Şimdi Ara

Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? (Alıntı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
44.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Bilgisayarınızdan, müzik çalarınızdan veya cep telefonunuzdan sesi daha anlaşılır daha kaliteli almak için birçok kulaklık dener ve size en uygun kulaklığı bulursunuz. Ama o zamana kadar maddi zarara uğramışsınızdır. Ayrıca verdiğiniz paraya değer bir kulaklık olup olmadığını ya da aynı paraya daha iyisini alıp alamayacağınızı hiçbir zaman bilemezsiniz. Bu yüzden kulaklık alırken ne istediğinizi bilmeli ve yüzlerce kulaklık çeşidi arasından sadece istediğiniz kulaklık çeşitlerine yönelerek bu zararı en aza indirmelisiniz. Şimdi kulaklık alırken nasıl bir yol izlemelisiniz onu anlatacağım.

    Öncelikler şu soruların cevaplarını kafanızda netleştirmeniz gerekir;

    *Hangi amaçla ve nerede kullanacaksınız?

    *Ne tür bir kulaklık istiyorsunuz?

    *Kulaklığa ayırdığınız bütçe ne?

    *Kulaklarınızın büyüklüğü ve kulaklık için hacim tercihiniz ne?

    Film:

    Film izlemek için kulaklık alıyorsanız uzun kablolu ya da kablosuz modelleri tercih etmelisiniz. Öncelikli tecihiniz uzun kablolu olmalı ama kablo görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa yine size kaliteli ses verebilecek kablosuz kulaklık modelleri var.

    Oyun:

    Kulaklığınızı oyun oynarken kullanacaksınız kablolu ve kablosunun yeterince uzun olmasına dikkat ediniz. Jakları ise diğer metallere göre daha iyi iletim sağlayan altınla kaplamalı olmalı. Altın kaplamalı jak uçları daha kaliteli bir ses aktarımı sağlar. dB oranının yüksek olması oyundaki seslerin de daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Son zamanlarda oyun üreticilerinin görüntü kadar ses kalitesiyle de zevk veren oyunlarından tam anlamıyla verim alabilmek için bunlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca bazı oyunlar mikrofon gerektirebiliyor. Öyle bir oyun oynayacaksanız mikrofonlu kullaklıklardan almalısınız. Mikrofonun gürültü önleyici özelliğinin olması sizin için bir avantaj olacaktır.

    Cep Telefonu:

    İş hayatında ya da günlük hayatta hem kablosuz teknolojinin hızlanması hem de cep telefonu kullanımının yaygınlaşması bu ikisinin beraber kullanımını da yanında getirdi. Gerek otomobil kullanırken gerekse iş yerinde telefon görüşmelerinin bluetooth kulaklıklar aracılığıyla gerçekleşmesi hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı açısından tercih edilir oldu. Bununla birlikte model sayısı da giderek artıyor. Çok çeşitli modeller arasından ihtiyacınıza yönelik bir model seçmelisiniz. Bluetooth kulaklık alırken öncelikle kulağınıza rahat oturan sizi rahatsız etmeyen modelleri tercih etmelisiniz. Bluetooth kulaklıkları kategorilendirmek gerekirse giriş ve orta seviyedeki modeller genellikle gelen çağrıları cevaplama ya da arama yapmanızı sağlar. Orta seviyedeki modellerin daha rahat oluşu, konuşma süresinin fazla ve kapsama alanının daha geniş olması aralarındaki farkı oluşturuyor. İleri seviye modeller ise hem konforlu hem geniş kapsama alanına sahip. Dizüstü bilgisayar ya da müzik çalarlarınızla da kullanılabilen bu modeller 6 saatten fazla konuşma süresi olanağı ile de size üstün bir performans sergileyebilir.

    Müzik:

    Kulak üstü süngerli modeller kulağınıza basınç uygulayarak hem dışarıdan gelen sesleri büyük ölçüde engeller hem de kulaklığın performansını arttırır. Kulak içi modeller ile karşılaştırıldığında en önemli farkları budur. Kulağınızın rahat etmesi açısından da bu modeller büyük fark oluşturmaktadır. Ama günümüzde kulakiçi kulaklıklar daha geniş bir alıcı kitlesine sahip. Çoğu insan özellikle yer kaplamadığı için bu modelleri tercih ediyor. Kulakiçi kulaklıkların en büyük avantajı kulağınızın içine girdiği için bas tonlarının daha net ve anlaşılır alınabilmesi. Ayrıca taşıma kolaylığı da sağlıyor size. Ama uzun süreli kullanımlarda kulakta rahatsızlığa ve ağrıya yol açıyor. Kulak içine girdiği için de yüksek seste kullağa zarar verebilecek olması büyük bir sorun.

    Özetleyecek olursam kulaklık alırken aşağıdakilere dikkat etmelisiniz;

    * Kulaklık alırken kulağınızın rahat edeceği modelleri tercih etmelisiniz.

    * Cep telefonu kullanımı için almıyorsanız kablolu kulaklıklara öncelik vermelisiniz. Kablo kulaklığın en doğru ve net şekilde sesi iletmesini sağlar. Kablonun çekiştirilerek zarar görmemesi içinse oldukça uzun olmalı.

    * İyi bir kulaklık müzik dinlemiyorken de dış sesi büyük ölçüde engellemeli. Gürültü önleyici özelliği olan kulaklıklar bu açıdan büyük avantaj sağlamaktadır. Bu yüzden kulaklık alırken kutunun üzerinde yazanlardan ‘Noise Cancellation’ ya da ‘Noise Isolation’ özelliği olup olmadığını diye kontrol edin.


    Teknik terimler:
    -mW değeri kulaklığın ses çıkış gücüdür.

    -Frekans aralığı Hz ile gösterilir. Kulaklıktan duyabileceğiniz sesin ayrıntısını ifade eder. Frekans aralığı ne kadar geniş olursa, kulaklığınız size o kadar zengin ve ayrıntılı ses aralığı sağlar.

    -Desibel değeri (dB) kulaklığın verdiği sesin şiddetidir. Yüksek desibel demek yüksek kalite demek değildir.

    -Empedans (ohm) değeri kulaklığın direncini ve enerji çekim gücünü gösterir.

    http://www.sennheiserkulaklik.com/kulaklik-alirken/ sitesinden ALINTIDIR







  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutniyaz

    Aslında dediğin gibi kulak içi - kulak üstü kıyası anlamsız. Tamamiyle zevk meselesi. Müzik kulaklıkları da keşke müzik türüne göre değerlendirilebilseydi. Yazı benim dikkatimi çekti ve kulaklık önerisi isteyenler en azından önce böyle bir dökümana bakarak neye göre öneri isteyebileceklerini bilmeliler. Yani bazen öyle sorular geliyor ki sadece "Bilmem kaç TL'ye kadar kulaklık tavsiyesi istiyorum" gibi belirsiz birşey söylüyorlar. Nerede kullanacak, nasıl kullanacak, ne dinleyecek vs yok. Aslında birinin vakti olsa da tüm forumda konuşulanlardan yola çıkarak daha kapsamlı bir yazı hazırlasa

    Alıntıları Göster
    Selamlar :)

    Kulak 3 bölümden oluşur genel olarak. Dış Kulak, Orta Kulak, İç Kulak ordan da beyinimiz e sinirlerle ses kodları iletiliyor :)

    Kulak içi kulaklıklar kulak yoluna yerleştiriliyor. bu yüzden dış kulağın tam ortasında bulunuyorlar.

    Kulak kepçemiz bir çeşit radar özelliğine sahiptir. hatta denemek için kulak kepçenizi kepçe kulak moduna alın bakın sesleri daha farklı duymaya başlayacaksınız :)

    şimdi diyeceksiniz bu bilgiler ne alaka...

    Kulak içi kulaklıkların asıl çıkış amacı ortam sesinden izolasyon sağlamaktı aslında. Ama zaman içerisinde birçok kulak üstü kulaklıktan daha bangır bangır ses verdiği için çok tutuldular... Ama bangır bangır ses vermek demek iyi müzik dinlemek değildir. Ki gerçek ses tutkunları kesinlikle kulak içi kulaklık kullanmazlar. Kulak içi kulaklık bir o kadar kucuk ve problemlidir. En iyi kulak içini alın ve kulaklık slikonunu değiştirin ses bir anda değişir. Kullanılan malzeme çok önemlidir. Ve ciddi bir bilgi birikimi arge çalışması gerektirir. ve tüm bu çalışmaların sonucunda halen Bir Tam Boy kulaklığın verdiği kalitede sese ulaşmayı başaramamışlardır.

    Uzmanlar bunu şöyle açıklıyor. İnsanlar gerçek sesi kulaklarıyla duyuyorlar ve gercek sesin iletilmesinde kulak kepçesi çok önemli bir yere sahip. Kaliteli tasarıma sahip tam boy kulaklıklarda dikkat ederseniz kulağınıza kulaklığı taktığınızda kulak kepçenize asla bir baskı olmadığını görürsünüz. Yani kulaklık pedleri orda kulağı çevreleme ve izole etme görevi üstlenirler. ve yine dikkat ederseniz kulaklık sürücülerinin de belli bir açı ile kulağa doğrultulduğunu göreceksiniz. tüm bunların tek amacı sesi doğal bir şekilde gönderiyormuş hissiyatı vermektir.

    O yüzden hiçbir kulak içi kulaklık bir tam boy kulaklığın verdiği gerçek sese ulaşamıştır. Bu doğanın kurallarından kaynaklanıyor.
  • Güzel bir yazı. Ama bazı yerlerine katılmıyorum. Örneğin db artmasıyla oyunda daha fazla ayrıntı yakalanması bana mantıksız geldi. Kafa üstü kulaklıkların ses ve yalıtım açısından kulak içinden üstünmüş gibi yazılmış. Bunlar aslında zevk meselesi. Kafaüstüyle kulakiçinin verdiği haz aynı değildir ve kıyaslanamaz. Müzik kulaklığı kısmının daha detaylandırılması gerekli bence. Her kulaklık her müzikle, her oynatıcıyla, her kayıt kalitesinde vs aynı performansı veremeyebiliyor.
    Sonuç olarak mantık güzel. Böyle birşey gerekli ama detaylandırılsa fena olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında dediğin gibi kulak içi - kulak üstü kıyası anlamsız. Tamamiyle zevk meselesi. Müzik kulaklıkları da keşke müzik türüne göre değerlendirilebilseydi. Yazı benim dikkatimi çekti ve kulaklık önerisi isteyenler en azından önce böyle bir dökümana bakarak neye göre öneri isteyebileceklerini bilmeliler. Yani bazen öyle sorular geliyor ki sadece "Bilmem kaç TL'ye kadar kulaklık tavsiyesi istiyorum" gibi belirsiz birşey söylüyorlar. Nerede kullanacak, nasıl kullanacak, ne dinleyecek vs yok. Aslında birinin vakti olsa da tüm forumda konuşulanlardan yola çıkarak daha kapsamlı bir yazı hazırlasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutniyaz -- 13 Eylül 2012; 16:54:07 >
  • Selamlar :)

    Kulak 3 bölümden oluşur genel olarak. Dış Kulak, Orta Kulak, İç Kulak ordan da beyinimiz e sinirlerle ses kodları iletiliyor :)

    Kulak içi kulaklıklar kulak yoluna yerleştiriliyor. bu yüzden dış kulağın tam ortasında bulunuyorlar.

    Kulak kepçemiz bir çeşit radar özelliğine sahiptir. hatta denemek için kulak kepçenizi kepçe kulak moduna alın bakın sesleri daha farklı duymaya başlayacaksınız :)

    şimdi diyeceksiniz bu bilgiler ne alaka...

    Kulak içi kulaklıkların asıl çıkış amacı ortam sesinden izolasyon sağlamaktı aslında. Ama zaman içerisinde birçok kulak üstü kulaklıktan daha bangır bangır ses verdiği için çok tutuldular... Ama bangır bangır ses vermek demek iyi müzik dinlemek değildir. Ki gerçek ses tutkunları kesinlikle kulak içi kulaklık kullanmazlar. Kulak içi kulaklık bir o kadar kucuk ve problemlidir. En iyi kulak içini alın ve kulaklık slikonunu değiştirin ses bir anda değişir. Kullanılan malzeme çok önemlidir. Ve ciddi bir bilgi birikimi arge çalışması gerektirir. ve tüm bu çalışmaların sonucunda halen Bir Tam Boy kulaklığın verdiği kalitede sese ulaşmayı başaramamışlardır.

    Uzmanlar bunu şöyle açıklıyor. İnsanlar gerçek sesi kulaklarıyla duyuyorlar ve gercek sesin iletilmesinde kulak kepçesi çok önemli bir yere sahip. Kaliteli tasarıma sahip tam boy kulaklıklarda dikkat ederseniz kulağınıza kulaklığı taktığınızda kulak kepçenize asla bir baskı olmadığını görürsünüz. Yani kulaklık pedleri orda kulağı çevreleme ve izole etme görevi üstlenirler. ve yine dikkat ederseniz kulaklık sürücülerinin de belli bir açı ile kulağa doğrultulduğunu göreceksiniz. tüm bunların tek amacı sesi doğal bir şekilde gönderiyormuş hissiyatı vermektir.

    O yüzden hiçbir kulak içi kulaklık bir tam boy kulaklığın verdiği gerçek sese ulaşamıştır. Bu doğanın kurallarından kaynaklanıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretersy

    Selamlar :)

    Kulak 3 bölümden oluşur genel olarak. Dış Kulak, Orta Kulak, İç Kulak ordan da beyinimiz e sinirlerle ses kodları iletiliyor :)

    Kulak içi kulaklıklar kulak yoluna yerleştiriliyor. bu yüzden dış kulağın tam ortasında bulunuyorlar.

    Kulak kepçemiz bir çeşit radar özelliğine sahiptir. hatta denemek için kulak kepçenizi kepçe kulak moduna alın bakın sesleri daha farklı duymaya başlayacaksınız :)

    şimdi diyeceksiniz bu bilgiler ne alaka...

    Kulak içi kulaklıkların asıl çıkış amacı ortam sesinden izolasyon sağlamaktı aslında. Ama zaman içerisinde birçok kulak üstü kulaklıktan daha bangır bangır ses verdiği için çok tutuldular... Ama bangır bangır ses vermek demek iyi müzik dinlemek değildir. Ki gerçek ses tutkunları kesinlikle kulak içi kulaklık kullanmazlar. Kulak içi kulaklık bir o kadar kucuk ve problemlidir. En iyi kulak içini alın ve kulaklık slikonunu değiştirin ses bir anda değişir. Kullanılan malzeme çok önemlidir. Ve ciddi bir bilgi birikimi arge çalışması gerektirir. ve tüm bu çalışmaların sonucunda halen Bir Tam Boy kulaklığın verdiği kalitede sese ulaşmayı başaramamışlardır.

    Uzmanlar bunu şöyle açıklıyor. İnsanlar gerçek sesi kulaklarıyla duyuyorlar ve gercek sesin iletilmesinde kulak kepçesi çok önemli bir yere sahip. Kaliteli tasarıma sahip tam boy kulaklıklarda dikkat ederseniz kulağınıza kulaklığı taktığınızda kulak kepçenize asla bir baskı olmadığını görürsünüz. Yani kulaklık pedleri orda kulağı çevreleme ve izole etme görevi üstlenirler. ve yine dikkat ederseniz kulaklık sürücülerinin de belli bir açı ile kulağa doğrultulduğunu göreceksiniz. tüm bunların tek amacı sesi doğal bir şekilde gönderiyormuş hissiyatı vermektir.

    O yüzden hiçbir kulak içi kulaklık bir tam boy kulaklığın verdiği gerçek sese ulaşamıştır. Bu doğanın kurallarından kaynaklanıyor.

    Bu da anatomik yaklaşım oldu :))




  • Ev içinde tabii ki kulakiçinden ziyade açık tipte kafa üstü kullanılıyor ama dışarıda "gerçek ses tutkunları" da kulak içi kullanıyorlar. Dışarıda açık tipte kafa üstü kulaklık, yalıtım sebebiyle kullanılamıyor malesef. Kapalı tipte kafa üstü kulaklıklar da taşınabilir olsa da genelde (özellikle ucuzları) kulak kepçesini içine alan tipte olmuyor. Olsa dahi kapalı tipte olduğundan kepçeye ve sese geniş bir alan tanıdığını sanmıyorum. Ev içinde olsa tabii ki bir açık tipte kafaüstü, kulak içinden daha doğal bir ses verir. Ama dışarısı için ya kulak içi ya da taşınabilir kapalı tipte kafa üstü alınabilir ve bunların kıyaslanabileceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutniyaz

    Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Bilgisayarınızdan, müzik çalarınızdan veya cep telefonunuzdan sesi daha anlaşılır daha kaliteli almak için birçok kulaklık dener ve size en uygun kulaklığı bulursunuz. Ama o zamana kadar maddi zarara uğramışsınızdır. Ayrıca verdiğiniz paraya değer bir kulaklık olup olmadığını ya da aynı paraya daha iyisini alıp alamayacağınızı hiçbir zaman bilemezsiniz. Bu yüzden kulaklık alırken ne istediğinizi bilmeli ve yüzlerce kulaklık çeşidi arasından sadece istediğiniz kulaklık çeşitlerine yönelerek bu zararı en aza indirmelisiniz. Şimdi kulaklık alırken nasıl bir yol izlemelisiniz onu anlatacağım.

    Öncelikler şu soruların cevaplarını kafanızda netleştirmeniz gerekir;

    *Hangi amaçla ve nerede kullanacaksınız?

    *Ne tür bir kulaklık istiyorsunuz?

    *Kulaklığa ayırdığınız bütçe ne?

    *Kulaklarınızın büyüklüğü ve kulaklık için hacim tercihiniz ne?

    Film:

    Film izlemek için kulaklık alıyorsanız uzun kablolu ya da kablosuz modelleri tercih etmelisiniz. Öncelikli tecihiniz uzun kablolu olmalı ama kablo görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa yine size kaliteli ses verebilecek kablosuz kulaklık modelleri var.

    Oyun:

    Kulaklığınızı oyun oynarken kullanacaksınız kablolu ve kablosunun yeterince uzun olmasına dikkat ediniz. Jakları ise diğer metallere göre daha iyi iletim sağlayan altınla kaplamalı olmalı. Altın kaplamalı jak uçları daha kaliteli bir ses aktarımı sağlar. dB oranının yüksek olması oyundaki seslerin de daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Son zamanlarda oyun üreticilerinin görüntü kadar ses kalitesiyle de zevk veren oyunlarından tam anlamıyla verim alabilmek için bunlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca bazı oyunlar mikrofon gerektirebiliyor. Öyle bir oyun oynayacaksanız mikrofonlu kullaklıklardan almalısınız. Mikrofonun gürültü önleyici özelliğinin olması sizin için bir avantaj olacaktır.

    Cep Telefonu:

    İş hayatında ya da günlük hayatta hem kablosuz teknolojinin hızlanması hem de cep telefonu kullanımının yaygınlaşması bu ikisinin beraber kullanımını da yanında getirdi. Gerek otomobil kullanırken gerekse iş yerinde telefon görüşmelerinin bluetooth kulaklıklar aracılığıyla gerçekleşmesi hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı açısından tercih edilir oldu. Bununla birlikte model sayısı da giderek artıyor. Çok çeşitli modeller arasından ihtiyacınıza yönelik bir model seçmelisiniz. Bluetooth kulaklık alırken öncelikle kulağınıza rahat oturan sizi rahatsız etmeyen modelleri tercih etmelisiniz. Bluetooth kulaklıkları kategorilendirmek gerekirse giriş ve orta seviyedeki modeller genellikle gelen çağrıları cevaplama ya da arama yapmanızı sağlar. Orta seviyedeki modellerin daha rahat oluşu, konuşma süresinin fazla ve kapsama alanının daha geniş olması aralarındaki farkı oluşturuyor. İleri seviye modeller ise hem konforlu hem geniş kapsama alanına sahip. Dizüstü bilgisayar ya da müzik çalarlarınızla da kullanılabilen bu modeller 6 saatten fazla konuşma süresi olanağı ile de size üstün bir performans sergileyebilir.

    Müzik:

    Kulak üstü süngerli modeller kulağınıza basınç uygulayarak hem dışarıdan gelen sesleri büyük ölçüde engeller hem de kulaklığın performansını arttırır. Kulak içi modeller ile karşılaştırıldığında en önemli farkları budur. Kulağınızın rahat etmesi açısından da bu modeller büyük fark oluşturmaktadır. Ama günümüzde kulakiçi kulaklıklar daha geniş bir alıcı kitlesine sahip. Çoğu insan özellikle yer kaplamadığı için bu modelleri tercih ediyor. Kulakiçi kulaklıkların en büyük avantajı kulağınızın içine girdiği için bas tonlarının daha net ve anlaşılır alınabilmesi. Ayrıca taşıma kolaylığı da sağlıyor size. Ama uzun süreli kullanımlarda kulakta rahatsızlığa ve ağrıya yol açıyor. Kulak içine girdiği için de yüksek seste kullağa zarar verebilecek olması büyük bir sorun.

    Özetleyecek olursam kulaklık alırken aşağıdakilere dikkat etmelisiniz;

    * Kulaklık alırken kulağınızın rahat edeceği modelleri tercih etmelisiniz.

    * Cep telefonu kullanımı için almıyorsanız kablolu kulaklıklara öncelik vermelisiniz. Kablo kulaklığın en doğru ve net şekilde sesi iletmesini sağlar. Kablonun çekiştirilerek zarar görmemesi içinse oldukça uzun olmalı.

    * İyi bir kulaklık müzik dinlemiyorken de dış sesi büyük ölçüde engellemeli. Gürültü önleyici özelliği olan kulaklıklar bu açıdan büyük avantaj sağlamaktadır. Bu yüzden kulaklık alırken kutunun üzerinde yazanlardan ‘Noise Cancellation’ ya da ‘Noise Isolation’ özelliği olup olmadığını diye kontrol edin.


    Teknik terimler:
    -mW değeri kulaklığın ses çıkış gücüdür.

    -Frekans aralığı Hz ile gösterilir. Kulaklıktan duyabileceğiniz sesin ayrıntısını ifade eder. Frekans aralığı ne kadar geniş olursa, kulaklığınız size o kadar zengin ve ayrıntılı ses aralığı sağlar.

    -Desibel değeri (dB) kulaklığın verdiği sesin şiddetidir. Yüksek desibel demek yüksek kalite demek değildir.

    -Empedans (ohm) değeri kulaklığın direncini ve enerji çekim gücünü gösterir.

    http://www.sennheiserkulaklik.com/kulaklik-alirken/ sitesinden ALINTIDIR

    Öncelikle eline sağlık.
    Driver Unit:10mm
    • Direnç: 16 Ohm
    • Hassasiyet: 105dB +/- 3dB
    • Frekans Aralığı: 20 - 20kHz
    • Bağlantı: 3.5mm Jack
    • Kablo Uzunluğu: 1.2m
    • Max. Giriş Gücü: 5mA
    • Maksimum Güç: 3mA
    Böyle bi ürünü önerir misiniz? Kulak içi(tercihimdir). Normal kutudan çıkan stok kulaklıktan fark eder mi? teşekkürler.




  • Kulaklık konusunda öğrendiğim bir şey varsa oda bu değerler çok güvenmemektir. İçinde sesi aktarmak için kullanılan malzemeler ve kablosu çok önemli. Aslolan kulaklığın performansıdır. Giriş sınıfı için gereksiz olabilir ancak orta ve üst düzey modellerde performans araştırması yapıp almanızı öneririm :) mümkünse satın almadan deneyiniz :)
  • hepsi logıtech g230 da var
  • ps3 için oyuncu kulaklığı ve mp3 beraber kullanabileceğim bir kulaklık varmı kablosuz bilgi olan varsa teşekkürler
  • Oyun kulaklıkları surround mıdır.Yoksa diğer kulaklıklar gibi stereo mudur.Surround ses kartlarıyla birlikte kullanınca mı surround olur.
  • bende frekansı anlamadım insanın duyabileceği 20hz-20.000hz nie 10 hzle-80.000 hz kulaklığı alıyım yunus muyum ben
  • Güzel bir yazi olmus eline saglik hocam. Bende kulaklik alicam 150 tl civari. Gidip ilk once magazalarda denicem artik hangisi hosuma giderse :)
  • Benim anlamadigim madem kulak 20 ila 20000 hz arasi frekans duyuyor fakat 70 80 bin hz ye cikan kulakliklar var bu sesleri kulak duymuyorsa neden müsrife para yatıralım;?
  • Arake kullanıcısına yanıt
    İnsan kulağı belki o frekansdaki sesleri duyamaz fakat yarattığı titreşimleri hissedebilir ve aktarabilir.Bu da müzik kalitesini arttırır.Örneğin bir opera salonunda canlı müzik dinleyin ya da bilgisayar karşısında.İkisi arasındaki frekans yoğunluğu farklı olduğundan salondaki deneyim size daha keyif verici gelecektir.
  • Abiler şimdi şöyle,
    Ben her türlü kulaklık kullandım, kulak içi olanlar bir süre sonra bence kulağa zarar veriyor, yani duyma kaybından ziyade yara gibi filan, ayrıca kulaktan kayıyorlar ve ses kalitesinde düşme oluyor. Hadi kaymadı kauçuk sağlam diyelim o zaman da uzun dinlemelerde saçma bir basınç oluşturuyor kafada. Sonra kulan üstü olan bir philips aldım gayet iyiydi yani çok daha kullanışlı ve sağlıklı idi, sadece kablo olmasa sanki daha mı iyi olurdu ki dedim.

    Sonra da bluetooh destekli kafaustu kulağı içine alan bir kulaklık aldım ve işte bu!!! Harika ses süper, kablo yok bu harika bişimiş. Sonrasında noice canceling ile sesi biraz yükselttiğinizde turbo jet geçse duymayacaksınız nerdeyse. Ses kalitesi ise bluetooth olmasına ramen bu güne kadar sahip olduğum kulaklıkların en iyisi (kablolu da kullanılabiliyor.). Tabi apt-X desteği olması bunun bir sebebi olabilir.

    Ha gidip HI-FI sisteme bluetooth ile bağlarsanız kulaklığı tabi yine bir tatsızlık olur ama ben telefonla dinliyorum. Bu şartlarda 320kpbs mp3 ler taşınabilir olarak kablosuz harika oluyor. İmkan varsa NC destekli bir bluetooth over head kulaklık almanız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sur_

    Abiler şimdi şöyle,
    Ben her türlü kulaklık kullandım, kulak içi olanlar bir süre sonra bence kulağa zarar veriyor, yani duyma kaybından ziyade yara gibi filan, ayrıca kulaktan kayıyorlar ve ses kalitesinde düşme oluyor. Hadi kaymadı kauçuk sağlam diyelim o zaman da uzun dinlemelerde saçma bir basınç oluşturuyor kafada. Sonra kulan üstü olan bir philips aldım gayet iyiydi yani çok daha kullanışlı ve sağlıklı idi, sadece kablo olmasa sanki daha mı iyi olurdu ki dedim.

    Sonra da bluetooh destekli kafaustu kulağı içine alan bir kulaklık aldım ve işte bu!!! Harika ses süper, kablo yok bu harika bişimiş. Sonrasında noice canceling ile sesi biraz yükselttiğinizde turbo jet geçse duymayacaksınız nerdeyse. Ses kalitesi ise bluetooth olmasına ramen bu güne kadar sahip olduğum kulaklıkların en iyisi (kablolu da kullanılabiliyor.). Tabi apt-X desteği olması bunun bir sebebi olabilir.

    Ha gidip HI-FI sisteme bluetooth ile bağlarsanız kulaklığı tabi yine bir tatsızlık olur ama ben telefonla dinliyorum. Bu şartlarda 320kpbs mp3 ler taşınabilir olarak kablosuz harika oluyor. İmkan varsa NC destekli bir bluetooth over head kulaklık almanız.

    Kulaklık arama amacım, yürüyüşte kablosuz olarak radyo dinlemek ağırlıklı. Kafa üstü bağlantılı olması ve kışın üzerine bere giyilebilmesi için ince iyi olur. Bir de evde pc sesini de bluetooth ile alsa arada fayda sağlar.

    Şu iki ürüne bakıp, sonra buraya geldim. Bu ilk linkteki 2 liralık Çin mali belki de:
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/spor-kablosuz-kulaklik-mp3-calar-fm-radio-245627093

    Bu aşağıdaki linkteki de bu fiyata iş görür mü diye düşündürdü, sonra baktım sitede sadece bir telefon no var. Huylanıp aradım ve 28 dakika bekledikten sonra kapadım. Dolandırıcı sitesi muhtemelen:
    http://beats-turkey.com/


    Evet şimdi yürüyüşte radyo dinleyeceğim, kablosuz ve kafa üstü kulaklık tavsiyesi isteyeceğim. Marka model ve link olursa süper olur. Özellikle mesajını alıntıladığım @sur_ arkadaş uygun bir tavsiye verebilir diye düşündüm ama başkaları da vardır tavsiyede bulunabilecek. (Bütçe yazmadım, idare eden ya da orta seviye fiyat performans ürünü olsa yeterli.)




  • Merhaba,
    Sizin verdiğiniz link'deki kulaklığa baktım. FM radyo için çok kaliteli bişi olmasına gerek yok, ancak linkte verdiğiniz içn malı ürün kulağı çok rahatsız edeceğe benziyor, bütün yük kulakta. Ancak sadece FM radyo olacağı için şarjı 3-4 gün gider gibi. Bu ürünler çok adi oluyor. Ancak bluetoothsuz sadece fm radyo dinlemek için kulaktaki ağırlık rahatsız etmez derseniz alınabilir. Bunda herhagibir ses kalitesi beklemeyin tabii...

    İkinci gönderdiğiniz link ise tamamen fasa fiso. Çakma beats bile olsa o özellikleri 150tl den aşağı almanız mümkün değil. Alsanız bile ya salatalık çıkar yada 2 tl lik adi bir kulaklık.

    Ben aşağıdaki ürünü aldım telefona bağlı ve radyo'yu internet üzerinden dinliyorum. Ama baya pahalı.

    https://www.youtube.com/watch?v=3Uhj6LWsFT8




  • 229 dolarmış kulaklık. Denk gelen ilk linkte o fiyatı gördüm yani. 700 lira pahalı bana göre evet. Aslında kullanım amacıma uygun olsa, düşünülebilir iyi bir kulaklık. Fakat sokakta hareket kabiliyetini kısıtlamayan bir kulaklık lazım. iPhone'un orijinal kulaklıkları mesela bir sağa bir sola baksan, kulaktan düşüyor.

    Şu kulaklık işini görür ve fiyat performans ürünüdür denebilecek, kullanıcı yorumu olsa, o zaman düşünebilirim. Bir de kışın soğukta bere takabiliyorum. Çok dikkat çekmeyen ince bir şey olsa, çok işime gelir.

    Bu arada verdiğiniz kulaklık da aklıma takılmadı değil, ev kullanımı için. Ama çok nadir kullanıyorum evde.

    Edit: Üstte 16 küsur lira olan başka yerlerde daha yüksek fiyata ve bu fiyatı verip denemekte sakınca olmayacak kadar güzel bir açıklama yazmış satışı yapan. Kulaktan düşmemesi düşüncesi de güzel. Onu alıp bir deniycem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante Majestic -- 27 Ekim 2016; 13:23:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.