Bir kaç konuya baktım; kapı kolları anladığım kadarıyla tamamen sökülüp yerine yenisi takılıyor.
Bu gereksiz geliyor bana: Arızası olmayan bir parçayı kaldırıp atıyor ve yerine krom olanı takıyorsunuz. Yanlış anlamadım sanırım.
Ben de aracımın kapı kollarının krom olmasını istiyorum. Ancak yukardaki sakıncanın giderilmesi mümkün mü?
Yani arabanın üzerinde olan kapı kolları çıkarılıp, krom kaplandıktan sonra aynı kapı kolu takılabiliyor mu?
Bu işlem nasıl yapılıyor?
Ankara'da bu işlemi ucuz bir şekilde yaptırabileceğim bir yer var mı?
-------------------------------------------------------------------------------------------------- Not: Cevap verecek olan forum üyelerine şimdiden teşekkür eder, cevaplarında Türkçeye özen göstermelerini rica ederim.
Bir kere tamamen kapı kolunun sökülmesi ve atılması gibi bir uygulama yok. Varsa da çooook nadir bir uygulamadır sanırım.
Her model için özel üretilmiş kromlu parçalar, orjinal kapı kolunun üzerine yapıştırılıyor. Bunun bir örneğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Bu örnekte pirinç üzerine gerçek krom kaplama olan bir materyal kullanılmış. Bunun krom görünümlü plastik versiyonları da var.
Geçmişteki konuları incelediğimde o şekilde bir intibaya kapıldım. Zira bunun adı müsriflik olur.
Ancak "montajını yapmak"tan vs. bahsediyorlardı. Bir kaç tanesi montajını kendisi yapmış. Bu durumda dediğim ihtimal güçleniyor. Zira "yapıştırmak" olsa eylem, buna kimse "montaj" demez sanırım.