Şimdi Ara

KUDEB Reddedildi Ve Yol Ayrımındayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gravitist

Multidisipliner okumak istediğinizi varsayarak Sabancıyı öneriyorum. Yurdunuz ücretsiz olur böyle bir durumda. Ayrıca Bilgisayar seçip Fizik yandal yapanlar var. İkisi de zaten benzer okullar, böyle bir durumda Sabancı'yı seçmek üzmez.
    yüzde yüz katılıyorum.
  • Okul çevresindeki evlerin fiyatları yurtlardan daha pahalı hocam, sizin yerinizde olsam koç yerine bilkent fizik yazardım. Hem 3 kişilik değil 2 kişilik yurtta kalırsınız hem de ayda 1200 tl alırsınız, isterseniz de 1600 tl alır eve çıkarsınız. Ha bilkentte çift anadal kısıtlı diye biliyorum fizikten girip bilgisayarla çap yapabilir misiniz bilmem ama bilgisayardan girerseniz fizikle yapabilirsiz herhalde.
  • Asikaloy kullanıcısına yanıt
    girişimci mi olucaksın hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Odtü ee düşünebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bateren kullanıcısına yanıt
    Ben tam burslu istediğini bilmiyordum.

• Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Hocam 7. sınıftan beri yolumu çiziyorum, şirket bile açtım daha 11'de. Her şey gittikçe rayına oturuyor ama şuan karmakarışığım. Kafamdaki şey için bilgisayar, ee, ekonomi, işletme, nöroloji, fizik gibi bölümlere hakim bir yapı lazım. Tabi hepsine abanmak zorunda değilim. Şuanda bilgisayar ee gibi kısımlar kritik. Hadi bilgisayar kısmını kendim hallediyorum evde. Daha birinci bölümden kollarımı bağlayan bir üni olursa o bölümü okumamın bir anlamı yok zaten. (Dehşet çalışmayı çoktan göze aldım) Biraz abartı geliyor ve öyle zaten ama aktarabilmek için faydalı.

Hedefiniz mühendislik mi yoksa temel bilim mi ona karar vermediğiniz sürece hep bir git gel yaşarsınız. Tercihlerin bitmesine az kaldı, o yüzden bu kararı iyi vermeniz lazım.

Hocam maşallah. Siz Sabancı'ya gidin. Çok özgür bir okul. İstediğiniz dersi alıp istediğiniz bölümü seçebilirsiniz. Tam sizlik.
  • Geldim kardeşim Özel mesaj da atmışsın buraya da yazayım da konu kapansın:
    1- Yurt çıkmadıysa maalesef bu sene başvuramazsın, seneye tekrar başvurabilirsin fakat kimse o kadar belgeyi bir daha toplayıp başvurmak istemiyor, kaldı ki ilk seferde ret alınca olumluya dönmesi zor diğer sene
    2- Arkdaşlar Rumelifeneri civarında özel yurt YOK. Sarıyer büyükderede uygun ev bulursun ama kimse oturmuyor orada üniden. Batı kampüsün orada oturmak daha mantıklı çünkü ücretsiz servis var okula 5 dakika. Fakat burada evler 1+1 2800 civarı. 20 yıllık kiptaşlar 2+1 3500₺ civarı ve aidat.
    Durum bu

• Algorithmus kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Sabancı'yı tanıtım ekibinden daha iyi biliyorum, okulun çimlerinin boyunu ölçmediğim kaldı bir tek. Sıkıntı da burda başlıyor. Bu sene dehşet bir yayılma var sabancı konusunda. Çok adı geçiyor. Üstüne koç yurt kontenjanlarını iyice azalttı. Sabancı çok yükseltebilir sıralamayı. Bu konu sabancıyı kazanamam üzerine açıldı bu yüzden

• Sabancı tercih edilebilir. Yurt ve harçlık veriyor. çap bölüm seçme değiştirme özgürce var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Saçmalık resmen. Bu derecede fizik okumak isteyen birine nasıl yurt vermezler. Bütçeniz ne kadar? Rumelifeneri ya da Sarıyer Merkez taraflarında ev tutup öğrencilerle paylaşırsanız uyguna gelebilir. Hatta Facebook grupları vardı Koç Housing gibi bir şeydi. Oradan da hazır bulabilirsiniz. Ama ayıp etmişler. Bilkent'i elediniz galiba. Cep harçlığı, yurt garanti orada.
    Merhabalar. Okulun sıralamayla ilgili bir burs politikası yok artık. İstersen 1. ol Koç tıpa gir paran varsa/ödeme gücün vermiyorlar. Sebebi de Vehbi Koç vakfından gelen kaynakları optimum şekilde kullanabilmek. Ben de savunmuyorum, yurda para ödüyorum fakat durum bu. Bazen bir şeylerden feragat etmek gerekiyor ama arkadaşın maddi durumu imkansızsa bunu karşılamaya nasıl burs alamamış onu anlamış değilim. Arkadaşım annesiyle yaşıyor antalyada, hemşire annesi, babasından ayrı mesela yurt bursı alıyor. 5k civarı maaşı var aylık.

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Hocam 1335 sıralama ile tutacağını düşünüyor musunuz? Geçen sene 1500 ile kapattı, bu sene 25 kişi arttırdı kontenjanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asikaloy

Hocam ben Sabancı'yı tanıtım ekibinden daha iyi biliyorum, okulun çimlerinin boyunu ölçmediğim kaldı bir tek. Sıkıntı da burda başlıyor. Bu sene dehşet bir yayılma var sabancı konusunda. Çok adı geçiyor. Üstüne koç yurt kontenjanlarını iyice azalttı. Sabancı çok yükseltebilir sıralamayı. Bu konu sabancıyı kazanamam üzerine açıldı bu yüzden
    1300 sıralamanız, Sabancı yüzde 90 gelir, rahat olun.
    Evet hocam. Sabancı'da okuyan biri olarak bahsettiğiniz gibi bir yayılma görmediğimi de söylemem lazım. Sabancı sıralama konusunda yıllardır yetersiz reklamdan dolayı bu düzeylerde kalıyor. Bu sene en iyi ihtimal 1600'le kapatır sayisalda öne çekmesi zor.

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Tabii bir yere gelince artık marka oldular. Şu an burs vermeseler bile iyi dereceden öğrenci alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algorithmus -- 12 Ağustos 2020; 22:48:10 >
  • Hocam bu kadar kararlısınız ama bir şeyi öğrenmek için illa onun bölümünü okumak gerekiyor gibi karar vermeye çalışıyorsunuz. Textbook açıp okuyarak da öğrenebilirsiniz

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kısım çok komik .d Ailem zamanında iyi işler yaptı ve güzel mülkler aldık. Fakat yıllar önce babamın yaşadığı bir kazadan ötürü artık maddi durumumuz koçta paralı yurt gibi kaynaklar için yetersiz. Ve çok ironik ki çeşitli kurumlara burs başvurusu yaptığımda belgeleri görüp yüzüme gülüyorlar ama benden daha iyi durumda olan adamlar benim daha çok ihtiyacım olan bursu alıyorlar.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle bir izlenim olmuş sanırım, bu konuda size hak veriyorum ama biraz daha işin iç yüzünü görmem lazım.

• Belki sonradan değerlendirme olabilir. Çünkü benimki kabul edildi ama sıralamama göre istediğim bölümün gelmeme riski de var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.