|
Bu durum bende de var. Motor çalışırken ayaklığı kaldırayım diye yan ayak marşına bastım. O günden sonra böyle olmaya başladı sebebi aslında basit. Kayış kısmında ki yerde bir demir parçası sıkışıyor. Sıkıştığı yerde kalıyor ve ileri geri oynamıyor. O demir parçası içi oyuk yıldız gibi bir şey. Aslında kendinde oradaki vidaları açarak, söküp kontrol yapabilirsin ve bir güzel temizleme yağlama işlemini yaparsın. 50CC motor elinizde kalmaz merak etmeyin. Ben bütün bakımlarımı kendim yapıyorum ve sizin dediğiniz sorun şuan bende de var ancak uğraşacak vakitim yok. Bende 75km hız yaparken şuan 70km'yi geçtikten sonra tıkanıyor ve o çığlık sesi geliyor. parça sürtüyor zararı var mı evet var ancak ölümcül değil. Orayı söküp, gerekli temizliği ve yağlamayı yaparsan sorun ortadan kalkar ve kayışı değiştirirsen. Bu durumun oluşma sebepleri motoru aşırı zorlamadan dolayı olmakta. Ben zorlamadım ki diyebilirsiniz ancak bunlar narin motorlar olduğu için yokuşta eğer bir kaç kere zorlayıp stop ettirdiyseniz başınıza gelebilir. Ben genelde avm poşetlerini taşıyorum getir götür ve biraz zorlanmalar oluyor. 2000 km de motor şuanda. Zaten motor'un üzerinde ki kayış, disk ve bazı değişimi erken sefalarda gereken parçaları kaliteli değil. 3000 km civarlarında Bando kayış almanızı tavsiye ederim. Ayrıca benim motorun alt egzoz vidaları gevşek. Ek olarak bu motorlarda genel sorunlardan bahsedeyim.. Yeni alındığında motor stop etme sorunu debriyaj yayının problemli olmasıdır değişmesi gerekiyor. Böylelikle stop sorunu ortadan kalkıyor. Disk hidroliği kaliteli değildir ve hemen koyulaşıp fazla ısıya dayanmamaktadır. Ön fren gevşemesi olabilmekte bu yüzden disk hidroliğini değiştirmeniz gerekiyor. Balatalar 5000 km ye kadar dayanabilir kaliteli bir balata tavsiye ederim. Lastik sorunu her motosiklette vardır kesinlikle değiştirmelisiniz. Kayış kalitesizdir kesinlikle değiştirmelisiniz 3000 - 4000 km civarında zaten performanstan anlayacaksınız ve ayrıca seste çıkaracak. Genellikle 30 km hıza veya devir yükseldiğinde ORTA AYAK ses yapar, kauçuk ve ya bir süngerle desteklemelisiniz. Test etmek için motorla giderken ayağınızda orta ayağı hafif açınız ve bakın ses yok oluyor mu. Arka fren kalitesi çok düşüktür yavaşlatma bir nevi yapıyor, arka lastik tarafından freni sertleştirmenizi tavsiye ederim. Ön disk ses çıkartır, balataları temizleyin üzerlerinde toz çabuk kalıyor onun dışında değiştirme önerisindeyim. Benzin kokusu yapması normal eğer çok fazla doldurursanız yapar, onun dışında motor deposu havada kaldığı için normaldir ancak benzin hortumunu yine de kontrol ettiriniz. Ben arabamda olsun motorda olsun öncelik fren sistemine veririm. Her şeyden önce taşıt iyi durmalı, beni güvenli götürüp güvenli getirmelidir. Bunu da öncelik yapmanız yararınıza olacaktır. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı