Şimdi Ara

KÜÇÜK YANAK LASTİK Mİ? KÜÇÜK İNÇ JANT MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 106 ya 17 bile takan gördüm. Abartı kaçıyor çok sürtüyor ama 17 takan bile var. Zaten bilmediğim için konuyu açtım olmayacağını bilsem zaten takmam Ama bildiğim kadarıyla 16 oluyor ama genişlik olarak geniş gelir mi bilemem...

Orjinalden alıntı: Yarbay

106 ya 17 bile takan gördüm. Abartı kaçıyor çok sürtüyor ama 17 takan bile var. Zaten bilmediğim için konuyu açtım olmayacağını bilsem zaten takmam Ama bildiğim kadarıyla 16 oluyor ama genişlik olarak geniş gelir mi bilemem...

olay sadece jantla bitmiyor ki, 17 yi takarsın ama 195 30 17 takarsın hatta 195 20 lastik bulsan 18 bile takarsın, ama 215 55 lastik yanak genişliği olarak çok büyük, ancak konfor odaklı üretilmiş, salon tipi araçlarda kullanılabilecek bir ebat.
  • Peki ben a3 e 225 40 18 lastik ve 18" jant taksam sürtme olur mu ? Yani uygun offset le arabada 5 kişi oldugu zaman sürter mi ? 35mm yay ve 16"jant var şuan , 5kişi de sorun yok.Bazen evdekileri taşımam gerekiyor o yuzden onemli bu konu benim icin :)
  • Yarbay hocam 106 GTI için hiç orjinal jantlarını ellemiceksin..-50 veya -55 mm Yay takıp arabyı yere pıstıracaksın , Angel Far + Led Stopunu takacaksın istersen biraz da motora yüklenirsin sonra doya doya cadde turu..

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Yarbay hocam 106 GTI için hiç orjinal jantlarını ellemiceksin..-50 veya -55 mm Yay takıp arabyı yere pıstıracaksın , Angel Far + Led Stopunu takacaksın istersen biraz da motora yüklenirsin sonra doya doya cadde turu..

35 mm lik çok daha iyi bana göre yayda ama en azından 16 güzel yakışıyor orjinali biraz ufak kalıyor... Geçenlerde konuşuldu forumda coilover da yapılabilir ama jant ve ince yanak lastik yol tutuşu sağlamlaştırır mı onu sormuştum yani sorunun amacı görsellik değil

• Peki ben a3 e 225 40 18 lastik ve 18" jant taksam sürtme olur mu ? Yani uygun offset le arabada 5 kişi oldugu zaman sürter mi ? 35mm yay ve 16"jant var şuan , 5kişi de sorun yok.Bazen evdekileri taşımam gerekiyor o yuzden onemli bu konu benim icin :)

bence yeterli ama senin fikrin ne ise gerçek odur da daha fazla alçatmanında bi anlamıyok malum aile ile kalabalık binilebilen bi arac senin araba o yüzden ben düşünme derim ama sen bilirsin

saygılar
  • yol tutusunda jantların cok önemi var neden derseniz jantların ic oval kısmının esneme payı nasil derseniz 100-200 gibi hızlarda oval kısmın 1 ve 3 cm daralma yasanıp araba yola yapısık kalmasını saglıyor bu dedigim kaliteli jantlar icin gecerli cin,malezya,endonezya,taiwan gecerli degil.(BSA,RC,IRON STONE,STRONG HOLD,TVS,M&C,CARRE,CAKMA MOMO,TFT,CABBO,VS...) bu saydıklarım cok tehlikeli sertlestirilmis kalvenez ve boya deyip zift kullanilmasi krom diye üzerine parlak metal lake konmasi(BSA) ve bu lake lastik takılırken sabunlu su o lakeyi catlak catlak yapıp lastiklerin yanaklarından hava kacırmasına neden oluyor en kuçuk bı seyde hemen catlar kıriliyor benden söylemesi omrunuz kaynakcılarda balancılarda gecer
  • alçak yanak lastikleri yaz ve kuru havalarda tercih etmenizde fayda var sanırım.
    kış şartlarında yolların bozuk ve çukurlarla dolu olabileceği gibi, gölete dönüşmüş yolardaki çıkıntıları fark edememe sonucu lastikte ve jantta ciddi hasarlarla karşılaşabilirsiniz.
    bir diğer konuda, yağışlı ve ıslak zeminlerde, yüzey genişliğine bağlı olarak lastik tabanı yaztıklama yapar, dar ve yüksek yanak lastikte bu oran daha düşük güvenlidir.
    fren mesafesi, geniş tabanlı lastiğe göre daha kısa ve tutuş daha iyidir dar taban lastiklerde.
    bence, alçak yanak lastik alacaksanız, yanak yüksekliğini kısa tutarak abartmayın, güvenli sürüş için kış döneminde taban yüksekliğini iyi ayarlayın.

Düşük yanaklı lastik kullanırsanız, konfor açısından çok olumsuz etkileneceğiniz gibi, bazı koşullarda aracınız beklenmedik şekilde "over-steer" ya da "under-steer" kalabilirsiniz.

Genelde piyasada insanlar hem estetik açıdan göze hitap ettiğini düşünerek hemde bu konuda kulatan dolma hurefelere inanarak düşük yanaklı lastik ve çok büyük jant kullanıyorlar ama yanlıştır.

Buarada düşük yanak yüksekliğinin yol tutuşunu arttırdığından bahsedilmiş tamamen yanlış aksine kötüleştirir.

Konunun bilimsel bir açıklamasını istiyorsanız böyle , lastik ve jant teknolojileri apayrı bir bilim dalı neredeyse, öyle herkesin (sanayideki lastikçi ya da jantçı diyeyim) kolay kolay sağlıklı yorum yapcağı bir husus değil.

Saygılarımla....

• 85 beygirlik Polo'larda bile 215 geniş, 17 jant standart var.

LAstik genişliğine fazla takılmamak lazım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilgi-cekmek-isteyenler-dikkat-orjinal-hatasiz-cross-polo-43703257/detay/
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.