Şimdi Ara

KÜÇÜK VE BÜYÜK KIYAMET ALAMETLERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bunla alakası yok ayrıca bu maddeden bağımsız olarak her hadisi dendiği gibi de çeviremessiniz yani mesela başka bir şeyi vurgulamak istemiştir yani derin anlamlar da çıkabilir ama çoğu kıyamet alamatinin gerçekleştiği aşikar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable Doubt

Tepecikli sandim.

Ama değilmiş demek ki benim gibi düşünende varmış yeğen

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Alıntıları Göster

tablo yanlış en basitinden Türkiye'nin kırmızı veya en azından yeşil olması gerekiyordu.

Erkek nüfus 41 milyon 915 bin 985 kişi olurken, kadın nüfus 41 milyon 698 bin 377 kişi oldu. 1e1 olması lazım hatta 200k küsür fazla erkekte var %0,5 falan eder fazlalık olarak

• Bu arada şu andaki kadın erkek oranı 1:1 olmaya muhtemelen tarihteki en yakın dönemlerden biridir. Eskiden erkek oranı savaşlardan vs çok büyük azalmalara gidiyordu.

• Yunan mitolojisine, hint mitolojisine saçmalık diyen insanlar bunlara inanıyor, görünmeyen hiçbir şekilde tespit edemediğimiz melektir, şeytandır, cindir vs varlığa, büyüye, duanın gücüne falan inanıyor.

Saçmalık değil saçmalıktan öte, koca koca adamlarsınız kendinize gelin, yok dabbeymiş toplama pc gibi bir halde ortaya çıkacakmış, yok isa minare boyundaki deccali tokatlamış  .

Bu da arap mitolojisi, yunanınkinden, hintlininkinden, çinlininkinden hiçbir farkı yok, onlar ne kadar gerçek değilse islam da o kadar gerçek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 7 Temmuz 2021; 11:20:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marshall-Bruce

Yunan mitolojisine, hint mitolojisine saçmalık diyen insanlar bunlara inanıyor, görünmeyen hiçbir şekilde tespit edemediğimiz melektir, şeytandır, cindir vs varlığa, büyüye, duanın gücüne falan inanıyor.

Saçmalık değil saçmalıktan öte, koca koca adamlarsınız kendinize gelin, yok dabbeymiş toplama pc gibi bir halde ortaya çıkacakmış, yok isa minare boyundaki deccali tokatlamış  .

Bu da arap mitolojisi, yunanınkinden, hintlininkinden, çinlininkinden hiçbir farkı yok, onlar ne kadar gerçek değilse islam da o kadar gerçek değil.

yukardaki arkadaşa sorduğm soruyu sana da sormak istiyorm hocam minik alametlerin 4. maddesi olmak nası bi duygu

• İnanılmaz güzel bir duygu. Sana da tavsiye ederim.

Bu alametler öngörülemeyecek şeyler değil ki.

1- Alimlerin sayısı azalacak. Buna karşın cehalet hızla yayılacak. : Alimlerin sayısının azaldığını nerden çıkarıyorsunuz? Cehalet eskiden neyse bugün de öyle, hatta biraz azalma var.

2- Nedeni bilinmeyen ölümlerin sayısı artacak. : Nedeni bilinmeyen ölümlerin arttığından gerçekten şüpheliyim. Coronayı mı kastediyorsunuz acaba  Tıp geliştikçe ölüm nedenleri de daha iyi ortaya çıkıyor ve anlaşılır oluyor. Kalp krizinden ölen adamı otopsi yapmadan gömersen nedeni bilinmeyen ölüm olur tabi.

3- Bolluk bereket arttıkça zekat verenlerin sayısında azalma yaşanacak. : Bir toplumda refah artarsa fakirler azalır neden zekat verme ihtiyacı olsun o zaman? Bunun azaldığını nereden çıkartıyorsunuz? Türkiye de bolluk bereket mi arttı?

4- Allah'a ve dine iman edenler azalacak. : Mitolojiler zamanla terk edilir, islamcılar da bunun farkında, allaha inanmayanların sayısının artması çok çok öngörülebilir bir şey.

5- Emanete kıymet verilmeyecek. : Kim diyor? Neye göre diyor? Kendi çevresine göre mi? Kendi yaşadığı ülkeye göre mi? Bunu neye göre tespit edeceğiz?

6- Fitne, dedikodu ve yalancılık artacak. : Nüfus arttıkça dedikodunun artması normal   İnsan evriminde dedikodu önemli yere sahiptir toplum içinde diğerlerine karşı işbirliğinin yapılmasını sağlar, eskiden ne kadar yapılıyorsa bugün de o kadar yapılıyordur. Ayrıca bunu da neye göre tespit edeceğiz?

7- Kitapların ve müelliflerin sayısında gözle görülür oranda bir artış yaşanacak. : Artış yaşandı mı bilmiyorum internete bakmak lazım, teknoloji geliştikçe kitapların artması çok normal, nüfus da artıyor yazar da artar tabi. Bence bunda düşüş bile olabilir. Yine öngörülemeyecek bir olay değil bu.

8- Kimse en yakınındaki insana bile güvenmeyecek. : Yoo nerenizden uyduruyorsunuz bunu, ben dahil tanıdığım bir çok insan en yakınındakine güvenir, zaten o yüzden en yakın olur   Kimse denmiş zaten e ben güveniyorum?  

9- Doğanın dengesi bozulacak. Örneğin kış mevsiminde hava yaz gibi olacak. : Bu da öngörülebilir. Olm hatta kıyamet dersen insanın aklına doğa olayları gelir, doğanın dengesi bolzulursa insan için kötü olur en temel mantık anasını satayım. Dinsiz birine sorsan insanlığın sonu nasıl gelir diye o bile nedenlerin arasında doğanın dengesinin bozulmasını sayar.

10- Dünya genelinde sel, deprem, yangın gibi felaketler artacak. : Arttığı tamamen meçhul, eskiden şimdiki gibi deyatlı kayıt tutulamıyordu ki neye göre karşılaştıracağız? Ama felaketleri yazabilen toplumlara göre eskiden de bayağı sel, deprem vs. oluyormuş ki.

11- Faiz yayılacak. Ticarette dürüstlük ortadan kalkacak. : Yine kime göre neye göre, hangi coğrafyaya göre? Bulunduğum ülkede hala ticaret dürüst mesela, ayrıca eski çağlarda ticaret yapan herkesin dürüst olduğunu nereden anlayacağız? Faizin yayılmasından normal bir şey yok, bir banka faiz uygulamazsa nasıl para kazanacak zarar eder. Faizin yayılması öngörülebilir bir şey.

12- Zina ve içki içmek gibi büyük günahlar çoğalacak. : Ulan az önce allaha inanmayanlar çoğalacak demediniz mi? Çoğalırsa tabi onun günah saydığı ama normal olan şeylerde artış olur. Nufüs artıkça da artış olur bunlarda.

13- Her yere yüksek katlı binalar dikilecek. : Cidden mi? Öngörülebilir bir şey bu da. Nüfus arttıkça ve teknoloji geliştikçe tabi yüksek binalar dikilecek.

14- Kadınların sayısı artarken erkeklerin sayısı hızla azalacak. : Zaten insan oğlu topu topu kaç sene önce nüfus tutmaya başladı bunu neyle karşılaştıracağız? Ayrıca çok dengeli gidiyor bu olay arada uçurum yok ki. Öyle bir zaman gelir erkeklerin sayısı artar. Bu salla tutsun mantığı.

15- İş, ehli olmayan kişilere verilecek. : Gelişmemiş ülkelerde yaygındır bu zaten o yüzden gelişemezler ama batı ülkelerinde böyle bir şey yok. Madde çürüdü yani.

16- Hakkı ve doğruyu söyleyenler susturulacak. : Sanki eski dönemlerde olmayan bir olay, insanlığın kendisi kadar eskidir lan bu, islamdan bile öncesinde bile haklı susturulmaya çalışılır. Sanki eskiden haklılar susturulmuyormuş gibi yazılmış baştan saçma.

17- Komşuluk ilişkileri büsbütün bozulacak. : Kime göre neye göre bozulmuş? Hangi coğrafyaya göre? Bizde bozulduysa, komşuluk ilişkileri aynı olan coğrafyalar var?

18- Helal haram, haramsa helal sayılacak. : Ne diyim bilemedim, hangi harama helal denmiş hangi helale haram denmiş?

19- Adaletle hükmeden hükümdarların sayısı azalacak. : Eskiden çok adaletle hükmeden hükümdar vardı sanki ya eskiye kıyasla iyi bile sayılabilir dünya bu konuda batı ülkeleri sağolsun. Tartışılır bu madde  

20- Kader ve ahiret günü inkar edilecek. : Bak gene, arap mitolojisi terkedildikçe tabi buna inananlar da azalır düz mantık

• Doğruluğu ne kadar şüpheli olsada bana çocukluğumu yaşatan inançtır İslam herkese göre değişir tabiki ama annem bana günah diyerek İslam üzerinden çalmamayı öğretti çocuklukta arkadaşlarımla yerdeki 1 TL yi bile almazdık hırsızlık sanardık tabi anılarımızda vardı cuma namazına giderken mahallecek arkadaşları toparlardık Cafede sohbet ederdik namaz öncesi teravih namazlarında ezan okunmadan önce herkes cami önünde olur simit oynardık saklambaç oynardık bakkaldan kalem dondurma yada cips alıp yerdik ezan okununcada cami görevlisi abi abdesthaneyi açar abdest sırası için kavga ederdik birbirimizi iterdik :D kuran kursu için camiye gittiğimizde kızlı erkekli ebelemece falan oynadığımı hatırlıyom güzel günlerdi cidden bir tane bayır vardı dağ gibi aşağı bakınca neredeyse tüm mahalle gözükürdü anayollar falan oraya gidip örtü serer gökyüzünü izlerdik evet evrimle çeliştiğini sonradan öğrendim ama insanlık için bana altyapı oluşturmuştu bu arada güzel insanlarda var sadece kötülere bakarak İslamı eleştirmeyin cinci hocalar ile tarikatçılık yapan şiş burhanı adı altında karınlarına şiş sokan andavallar bunu temsil edemez ve son sözüm birşeye inanmak onu doğru yapmadığı gibi birşeye inanmamakta onu yalan yapmaz hadi selametle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu alamet diye paylaştıklarının çoğu Hıristiyanlıktan İslam'a geçmiş hurafelerden ibaret. Çoğunun İslam'la uzaktan yakından alakası yok. Böyle hurafelere inananın da aklı yoktur bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marshall-Bruce

İnanılmaz güzel bir duygu. Sana da tavsiye ederim.

Bu alametler öngörülemeyecek şeyler değil ki.

1- Alimlerin sayısı azalacak. Buna karşın cehalet hızla yayılacak. : Alimlerin sayısının azaldığını nerden çıkarıyorsunuz? Cehalet eskiden neyse bugün de öyle, hatta biraz azalma var.

2- Nedeni bilinmeyen ölümlerin sayısı artacak. : Nedeni bilinmeyen ölümlerin arttığından gerçekten şüpheliyim. Coronayı mı kastediyorsunuz acaba  Tıp geliştikçe ölüm nedenleri de daha iyi ortaya çıkıyor ve anlaşılır oluyor. Kalp krizinden ölen adamı otopsi yapmadan gömersen nedeni bilinmeyen ölüm olur tabi.

3- Bolluk bereket arttıkça zekat verenlerin sayısında azalma yaşanacak. : Bir toplumda refah artarsa fakirler azalır neden zekat verme ihtiyacı olsun o zaman? Bunun azaldığını nereden çıkartıyorsunuz? Türkiye de bolluk bereket mi arttı?

4- Allah'a ve dine iman edenler azalacak. : Mitolojiler zamanla terk edilir, islamcılar da bunun farkında, allaha inanmayanların sayısının artması çok çok öngörülebilir bir şey.

5- Emanete kıymet verilmeyecek. : Kim diyor? Neye göre diyor? Kendi çevresine göre mi? Kendi yaşadığı ülkeye göre mi? Bunu neye göre tespit edeceğiz?

6- Fitne, dedikodu ve yalancılık artacak. : Nüfus arttıkça dedikodunun artması normal   İnsan evriminde dedikodu önemli yere sahiptir toplum içinde diğerlerine karşı işbirliğinin yapılmasını sağlar, eskiden ne kadar yapılıyorsa bugün de o kadar yapılıyordur. Ayrıca bunu da neye göre tespit edeceğiz?

7- Kitapların ve müelliflerin sayısında gözle görülür oranda bir artış yaşanacak. : Artış yaşandı mı bilmiyorum internete bakmak lazım, teknoloji geliştikçe kitapların artması çok normal, nüfus da artıyor yazar da artar tabi. Bence bunda düşüş bile olabilir. Yine öngörülemeyecek bir olay değil bu.

8- Kimse en yakınındaki insana bile güvenmeyecek. : Yoo nerenizden uyduruyorsunuz bunu, ben dahil tanıdığım bir çok insan en yakınındakine güvenir, zaten o yüzden en yakın olur   Kimse denmiş zaten e ben güveniyorum?  

9- Doğanın dengesi bozulacak. Örneğin kış mevsiminde hava yaz gibi olacak. : Bu da öngörülebilir. Olm hatta kıyamet dersen insanın aklına doğa olayları gelir, doğanın dengesi bolzulursa insan için kötü olur en temel mantık anasını satayım. Dinsiz birine sorsan insanlığın sonu nasıl gelir diye o bile nedenlerin arasında doğanın dengesinin bozulmasını sayar.

10- Dünya genelinde sel, deprem, yangın gibi felaketler artacak. : Arttığı tamamen meçhul, eskiden şimdiki gibi deyatlı kayıt tutulamıyordu ki neye göre karşılaştıracağız? Ama felaketleri yazabilen toplumlara göre eskiden de bayağı sel, deprem vs. oluyormuş ki.

11- Faiz yayılacak. Ticarette dürüstlük ortadan kalkacak. : Yine kime göre neye göre, hangi coğrafyaya göre? Bulunduğum ülkede hala ticaret dürüst mesela, ayrıca eski çağlarda ticaret yapan herkesin dürüst olduğunu nereden anlayacağız? Faizin yayılmasından normal bir şey yok, bir banka faiz uygulamazsa nasıl para kazanacak zarar eder. Faizin yayılması öngörülebilir bir şey.

12- Zina ve içki içmek gibi büyük günahlar çoğalacak. : Ulan az önce allaha inanmayanlar çoğalacak demediniz mi? Çoğalırsa tabi onun günah saydığı ama normal olan şeylerde artış olur. Nufüs artıkça da artış olur bunlarda.

13- Her yere yüksek katlı binalar dikilecek. : Cidden mi? Öngörülebilir bir şey bu da. Nüfus arttıkça ve teknoloji geliştikçe tabi yüksek binalar dikilecek.

14- Kadınların sayısı artarken erkeklerin sayısı hızla azalacak. : Zaten insan oğlu topu topu kaç sene önce nüfus tutmaya başladı bunu neyle karşılaştıracağız? Ayrıca çok dengeli gidiyor bu olay arada uçurum yok ki. Öyle bir zaman gelir erkeklerin sayısı artar. Bu salla tutsun mantığı.

15- İş, ehli olmayan kişilere verilecek. : Gelişmemiş ülkelerde yaygındır bu zaten o yüzden gelişemezler ama batı ülkelerinde böyle bir şey yok. Madde çürüdü yani.

16- Hakkı ve doğruyu söyleyenler susturulacak. : Sanki eski dönemlerde olmayan bir olay, insanlığın kendisi kadar eskidir lan bu, islamdan bile öncesinde bile haklı susturulmaya çalışılır. Sanki eskiden haklılar susturulmuyormuş gibi yazılmış baştan saçma.

17- Komşuluk ilişkileri büsbütün bozulacak. : Kime göre neye göre bozulmuş? Hangi coğrafyaya göre? Bizde bozulduysa, komşuluk ilişkileri aynı olan coğrafyalar var?

18- Helal haram, haramsa helal sayılacak. : Ne diyim bilemedim, hangi harama helal denmiş hangi helale haram denmiş?

19- Adaletle hükmeden hükümdarların sayısı azalacak. : Eskiden çok adaletle hükmeden hükümdar vardı sanki ya eskiye kıyasla iyi bile sayılabilir dünya bu konuda batı ülkeleri sağolsun. Tartışılır bu madde  

20- Kader ve ahiret günü inkar edilecek. : Bak gene, arap mitolojisi terkedildikçe tabi buna inananlar da azalır düz mantık

1- Alimlerin sayısı azalacak. Buna karşın cehalet hızla yayılacak. : Alimlerin sayısındaki artış ya da azalış konusunda bir bilgi sahibi değilim fakat cehaletin daha fazla arttığını görmemek için kör olmak gerekiyor. Olaya dini açıdan bakmamak lazım artık elimizde internet diye bir icat var ve hiç bir bilgi sahibi olmayan biri bu internet sayesinde kendini alim gibi görebilir. merak ettiği bir şeyi açar internetten bakar ve okuduğu şeyin doğru olduğunu kabul eder. çünkü okuduğu ve araştırdığı şey onu tatmin etmiş ve işine gelmiştir. ama internet olmasa o adam 2 kelimeyi bir araya getiremeyen bir cahilden başkası değildir. karşısına oturup 2 kelime sohbet edemezsin.

2- Nedeni bilinmeyen ölümlerin sayısı artacak. : Koronadan örnek verdiğin için aynı örnek üzerinden devam edeceğim. koronanın yarasadan geldiğini söylediler. ve hepimiz buna inandık. ama gerçekten yarasadan mı geldi? bu çinliler 2020 yılına kadar yarasa yemiyorlar mıydı ? neden şimdi geldi bu hastalık ? kimse bunu sorgulamıyor. kimisi yarasadan geldi diyor kimisi laboratuvar yapımı bir hastalık diyor. ilk başta yılan çorbası diyen olmuştu. ve bu hastalık sürekli mutasyona uğruyor. sürekli kendini değiştirmeyi başarabiliyor. doğal yollarla çıkan hastalıklarda bu tarz mutasyonlar söz konusu olmaz. bu konuda hala çelişkili söylemler var.

3- Bolluk bereket arttıkça zekat verenlerin sayısında azalma yaşanacak. : buradaki anlatılmak istenen şey şudur; dünyada şuanda milyonlarca zengin var. hangisi gerçekten dini gerekliliklere uyacak şekilde zekatını veriyor ? bir elin parmaklarını geçmez. sorulara olabildiğince islamı karıştırmadan cevap vermeye çalışıyorum. herhangi bir ayet hadis vs birşey yazmadan cevaplamaya çalışıyorum fakat zekat kelimesinin dini bir anlamı olduğu için mecburen konuyu dine çekmek durumunda kalacağım. zekatın nasıl verilmesi gerektiğini zaten biliyorsundur. burada anlatmama gerek yok. zamanında araştırmalarını yapıp kararları alan bilinçli birisin sonuç olarak. saygı duyarım. o yüzden detaya girmeeyceğim, anlatmak istediğimi anlamışsındır dıye dusunuyorum.

4- Allah'a ve dine iman edenler azalacak. : haklısın.

5- Emanete kıymet verilmeyecek. : buradaki emanetten kasıt, birine emanet ettiğin bir eşyan değil tam olarak sensin. kendi bedenin. insanlar bu emanete sürekli zarar veriyor. zararlı olan yapmaması gereken ne varsa yapıyor. buna ben de dahilim belki sen de dahilsin bilemiyorum. ama buradaki emanetten kasıt bu. yoksa ben sana köpeğimi emanet ettim sen onu öldürdün al bak küçük alamet diye anlatılan bişey yok.

6- Fitne, dedikodu ve yalancılık artacak. : bu konuya türkiyedeki siyasetten örnek vermek istiyorum. ben çocukken hatırlıyorum, kimse kimsenin siyasi durumunu merak etmezdi misafirliklerde sokakta siyaset konuşulmazdı. herkesin kendi özeliydi bu tercihi. bu yüzden eskiden türkiye daha mutlu bir ülkeydi. sağcısı da solcusuda mutlu mesut geçinirdi sohbetini ederdi. şimdi bırak sohbeti insanlar birbirlerinden nefret ediyor. sen mesela belki sırf ben allaha inanan biriyim diye belki benden nefret ediyorsundur benimle muhattap bile olmak istemiyorsundur. ama bu durum eskiden böyle değildi. herkes kardeşçe anlaşabilirdi. ama artık herkes birbirinin arkasından konuşuyor, bütün yalanları doğru diye anlatıyor ülkede müthiş bir kaos hakim..

7- Kitapların ve müelliflerin sayısında gözle görülür oranda bir artış yaşanacak.: şöyle ki artık günümüzde instagramda 1m takipçisi olan herkes kitap çıkarıyor. hiçbir kelime dağarcığı olmayan a1 türkçeyle kitap çıkartıyorlar. internetten ordan burdan buldukları lafları sözleri kitaplarına yazıyorlar. for exp; " herkesi mutlu edemezsin çünkü pizza değilsin. "

8- Kimse en yakınındaki insana bile güvenmeyecek. : umarım bu madde senin için hiçbir zaman değişmez ve dediğin gibi kalır.

9- Doğanın dengesi bozulacak. Örneğin kış mevsiminde hava yaz gibi olacak: öngörülebilir ? hocam bu kıyamet alametleri 2 sene önce yazılmadı farkındasın dimi ? o zamanın teknolojisini cehaletini bilgisizliğini düşün ve bu soruya tekrar cevap ver..

10- Dünya genelinde sel, deprem, yangın gibi felaketler artacak. : seller yüzünden nice kasabalar köyler yerle bir oluyor dünyada.. volkanik patlamalar yüzünden insanların yüzyıllardır yaşadığı ne şehirler boşaltılıyor.. yangınlar yüzünden kaç bin yıllık ormanlar helak oluyor... depremler eskiden çok korkulan ve sıradışı bir olayken artık günümüz dünyasında çok normalize edilmiş bir doğa olayı oluyor ve sen bunlara meçhul diyorsun. eyw :d

11- Faiz yayılacak. Ticarette dürüstlük ortadan kalkacak. : cevap vermicem bu konuda pek bir bilgiye sahip değilsin.

12- Zina ve içki içmek gibi büyük günahlar çoğalacak. : ikisini de aynı maddedeymiş gibi düşün hocam ozaman sen. 19 maddeymiş gibi davran :DDD

13- Her yere yüksek katlı binalar dikilecek. : haklısın

14- Kadınların sayısı artarken erkeklerin sayısı hızla azalacak. : ilk sayfadaki attığım grafiklere bakmanı öneririm

15- iş, ehli olmayan kişilere verilecek. : hocam bu maddeler dünyada hiç bir ülke gelişmemişken yazıldı. tekrar belirteyım istiyorum. sen bütün sorulara sanki bu maddeler dün yazılmış gibi cevaplıyosun

16- Hakkı ve doğruyu söyleyenler susturulacak. : merak ediyorum da hocam Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesini okurken de bu şekilde mi tepkiler veriyosun ? " bu öngörülebilir, bu zaten olcağı belliydi, bunu tahmin etmek zor değildi" vs sürekli bu modda mı okuysoun ? :D

17- Komşuluk ilişkileri büsbütün bozulacak. : hocam son maddelere doğru iyce yorulmuşsun salmışsıın kendini. kıyamet alametine verdiğin cevaba bak " kime göre neye göre" :DDD. ben yıne de cevap vereyım. teknolojinin gelişmesiyle bütün dünyada sosyal ilişkiler azaldı. yani komşuluk ilişkileri bu yüzden azaldı. yine tekrar edıyorum. bu alametler dün yazılmadı. yazıldığı tarihe göre düşünüp ona göre cevap ver lütfen.. senin verdiğin cevaplar şuna benziyor; bi sokak röpörtajında dayıya soruyolar atatürk mü zeki tayip mi diyolar adam cevap olarak diyo ki atatürk bilgisayar kullanmayı bilmiyodu. senin verdiğin cevapların bundan hiç bir farkı yok..

18- Helal haram, haramsa helal sayılacak. : bunu bende bilmiyorm bilen sölesin

19- Adaletle hükmeden hükümdarların sayısı azalacak.: bence sen paralel evrende yaşıyosun

20- Kader ve ahiret günü inkar edilecek. : ayn

• Cahilin sesi çok çıkar, eskiden teknoloji olmadığı için sadece kendi etrafımızdaki cahilleri bilirdik şimdi dünyanın diğer ucundaki cahilleri görüyoruz. Azalma var yazmışım da tabi ki arttı mı azaldı mı tartışılır ama çok oynama olduğunu zannetmiyorum. Teknoloji gelişti sadece.

İnsanlar virüs yüzünden öldü sonuçta sebebi bilinmeyen bir ölüm değil hala? Virüsün nerden çıktığı bilinmiyor.

Müslüman olmayan adamın zekat kavramından haberi yoktur, onların inancı gereği yardım etmeyi farz kılan bir durum yoktur. Ayrıca çoğu zengin göstermelik, gizli, vergi kaçırmak için vs. vakıf kuruyor bağış yapıyor. Ha bir işe yaramıyor orası ayrı.

Emanete iyi bakanlar var, spor yapanlar çok, sağlıklı beslenenler çok.

6 ve bunun gibi maddeler Türkiye ve diğer gelişmemiş ülkelerde çok, çoğu batı ülkesinde öyle olduğu pek söylenemez. Yani yine Türkiyeyi baz alıp yazmışsın. Yalan ve fitneyi unutmuşum, bence hala eskiden ne ise bugün de öyle, nüffusa oranla aynı kalmıştır ama nüfus arttığı için sayı olarak artmış olur.

7 için dediğim gibi nüfus arttıkça yazar oranının artması normal ve öngörülebilir değil mi?

Doğa olayları meöhul demedim, artıp artmadığı meçhul dedim. Yüzyıllar önce dünyanın nüfusu kaçtı şimdi kaç? Şimdi adım atsan şehir var, teknoloji de geliştiği için doğa olayları artık çok daha iyi biliniyor. Adım atsan şehir olduğu için doğa olayları şehirleri daha çok vurmaya başladı. Şimdi de insanlar korkuyor bence ama eskiden adam onu tanrının gazabı falan diye düşünürdü tabi daha yıkıcı olduğunu düşünecek. Milyonlarca yıl önce insanlar yokken kıtalar yer değiştiriyordu eskiden daha fazla ve daha şiddetli depremler ve diğer doğa felaketleri oluyormuş biliniyor bunlar.

Faizi anlat sen gene olsun

10 - Ben de zaten eskileri kastederek yazdım belirtseymişim keşke. Eski insanlar yaşamak için suya, yemeğe ihtiyacı olduğunun şimdiki insanlardan daha da farkında, binlerce yıl önce de kuraklıklar vs. oluyormuş, o zamanki insanlar doğanın insanoğlu için önemli olduğunun farkında dediğim hala geçerli yani.

Nüfus konusunda yazdığımı tekrar oku, yeri gelir erkeklerin sayısı kadınları tekrar geçer salla kazan mantığı hala.

15 - İşini bilmeyene iş vermenin kötü sonuçlar doğuracağı da düz mantık, eskilerde yaşayan bir insan bunu düşünebilir emin ol. Hala işinin ehli olan kişilere iş verildiği yerler var yani, gelişmemiş ülkelere bakıp bu madde gerçekleşti demenin yanlış olduğunu vurgulamaya çalıştım.

16 - Tam cevap vermemişsin neyse. Atatürke peygamber muamelesi çeken sol gerici tayfadan değilim, evet Atatürkün dedikleri öngörülebilir olaylar. Mucize olacak ya da bunlar kıyamet alametleri dememiş ki? Müneccimlik yapmaya kalkmamış öyle bir derdi de yok, aha bunlar bunlar olursa kendinizi çaresiz hissetmeyin mücadele edin demiş. Kendi döneminde olan olayları iyi analiz etmiş ileri de tekrar olabilir demiş, olayları iyi okuyup ders çıkaran ders de veren zeki bir adam Atatürk, müneccim değil.

17 - Tamam Türkiyeye göre bozulmuş ve kendi çevrene göre, teknolojinin fazla yaygın olmadığı 70ler 80lerden bu yana batı medeniyetinde komşuluk ilişkileri aynı kalmış, bireysel insanlar, biz kadar iç içe geçmiyorlar, eskiden de öyleymiş şimdi de bozulmamış.

19 - Evet, avustralyadayım. Buranın eyalet başkanları da, Yeni Zelanda, kanada, Almanya, vb. yöneticileri gayet adaletli yönetiyorlar. Ayrıca eskiden de çok adaletsiz hükümdar varmış, parmak basmaya çalıştığım yeri anlamamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 7 Temmuz 2021; 17:10:20 >

• Ne kıyameti yav.
    Hala bunları gerçek sanan var demek ki.

• Ne hikmetse büyük kıyamet alametleri de bir türlü gelmedi.

• Kur'an'da bunlar geçmez. Hepsi uydurma, kıyametin alameti falan yok. Kıyamet aniden kopacaktır ve sadece Allah bilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.