Şimdi Ara

Kulaktan Piyano Çalıyorum (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Bateri çalıyosanız nota gam vs. bilmesenizde olur. E nihayetinde grup re diyezdende çalsa baterist aynı ritimi atar, grup si bemoldende çalsa baterist aynı ritmi atar. Baterist solden molden nasıl çalsın sadece nota değerlerini bilmek, grubunuzda nota yazmayı bilenler var ise sıfırdan bir parça oluşturacağınız zaman çokça işinize yarar... Daha dorusu benim bateri çaldığım yıllarda çokça işime yarıyordu Şimdi notaları tabları bi tuşla okutabileceğiniz guitar prolar, tab editorler falan cep telefonları ile cebimize kadar girdi...

@whenifeelit

Hocam siz melodi, ritim, ton hepsini birbirine karıştırıyosuz. Ritim yerine melodi, melodi yerine ton diyosunuz... 3 saniyede yapılan 1 vuruş bi şarkının melodisi olmaz ritimi olur...

La si do olan melodi için "la si re diye de aynı melodiyi çıkarırım" demişsiniz ama çıkaramazsınız. Çıkardığınız şey aynı melodi olmaz. Ortaya çıkan şey la si re diye aynı ritimde bambaşka bi melodi olur

Herkes başımıza öğretmen kesilmiş... Buyur öğretmenden dinleyelim.... ayrıyetten şimdi de 'ya ben başlangıç dedim zaten deyipte beni de yemem ben ileri düzel bateri ve şarkı yazıp çalmalarından bahsediyorum'

http://www.uzmantv.com/bateri-calmak-icin-nota-bilmek-gerekir-mi

"Herkes başımıza öğretmen kesilmiş" bunu sen mi diyorsun ya? İlginç cidden, daha melodinin, tonun ne demek olduğunu bilmeden millete ders vermeye kalkan sensin, "başımıza öğretmen kesilen" sensin. Ayrıca adam ne diyor "kendinizi daha ileri taşımak için". Bak sen ne demişsin "bir şarkı yazarken notasız armonisiz yaz bakalım bir şarkı. anca kafandan ritim tutumaya çalışırsın. sen si minör çalarken gitar la majör girer şarkının içine edersiniz. bellliki bir bilgin yok çok üstüne gelmeyeyim :D ", davulcu adama sen si minör çalarken gitar la majör girer demişsin, davulla si minör de mi çalınıyormuş yahu? Ayrıca izledin mi üstteki videoyu? Aynı melodi mi çalıyor orada? Neyse, "bellliki bir bilgin yok çok üstüne gelmeyeyim :D".

artık kendimi yormak istemiyorum 1 gündür bir sen yazıyorsun 1 ben . senin beni anlamadığın gibi ben de seni anlayamıyorum büyük ihtimalle 1-2 mesaj yukarıda arkadaşa cevap verdim ona bakarsan sevinirim

Güzel kardeşim, "bunun meolodiside her notayı 3 saniyede 1 vurmak olsun." bu lafı sen demedin mi? Dedin, daha ne o zaman, bir melodi "her notayı 3 saniyede 1 vurmak" olmaz, bir melodi "şu aralıkları arka arkaya her birini üç saniyede 1 vuracak şekilde dizmek" olur. Bak aynen şöyle demişsin "normalde nedir la-si-do'dur. bunun meolodiside her notayı 3 saniyede 1 vurmak olsun. aynı melodiyi ben la-si-re olarakta yaparım. ben bunu si-dodiyez-re diyede çalarım o zaman tek sorun ton olur yani" Sen la-si-do şeklinde bir melodiyi(her biri dörtlük nota şeklinde) la-si-re olarak ya da si-do#-re olarak çalamazsın, bunlar aynı melodiyi vermez. Bunların sadece tartımları aynı olur, ayrıca inanır mısın, bu yazdıklarının hepsi aynı tonda çalınmış olabilir. Üçünü de La minörde çalabilirsin (değişen ses do şeklinde) mesela, bak buradaki "La minör" tondur. O Do yerine Re basman ton değildir, o melodide yaptığın bir değişikliktir. Yani verdiğin cevap cevap değil, neyse istemiyorsan cevap vermek zorunda da değilsin zaten, yanlışta bu kadar ısrar etme diye uğraştım ama sen bilirsin tabi.

• Aynı şekil abim de çalıyor. Kulağı iyidir onun, kemanı da eğitim biraz aldı, ama duyduğu şarkıyı tıngırdatıyor biraz biraz.

Kulağın iyiyse çalabilirsin ama eğitim şart.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bateri çalıyosanız nota gam vs. bilmesenizde olur. E nihayetinde grup re diyezdende çalsa baterist aynı ritimi atar, grup si bemoldende çalsa baterist aynı ritmi atar. Baterist solden molden nasıl çalsın sadece nota değerlerini bilmek, grubunuzda nota yazmayı bilenler var ise sıfırdan bir parça oluşturacağınız zaman çokça işinize yarar... Daha dorusu benim bateri çaldığım yıllarda çokça işime yarıyordu Şimdi notaları tabları bi tuşla okutabileceğiniz guitar prolar, tab editorler falan cep telefonları ile cebimize kadar girdi...

@whenifeelit

Hocam siz melodi, ritim, ton hepsini birbirine karıştırıyosuz. Ritim yerine melodi, melodi yerine ton diyosunuz... 3 saniyede yapılan 1 vuruş bi şarkının melodisi olmaz ritimi olur...

La si do olan melodi için "la si re diye de aynı melodiyi çıkarırım" demişsiniz ama çıkaramazsınız. Çıkardığınız şey aynı melodi olmaz. Ortaya çıkan şey la si re diye aynı ritimde bambaşka bi melodi olur

Herkes başımıza öğretmen kesilmiş... Buyur öğretmenden dinleyelim.... ayrıyetten şimdi de 'ya ben başlangıç dedim zaten deyipte beni de yemem ben ileri düzel bateri ve şarkı yazıp çalmalarından bahsediyorum'

http://www.uzmantv.com/bateri-calmak-icin-nota-bilmek-gerekir-mi

Hocam bateriyle solden çalmaktan falan bahsediyosınuz... 3 sanide 1 vuruş melodidir diyosunuz. Ne hikmetse aynı melodiyi farklı notalarla falan çıkarıyosunuz. Bilmiyosunuz işte boşuna çırpınıp uzman tv videoları falan atmayın. Bilmiyorum deyin, ayıp değil kimse gülmez... Böyle uzman tv videolarıyla falan daha komik duruma düşüyosunuz. Videodaki adamda mutlaka bilmek gerekir bilmeden baterist olunmaz dememiş... Bateriyle siden çalmaktan bahsettiğinize göre hiç bateri dahi görmemişsiniz. Ben 7 sene bateri çaldım gerekirse başınıza öğretmen kesilip öğretirimde. Öğrenmek isteyin yeter...

öncelikle 1.: 3 saniyede bir vuruşu ritim anlamında söylemedim. sanki bir intro gibi 3 saniyede 1 vuruş türü bir intro var kastettim. fakat yukarıdaki arkadaş anlamadığı için konuyu devam ettirmeyi düşünmedim.

2. kendim bateri öğretmeni olmadığım için sizi de ikna edemediğim için bir öğretmenden cevap almak en mantıklıysıydı. ve öğretmen olduğuna inandığımız bir kişinin tek yeri uzman tv'dir.

3. adam başlangıç için öğrenmeseniz de olur fakat kariyer yapacaksanız bilmeniz gerekir diyor

4: ben de kaç yıldır geometri çözüyorum. ben şimdi geometri öğretmeni miyim? sen birşey uğraşıp çalan adamla onu öğreten adamın arasındaki farkları ayırt edemiyorsan o benim değil senin sorunun

5. anlamamakta kararlısınız size YAV HE HE diyerek gidiyorum lakin oruç oruç oturup burada size 7/24 laf anlatacak değilim.

6. bu yazıma cevap vermen tabikide en büyük hakkın fakat ben cevap vermeyeceğim haberin olsun

intro? intro ne alaka şimdi "melodiside 3 saniyede 1 vuruş olsun" diyen ben değilim. bunu ister intro anlamında söyleyin (ne alaksı olduğunu hala çözemedim) ister outro anlamında söyleyin, ister araya fade-in fade-out falan sıkıştırın yanlıştır... Hiçbi parçanın melodisi bu şekilde tanımlanmaz...

bence siz attığınız videoyu bi daha izleyin kariyer yapacaksanız bilmeniz gerekir kısmını nerden uydurdunuz hayret ettim tam olarak "kariyer yapacaksanız bilmeniz gerekir" cümlesinin geçtiği tam saniyeyi verirseniz o kısmı daha dikkatli dinliyim Bilmiyorsunuz anlatıyım... Videodaki adam "4 lük 8 lik 16 lık notaları stick kontrol egzersizleri açısından international notalar ile çalışyıoruz bu yüzden bilmeniz gerekebilir" diyor (bknz. 0:35 sn) Ordaki 4lük 8lik 16lık dediğide ilk mesajımda da bahsettiğim nota değerleridir. Baterist için il planda olan önemli kısımda bu nota değerleridir. 4lük notanın si bemol veya 16lık notaların rediyez olması bateriste çok bi anlam ifade etmez...

enstruman çalmayı geometri sorusu çözmekle bir tutmanız zaten beni şaşırtmadı birine enstruman çalmayı öğretmek için illa ya başarılı bir kariyer yapmak yada bi müzik okulundan mezun olmak gerekmez. Örnek olarak Selim Işığa bakabilirsiniz. Ne bir müzik bölümünden mezun olmuş, nede tanınmış gruplarla dünya turnesine çıkacak kadar büyük bir kariyeri var. Fakat müzik bölümündne mezun olmuş çoğu kişiden veya dünya turnesine çıkan birçok gitaristten çok daha tecrübeli ve donanımlı. Şuan bence türkiyedeki en iyi gitar öğretmenlerinden biri. Kısaca sizin anlamanız için özetlersem, geometri sorusu çöze çöze geometri öğretmeni olmuş. Problem?

he yav he he deyip gitmeden önce, sizin söylediğiniz üzere "baterist si minörden çalarken" kısmınıda açıklayıp öyle gitseydiniz, dünya müzik literatüründe bir çığır açacaktık. olmadı kısmet değilmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 7 Temmuz 2014; 19:15:17 >

• yfy1 kullanıcısına yanıt
    Bunu bir sorun olarak görüyorsan çözümü destek almak. Eğer nota bilgini geliştirirsen bu problemin üstesinden gelebilirsin. Sol el ile genellikle akor basılır. Yani çift el çalmak istiyorsan akorları da öğrenmen lazım. Piyanoda tek el ile bir melodiyi çıkartmak o kadar da zor değildir. Ama keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneğin olduğunu düşünüyorsan bir kursa gitmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.