< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kulağım tıkandı

-
-
2 sene önce yaptırdım şimdi tekrar yaptırma ihtiyacım doğmaya başlıyor. Berbat bir şey kulak tıkanması. Kulak kanalı dar olanlarda sık sık görülüyormuş sanırım.
Ben devlette yaptırdım. Bir sorun olmadı, gayet sterildi. Süpürge gibi bir şeyle kirleri çekiyorlar. -
Benimki de 2-3 ayda bir tıkanıp duruyor, doktora gitmekte bıktığım için Oksibor kullanıyorum. (Eczanede satılıyor)
Tıkalıyken yaklaşık 5 gün günde 2 posta(her postada 5 damla) sıkmıştım açılmıştı.
O günden beri tıkanacak gibi olduğunda 2 gün falan sıkıyorum, tıkanmıyor.
Not: Oksibor dışında başka oksijenli su markaları da var ama onların bir halta yaradığı yok köpürmüyorlar bile.
2. Not: Oksibor çalışanı değilim. -
Direk mi çekiyolar yoksa öncesinde damla vs. verip 3 4 gün sonra gel mi diyorlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam normalde kulağın o kiri dışarı atması gerekmiyor mu? Neden sürekli tıkanıyor? Mantar olabilir mi?
Doktora sormuştum, sorun olmadığını söylemişti, kulağın dar olmasından falan bahsetmişti işte.quote:
Orijinalden alıntı: alpereNN7
Hocam normalde kulağın o kiri dışarı atması gerekmiyor mu? Neden sürekli tıkanıyor? Mantar olabilir mi?
Zaten mantarda akıntı falan da oluyor diye biliyorum, benimki sadece tıkanıyor.
Ama sizin sorununuzu bilemem tabii. -
İnternette okuduğum çeşitli yorumlarda kulak temizletme işleminin bağımlılık yaptığı, bunun sebebinin de devlet hastanelerindeki temizleme malzemelerinin yeterince steril olmadığını düşünmelerine bağlıyorlar, steril olmadığı için mantar kapıyoruz ve sürekli kulaklarımız tıkanıyor, 6 ayda bir temizletmek gerekiyor diyorlar
Doktor pompaya suyu musluktan doldurup 1 dk da yıkadı, ben şok! Steril su kullanmıyor.quote:
Orijinalden alıntı: alpereNN7
İnternette okuduğum çeşitli yorumlarda kulak temizletme işleminin bağımlılık yaptığı, bunun sebebinin de devlet hastanelerindeki temizleme malzemelerinin yeterince steril olmadığını düşünmelerine bağlıyorlar, steril olmadığı için mantar kapıyoruz ve sürekli kulaklarımız tıkanıyor, 6 ayda bir temizletmek gerekiyor diyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok aşırı rahatsız ederse kürdan yardımıyla çok yavaş ve dikkatli davranarak açabilirsin kulağı. Ama en iyisi hastanede temizletmek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sen tahriş etmişsin kanalları. Damla verip uyarıp gönderir. Yıkatma. Zorlama da.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kulağınıza gliserin damlatın. Kulak kirini yumuşatır ve kendiliğinden çıkmasına yardımcı olur. Tıkanıklık açılmasa bile doktora temizletmeye gittiğinizde kirler yumuşamış olacağı için daha güzel temizlenmesini sağlar. -
Ben de her altı ayda bir hafta boyunca gliserin damlatıp kulağımı temizlettirmekten bıktım artık. Oksibor'u gördüğüm iyi oldu umarım doktora gitmekten kurtarır. -
Bende de aynı sorun var. Bana da kulak kanalımın dar olduğu söylenmişti. Kulağın çok kısa sürede tekrar tıkanabildiği doğru.
Bende ekstradan gıda alerjisi de var. Ne zaman alerjimin olduğu bir ürünü tüketsem, o gece kulağımın içi aşırı derecede kaşınmaya ve şakır şakır akmaya başlıyor. Sanki alerjimin olduğu gıdalar bendeki kulak içi sıvısının üretimini arttırıyor gibi hissediyorum.
Bu kulak temizletme işleminin alışkanlık yaptığını düşünmüyorum. Siz ister temizletin, ister kendi haline bırakın, ister kendiniz Oksibor damla damlatarak temizleyin, kulak kiri mutlaka birikiyor. Balmumu gibi bir madde olduğu için gün geliyor dış kulak yolu girişine kadar kulağınız tıkanabiliyor. O zaman tam bir işitme engelli oluyorsunuz. Gerçekten berbat bir durum.
Bana da en son doktorum "Oksibor" damla reçete etmişti. Damlayı damlattığımdan beri daha rahatım. Damlayı kullanmadan önce yılda 2 kere doktora gitmek zorunda kalıyordum.
-
Benim de uyurken kulağım tıkandı. Bi uyandım kulak kiri sanki yapışıp tutkal gibi kulağı tıkamış. Kulak temizleme çubuğuyla temizlemeye çalıştım.Macun gibi koyu renkte kirler çıktı ama tıkanıklık geçmedi. Biraz kurcalayınca sertleşmiş kulak kiri oldugunu hissediyorum. Buşon deniyor buna galiba. Konuda Oksibor'u görünce biraz araştırdım. Memnun kalanlar çoğunlukta. Yarın eczaneden alıp deneyeceğim. Sol kulak %60-70 duymuyor. Tiz sesleri çok az duyuyor.Sağ kulak da tıkalı ama daha iyi duyuyor. Bakalım açacak mı sonucu kullandıktan sonra yazarım buraya.
-
malesef kulak kanalı yapına göre kulağını belli bir sürede bir müdahale ettirmek zorunda kalacaksınız.
-
Kulak temizleme çubuğu kullanmanın, kulak tıkanması sorununa neden olduğunu okumuştum. Kulağı tıkananlar kullanıyor mu acaba?
-
Ben bir ara her gün kulak temizleme çubuğu kullanıyordum hala da kullanırım ama her gün değil öyle bir şey olmuyor bence yalan ama kişiden kişiye göre değişir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X