kutusu tasarımı çok berbat :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunewiki

samsung bada os bile ios'tan iyi ayrıca android telefonlar iphonedan daha hızlı ayrıca iphone'un kadar dandik kibrit kutusu tasarımı çok berbat :D

Rahatladın mı?
  • quote:

samsung bada os bile ios'tan iyi ayrıca android telefonlar iphonedan daha hızlı ayrıca iphone'un kadar dandik kibrit kutusu tasarımı çok berbat :D

git bada al ozaman dostum android al...
  • Android 2.2 ile tanışmadan ben akıllı telefon sahibiyim demeyin. iPhone kullanmak isteyenleri rahat bırakın onlar akıllı bir telefon istediği kadar telefonun bir aksesuar ve güç gösterisi olduğuna inanıyorlar. Dün gidip kuzenime iPhone 4 aldık. Ona başka telefon tavsiye edemezdim çünkü adam akıllı Android telefon satılmıyor ülkemizde maalesef. Orta paketi seçtik 24 ayda toplam 3750 civarı bir tutar ödeyecek. Ona HD2 aldırıp NAND Android Rom güncellemesine kadar SD karta yüklenen Androidleri kullanabileceğini anlatmadım bile. Yurt dışındaki insanların Androidi ne kadar benimsediklerinide söylemedim. Sadece bi kere kendi telefonumdan facebook a girip normal bir videoyu açtım. Başka bir telefonun bu kadar kullanışlı bir biçimde aynı evdeki bilgisayarından giriyormuşçasına istediği sitede dolaşacağını videoları çok rahat bir şekilde izleyebileceğini wifi router özelliğinin ise işe yarar bir özellik olduğunu söyledim sadece. Ama söylemem ile kaldı çünkü fazla basmıyor teknolojiye kafası e bide Android telefonu yurt dışından getirteceğimi (Desire, nexus one) söyledim. sadece söyledim çünkü ben vicdanımı rahatlattım :) . Benim ülkemin insanı kazıklanmaya alışık. Kusura bakmayın ama böyle. Şimdi gidip iPhone 4 alın ve oturduğunuz kafede masanızın üstüne koyun. Eminim rahatlayacaksınızdır

• Niçin insanlar bu kadar fanatikçe yazılar yazıyor anlamıyorum.
    Sanki babalarının işletim sistemi/telefonu ...
    Herkes güzelce düşüncelerini yazsa daha iyi olacağını düşünüyorum.

Eski PCleri çok iyi özümsemiş hatta doğuş hikayelerine kadar iyi bilen birisi olarak şunu söyleyebilirim.
    Roller çokça değişmiş durumda.
    1980'lerin başındaki mutlak MAC hakimiyeti çok büyük bir aldatmaca ve reklam gücüyle PC tarafının eline geçmişti. PC'nin MAC kadar etkin olabilmesi uzun yıllar aldı. Sonuçta da tek bir firma ürettiği için MAC fiyatı aynı işi yapan PCnin en az iki katı olduğu için APPLE küçülmeye gitmişti.
    IPOD APPLE'ı yıllar sonra gülümseten bir hamleydi ama IPHONE gerçekten çok güçlü geldi ve firmanın can damarı oldu.

IPHONE piyasaya girdiğinde tek dokunmatik ekranlı telefon olarak girmişti. O anda ben yaklaşık 4 yıldır dokunmatik ekranlı telefonumu (HP 615 sonra 915) kullanıyordum. Yani Apple piyasaya 1980lerin başındaki Microsoft gibi girmişti. Dokunmatik ekranı ise 15 yıldır Palm ile kullanıyorduk zaten telefonsuz PDAlerde.
    PC'nin hakimiyetini MAC hiç zorlayamadı. 10 yıl sonra ise Linux girdi piyasaya... Yavaş yavaş PC'yi zorladığını görüyoruz. 10 yıllık fark olmasaydı bu yarış şimdi daha farklı olurdu diye düşünüyorum.

80'lerde MAC'in Micorosfttan yediği tokata 2007'den itibaren telefon yazılımı ile karşılık verdi Apple üstelikte benzer adımlarla(hatta benzer kandırmacalarla bile diyebiliriz). Ama Microsoft bu süreçte inanılmaz yavaş hareket etti. İnsanlar 3 senede Pc değiştiriyorlar ama telefon 6 ayda bir "eskiyor" Microsoft bunu göremedi ve hamleleri Server OS'larına yaptığı hamlelerle eşit olunca , Microsoftun telefon OS'u piyasadan silindi neredeyse.

Android Linux kadar geç kalmadı ve IOS'tan 2 yıl kadar sonra geldi. Şimdi kapışma erken başladı. Yukarı da şunları okuyorum. IPHONE tek...Diğerleri 5 tane firma o yüzden geri kalsa bile önde sayılır. Olay tam olarak öyle değil. İşletim sistemi savaşı bu;
    Ortada olan 5 yazılımdan 3'ünün esamesi okunmuyor (RIM, MS, Symbian) kalan 2 oyuncu var.

IOS ve Android ..
    Önde olan IOS ... Zaten nabzı bizden çok daha iyi tutabilen Dünya piyasası da hakkını vermiş IOS'un. Ama yılın oyuncusu Android!
    Bana göre yapısal sorununa (tek üretici APPLE..DEĞİŞMEZ) ilaveten I4'ün inanılmaz hatalarla çıkmış olması gerçekten kendi kalesine gol atmak gibi olmuş. Bu hatalar öyle önemli hatalar ki bu firma APPLE olmasa bu hatalar yüzünden herhangi bir üretici mezara gömülürdü. Tabii Apple'ın fan oluşturmasının en önemli sebebi YAZILIM PLATFORMU oluşturmasıydı...

Rakipleri de onu taklit ederek geliyor. Eğer APPLE farklı bir hamle yapmazsa köşeye sıkışacak (bana göre) %10-20 bandına inecektir. Ya da kendisi bu bandı yeterli görecek ve kavgasına bugüne kadar olduğu şekilde devam edecektir. Android tüm telefonlarda aynı ara yüzü sunmaya başladığı andan itibaren (bana göre 1 ya da 2 yıl içinde başaracaktır.) o da IPHONE gibi fan kitlesi oluşturacaktır.
    Android'in tarafsız kişilere daha sevimli gelmesinin nedeni daha sosyal daha paylaşımcı bir platform olmasıdır.

Symbian kesinlikle gitti bana göre hatta NOKIA'da birlikte tarih olabilir.
    Microsoft'un son ürünü bekleniyor ama artık kuş tutması gerekiyor. Android kadar iyi olsa Apple kadar sağlam yazılımı olsa bile zor. Microsoft uygulamaları ile bir platform sağlarsa diğerlerinin sunamadığı türden belki... Ama çok zor ve bu yönde hiçbir işaret yok. Bence şansı %10...

RIM o luzumsuz hard klavyesi ile bir süre daha piyasada tutunabilir. Ama donanım değiştirerek belki bir şans yaratabilir bana göre Microsofttan daha fazla şansı var.. Ama %5 bandı onun tutunma hedefi olacaktır.

• quote:

• quote:

• ikisi de değil, Maemo! (nokia n900)
  • ne çekişmesi iphone gibisi varmı bea :D
    ben çakmasını kullanıom ama çakması kadar berbat bişey yok
  • Benim gözümde Iphone'un tek artısı uygulama zenginliğidir. Bu da 1 sene içerisinde Android yararına değişecektir diye düşünüyorum.

Her yeni çıkan Iphone ile işletim sistemi de yükseliyor denilmiş ancak Apple bir yere kadar geriye dönük destek sunuyor. Yeni çıkan sistemi adamlar öncelikli olarak yeni donanıma göre ayarlıyor. Eski telefonlar yavaş kaldığından her modele uyarlamıyorlar. Zaten Apple'ın amacı kullanıcılara yeni özellikler sunmak sistemi güncellemekten ziyade, yeni çıkaracağı telefonu daha iyi pazarlayabilmektir. Herkes bağımlı gibi Allahım yeni Iphone çıkmış diye dükkanlara koşturuyor.

Diğer taraftan birçok telefon üreticisi ürünlerinde Android kullanıyor. Sonucunda kimse tek modele bağımlı kalmıyor. Son günlerde çıkan bir çok Android'li telefon donanım olarak Iphone'dan daha üstün.

Ben HTC Desire kullanıyorum (kaldı ki daha iyi android li telefonlar da var). Kimse de diyemez ki Iphone da şu açık ara daha üstün. Desire daha ucuz, işlemcisi hemen hemen aynı (A4 işlemcisi ne ayak tam belli değil), belleği daha fazla, hafıza kapasitesi arttırılabiliyor, bekleme ve konuşma süresi hemen hemen aynı, kameralar aynı özelliklerde, radyosu var, istediğim gibi dosya atabiliyorum (itunes illetiyle karşılaştırınca nimet resmen). internetteki google uygulamalarıyla çok güzel entegre olarak çalışabiliyor. tüm telefon rehberimi google da saklayabiliyorum mesela. veya telefona facebook hesabımı da eklediğimde rehberdeki kişilerin telefonlarını, facebook hesaplarını, emaillarını eşleştirebiliyorum. tüm bilgilere bir arada ulaşabiliyorum.

Iphone 4 fazladan ne sunuyor? Ekran çözünürlüğü daha fazla ama 0.2" daha küçük. Boyutları birkaç milimetre daha küçük o da ekran boyutundan kaynaklanıyor ama ne hikmetse desire az da olsa daha hafif. Ha bide kılıf veriyolarmış bedava =D telefon çeksin diye.

• android ios la kıyaslanmayacak kadar üstün bir sitem.
    ancak ios da android le kıyaslanmayacak kadar uygulama oyun açısından hem kaliteli hemde zengin.

olay bu kadar basit...
    !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Windows ve MacOS arasındakine benzer bir kapışma. Hatta aynısı... Birisi usta bir terzinin elinden çıkmış tam üzerine göre bir takım elbise, öbürü ise kaliteli bir hazır giyim markasının seri üretimi. Tercihiniz hangi yönde olur? Soru bu...

Ben işin o tarafında değilim aslında, bu kişisel tercih... Ben bir teknoloji firmasın ufuk açmasını beklerim, Apple bunu yapıyor. iPhone olmasa idi, telefonlarımızda dokunmatik ekranı cep telefonu devi Nokia bize ne zaman layık görürdü acaba? iOS olmasa idi o muhteşem(!) işletim sistemi symbian ile kaç yıl daha geçirirdik, veya kabız WinMobile'ın 7. sürümünü MS bize ne zaman lutfederdi? Veyahut Google bu işe girermiydi? AppStore açılmasa idi piyasanın diğer oyuncuları bu işi ne zaman akıl ederlerdi? iOS uygulamaları bu kadar başarılı olmasa Nokia navigasyon programını ücretsiz dağıtırmıydı? vs.vs.

Benim kesinlikle beğenmediğim, tamamen hayal kırıklığı olarak gördüğüm iPad(iPhone irisinden başka birşey değil) bile fark yaratabildi. Düşünün artık diğer firmalar bu konuda Apple'ın ne kadar gerisinde.

Bir firmaya kimse bedavadan tutku ile bağlanmaz. Kimseyi zorla bir mağazanın kapısında yatıramazsınız. Şirketler üç-beş bağımlı müşteri ile dünyanın en değerlisi olmaz. Eleştiri yaparken biraz soluklanalım. Neleri yapamadığını söylerken neleri yaptığını gözardı etmeyelim.

Oh be.. Rahatladım! Uzun zamandır söylemek isteyip söyleyemediklerim. Konu ile alakasız ama :)

Edit: Eğer bir programı veya oyunu kapatıp tekrar açtığımda kaldığım yerden devam edebiliyorsam bu multitaskingdir. Donanım yetersizliği sebebi ile 3GS'de yapılamıyorsa yorum yapamam, kullanmadım bilmiyorum. Ama iPhone 4'de multitasking var. Buna ister pause de ister multipausing de, o senin hayalgücüne kalmış...

herhalde bu sitede en kusursuz anlatıma girecek ilk 10 yazıdan biri olur bu. eline sağlık

• quote:

Edit: Eğer bir programı veya oyunu kapatıp tekrar açtığımda kaldığım yerden devam edebiliyorsam bu multitaskingdir.

Güzel ve seviyeli bir yazı yazmışsın ama yukarıdaki kelimene katılamayacağım. Nedeni ise sen bilsen de Multitasking i yukarıdaki şekilde yazınca yanlış anlaşılıyor.

Bazı arkadaşlar iPhone'da uygulamayı arkaya atıp başka şey çalıştırıyorlar sonra onu arkaya atıp diğerine geçiyorlar. İşte bu multitasking değil. MultiFreezing veya birisinin dediği gibi Pausing denilebilir.

Multitasking "Aynı anda birden fazla işin yapılabilmesi. Yani işler arasında geçiş yapıp birisini durdurup ötekine geçmek değil. Diğerine geçerken öteki işin de arka planda devam ediyor olması. Devam ediyor demekle açık olmasından bahsetmiyorum. İşlem yapıyor olmasından bahsediyorum.

Şöyle ki:

Bir arkadaş demiş ki: Ben müzilk dinlerken arka planda aynı anda internette geziyorum. Tamam normalde bu multitasking. Çünkü arkadaki müzik te çalmakta. Yani işlem yapılıyor. İyi de iPhone zaten bir müzik çalar olduğu için bunu zaten kısıtlamazlar. Siz hayatınızda müzik dinlerken ana ekrana gelmek isteyince müziği kapatmanız gereken iPhnoe duydunuz mu? Bu multitasking den çok önce bile yoktu. Zaten bugün hangi telefonla müzik dinlersen dinle ana ekrana gelip rehberi açabilirsin. Menü de gezebilirsin. Yani müziği kısıtlamazlar çünkü cihaz müzik cihazı aynı zamanda. Yani müziği baz almamak lazım.

Şunu baz alabiliriz:

Bir dosya indireceksiniz. Boyutu 1Gb. iPhone ile indirmeye başladınız. Sonra onu arkaya attınız. Sonra ana ekranda oyun açtınız oynuyorsunuz. 1 saat oyun oynadıktan sonra oyunu arka plana atıp download a geçiş yaptığınızda "eğer download sürüyorsa" demiyorum bakın (zaten pause yaptığınız bir program geçiş yapar yapmaz çalışmaya başlıyor) "download ın büyük bir kısmı bittiyse" o zaman multitasking yapıyordur.

Yani 3 tane uygulama açıp ta ikisini arkaplana attım onlar da çalışıyor, işte bu multitasking demek yanlış bence. Video convert edin. Onu arka plana atın. Siz Internet'te gezerken arka plandaki Convert işlemi biterse tamamlanırsa o zaman multitaskingdir.

broodofqueen adlı arkadaş sormuştu. Telefonda aynı anda açılabilecek 3 uygulama söyleyin diye...

1- Telefon çalışsın aranabiliyor olsun.

2- O sırada Internet'te gezebileyim.

3- Kulaklıklarım takılı müzik dinleyebilirim o anda. Veya çok güzel bir klip vardır. Müziği hoşuma gidiyordur. Arka planda klip oynarken müziğini dinleyebilirim.

4- Arka planda multitasking ile bir dosya indiriyor olmak isterim.

İşte 4 tane madde...

• Senelerdir iPhone kullanan biri olarak Android'i ve başarısını tebrik ediyorum, gerçekten çok iyi bir sistem.. Amaaa Apple ile bu konuda yarışamaz maalesef. Dendiği gibi ilk önce şu çok sesliliği tek bir eldetoplamak lazım..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.