Şimdi Ara

Kulaklık amfisi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce LG Renoir aldım. Bu cihazı MP3 çalarım olarak da kullanmayı düşünüyordum ancak cihaz ses olayında tam olarak beklediğimi veremedi. Aslında 'sıfır' ayarlarda gayet iyi bir ses kalitesine sahip ancak cihazda EQ ayarı yok. Ve bilirsiniz, EQ'suz istediğiniz kadar bass, tiz vs. alamayabiliyorsunuz. Bu arada kulaklık olarak da CX300 var.

Sorum şu; acaba bir amfi alsam ses kalitesi ve bass seviyesi açısından daha iyi sonuç alabilir miyim? Fiyat/performans oranı güzel olan önerebileceğiniz modeller var mı?

Nette arastirmasini yapinca guzel bi grafikde cikiyor
     Kulaklık amfisi önerisi

Burda, basslari ciddi bir sekilde arttirdigi fakat ozellikle tizzlerde ve midlerde seste dusus oldugu gorunuyor
  • Fiio cep amfisi bende mevcut , bende Lg Viewty ve cx300 kullanıyorum sesi inanılmaz derecede yükseltiyor ve etkiliyor kesinlikle tavsiye ederim , elimde 2 kutu açılmamış var dileyen olursa pm atabilir
    cep amfisi ile (100 dolar civarı fiyatlardan başlıyor) daha fazla ayrıntı,daha güçlü bas sesi ve tizleri
    daha açık duyabilirsiniz. Kulaklığın tepkisine bağlı olarak aldığınız verimde artar. Bahsettiğiniz amfiler
    (fiio gibi) sesi zaten mp3 çaların amfisi tarafından yükseltilmiş şekilde alırlar dolayısı ile saydığım avantajları
    sağlayamazlar. Elde edeceğiniz bir miktar daha yüksek ses ve winamp ın eko ayarlarında olduğu gibi
    frekans dağılımını eğip bükerek ses karakterini değiştirmektir. Bir nevi bass boost ta denebilir.
    Bu yorumu ucuz amfiler kötüdür şeklinde algılamayın lütfen zaten sizi memnun ediyor ise
    kimsenin üstüne laf söylemesi haddine değil. Sadece kaliteli ses isteyen ve amfi düşünen
    arkadaşlarla fikir paylaşımı yapmak istedim. Amfiden tam performans almak için mp3 çaların
    gömülü amfisi sesi işlemeden önce, doğrudan line out çıkışından almak gerekir. Böylece
    amfi sesi oldukça doğal biçimde işleyebilecektir. Böylece bas karakterli bir kulaklık amfisi bile
    (çok yaygın olan cmoy amfiler ya da darkvoice gibi) bunu tizleri perdelemeden oldukça başarılı
    biçimde sesi işler.

• Bilgilendirme ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.
    Sorum şu; Fiio E5 kulaklık amfisi hakkında neler söyleyebilirsiniz? Kendi lityum bataryası mevcut, USB'den şarj oluyor. Bass ve Flat EQ modları var. Sizce bana uygun mu?
    Kulaklık önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Bilgilendirme ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.
    Sorum şu; Fiio E5 kulaklık amfisi hakkında neler söyleyebilirsiniz? Kendi lityum bataryası mevcut, USB'den şarj oluyor. Bass ve Flat EQ modları var. Sizce bana uygun mu?

Fikirlerinizi bekliyorum
  • Konuya adı geçen amfileri satan ve pek çok cihazda denemiş biri olarak bir açıklama getirmek istedim.

Öncelikle kendimize en uygun amfiyi seçmek için belli noktaları (teknik anlamda) iyi belirlemeniz gerekir. Bunlar kısaca şunlardır:

1- Kullandığım cihazın ses kalitesi ve ses hacmi ( yüksekliği ) nedir?
    2- Kullandığım kaynak cihazın EQ ayarları yeterlimidir?
    3- Kulaklığımın verebileceği maxsimum ses hacmi ve kalitesi nedir?
    4- Kullandığım kaynak cihaz ile kulaklığımın sınırları birbiriyle uyumlu mu / ne derece uyumlu?

Bu soruların cevabını iyi verebilirsek işinizi görecek amfiyi deneme-yanılma yoluna başvurmadan doğru şekilde tercih edebiliriz.

Olası Mevcut Durumlar:

DURUM 1: Kaynak cihazım ile kulaklıklarımın ses kalitesi ve sınırları birbirine çok uygun.
    Cevap : Bu durumda piyasadaki en kaliteli ve profesyönel amfi bile istediğinizi veremez. Hali hazırda amfi bağlamak sadece ve sadece kulaklığınızın daha erken cızırdamasına sebep olursunuz. (örneğin COWON D2 CX300 ü ele alalım. Cowon D2 cx300 ü normal olarak ses seviyesi 46 dayken bozmaktadır. Siz bu cihaza amfi bağlarsanız elde edeceğiniz sonuç cx300 ünüzün daha düşük ses seviyelerinde bozulmasından başka birşey olmayacaktır. Amfinin ekstra ses kalitesi ve hacim fazlalığı ile ses daha erken bozulacaktır.) Tartışmaya ve amfi aramaya gerek yoktur. Öncelikli yapmanız gereken şey kulaklığınızı daha esnek sınırlara sahip olan biriyle değiştirmek ve sonrasında amfi araştırmak gerekecektir.

Durum 2: Cihazımın ses seviyesi ve kalitesi çok düşük. EQ ayarları yeterli ama en agresif seçeneklerde (ayarlarda) bile kulaklığımın sınırlarına yaklaşamıyor bile...
    Cevap : Bu durumda kulaklığınızın gizli (kullanamadığınız) kapasitesini ancak ve ancak uygun amfi ile kullanılabilinir hale getirebilirsiniz. Uygun amfi karakteristik ses eğrileri ve gereken çıkış gücüne göre belirlenir. Kullandığınız kulaklık çok kaliteli olsada düşük ohmlu (max 32ohm) ve küçük drivera sahip olduktan sonra çok pahalı bir amfiye ihtiyaç duymayacağınıza emin olabilirsiniz.

Durum 3: Her yönden kaliteli cihaza ve kulaklığa sahibim ama kulaklığımın empedansı ile cihazımın çıkış empedansı uygun değil bu sebeple ses yüksekliği beni tatmin etmiyor.
    Cevap : Bu durumda cihazınızın distorsiyon ve kulaklığınızın empedans değerine göre uygun çıkış değerlerine sahip bir amfi edinmeniz derdinize çare olacaktır. Eğer cihazınızın hassasiyetinden daha düşük hassasiyette amfi alırsanız bu durum size cızırtılı bir müzik vaad etmekten öteye gidemez. Kesenizin ağzını açmanız gerkecektir.

Durum 4: Ses seviyesi (hacmi, yüksekliği) umrumda değil ben çok çok çok hassas kulaklara sahip, kısık sesli ama safi kaliteli müzik dinlemek isteyen biriyim....
    Cevap : Bu durumda kullandığınız kaynak cihazın ve kulaklığın verebildiği max kaliteye göre amfi tercihi yapmanız gerekir. Yüksek teknoloji sahibi, yüksek kalitede çıkış veren ve EQ ayarları çok esnek ve başarılı olan bir cihaz ve buna uygun bir kulaklık için 200$ altındaki amfilerle ilgilenmeyin bile, beklentilerinizi kesinlikle karşılamayacaklardır. Sizin ilacınız en ucuz olarak stüdyo tipi amfi çiplerini bünyesinde barındıran, yüksek hassasiyetteki işçilikle üretilmiş bir amfidir. Daha farklı teknikler kullanılan amfiler 2000$ civarıdır.

Yani kısacası isteklerimize ve elimizdeki cihazların teknik özellikleriyle tam uyumlu cihazlar almak dışındaki tüm yöntemler bize fazladan para ve zaman harcamaktan başka birşey getirmeyecektir. Kullanıcı yorumlarından ziyade teknik bilgiler ışığında araştırma yapmak her zaman maliyet ve zaman sarfını engelleyecektir. Duyma hassasiyeti kişiden kişiye muazzam şekilde değişir. Bunu unutmamak gerekir.

• @ f@Zus
    oldukça açıklayıcı olmuş teşekkür ederim
  • Asıl ben teşekkür ederim. Biraz uzun oldu ama sanırım inat edip okuyanlara yararlı olacaktır.
    Gayet güzel açıklamışsın. Yazdıkların ışığında bende cep telefonuma amfi almak yerine yeni bir MP3 çalar alma kararımın doğru bir karar olduğunu gördüm. Zamanını harcayıp cevap yazan herkese teşekkürler
  • Teşekkür ederim, Figure. Telefonunun teknik özelliklerini bilmiyorum ama yukarda yazdıklarımı, telefonunun teknik özelliklerini göz önünde bulundurarak değerlendirmeye alırsan doğru tercihi yapacağından ve keseni ekstradan boşaltmayacağından hiç kuşkum yok.

Eğer kaliteli müzik dinlemek istiyorsan, kalınlık ve ağırlık senin için çok önemli değilse sana Cowon D2 nin 2 gb lik versiyonunu almanı öneririm. (Bütçene uygunsa tabi...) Şuanda sıfırı piyasada garantili olarak 185 TL civarında satılıyor ve 16 GB sdhc kullanılabiliniyor. Kendi fiyat aralığında en iyisi. Fiyat performans olarak çok iyi.

Kalınlık ve ağırlık senin için önemliyse piyasada alternatif çok, araştırıp kendine en uygununu bulman gerekir.
  • D2 gerçekten de çok övülen bir model ama ben forumun 2. el bölümünden tertemiz bir iPod Classic 30 GB aldım, sıra kulaklıkta
  • Bn d bu aralar amfilere bakıyorum yaygın olarak gözüme iBasso amfileri takıldı kendi sitesi de var fiyato 100-175 $ arası değişiyo bnde ipod touch vr o amfilerdden alsam bir de begendiğm bir kulaklık olan jbl reference 220 alsm kalite artar mı ?
  • kesinlikle artar 100 dolar üstü amfi ile ipod touchun ses kalitesi,ama jbl yerine çok çok daha iyi kulaklıklar alabilirsiniz ebaydan özellikle etymotic er6i,vmoda vibe ve nuforce ne-7 gibi ben de bu aralar bir kulaklık alacağım bu saydığım üç ürünü de türkiyeye yollayan satıcılar var üstelik shippingi 11 dolar felan oluyor en fazla-free shipping yazsa bile sigortası ile beraber-ama türkiyeden alacağım diyorsanız akg k324p alın o fiyata türkiyeden...
  • Müzik dinlemeyi çok severim dinlediğim müziğin ayrıntılarını kaliteli bir şekilde duymak isterim eger o amfilerden alırsam türkiyeye shipping kendi sitesinde 31 $ brzck fzla ama kalite ii bişeye benziyo kulaklık olark ayrıntıya önem verdiğim için igrado almayı düşünüyorum ama şuan çok istiyorum o amfilerden iBasso D2 bao silver çok hoş

Kualklık olarak jbl dememein sebebi kablo kalitesi müthiş ip tarzında kolay kolay zarar görmez bide marka kalite ondan yksa aklımda vmoda da var
  • benden bu konuda daha tecrübeli üye arkadaşlar varken yorum yapmak düşermi bilmiyorum ama son 5 yılımı bu konulara adamış biri olarak naçizane görüşlerimi yazmak istedim...kulaklık anfisi kullanma fikri bana nedense hiç hoş gelmedi şöyleki. sen mp3 çalar taşımaktan vazgeçmek için böyle bir yöntemi düşünmüş olmalısın yani cep telefonuyla bu işi çözmek istemişsin.tekrardan extra bi cihaz taşımak manasız geldi...piyasada sırf bu iş için üretilmiş cihazlar mevcut..bunlardan birini edinebilecek durumun varsa bence başka yollar aramaya gerek yok...sana tavsiye olarakta n91 öneriyorum ben sennheiser cx300 ll ile kullanıyorum ve ölümcül kombinasyon oldugunu düşünüyorum. zira ! cihazın yani n91 in içinde gercek bir amfi mevcut ve nokia bunu amerikalı texas audio systems diye bir hoparlör şirketine yaptırmış. ee sennheiserinde kalitesi zaten ortada tartışılmaz...bu kombinasyonun verdiği sesi duysan bütün mp3 çalarlarını ve telefonunu camdan atabilirdin..zaten n91 de şu an genel multimedya ve teknoloji olarakta hicbir cihazdan assagi kalmaz. lg nin üstün özellikleri vardır bilemem..ama sana şu kadarını söylüyorum cx300 ümle test ettiğim cihazlar arasında n91 kesinlikle 1 numara... test ettiğim cihazlar 1-creative zen plus 2-creative muvo 3-sony nwz serisi 4-samsung f3560 5-samsung f400 6-nokia n95 7-nokia n96 8-nokia n73 me 9-nokia 5800 (bu cihaz teknoloji dergilerinde 1 numaralı müzik telefonu secildiki inan bana n91 in yanında zayıf kalıyor) n91 dünyanın hi-fi ses kalitesi veren tek mobil! cihazıdır...son sözüm n91 edinirsen amfi olayını çözmüş olursun..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.