Aklıma takılan bir soru var; Yüksek empedanslı (70ohm civarı) bir kulaklığı pcye takınca ses kalitesinde düşüş yaşanır mı??Dikkat ederseniz ses şiddetini kastetmiyorum... Genelde pc için 32ohmluk empedansa sahip kulaklık tavsiye edilmiş...bende hi-fi yazan 70 ohm emp. sahip sony kulaklık var ve pcde kullanıyorum. Acaba benim kaybım ses kalitesi mi yoksa ses şiddeti mi?Konunun uzmanları bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.Ses kartım creative audigy value. Bu arada hi-fi tam olarak nedir, ne işe yarar onuda bilmiyorum... Şimdiden cevaplar için teşekkürler...
40 defa görüntülenmiş ama tık yok.. galiba zor bir soru oldu
cevap veririm ama hoşuna gitmez.
şimdi senin gg den aldığın sony v700dj sahte.bu kulaklıkta hi-fi den bahsetmek komik olur.gerçi alan kullanan odyofillerde var ama sesleri çıkmıyorki memnun değiller.
empedans konusunda forumda arama yapsan benim yazdığım dünya kadar yazı var.kendim yazdığım için biliyorum olduğunu ama yinede bıkmadan usanmadan yazalım.
ses şiddetindeki kayıp tamamen cihazın ÇIKIŞ GÜCÜNE DEĞİL ÇIKIŞ EMPEDANSNINA BAĞLIDIR.sadece buna değil sürücülerin hassasiyetide doğrudan etkiler.misal 300ohm empedanslı ama 130db hassasiyetli bir kulaklıkla gayet rahat duyarsınız herşeyi.diğer yadan çıkış empedansının genelde cihazla uyumlu olması gerekir .
hi-fi türkçede yüksek uygunluk demek .yani sesi olduğu gibi yansıtmak.tabiiki bu seviye kulaklıklarda bundan bahsetmek saçma.hi-fi artık reklam malzemesi olmuş.her hi-fi yazana inanmayın
ben gg'den kulaklık almadım ki??siz karıştırdınız galiba forumda arattım ama her kafadan bir ses çıktığı için açıkçası yeterli cevabı bulamadım. bendeki kulaklık sony mdr-xd100,sahte değil yani yani ben pcde 70 ohmluk empedansa sahip kulaklığı kullandığım zaman ses kalitesinde herhangi bir kayıp olmayacak öyle mi
doğrudur 70ohm sony hi-fi deyince aklıma direk sahte v700ler geldi:)
seste azalma olurmu olmazmı bilmek için kartın çıkış emp. bilmek lazım.kendi tecrübelerime göre kulaklık moduna alırsan azalma olmaz derim.o moda alında galiba kazancını arttırıyr.