Şimdi Ara

Küçük esnaf (Bilgisayar tamircisi) neden aç gözlü? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
11.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük esnafın küçülerek yok olması dileğiyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

    Allah rızası için yazılanı zahmet edip okuyun.

    Ne formatı ya.

    Format attırmak istedim diye bir şey yazıyor mu?

    2 satır yazıyı okumaktan acizsin ama yorum yazmışsın.



    Alıntıları Göster

    tamam yani olaylar benzer,

    adam 100'e de satar 10'a da serbest piyasa

    zorla satmıyor ya?

  • Nartive kullanıcısına yanıt
    Display port onlar için çok fazla kalıyor 2010 sonra hızlı gelişiyor takip etmiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • U Serisi 6.nesil işlemcili laptobu gaming PC diye satar bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/sistemime-gore-ekran-karti-tavsiyesi-verir-misiniz--142848403#142945256


    Nisanda şu sistemi topladım.


    Parçaları yine forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine kararlaştırıp aldım. Tabi geriye monte etmek kalmıştı. Ama Bilgisayarcı bir tanıdığımız bu toplama için sanırım yanlış hatırlamıyorsam 350 lira gibi bir rakam istemişti.


    Tabi ki vermedim. Kendi uğraşlarımla toplamak istedim. 350 lirayı yolda bulmadık.


    Ramazan hocamız @münşi sağ olsun tek tek yardımcı oldu kasa parçalarını montajında. Telefondan gerekli şeyleri söyledi ve 3 aydır sıkıntısız bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.


    Mahalledeki bilgisayarcı arkadaşlar maalesef işleri tamamen dolandırmak. Bilmeyen kesimi dürtüklemek.





  • Yaklaşık 6 sene önce format atmayı bilmediğim için bilgisayarcılara gidip formatı kaça atarsınız diye soruyordum. Bir tane yer 60 lira ama içindeki verileri yedeklemeyeceksen 50 olur demişti xd. Koşarak çıktım oradan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar siz dukkan acsanz kac paraya format atacaksınız... 20tlye format atsanız o dukkan donermi... Gunde sanki 100 kisimi geliyorda 20 tl gibi bir fiyata is yapsın...Odukkanın kirasi oyle 20 tl ile odenmez arkadaslar...Adı ustunde kucuk esnaf...Teknosa gıbı gunde 1000 kisi alısveris yapmıyorki... haftada bi kac kisidir format icin gelen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    arkadaslar siz dukkan acsanz kac paraya format atacaksınız... 20tlye format atsanız o dukkan donermi... Gunde sanki 100 kisimi geliyorda 20 tl gibi bir fiyata is yapsın...Odukkanın kirasi oyle 20 tl ile odenmez arkadaslar...Adı ustunde kucuk esnaf...Teknosa gıbı gunde 1000 kisi alısveris yapmıyorki... haftada bi kac kisidir format icin gelen

    1. Olay format atma olayı değil, keşke okusaydın. Sadece win10 nu usb'ye atma olayı.


    2. Her gün format atmaya gelen olmuyor, haftada bir kaç kişi geldiği için abartılı para istemesi sana göre normal yani.

    Tamam kardeş, sen onlara gidersin. Hatta bilgisayar falan toplayacaksan da onlardan al.


    Yok arkadaş bizim milletin bir kısmı gönüllü kazıklanmaya.

    Alışkanlık mı yaptı ne?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin o hepsi burada vs ucuz diye aldıgınız yerler çek karşılığı nakite çevirmek için mal alıp satıyorlar 3 lira için adam o ürünü oraya koyup kargo zahmetine girmez gidip vatana baksaydın aynı ürüne kaç lira görürdün o adamın kriası var vegisi var stopajı var onu rafına peşin alıp koyacak da baska biri gelip alacak adam para kazancakki o netteki fişyatlardan küçük esnaf alamıyor toptancıdan sizin bilmediğiniz çok şey var arakdaşlar madem işini burda halettin ağlamayacaksın

  • Millet 10000 Tl verir latop alır. Sonra format için 30 tl isteyen gariban bilgisayarcıdan hesap sormaya kalkar. O zaman kimden aldıysan oraya gönder. Kaldı ki format atma basit bir iş demiş sin. Format atarken kaç defa sorun çıkıyor bir saatte bitecek iş bazen bir gün sürüyor.

  • Benim sorunum da petshop ile ilgili.. kuşum pastel e yem almaya gittim internette 20tl , carrefourda 25tl ama o gun acil oldugu icin mecbur 40tl ye aldim birebir ayni yemi..

    Batsinlar gram acimiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar iç tamirinden biraz anlıyorum elektronik okudum staj yaptım uzun süre. 1 Ay önce pc belli bi süre çalışıp kapanıyodu. Sorun belli işlemcinin üzerindeki soğutucunun macunu erimiş temassızlık yapıyo. Bende fanı çıkarayım dedim pc eskiydi işlemci üzerindeki fanın tırnaklarını kırdım. Bilgisayarcıya götürdüm sorunu söyledim tırnağıda kırdım dedim hemen bi artistlik biz burda ne için varız direkt getiricektin gibi artistlik yaptı. Nese bıraktım eve geldim 4 saat sonra aradı fiyat vermek için 168 tl dedi. Bende şaka yapıyosun herhalde dedim 168 neyin parası dedim adam bana pc açılmıyodu onuda düzelttim power bozulmuş değiştim dedi. Ben de abi ben pcden anlıyorum o power çalışıyo sıkıntıyı sana söyledim dedim çünkü powerde sıkıntı olabilir diye ben evdeki diğer pcde denemiştim sıkıntı yoktu. Bırak dedim yapma istemiyorum adam çalışıyomuydu ya bi bakayım tekrar dedi. 15 dk sonra aradı kardeşim ben powerın üzerindeki on off a basmayı unuttum kbakma dedi. Yer istanbul kağıthane ortabayırda yerin adını unuttum ama orda zaten 1 tane bilgisayarcı var camiinin orada hemen yolunuz düşerse sakın gitmeyin adam tam dolandırıcı bilginiz olsun bilgisayarcı ve elektronikçilerden nefret ederim bir kondansatör değiştirir 25 kuruşa müşteriden 350 tl para alırlar. Devirleri bitiyo yavaştan insanlar bozulan elektronik eşyaların tamiri yerine yenisini alıyolar bakalım ne yapacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seloxs kullanıcısına yanıt

    7 Temmuz'da PC'mi yeniden başlatıp format atmam toplam 9 dakikamı aldı. 9 dakikalık bir iş ve hiç bir şey yapmıyorsun 30-40 tl neden vereyim ulan benim Sabah evden çıkıp akşam eve geldiğimde aldığım maaş günlük 74 tl 11 saat de anca eve geliyorum bu zattiri bilgisayarcılar 9 dk de 40 tl alacak he ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seloxs

    Millet 10000 Tl verir latop alır. Sonra format için 30 tl isteyen gariban bilgisayarcıdan hesap sormaya kalkar. O zaman kimden aldıysan oraya gönder. Kaldı ki format atma basit bir iş demiş sin. Format atarken kaç defa sorun çıkıyor bir saatte bitecek iş bazen bir gün sürüyor.

    Konuyu okumanızı tavsiye ediyorum.

    Okumadan yazmışsınız.

    Ortada format yok.

    Sadece USB ye Windows atmak var.

    Gerisi yani format atmak bana ait. 40 TL 50 TL bunun için istendi.

    Ayrıca 30 da değil, ona da 30 yazmışsın.

    Ne okuyup yazıyorsunuz gerçekten pes.

    Maalesef okumayı sevmiyorsunuz. Galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de esnafım, konuya yazılan yorumlar dahilinde ve bilgisayar işi ile uğraşan esnafın haricinde bir kaç şey daha eklemek istiyorum.


    1) Günümüzde değil çok eskiden beri bilgisayarcıya Windows yani yazılım için gitmeye gerek kalmadı. Birçok rehber sayesinde bilgin ve yeteneğin varsa neredeyse devre tamiri yaparsın.


    2) Sen evden çıkarken yaptıracağın iş için kendi kafana göre fiyat biçmişsin sonra da istediğin fiyatı alamamışsın.


    3) Yaşadığımız ekonomide 10 TL küçük bir rakam olarak kaldı maalesef. Zaman + Emek = Para, yaptığın aylık masraflara göre fiyat biçersin. Makul fiyat koyarsın ya da kazıklamak istiyorsan insanları ona göre fahiş fiyat koyarsın. Bu da esnafın vicdanına ve müşteri profiline kalmış bir şey.


    4) Yukarıda bir arkadaş "İnternette 20 sende niye 100 lira?" gibi bir şey yazmış. Bu çok fahiş bir fiyat ancak esnafın "Git internetten al" demesi gayet yerinde bir cevap. Bize de bilekliği kopan bir müşteri geldi "Tamir ücreti 10 lira" dedim, "bilekliği 20 liraya Trendyol'dan aldım tamire 10 lira mı vereceğim?" demişti. Ben de git Trendyol'a yaptır ya da bilekliği çöpe at dedim.


    Son olarak benim de açgözlü esnaf tanıdıklarım var. Açgözlü olayını şöyle açayım. Dükkan ve ev kendine ait kira sıkıntısı yok. Baba oğul çalışıyorlar ve personel derdi yok. Yemekler evden geliyor. Piyasada 5 liraya satılan ürünü bunlar 10-15 liraya satıyorlar. Bu açgözlülüktür. Ancak kira+stopaj ödeyen yanında eleman çalıştıran adama da (eğer durumlarını biliyorsan) laf söylenemez. Kaldı ki her esnaf aynı değil.


    Bir gün müşteri geldi. Pazarlık yaptı. İndiğim fiyatın daha da aşağısını söyledi. Ben olmaz deyince "Bana şimdi aynısı internetten aldırma" gibi tehditkar bir cümle kurdu, ben de çıkmasını benden alışveriş yapmamasını söyledim. Yani açgözlü esnaf olduğu gibi açgözlü müşteri de var. Esnafı özellikle nakit parayla ve internetle tehdit eden. Esnaflık biraz da yaptığın işi ayağa düşürmeme ve onur meselesi haline geldi. Para artık ikinci planda kalıyor.





  • Çalıştığım yerde bir kat içinde 10 15 adet bilgisayarcı var.Sadece 2 tanesine güvenirim.Biri zaten tanınmıs bir bilgisayarcının subesi.Diğeri de 20 yillik oranin esnafi.İşe ilk basladigimda bir bilgisayar toplamak için bu ikisi dışında gittiklerimden toplam 600 tl kazik yedim(hdmi girisi bozuk kart satti.Geri goturdum.Parasini istedim.Tamir ettiricem dedi istemiyorum dedim yarin parani al dedi.Bugun yarin derken 2 3 hafta sonra dukkani kapatti baska ile kaçtı.Benim gibi 10 15 kisiyi daha dolandırmış.Buradaki çoğu kişi gibi ben de kendi isimi kendim hallediyorum artik.Bir format 40 tl olabilir normaldir ben de esnaflik yapiyorum.Bir hdmi kablodan %200 kar yaparsan bu haramdır.Bunlarin yaptıği haram is zaten farkindaysaniz çoğu da bir bok olamıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf bu adamlara muhtaç olmamak için laptop değil toplama bilgisayar kullanmak en mantıklısı.Bir parça bozulduğu zaman git vatan bilgisayardan al kendin tak.Hiçbir bilgi beceri istemiyor.22 yıldır format olsun başka bir şey olsun hep kendim hallettim.

  • Bilgisayar tamircisi küçük esnafmi oldu

    Adam parçayi tamir etmese binlerce lira masraf

    Okadar küçük geliosa kolay geliosa emek yoksa ögren kendi bilgisayarini kendin tamir et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın yaptığını fırsatçılık olarak yorumlamışsınız ama

    bence sizin yaptığınızda ufakçılık

    ne yapacaktı bedava mı yapacaktı hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.