Şimdi Ara

Kule tipi hapörlör Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaç aydır uraşıyorum, para var kafa dengim sistem yok. Bana Şöyle 1000 ve 1.600 tl arası Kule tipi ses sistemi lazım arkadaşlar.
    Bu işten anlıyan veya alıpta deneme fırsatı olan hangı marka varsa yardımcı olabılırmı.

1 tane GoldMaster Kule tipi ses sistemi var arkadaşımda. şuankı piyasa değeri 750 800tl arası. deneme fırsatım oldu fakat hiç tatmin etmedi beni.
    Tızlarda yanı seste 10 uzerınde 5 (orta) Bas ise %50 ve uzerınde çok boğulma ve bozuyor 10 uzerınde 2 aldı benım uzerımden.
    Resimide şu sistemin. :http://i.hizliresim.com/4R49zJ.jpg Buda piyasa değeri:http://www.iyi.net/hoparlor/goldmaster-s-2175/

1 ay önce Logitech z-906 ses sistemine takılmıştım. Flim ve oyunlarda süper ama müzikte haşat diye söyluyor herkez. Bu yüzden bu sistemdende soğudum.
    Bu sistem üzerindede konuşabiliriz.
    Not: Bilgisayarımda kullanıcam.

Yardım eden etmiyen herkeze şimdiden teşekkürler. Saygılar...
    İyi forumlar...

• Arkadaşlar yardım edecek olan yokmu ???
  • AyhanGüler kullanıcısına yanıt
    Eğer bilgisayarı masa başına oturarak kullanıyorsanız kule tipi hoparlör önermem. Kule tipi hoparlör kullanmak için aralarının 2-3mt olması ve sizin dinleme mesafenizin de yine min 3mt kadar olması gerekir.

Eğer masa başında oturarak dinleyecekseniz raf tipi hoparlör tercih edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Eğer bilgisayarı masa başına oturarak kullanıyorsanız kule tipi hoparlör önermem. Kule tipi hoparlör kullanmak için aralarının 2-3mt olması ve sizin dinleme mesafenizin de yine min 3mt kadar olması gerekir.

Eğer masa başında oturarak dinleyecekseniz raf tipi hoparlör tercih edin.

Hocam Öncelikle teşekkür ederim yorumun için.

Şuanda evde değilim. İş yerindeyim. Kendime ait karavanım var Genişlik 3m uzunlama 5m Yani anlıcağınız ufak biyerdeyim.
    Masaüstü Bilgisayarım var. Şuandada Logitech x530 5.1 ses sistemi var fakat kendım ses ve bas hastası olduğum için yetmiyor.
    Bu yüzden kule tipi sistem almaya karar verdim. sizce benım ortamıma en guzel gidicek sistem hangısıdır.

Ama dediğim gibi sesi açtığımda camları ındırıcek kadar guclu olması lazım ses ve bas'n. bomba gibi olması lazım yani

• iyi akşamlar hocam ses nasıl olmasını istiyorsunuz? bass çok mu olsun? Yoksa dengelimi olsun? Eğer dengeli ses istiyorsanız pioneer htp073 ses sistemi var yada bass her yeri titretsin diyorsan logitech z906 tam size ğöre ama logitec z906 müziklerde tiz yok ama pc de kullanıcaksanız ses kartı alıp tizleri iyileştirebilirsin

• Hocam z-906 sistemi yanında şu ses kartını alıcaktım :http://www.hepsiburada.com/liste/creative-sound-blaster-zx-pcie-ses-karti/productDetails.aspx?productId=bd303894&categoryId=218

Sonradan vaz geçtim tız larda iyi olmadığı için z906. sizin onerdiğiniz pıoner sistemide pek hoşuma gıtmedi gorsel olarak vede yetersiz gelicektir diye düşünüyorum.
    Yinede goruşun için teşekkür ederım.

Bilmiyorum ne yapsa bu ses kartıyla z906 tıyı alsammı gözüm kapalı.
    Not: bide tız derken ses ten bahsediyorum. ses ve bas iyi olsun gerisi mühim değil. Şoyle diyim %60 bas %40 ses. bas ağırlıklı olucak.

Merhaba hocam aktif monitör ve DAC alabilirsiniz veya 2+1 bir sistem bakabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Merhaba hocam aktif monitör ve DAC alabilirsiniz veya 2+1 bir sistem bakabilirsiniz

aktif monıtor hoşuma gıtmedi hocam ben sağlam ses sistemi istiyorum. bu sistem gorselden belli ediyor kendını bence.
  • Hocam bass ağırlıklı olucaksa logitech z906 yeter tiz de istiyorsan 8 ohm yada 6 ohmluk müzik seti höparlörü alırsın o zaman tiz seside hal olur

• quote:

hocam şu dedğiniz sistemleri resim olarak atarmısınız size zahmet z906 nın yanında alıcağım tızlerı guçlendirmek için alıcağım.

size zahmet.. bulamadımda...
    merhaba hocam citronic st-6 st-8 veya audio engine a5+
  • Arkadaşlar bu Tız meselesi için onerdiğiniz urunler biri 750tl diğerli 1000 ve 1100 tl arasında. sıstem 1000 lıra bunlarda 1000 lıra etti 2 bın lıra.
    Ben 2 bın 2.500 tl ye bu sıstemin 4 katı sıstem toplarım kendım. bence bu z906 yı hıç duşunmeyelım.

Bana gereklı olan şuanda ıstedğim kule tipi sıstemler.
    bu fiyatlara istediğin özellikleri bu bütçe ile alamassınuz açık ve net söylüyorum. ve kule tipi kolonlar subwoofer gücünde vurmaz. siz z906 ve yanına creative harice ses kartı alıp düzgün bir equlaizer ayarı ve biraz tiz ses yükseltici ile sistemi tamamlayacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Hocam bence boşa caba sarf ediyorsunuz zira arkadaş yazdığınız o hoparlörleri bırak görmeyi adını bile siz yazınca duymuştur.Zaten hoparlörün tipine bakıp nasıl ses verdiğini anlamış.Bu tarz kişilerin görüp göreceği alacağı sistem en fazla Logitechtir.Arkadaşın ilgilendiği hoparlörlere bakın Goldmaster,Logitech birde sizin önerdiğiniz hoparlörlere bakın aradaki kalite farkını bile anlayamayanlarla ne anlatılır ne tavsiye edilirki...

Blader sen benı tanıyormusun veya askerliği birliktemi yaptıkta böyle konuşuyorsun onu çozemedim. ben muzik yapmıcam veya başka muzıkal gibi şeyler yapmıcam. normal bi sistem istiyorum.

Arkadaşlar saolsun bana z906 ve yanında tızları sağlamlaştırmak için sistem onermişler. doğrudur ben daha ilk defa duyuyorum markasını ve hıçte kullanma fırsatım olmadı onerdikleri sistemi.
    Şuandada bende zaten logitech x530 var. logitech kotu bı marka değil. ama sizin yaptığınız ayıp bırşey. oyle bır yazı yazıyorsunuzkı hanı derler ya internetten nasıl bulucak nasıl olsa uzaktayız misali.

Sizin derdiniz nedir onu çozemedim. Lutfen başka yere gıdın yanlış adamdasınız. lutfen..

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

bu fiyatlara istediğin özellikleri bu bütçe ile alamassınuz açık ve net söylüyorum. ve kule tipi kolonlar subwoofer gücünde vurmaz. siz z906 ve yanına creative harice ses kartı alıp düzgün bir equlaizer ayarı ve biraz tiz ses yükseltici ile sistemi tamamlayacaksınız

öncelikle yorumun için teşekkur ederım kardeşim.

Logitech z-906 ses sistemının yanında Creative Sound Blaster ZX PCIE Ses Kartı alıcam. fakat benım korktuğum konu şu. bu forumda z-906 yı flim ve oyunda üstün tuttular, fakat müzikte çok ezdiler.
    Bende bundan korkuyorum acaa değermi verdiğim paraya. bide bu değerli arkadaşların onerdiği 1.1 sistemlerin daha ucuzu yokmu sadece ses uzerıne.

Örnek: 5.1 sistemse bunu 7.1 yapma şansımız varmı acaba. tızlarda birazdaha iyi olsun bas'ı yakalasın diye ?

İyi forumlar...

• Arkadaşım ben sana karşı kotu cevabım oldudamı gidip adamı haklı duruma sokuyorsun ve benıde rencide ediyorsun açtığım konuda ?

Önerdiğiniz 1.1 mi artık her neyse pahalı geldği için beğenmedim. sesi iyi olabılır fakat butcem yok okadar. ve okadarda para yığamam ev sistemine.
    Arabamda tesisatım var 2.300 tl lik. bende biliyorum az çok bu işleri. kulak var yanı anlatabılıyommu ?

Önerdiğin sistemleri beğenmedim !
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyhanGüler

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Hocam bence boşa caba sarf ediyorsunuz zira arkadaş yazdığınız o hoparlörleri bırak görmeyi adını bile siz yazınca duymuştur.Zaten hoparlörün tipine bakıp nasıl ses verdiğini anlamış.Bu tarz kişilerin görüp göreceği alacağı sistem en fazla Logitechtir.Arkadaşın ilgilendiği hoparlörlere bakın Goldmaster,Logitech birde sizin önerdiğiniz hoparlörlere bakın aradaki kalite farkını bile anlayamayanlarla ne anlatılır ne tavsiye edilirki...

Blader sen benı tanıyormusun veya askerliği birliktemi yaptıkta böyle konuşuyorsun onu çozemedim. ben muzik yapmıcam veya başka muzıkal gibi şeyler yapmıcam. normal bi sistem istiyorum.

Arkadaşlar saolsun bana z906 ve yanında tızları sağlamlaştırmak için sistem onermişler. doğrudur ben daha ilk defa duyuyorum markasını ve hıçte kullanma fırsatım olmadı onerdikleri sistemi.
    Şuandada bende zaten logitech x530 var. logitech kotu bı marka değil. ama sizin yaptığınız ayıp bırşey. oyle bır yazı yazıyorsunuzkı hanı derler ya internetten nasıl bulucak nasıl olsa uzaktayız misali.

Sizin derdiniz nedir onu çozemedim. Lutfen başka yere gıdın yanlış adamdasınız. lutfen..

Arkadaşım ben yazımı forumun devamlı müdavimi şahsen tanışmış olmasakta bu forumdaki çoğu sistem sahibi gibi forumdaşım olan des_955 nickli arkadaşa yazdım zira kendiside forumdaki birçok sistem sahibi arkadaş gibi yardım severdir.Size yaptığı tavsiyelere verdiğiniz cevaplar bana biraz enteresan geldiği için yazdım bu forumda çoğu arkadaş kimisi şahsen kimiside forumdan kişisel olarak tanışır.Arkadaş sizin iyiliğinizi düşünerek kaliteli markalar kaliteli hoparlörler tavsiye etmiş sizin verdiğiniz cevap hoparlörün tipinden belli ne olduğu yada bana tavsiye ettiğiniz hoparlörlerin parasıyla kendim dört tane sistem kurarım babında yazıları görünce bende des_955 e böyle bir yazı yazdım.Ama kendi yazı tarzınıza bakmadan atarlanmışsınız.Sizin şu yazdığınız "sizin bana söylediğiniz hoparlör fiyatları şu kadar para ben o parayla kendim dört tane sistem kurarım"sizin bu tarz yazınız yanında benim des_955 e yazdığım hiçbirşey..

• quote:

zevkler ve renkler farklıdır tarıtışmaya gerek yok fakat burası forum ortamı herkes fikirlerini belirtiyor herkes aynı düşünmek veya herkesin beğendiği ürünü beğenecek diye bir şey yok ayrıca yeri gelince tercihleriniz hakkında eleştirilebilirsiniz alışmanız lazım iyi akşamlar kalın sağlıcakla ....

Dediğiniz doğrudur fakat ben beğenmediysem diğer eleman, eleman diyorum ona. Neden konuya atlıyor yok o anlamaz yok o bılmez. sanane len ben bilmıyorsam, anlamıyorsam ?

Saolasın kardeşim. iyi akşamlar. sizde...
    Güzel Kardeşim

Des955 arkadaşın dediği gibi burası forum ortamı. Bu sebeple herhangi biri konuyla ilgili yorum yapabilir. Eğer hoşlanmadığınız bir kişi yada yorum varsa o kişinin mesajlarını görmek istemiyorum gibi bir ayar da mevcut. Yada en kolay yolu o kişiye cevap vermezsiniz olur biter, bunda gerilecek ve alınacak bir durum yok.

Fakat bir başlığa cevap yazan 4 kişinin 4'ü de Logitech'in adını bile anmıyorsa ve sizi farklı ürünlere yönlendirmeye çalışıyorsa sizin de ulan bu adamlar birşeyler biliyor ki diye bir durup düşünmeniz gerekir. Ki bu adamların hepsi de çok çok daha üst düzey ürünler kullanıyorsa muhtemelen bir bildikleri vardır. Ve de bu kişilerin bir çoğu da bu işlere başlarken Logitech'i birşey sanmış, sonrasında araştırınca bu dünyanın çok daha geniş olduğunu ve Logitech ürünlerinin çok basit ürünler olduğunu görmüştür. Ben de üniversitedeyken film vs için Logitech z5500 alayım istiyordum ama ilk dinleyişimden sonra bu ne osuruktan kuru gürültü yaratan şey deyip vazgeçmiştim. Bu sebeple foruma soru soran bir kişinin önerilecek şeylere açık olması ve sabit fikirli olmaması gerekiyor.

Gelelim senin sorununa;
    Ses sistemini kurmak istediğiniz alan küçük bir alan. Bu sebeple herhangi bir kule tipi hoparlör alırsanız ses odanın içinde yakılanacak ve boğulacaktır. Bu sebeple kule tipinden vazgeçin derim. Bunun dışında kule tipinden vazgeçmeniz için bir ayrı neden ise eğer sistemi pc hoparlörü gibi masa başında oturarak kullanacaksanız sesten yine bir halt anlamayacaksınız. Kule hoparlörden müzik dinlemek için hoparlörlerin arasının 2-3mt ve sizin dinleme mesafenizin de min 3mt olması gerek.

Ayrıca 1000 - 1500 TL'lik bir bütçe ile gerçekten kaliteli bir ses verecek kule hoparlör bulamazsınız. Bulduğunuzda arkadaşınızdaki KAMASONIC'ten çok daha kaliteli olmayacak.

Bir diğer unsur da yine bu bütçe ile hem sinemada hem de müzikte başarılı olacak bir sistem kurmak imkansız. Bu sebeple yazılarınızdan önceliğinizin müzik olduğunu varsayarak sizi bas anlamında da biraz tatmin edebilecek büyük sürücülü bir raf tipi hoparlör ve stereo amfi almanızı öneririm. Raf tipi hoparlör olarak aşağıdaki linklerdeki hoparlörlere bakabilirsiniz. Alabileceğiniz fiyatları liste fiyatlarından %20-30 gibi daha düşük düşünün.
    http://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-prime-302-raf-tipi-hoparlor_660.aspx?CatId=249
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-202-raf-tipi-hoparlor_709.aspx?CatId=229

Amfi olarak ise en basitinden T sınıfı bir amfi bile ilk etapta işinizi görebilir. Yada 2.el stereo amfiler bakabilirsiniz. SA-S3 T2021 model olan amfiden bende mevcut ve gayet güzel bir amfidir. Forumda da T sınıfı amfiler diye bir başlık mevcut. Orayı bir incele derim.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter-/290751162586?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b21ea8da
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-50-50Wx2-TDA7492-T-AMP-Hifi-Digital-audio-Amplifier-Silver-Power-Adapter-/131189294996?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item1e8b7dc794

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-a-9511-cok-temiz-az-kullanilmis-188018174/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-9211-stereo-amfi-185896197/detay

Yada sıfır olarak bütçeye uygun Denon pma-520 tercih edilebilir.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/PMA-520-Stereo-Amplifier,PR-1171.html

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Güzel Kardeşim

Des955 arkadaşın dediği gibi burası forum ortamı. Bu sebeple herhangi biri konuyla ilgili yorum yapabilir. Eğer hoşlanmadığınız bir kişi yada yorum varsa o kişinin mesajlarını görmek istemiyorum gibi bir ayar da mevcut. Yada en kolay yolu o kişiye cevap vermezsiniz olur biter, bunda gerilecek ve alınacak bir durum yok.

Fakat bir başlığa cevap yazan 4 kişinin 4'ü de Logitech'in adını bile anmıyorsa ve sizi farklı ürünlere yönlendirmeye çalışıyorsa sizin de ulan bu adamlar birşeyler biliyor ki diye bir durup düşünmeniz gerekir. Ki bu adamların hepsi de çok çok daha üst düzey ürünler kullanıyorsa muhtemelen bir bildikleri vardır. Ve de bu kişilerin bir çoğu da bu işlere başlarken Logitech'i birşey sanmış, sonrasında araştırınca bu dünyanın çok daha geniş olduğunu ve Logitech ürünlerinin çok basit ürünler olduğunu görmüştür. Ben de üniversitedeyken film vs için Logitech z5500 alayım istiyordum ama ilk dinleyişimden sonra bu ne osuruktan kuru gürültü yaratan şey deyip vazgeçmiştim. Bu sebeple foruma soru soran bir kişinin önerilecek şeylere açık olması ve sabit fikirli olmaması gerekiyor.

Gelelim senin sorununa;
    Ses sistemini kurmak istediğiniz alan küçük bir alan. Bu sebeple herhangi bir kule tipi hoparlör alırsanız ses odanın içinde yakılanacak ve boğulacaktır. Bu sebeple kule tipinden vazgeçin derim. Bunun dışında kule tipinden vazgeçmeniz için bir ayrı neden ise eğer sistemi pc hoparlörü gibi masa başında oturarak kullanacaksanız sesten yine bir halt anlamayacaksınız. Kule hoparlörden müzik dinlemek için hoparlörlerin arasının 2-3mt ve sizin dinleme mesafenizin de min 3mt olması gerek.

Ayrıca 1000 - 1500 TL'lik bir bütçe ile gerçekten kaliteli bir ses verecek kule hoparlör bulamazsınız. Bulduğunuzda arkadaşınızdaki KAMASONIC'ten çok daha kaliteli olmayacak.

Bir diğer unsur da yine bu bütçe ile hem sinemada hem de müzikte başarılı olacak bir sistem kurmak imkansız. Bu sebeple yazılarınızdan önceliğinizin müzik olduğunu varsayarak sizi bas anlamında da biraz tatmin edebilecek büyük sürücülü bir raf tipi hoparlör ve stereo amfi almanızı öneririm. Raf tipi hoparlör olarak aşağıdaki linklerdeki hoparlörlere bakabilirsiniz. Alabileceğiniz fiyatları liste fiyatlarından %20-30 gibi daha düşük düşünün.
    http://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-prime-302-raf-tipi-hoparlor_660.aspx?CatId=249
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-202-raf-tipi-hoparlor_709.aspx?CatId=229

Amfi olarak ise en basitinden T sınıfı bir amfi bile ilk etapta işinizi görebilir. Yada 2.el stereo amfiler bakabilirsiniz. SA-S3 T2021 model olan amfiden bende mevcut ve gayet güzel bir amfidir. Forumda da T sınıfı amfiler diye bir başlık mevcut. Orayı bir incele derim.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Big-Power-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-Power-Adapter-/290751162586?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item43b21ea8da
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-50-50Wx2-TDA7492-T-AMP-Hifi-Digital-audio-Amplifier-Silver-Power-Adapter-/131189294996?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item1e8b7dc794

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-a-9511-cok-temiz-az-kullanilmis-188018174/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-9211-stereo-amfi-185896197/detay

Yada sıfır olarak bütçeye uygun Denon pma-520 tercih edilebilir.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/PMA-520-Stereo-Amplifier,PR-1171.html

Hocam teşekkürler bu insanlara uymadığınız için.

Ben bu sistemlere bir turlu kanım ısınmadı. canlı dınlemem lazımkı ondan sonra paraya hıç acımam. ama uzaktan biraz ufak kaçıyor sankı
    Seste netlik bakımından mukemmel olabılır ama seste nasıl acaba 5.1 lere kafa tutabılırmı. ses derken gurultu yanı ??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.