Şimdi Ara

Küçük esnaf (Bilgisayar tamircisi) neden aç gözlü? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
11.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • osmanliaskeri kullanıcısına yanıt
    Bana 70 tl çekmişlerdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SISU

    tamamen katılıyorum. iphone 6 marka telim var. pili ölmek üzereydi. telefoncuya gittim. adam bana pille beraber değiştirmeye 250 TL istedi. tamam diyip yaptırmadan çıktım. sonra youtubede pil değiştirme videolarına denk geldim. netten 80 liraya pil siparişi verdim. yanında da vida seti de geldi. kendim değiştirdim. 100 TL falan deseydi yaptıracaktım. alt tarafı 4-5 vida gevşetecek 250 TL nedir yaa...





    Alıntıları Göster

    Garantisi yoksa cihazın ben de kendim değiştiriyorum. Android ve iPhone için tork seti aldım, vakum aldım, ekran yapıştırıcı aldım :) hatta bir arkadaşımın telefonunun ekranını da değiştirdim. Eski Z3 telefonum vardı onun ekranını kasasını değiştirdim. Kendim tamir etmeyi daha çok seviyorum. Hem fazla para vermemiş, hem de o keyiften mahrum kalmamış oluyorum. 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla canım gazoz çekse bakkalın 200 metre ötesindeki migrosa gidiyorum
    Bakkal kazımlar diye kafama yerleşmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sene 96 Windows 98 ? 95 olmasın o?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar tamircilerinden gram haz etmem. Çevremdeki kimseyi de oralara yönlendirmem. Bu adamlara şükür olsun 1 kere dahi işim düşmedi, lehim bile yapar kendim tamir ederim. Küçüklükten beri bu kafada büyüdüğüm için şimdi büyük bir firmada IT olarak çalışıyorum zaten  

  • olm bu adamlar ne yiyecek taşmı yiyecek 50 liranın muhabbetini yapmışssın


    şaka şaka :)


    pandemiden önce işyerinin bilgisayarını işlerimin yoğunluğundan dolayı tanıdık bilgisayarcıya gönderdim format atılıp verilecek(tanıdık dediysem bildiğin yediğim içtiğim arkadaş)


    faturaya bir baktım 118lira(kdv dahil)


    muhabbeti dondurdum ,işyeri alışverişlerini kestim

  • Dükkan kirası ödemiyorlardır mümkün değil bu ücretlerle kira çıkarsınlar o yüzden eyvallahları yoktur kimseye.

  • Zaten küçük kalma sebebi o, bir gelen birdaha gelmiyor. Dolayısıyla yakaladığını öpme peşinde. Bu böyle kısır döngü şeklinde devam ediyor. Taki dükkan girdi maliyetlerini karşılayamayana kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kickergls K kullanıcısına yanıt

    En acısı zaten dost kazığı.

    Senin durum daha vahimmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tozlanmış 750m kutuları dolu raflarıyla mazide yerlerini edinmeleri dileğiyle.

  • Klar kullanıcısına yanıt

    Zaten çoğunun kapısından içeri girdin mi 1990 lara dönmüş gibi bir his oluşuyor bende ,zaten kalamdı ki ve hangi akla hizmet bu sektöre girer bir insan anlamam kazançlar düşük bu ücretle zaten kira falan çıkmaz sizler çok diyorsunuz ,kendi açınızdan haklısınız ama bu ücretler giderler kira falan mümknü değil çıkmaz.

  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt

    10 sene önce bende öyle diyordum lehim için tek gereken sabit ısınan bir havya ve iyi kalite pasta (çok önemli) lehimin birinci adımı pasta onu sürdünmü lehim çok güzel yapışırda dağılmaz toplar aksine .

  • Güzel kardeşim her şeyden öte adamın da esnaf olduğunu unutuyorsun.


    Bilgisayar tamircisi neyden para kazanacak? Parça satışı minimum, kirası cartı curtu var şirket var ortada. ee? Bunları nasıl çıkartacak?


    Alavere yapan da olmamış, direkt istedikleri ücreti söylemişler. Yapmamakta özgürlükte senin.


    Bilgisayar tamirci dükkanım yok ancak devre ve bilgisayarlardan anlarım. Şimdi ben öyle bir dükkan açsam neyden para kazancam? :)


    Tamam size pahalı gelebilir ama herkesin bir yerden ekmek yemesi gerekiyor. Senin üşendiğin o işe o paraları veriyosun. Adamın zamanını çalıyosun 5 dakika da olsa.

  • çok abartmışşsınız konu olarak, bende hep tamir işlerini kendim yaparım mahallede belki yüzlere kişiyede şimdiye kadar format atma küçük çaplı ram vs değişikliği yaptım 5 kuruş para almadım ama bir dükkana gittiğinde illaki yapacağı işten para alacaktır, bugün bırakın format atmayı çalıştığım şirkete bazı işler için firma çağırdığımda servis ücreti iş yapmasa bile 200tl alıyor. küçük esnaf 30-40 tl bir format için çok değil, markete gidip abi şurdan bir ciklet alayım parasız desen aval aval bakar ne dio bu die, bir format atması en az yarım saat birde driver fln kurulacak bir pc ise 1saat gibi bir zamanı harcayacak ve bedava yapmasını bekleyeceksin öyle mi? neyse size ztn medimrkt, vatan gibi yerlere kat kat para verin ozmn. adam senden formata 100tl fln istese eyvallah diyeceğimde istediği para para değil şuanda.

  • alperkaya90 kullanıcısına yanıt

    valla hocam yıllar geçmiş tam hatırlamaydım şimdi düşününce. belki sene 98 de olabilir belki windows 95 olabilir. =)

  • adamlar dükkan işletiyor yahu kirası stopajı bagkuru gecindirkleri ev ne yapsınlar şimdi termal macunun fıyatı 5 lira diye termal macun değişimini 10 liraya mı yapsınlar bir emek var ortada zaman harcıyor sen içini açarken alt kasayı kırsan yada içinden bişeyi kırsan ve yapılmıycak duruma gelse kendi hatan olduğu için kendin karşılamak zorunda kalırsın o adam bu riskleride göze alıyor


    hadi bilgisayarcıyı gibtir et internette her şey var diye o zaman simit te almayın nasılsa iki susam bi hamur değil mi youtube dan izler yapar yersiniz

  • evde birkaç bilgisayar var, ama alışkanlık olarak ya dula boot yaparım, yada kullanmadığım bir hdd'yi takar birde linux kurarım. bi halt olursa linux diskini takar işime devam ederim. ama dual boot öneririm, open source video/sound edit için bile değer. herzaman yedekli olmakta fayda var.

    Esnaf neden kazıkçı dersek; 50 liranın alım gücü mü kaldı, adam buna download dahil çeyrek gününü verecekse öğle yemeğini çıkarmak isteyecektir. memlekette sen ben dahil emek vermeden para kazanmak istemeyen adammı var.

  • İnternetten alışveriş çıktığından beri bunların kapısından girmedim. Bunları yerde görsem bir tekme de ben atarım. Beter olun deyuzlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok haklısın bu konuda Gecen Ay Kulaklık için usb bir cihaza ihtiyacım vardı Cuma günü olduğu için hafta sonu kullanmak istedim kulaklığı ve mahallemdeki Bilgisayarcıya gittim Fotografını gösterdim aynısı var neyse ödedim üçreti 40 TL İdi. Daha sonra eve geldim merak ettim internette baktım 20-25 TL arası satılıyor Ticarette kar yapmak vardır doğru ama Bu artık kar falan değil yani ard niyet Dahada gitmem yazık günah gerçekten küçük esnaf bilgisayarda sıkıntı.

  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt

    Yalnız benim yazdığımı okumamışsınız.

    Ben format için istedi demedim. Formatı ben atacaktım, sadece usb'ye win10 yüklemesini istedim.

    Format için 40 lira çok para değil.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.