Şimdi Ara

Kulaklık sevdasına sağlığımdan oldum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
9.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kulaklık maceram bose in-ear, ie4 ve son olarak etymotic er6i ile devam etti.bu kulaklıklara iriver t60 ile son ses dinledim.etymotic kullandıktan 1 ay sonra kulaklarımda bir çınlama başladı müzik dinlemeyi kesmedim gene dinledim ve son olarak bu kulak çınlamasının kalıcı olduğunu öğrendim . her dakika kulaklarım durduk yere çınlıyor ama son pişmanlık fayda etmiyor.benim gibi atın ölümü arpadan ölsün diyerekten yüksek sesle monitör tipi kulaklıklarda müzik dinleyen arkadaşlara kendilerini asla yüksek sesle müzik dinlemeye alıştırmamalarını öneriyorum...

• Geçmiş olsun.. Ben de T60'la genellikle volüm>12-15 arası dinliyorum.. çok seyrek 20-25 arası volüm yapıyorum.. Evde Kulak içi mx360'la dinliyorum.. Dışarıda cx500 kullanıyorum.. Aslında günlük dinleme saatlerini biraz azalmak lazım diye düşünüyorum..
  • cok gecmıs olsun allah kımsenın basına vermesın
    aslında uzun surelı kullanımlarda sesı kısarak dınlemek belkı boyle porblemlerın olusmamasında faydalı olabılır
  • Bu çınlama sesi yüksek mi?

Bende de biraz var galiba, halbuki yüksek seste de dinlemiyorum
  • benimde kulağım çınlamaya başladı bundan 6 ay önce doktora gittim(iki kere) iltihap kapmış dedi ikiside ilaç felan verdiler kullandığım ilaçlarların hiçbiri fayda etmedi sonrada gitmedim doktara ilk başlarda çınlama çok sesliydi şimdi baya azaldı alıştım artık bu sese :D

zaten günlük hayatta diğer sesler varken kafanı ona verince çınlamayı duymuyorsun,sadece gece yatarken duyuyorum çınlamayı onuda müzik dinleyerek geçiriyorum :D

ilacı gene kulaklık..
  • geçmiş olsun yaa tırstım simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 22 Kasım 2008; 18:33:12 >
  • geçmiş olsun hocam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmış olsun arkadasım benımde sol kulak zarım yırtık kulaklık ıcı kulaklık kullanamıyorum rahatsız edıyor yukses seste falan basslarda bıde Sennheiser MX-760 tarzında kulaklık arıyorum kac para olursa olsun ama kulaklık ıcı olmasın rock ve metal dınlıyorum...
  • Geçmiş olsun.

Bende artık kulakiçi kulaklık kullanmama kararı aldım.

(:
  • Sennheiser MX-760 tarzında kulaklık arıyorum ??? para sorun degıl
  • Çok geçmiş olsun benimde kulaklıktan dinleme hastalığım var.
  • Geçmiş olsun arkadasım. Müzik dinleyememek benim için bir kabus olurdu herhalde. Bize sağlığın herşeyde önemli olduğunu hatırlattığın için saol. Kendine iyi bak.

Hakan
  • geçmiş olsun fakat ben 2 yıldır kullanıyorum bir sorun ile karşılaşmadım. Kulak içi kulaklıkların suçu yok son sesle hangi kulaklıkla dönlerseniz dinleyin kulağa zarar verir
  • Valla bu belaya ben de bulaştım. Kendimi bildim bileli yüksek sesle müzik dinlerim fakat ağustos ayında, Sennheiser HD 280 aldığım günden beri bu yüksek sesi dozajı iyice tavanlara çıktı. Müzik sonrasında bu çınlama sesinin gelmesi normal olduğu için fazla kafaya takmıyordum fakat bir gün salonda sessiz sakin otururken bir baktım etrafta acayip sinir bozucu bir çınlama sesi var, hiç bitmiyor.Aradan ay geçti, çok dikkatli bir şekilde odaklanınca veya sessiz bir ortamda bulununca çınlama sesi halen var. Artık olan olmuş, yapacak bir şey yok. Bunla yaşamayı da öğrenmiş olduk
  • metal dinlerken çok çınlıyor kulağım. bi ara uzun bi süre çınladı ama kesildi şuan yok. tiz sesler yüzünden oluyor diye biliyordum. tavsiyem tiz fazla açmayın. zor toparladım kendimi. ama hala dinliyorum, hala yeni kulaklık alma peşindeyim. allah sonumu hayır etsin
  • Her zevkinde belirli bir sınırı vardır yahu! Sağlığınızı tehlikeye atıyorsa, bence kulaklıkla fazla zorlamayın en azından belirli derece de dinleyin.
  • çok geçmiş olsun.. ama kulak çınlamasını direk iem kulaklıklara bağlamak çok yanlış bence..çınlamada kulak iltihaplanmasının çok payı var.. mesela ben bundan 4-5 sene kadar önce ortakulak iltihabı gecirdim ve ilaç tedavisiyle geçti.. fakat bana hatıra olsun diye kulak çınlaması bıraktı...bende 8-9 senedir kulaklık kullanıyorum ve yaklaşık 3 senedir iem kullanıyorum...ama kulaklık tan bir zarar gelmedi bana bugüne kadar.. yüksek ses sevmiyorum.. az seste müsik daha net oluyor bence..yüksek sese gerek yok bence hem sağlıgımızı da riske atmaya gek yok.. çınlama neyse de işitme kaybı olursa nekadar yazık olur bence..
  • evet tekrardan dün gece dinleyeyim dedim kendimi ve ne yazıkki bütün gece çınlama devam etti. demek geçmemiş. iltihaplanmada yok doktora gittim kısa süre önce. tekrar gidicam
  • Çok geçmiş olsun diyorum.Ancak şunu unutmaki müzik dinlerken zaten belirli bir sesten sonra dinlediğin müziğin melodisi kopuyor.Yani yeterli miktarda dinlemeni öneririm.Birde bu tür hastalıklarda psikolojik etki vardır.Yani hastalık geçmez diye düşünme ,hastalık geçicidir.Çünkü kulak sinirlerinin belirli bir yenilenme süresi vardır.Tahminim 6-7 ay içeisinde geçmesidir.Tavsiyem 2-3 ay kulalık kullanmamandır.Kulaklık dışı ses kaynağından belirli süre ile müzik dinleyebilirsin.Ancak çınlamanın geçici olduğunu unutma! Kendine iyi bak.Çınlama geçtikten sonra sakın tekrar yüksek sesle dinleme.Normal kulaklık kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_insan -- 13 Aralık 2008; 17:05:01 >
  • Teşekkürler tavsiyen için
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.