Şimdi Ara

Kulak Memeleri Arasindaki Fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslinda nedenini biraz arastirmama ragmen bulamadim, neden bazi insanlarin kulak memeleri
    yapisik olurda bazilarininki ayrik olur.
    Ve bunun dunyadaki dagilimi nedir? Mesela Amerika'daki insanlarin cogunun kulak memeleri ya-
    pisik, Almanya'daki insanlarin cogunun kulak memesi ayrik olabilir mi?
    Ya da soyle bir soru deneyeyim; bir insanin annesininde babasininda kulak memesi yapisik olsa
    onun kulak memesi de yapisik mi olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Memeleri Arasındaki Fark

Kulak memeleri, yüzümüzün ayırt edici özelliklerinden biridir ve her kişinin kendi benzersiz kulak memesi şekline sahiptir. Kulak memeleri genellikle iki ana kategoriye ayrılır: ayrık kulak memeleri ve yapışık kulak memeleri.

• Ayrık Kulak Memeleri: Ayrık kulak memeleri, kulak kepçesinden serbestçe asılı olanlardır. Bu tip kulak memeleri en yaygın kulak memesi türüdür ve çoğu insanın sahip olduğu kulak memesidir. Ayrık kulak memeleri genellikle dominant bir özelliktir ve genetik olarak aktarılır.

• Yapışık Kulak Memeleri: Yapışık kulak memeleri, kulak kepçesine bağlı olanlardır. Bu tip kulak memeleri ayrık kulak memelerinden daha az yaygındır ve genellikle resesif bir özelliktir. Yapışık kulak memeleri, kulak memesinin gelişiminde bir anormallik sonucu oluşur.

Kulak memelerinin şekli, kişisel görünümü etkileyebilen estetik bir faktördür. Bazı insanlar ayrık kulak memelerinin daha çekici bulurken, diğerleri yapışık kulak memelerini tercih eder. Bununla birlikte, kulak memesi şeklinin sağlık veya işlevsellik üzerinde bir etkisi yoktur.

İster ayrık ister yapışık olsun, kulak memeleri yüzümüzün eşsiz ve karakteristik bir parçasıdır. Kulak memesi şeklini değiştirme seçeneği mevcut olsa da, çoğu insan doğal kulak memesi şeklini korumayı tercih eder.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sebep kuvvetle muhtemel genetik faktörler...
  • sebep genetik faktörlerdir.
  • Kulak memesi ile ilgili, iki allel gen var. Bunlardan ayrık kulak memesi, yapışık kulak memesine baskın. Dolayısıyla, yapışık kulak memeli, anne ve babanın çocukları da yapışık kulak memeli olur.
  • Peki ne işe yarar kulak memesi? Ses toplamada bir etken mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mertallica

Kulak memesi ile ilgili, iki allel gen var. Bunlardan ayrık kulak memesi, yapışık kulak memesine baskın. Dolayısıyla, yapışık kulak memeli, anne ve babanın çocukları da yapışık kulak memeli olur.

Hmm bunun orani kac, ya da kesin mi?
  • Çevremden gördüğüm kadarıyla azınlıktalar. Peki solaklık da genlerle mi ilgili acaba?
  • Solaklık genlerle alakalı olsa bile bunun açıklaması alel genler olamaz.
    Netekim sülalemde benden başka solak yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

quote:

Orjinalden alıntı: Mertallica

Kulak memesi ile ilgili, iki allel gen var. Bunlardan ayrık kulak memesi, yapışık kulak memesine baskın. Dolayısıyla, yapışık kulak memeli, anne ve babanın çocukları da yapışık kulak memeli olur.

Hmm bunun orani kac, ya da kesin mi?

Baskın olan hangisiydi, kesin hatırlamıyorum. Ancak eğer, yapışık kulak memesi çekinikse, yapışık kulak memeli iki bireyin, çocukları da kesinlikle yapışık kulak memeli olacaktır.
  • Kulak memesi olmasaydı yemek tarifi yapanlar,kulak memesi kıvamında benzetmesi yapamazdı herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Peki ne işe yarar kulak memesi? Ses toplamada bir etken mi?

Sanmıyorum. Sonuçta ses toplamada yardımcı olabilmesi için kulak memesinin yüzeyinin kulak yoluna dönük (yada belirli bir açıda) olması gerekir. Gerçekte kulak yolundan ziyade dışarı bakıyor. Ama ilginç bir soru olmuş. Daha önce hiç böyle düşünmemiştim. Sağol @fuducuk.
  • quote:

Okul müdürleri ve hocalar tarafından çekilmesi için yarar.
  • quote:

Kesnlikle alakası yok ama kulağın ta kendisi biraz büyük ve kafatasına tam olarak yapışık olmayıptabiraz açık durması uzatmayayım kepçe olan adamın normal kulaklı adama göre kat kat iyi duyduğuna şahit oldum .
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RasHeeD__

quote:

Kesnlikle alakası yok ama kulağın ta kendisi biraz büyük ve kafatasına tam olarak yapışık olmayıptabiraz açık durması uzatmayayım kepçe olan adamın normal kulaklı adama göre kat kat iyi duyduğuna şahit oldum .

Öhöm öhöm ayip oluyor ama. Kepce falan.

Ama senin dedigine bakilirsa kepce kulakli insanlarin arkalarindan seslenen bir kisiyi daha zor duymalari da olasi o halde.

• quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

quote:

Orjinalden alıntı: __RasHeeD__

quote:

Öhöm öhöm ayip oluyor ama. Kepce falan.

Ama senin dedigine bakilirsa kepce kulakli insanlarin arkalarindan seslenen bir kisiyi daha zor duymalari da olasi o halde.

Sayılır ama ortama göre değişir tabi.Kepçe iyi bir yakıştırma olmadığını biliyorum kusura bakmayın arkadaşlar.

• Fotoğraf var mı?
  • genetik ile alakalı
  • Bende genetikle alakalı diye biliyorum.
  • BAzı insanlar dillerini yuvarlayabilirken bazıları yuvarlayamıyor.

Danimarkada yaşayan arkadaşım dilini yuvarlayamadığı için bu dili konuşmakta zorluk çektiğimni söylemişti..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.