Şimdi Ara

Kuantum,String,M teorileri ve Kader

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu teorilerin kader kavramına getirdikleri bi tanım var mıdır?
    Yani,bu teorilere bakarak kader vardır ya da yoktur denilebilir mi?

• Henüz biz bu teorilerin idia ettikleri şeyleri anlayabilmiş veya bulabilmiş değilizki hakkında bu kadar kesin bir yorum yapalım.

Kuantuma sorarsanız bu soruyu sizin elinize ancak belirsizlik vericektir ve derki size '' hiç bir olay öngörülemez.''
    Her şey ama her şeyin temelinde kaotik bir yapı ve belirsiz bir düzen(sizlik) vardır der.
    Hâli hazırda bunu söyleyende gene insan aklıdır. Oda bir yere kadar sıkışınca...

String veya diğer adıyla M'ye sorarsanız bunu, o size, siz ne isterseniz onu vericektir. Zira henüz neredeyse fikir aşamasındaki emekleyen bir teoridir. Belkide felsefe...

Ben inançsal olgularla bilimsel teorilerin karşılaştırılmasını pek sevmem ve tasvip etmem ancak şöyle bir şey varki başlıktaki 3 terimin yanına birde Görelilik koyduğumuz zaman ruh, melek, cin, aura, astral beden gibi terimler anlam kazanmaya ve mantıkta yer edinmeye başlıyor.

Aslına bakarsan bu konu, uzun zamandır aklımda olan ve kendi bazı tespitlerimle forumda ayrıntılı bir şekilde sunmayı düşündüğüm konular içeriyor.
    Bu tür konular insanların pek ilgisini çekmeyen, sıkıntı veren konular olduğundan hazırlamakta pek içten gelmiyor.

Neyse belki, ilerledikçe devam ederiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 16 Temmuz 2008; 19:52:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

Henüz biz bu teorilerin idia ettikleri şeyleri anlayabilmiş veya bulabilmiş değilizki hakkında bu kadar kesin bir yorum yapalım.

Kuantuma sorarsanız bu soruyu sizin elinize ancak belirsizlik vericektir ve derki size '' hiç bir olay öngörülemez.''
    Her şey ama her şeyin temelinde kaotik bir yapı ve belirsiz bir düzen(sizlik) vardır der.
    Hâli hazırda bunu söyleyende gene insan aklıdır. Oda bir yere kadar sıkışınca...

String veya diğer adıyla M'ye sorarsanız bunu, o size, siz ne isterseniz onu vericektir. Zira henüz neredeyse fikir aşamasındaki emekleyen bir teoridir. Belkide felsefe...

Ben inançsal olgularla bilimsel teorilerin karşılaştırılmasını pek sevmem ve tasvip etmem ancak şöyle bir şey varki başlıktaki 3 terimin yanına birde Görelilik koyduğumuz zaman ruh, melek, cin, aura, astral beden gibi terimler anlam kazanmaya ve mantıkta yer edinmeye başlıyor.

Aslına bakarsan bu konu, uzun zamandır aklımda olan ve kendi bazı tespitlerimle forumda ayrıntılı bir şekilde sunmayı düşündüğüm konular içeriyor.
    Bu tür konular insanların pek ilgisini çekmeyen, sıkıntı veren konular olduğundan hazırlamakta pek içten gelmiyor.

lütfen burası dh kültür bilim bu konulardan sıkılan zaten bu foruma takılmasın.

bilgilerinizi büyük bir heyecan ile bekliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ..::Saret::..

quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

Henüz biz bu teorilerin idia ettikleri şeyleri anlayabilmiş veya bulabilmiş değilizki hakkında bu kadar kesin bir yorum yapalım.

lütfen burası dh kültür bilim bu konulardan sıkılan zaten bu foruma takılmasın.

bilgilerinizi büyük bir heyecan ile bekliyoruz.

Yalnız bu evrenin yapısını anlamaya çalışan teoriler zaten matematiksel olarak kanıtlanmış modeller.Sadece evrenin yapısının bu teoride anlatılan gibi olup olmadığı bilinmiyor,çünkü deneylerle doğru olup olmadığı ispatlanamıyor.Belki ileride teorilerin doğru olup olmadığı yapılan deneylerle kanıtlanacak ama şuan için sadece teoriler.
    Cin,melek astral gibi şeylerle hiç bi alakası yok.Astral düzlem diye bi şeyin matematiksel temeli yok,ama uzay-zaman düzlemi ve kütleçekim ilişkisi matematiksel temele dayanan bir teoridir.Yani bir nevi doğada yapılan gözlemlerin formüllere indirgenmesidir.

• el cezeri ye
    bu teorilerin henüz çok yeni olduğu ve bize böyle karmaşık konularda yorum yapma şansını henüz tanımadığı kısmına katılıyorum

ama dediğin teorilere hilbert uzayınıda katmanı tavsiye ederim
    zamanın akışı ile ilgili ilginç şeyler söylüyor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hilbert_space
    (kendim tam bilmediğim için türkçe kaynakların güvenilirliğini ölçemedim
    o yüzden buraya ing güvenilir link koydum)

----------------------------------------------------------------------
    tüm bunlardan öte
    fizik kuralları zaman mekan gibi kavramlar bizim yaşadığımız evren için geçerli
    bizler için geçerli
    tüm bunlarla kayıtlı olmayan yaratıcının yada kader kavramının fizikle araştırılması bizi hataya götürecektir

• quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

el cezeri ye
    bu teorilerin henüz çok yeni olduğu ve bize böyle karmaşık konularda yorum yapma şansını henüz tanımadığı kısmına katılıyorum

ama dediğin teorilere hilbert uzayınıda katmanı tavsiye ederim
    zamanın akışı ile ilgili ilginç şeyler söylüyor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hilbert_space
    (kendim tam bilmediğim için türkçe kaynakların güvenilirliğini ölçemedim
    o yüzden buraya ing güvenilir link koydum)

----------------------------------------------------------------------
    tüm bunlardan öte
    fizik kuralları zaman mekan gibi kavramlar bizim yaşadığımız evren için geçerli
    bizler için geçerli
    tüm bunlarla kayıtlı olmayan yaratıcının yada kader kavramının fizikle araştırılması bizi hataya götürecektir

haklısın o konular felsefeye giriyor ama bence fizik felsefeden bağımsız değil.sonuçta ortaya bi teori atılması için bazı kavramların düşünülmesi lazım.bu teoriler tamamen saf bi şekilde doğadan alınıp matematik haline getirilmiyor.insan tarafından işleniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.