Şimdi Ara

Kulaklık tavsiyesi (Derin Bass)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 3 yıldır Cowon D2 kullanıyorum. 2 sene önce yazılımını D2+ a yükselttim. Cihazın orjinal kulaklığı son derece kötü. Sony MDR-EX35 kulaklık ile kullanmaktayım. Fakat yine de bass seslerden memnun değilim. Özellikle 50Hz in altındaki frekanslarda Cowon oldukça başarısız performans veriyor. Aşağıda Cowon D2 nin frekans cevabını görebilirsiniz.

Ayrıca Cowon D2 ve D2+ da sesi 34 den fazla açınca (max 50 kademe) sesler karışıp distorsiyona uğruyor. Zırıltı gibi ses veriyor.

Artık daha iyi bir cihaz kullanmak istiyorum. Sony NWZ-A845 almaya karar verdim. Fakat yanında verilen kulaklık için alt/orta düzey deniyor. 50Hz altındaki derin bass ları (özellikle 30Hz civarı) yutmayan, NWZ-A845 ın hakkını verebilcek kalitede bir kulaklık tavsiyesi bekliyorum. Tizz seslerde ortalama bir kalite verse de olur. Cihazın yanında verilen MDR-NC033 benim ihtiyacımı karşılayabilir mi?

Aşağıda Sony NWZ-A845 in frekans cevabını görebilirsiniz,

Cihazın verdiği bu kadar kaliteli frekans cevabından performans elde edebileceğim kalitede, 20-50Hz arasını yutmayan kulaklık tavsiyeleri bekliyorum. Fiyat olarak şimdilik bir sınırlamam yok. Vereceğiniz tavsiyelere göre en uygun gözükende karar vereceğim.

Önemli not: Yapacağınız tavsiyelerde olabildiğince teknik veriler kullanırsanız memnun olurum. Kime göre, neye göre belirsizliklerine düşmeyelim. Elimizde sayısal veriler olsun. (Fiyat, güç vb).

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 30 Haziran 2011; 13:50:43 >

• Madem fiyatda sınırlaman yok SM3 satayım sana, 600 tl, bütün frekanslara cevap verir merak etme :)
    A845'ede 400tl isterim, al sana 1000 tl'lik sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 30 Haziran 2011; 13:26:29 >
  • 600TL biraz fazla.Sınırlamam yok derken o kadar da demedim
  • Biliyodum sınırlanacağını

A845 ile cks 90 alırsan idare eder seni, ama yüksek sesli müzik dinliyorsan (benim gibi) cks90 ile Sony az gelebilir, fiio amfi'de alman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86
    Özellikle 50Hz in altındaki frekanslarda Cowon oldukça başarısız performans veriyor.

Yalnız buradaki grafik en ekstrem koşullarda oluşturulmuş.
    Düşük empedanslı yüke max ses verilmiş.Bu şekilde bozulma yapması , yeterli gücü verememesi doğal.

Empedans adaptörü , amfi ya da minik ses trafosu kullanmayı deneyebilirsin bu düşük empedans sorunundan kurtulmak için.
    Kulaklık zaten değişecek farkındayım da , aletin çok da kötü olmadığını söylemek istiyorum.Belki bu haliyle alet hoşuna gider , yeni player parasını kulaklığa yatırırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 30 Haziran 2011; 13:40:33 >
  • Söylediğiniz empedans adaptörlerinden hiç kullanmadım. Galiba siz empedans uyumluluğu probleminden kurtulmam için bu öneride bulundunuz. Fakat ben cowonu daha yüksek empedanslı kulaklıklarda da dinledim. Bana kalitesi pek iç açıcı gelmedi. Zaten cihazın içinde kullanılan DSP işlemcinin datasheetinde yazan çıkış empedansının yaklaşık 16ohm civarında oldugunu hatırlıyorum. Farklı empedansta çalıştırırsam cihazın çıkış gücü düşebilir.

Sennheiser IE8 ile cks90 arasında kıyaslama yaparsak hangisinden daha dolgun ve derin bass alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 30 Haziran 2011; 14:01:05 >
  • Bass konusunda TDK EB-900'ü rahatlıkla tavsiye edebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık tavsiyesi..
    14 yıl önce açıldı
    Kulaklık Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • d2+ ın ve d2 nin çok düşük frekanslardaki ortalamanın altındaki frekans tepkisini kendisinin eksiğini tam o aralıkta yüksek bir boost a sahip bir kulaklık alarakta dengeleyebilirsiniz.
    çok profesyonelce değil ama geçerliliği tartışılmaz bir çözüm.

SONY MDR XB 500, XB 700 ve XB 1000 e baktınız mı hiç?

XB 700 frekans tepkisi:

--- http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=1193 ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 1 Temmuz 2011; 18:04:26 >
  • kulak içi kulaklık bakmaktayım. evde, yolda, işte kullanacağım. cks90 epeyce ilgimi çekmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Özellikle 50Hz in altındaki frekanslarda Cowon oldukça başarısız performans veriyor.

Yalnız buradaki grafik en ekstrem koşullarda oluşturulmuş.
    Düşük empedanslı yüke max ses verilmiş.Bu şekilde bozulma yapması , yeterli gücü verememesi doğal.

Empedans adaptörü , amfi ya da minik ses trafosu kullanmayı deneyebilirsin bu düşük empedans sorunundan kurtulmak için.
    Kulaklık zaten değişecek farkındayım da , aletin çok da kötü olmadığını söylemek istiyorum.Belki bu haliyle alet hoşuna gider , yeni player parasını kulaklığa yatırırsın

Biraz araştırma yaptım. cowon d2 ler 16 ohmluk kulaklıkta roll-off yapıyormuş. ben de 16 ohm in ear kullanıyorum. empedans adaptörü ve ses trafoları hakkında bilgi verebilir misiniz? Cihazı yolda, işte, heryerde kullanıp cebimde taşıyacağım için fazla yer işgal etmemesi gerekiyor ve çok fazla kablo vs olmaması gerekiyor.

• D2'nin kütük gibi bass'ları+CKS90'nın kütük gibi bassları= Ses zevkinden mahrum bir baş ağrısı+bam güm vuran bass'lar. DDM2'ye bak bence. @fortress43 çok uygun bir fiyata satıyordu. A845 ile uyumunun çok iyi olacağını düşünüyorum.
  • d2 nin basları gerçekten kütük gibi geliyor kulağıma.yüksek empedanslı in ear kulaklıklarla daha iyi bas vereceği söleniyor.yine de gönlüm a845 den yana.hatta 16gb değil, 8gb lığı bile yeter ama a844 ü hiçbiyerde bulamıyorum.
  • quote:

Biraz araştırma yaptım. cowon d2 ler 16 ohmluk kulaklıkta roll-off yapıyormuş. ben de 16 ohm in ear kullanıyorum. empedans adaptörü ve ses trafoları hakkında bilgi verebilir misiniz? Cihazı yolda, işte, heryerde kullanıp cebimde taşıyacağım için fazla yer işgal etmemesi gerekiyor ve çok fazla kablo vs olmaması gerekiyor.

Empedans adaptörü kulaklık ile kaynak arasına seri olarak direnç atılması ile oluyor.50-100 ohm arası bir direnç 2 kanala da ekleniyor.Etymotic er4p'yi er4s'ye dönüştüren adaptörlerle popüler olan bir seçenek.
    Bir dişi , bir erkek jak ve 25-200ohm arası(kafana göre) direnç alıp kendin yapabilirsin/yaptırabilirsin.Ya da Audio Technica , Etymotic markalarının böyle ürünleri var zenginim dersen.
    http://www.headphiles.org/index.php/topic,180.0.html

Ses trafoları da empedans uyumu sağlayabilmek için uzun zamandır uygulanan bir yöntem(yaşasın lambalı amfiler ) Bunda da 2 kanala da trafo ekleniyor.Trafonun girişinde yüksek empedans , çıkışında ise düşük empedans var , böylece kaynak bozunmadan yüksek güç verebiliyor.
    http://www.head-fi.org/forum/thread/553094/continued-sidetrack-discussion-from-tiniest-portable-amp-i-can-build-nikongod-microtransformer-based-impedance-step-down-box

• arkadaşlar bende SONY A845 var acaba hangi kulaklığı önerirsiniz daha iyi ses performansı almak için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

arkadaşlar bende SONY A845 var acaba hangi kulaklığı önerirsiniz daha iyi ses performansı almak için?

Beklenti ve zevklerine göre değişir. Ne tarz müzikler dinlediğinizi söylerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

quote:

arkadaşlar bende SONY A845 var acaba hangi kulaklığı önerirsiniz daha iyi ses performansı almak için?

Beklenti ve zevklerine göre değişir. Ne tarz müzikler dinlediğinizi söylerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Genelde hareketli müzikler dinlerim ama rock sevmem pop müzik, remix müzikler ve arada da slow dinlerim
  • quote:

quote:

quote:

Genelde hareketli müzikler dinlerim ama rock sevmem pop müzik, remix müzikler ve arada da slow dinlerim

Bass ağırlıklı kulaklıklar zevkinize uyar tahminimce. Bu bağlamda; ATH-CKS70/90, FA Eterna Rev.1, Ecci PR401, Proalpha olabilir. Bütçenize ve yorumlara göre seçim yapabilirsiniz.

Aralarından benim naçizâne tavsiyem ise; CKS90 yada Eterna Rev.1 alman.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bass ağırlıklı kulaklıklar zevkinize uyar tahminimce. Bu bağlamda; ATH-CKS70/90, FA Eterna Rev.1, Ecci PR401, Proalpha olabilir. Bütçenize ve yorumlara göre seçim yapabilirsiniz.

Aralarından benim naçizâne tavsiyem ise; CKS90 yada Eterna Rev.1 alman.

teşekkür ederim ben bir araştırıyım şimdi inşallah fiyatları ucuk değildir

• En pahalısı CKS90, o da 155 TL.
  • quote:

En pahalısı CKS90, o da 155 TL.

zannedersem Türkiye'de satışı yok CKS90'nın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.