Şimdi Ara

Küçük HTPC Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amacım en az alanda bulunabilecek en sessiz ve en donanımlı bilgisayarı oluşturmaktı. Bunun için fansız ve herşeyi içinde olan bir anakart seçtim. Anakartın içinde ekran kartı, işlemci, kablosuz ağ kartı, bluetooth donanımı mevcut. Aynı zamanda kartın üzerindeki HDMI 1.4a yani direkt olarak 3B görüntüleri Blueray diski gibi televizyondan izleyebilirsiniz. Anakart Asus E45 Delux. Kasanın olabildiğince küçük olmasını istedim. Ancak sistemin içine aynı zamanda TV kartı takmayı planlıyorum. Bu nedenle bunu da alabilecek bir kasa aldım. Şimdilik TV kartı takılı değil. Kasanın şeffaf olması gerçekten güzel oldu. Kasa üzerinde 3 led, güç kaynağının üzerinde 1 led var. Gece kasa mavi ve kırmızı olarak parlıyor. Kasada fan yok. Tamamen sessiz. Ancak ne olur ne olmaz diye bir tane fan taktım. Neredeyse hiç ısınmıyor. 1080p de herhangi bir sorunu yok. Kasayı satmayı düşünüyorum. Üzerinde 4 GB ram ve 250 GB disk mevcut.

     Küçük HTPC Projesi


     Küçük HTPC Projesi


     Küçük HTPC Projesi


     Küçük HTPC Projesi


     Küçük HTPC Projesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hankarun -- 25 Eylül 2012; 7:30:54 >







  • Güzel bir sistem oluşturmuşsunuz. Benimde bir dönem HTPC arayışlarım vardı. Hatta o ara bu anakart yeni çıkmıştı, Türkiye'de çok aramıştım ama hiçbir yerde satılmıyordu. Şimdi yaygınlaşmıştır herhalde. Arayışlarımı MAC Mini ile sonuçlandırmıştım. Şu an Windows 7 yüklediğim Mac Mini 2011 kullanıyorum, sessiz ve minik, açamadığı dosya yok. Medya oynatımında XBMC ve 3D ISO için TMT5; download içinse Jdownloader kullanıyorum. 3D ISO'larda zorlanmıyor bile. Tek fanı var ve oldukça sessiz, 3D ISO oynatırken 12db civarında olduğunu tahmin ediyorum. Ancak CPU'yu kastıran bir işlemde (winrar vs) bu ses yükseliyor. Medya oynatımında ise benim gibi fan sesine hassas biri için bile ses kesinlikle duyulamayacak seviyelerde. Şıklığına ise diyecek yok, bundan daha şık bir mini PC olamaz herhalde.

    Maddi olarak sıkıntı oluşturmayacaksa HTPC düşünenlere Mac Mini 2011 tavsiye ederim. İkinci el fiyatları incelenebilir. Ancak ucuz yollu bir sistem için sizin yaptığınızdan daha iyisi olamaz. El emeği göz nuru. Güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 25 Eylül 2012; 8:45:44 >




  • Benim bildiğim kadarı ile bu anakart Türkiye'de satılmıyor.Nereden aldınız bu anakartı?.Bulsaydım bende bunu alacaktım.Bulamadığım için ve birazda pahalı olduğu için MSI'ın e350 anakartını almıştım ben.
  • Selamlar,

    Satarsanız ne kadar düşünüyorsunuz? Birde uydu kartı takabilir miyim bu kasaya?
  • Yorumlarda dendiği gibi anakart Türkiye'de satılmıyor. Amerika'dan aldım. Gelmesi gitmesi derken biraz pahalıya geldi. Aslında bir ara gümrüğe bile takıldı (FedEx) sağolsun. Ama şu an ekran kartı üzerinde olup 1.4a HDMI'ı destekleyen nadir anakartlardan.

    Fiyatını PM'den görüşebiliriz. TV kartı takılabiliyor. Zaten kasayı ona uygun aldım. Şu sıralar Linux uyumlu bir kart bulamadığım için kartı almadım. Aslında görev yerim değişti. Bu nedenle yeni yerimde bunu kullanamıyorum. Satmamın nedeni bu. Daha toparlayalı 1 ay olmamıştır. Şu an ekran bağlantısı olmadan kullanıyorum.
  • selamun aleyküm ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.