Şimdi Ara

Krizin Yoksulluğun Fotoğrafı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ADAPAZARI kent merkezinde bir marketin ara sokaklardaki konteynere attığı bozuk sebze ve meyveleri almak isteyen 40 yaşlarındaki çarşaflı kadın büyük çaba harcadı. Kadın beline kadar çöp konteyneri sarkarak çöp konteyrindaki yiyecekleri almak için uğraştı.
    Bugün öğlen saatlerinde Papuçcular Mahallesi'nde bir marketin çöplerinin bulunduğu yere gelen omuzunda asılı çantasını bulunan kadın çevreyi dikkatle gözledikten sonra sokakta kimsenin bulunmadığı bir anda ellerini çöp konteyneri içine sokarak karıştırmaya başladı. Çöpten meyve ve sebzeleri topladığını gören çevredekilerin yardım çağrısı üzerine konuşan kadın mahallesinde fakirler olduğunu ve yiyecekleri onlara götürmek için topladığını söyleyerek uzaklaştı. Bir süre etrafı gözleyen kadın çevredekilerin dağılması üzerine yeniden çöplerin yanına geldi.
    Zaman zaman çevreyi kontrol eden kadın konteyner alt kısmında bulunan meyvelere ulaşmak için vücudunu beline kadar içeri sokarken, konteyner içine düşmekten son anda kurtuldu. Büyük zorluklarla koyteyner içerisindeki domatesleri aldıktan sonra domatesleri çantasına özenle yerleştirdi.
    Yaklaşık 10 dakika boyunca konteynrinde bulunan ve çevredeki marketin son kullanma tarihi geçmiş diye attığı gıda yoğurt, muz gibi gıda maddelerini toplayan kadın bunları yolda bulduğu poşetlere yerleştirdi. Çevreden gelip geçen meraklı bakışlara aldırmayan kadın çöpten aldığı sebze ve meyvaları kucağına alarak uzaklaştı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=1074180&Date=22.03.2009&b=Yoksullugun fotografi&KategoriID=15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 22 Mart 2009; 19:26:58 >

• Bunlar her ülkede yaşanan rezillikler.Nedeni ne acaba bunların?Devletin ilgisizliği mi?Yoksa devlet elinden geleni yapıyor fakat bir türlü istediği olmuyormu?Ya da bunun nedeni kader mi?Dünyada sınavdayız ondan mı bu durumlara düşenler var?Ya da bunun sorumluluğu o kişiye mi ait kafasını kullanamadı da mı bu durumlara düştü?Ya da bugün kullandığımız rezil sistem kapitalizim mi?
  • Kriz olmadan bu manzalara yaşanmıyormuydu zaten...
  • Bu sistemin sorunu değildir.O insanın aç olması, paranın ve sermayenın hüküm sürdüğü sistemlerde önemsizdir.(maalesef)
  • Bu tür haberler maksatlı yapılıyor. Seçimlere kadar ne kadar duygu sömürüsü yapılsa kârdır mantığı var bence.
    Çöpten işe yarar birşey aramak çöplük icad edildiğinden beri varolan birşey..
    Japonya'da da çöplük karıştıran vardır Abd'de de vardır..

Ha haber yaparsın dersin çöplük karıştıracak kadar fakir olan insana devlet yiyecek, giyecek ve yakacak tahsis etsin yazıktır bu insanlara dersin anlarım ama nerde...
    Bizim medya devlet fakirlere yiyecek, giyecek ve yakacak veriyor diye siyasetçileri linç ediyor sonra da tutmuş çöpü karıştıran insanları haber yapıyor..
  • Yukarıda arkadaşın dedigi gibi
    Amerikada ve japonyada böyle yaşayan insanlar var.
    Yani en kapitalist en emperyal ülkelerden bir kacı bunlar.
    Neymiş.
    Kapitalizmde halka cöpten ekmek yemek revaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 22 Mart 2009; 20:15:35 >
  • Şaşmamak gerek bu habere. Kapitalizmde, tüketimde eşitlik sadece çöplük alanı sınırları içerisindedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 22 Mart 2009; 20:52:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Örnek verilen ülkelerde bu yaşam tarzı kişinin kişisel seçiminden kaynaklanır. Oy için beyaz eşya dağıtacaklarına, doğalgaz kullanın deyip milletin örtmesine kömür basacaklarına ve bunun ardından Cem Yılmaz edasıyla bu yardımdır diyeceklerine bu insanlara yardım etsinler. Bu insanlardan da oy alacaklarını garanti ederim ha 3 ha 5.. Ama bunlara 5 lazım!
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Yukarıda arkadaşın dedigi gibi
    Neymiş.

Keşke komünizm ütopya olmasaydı da biz de örnek verebilseydik..
  • quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

Komunizme dair herhangi bir bilginiz var mı?

Hiç K.Marx kitabı okudunuz mu mesela? Das Kapital nedir bilirmisiniz?

Yoksa Komunizme dair tek bilginiz eş-dosttan duyulan "Olm, komunistler karılarını paylaşıyorlarmış birbirleriyle! Bide herkes aynı parayı alıyormuş! Ayrıca herkes dinsizmiş!! Din yasakmış!!" söylevleri mi?

Komunizm ütopya değildir; lakin ciddi bir bilinç ve eğitim gerektirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Herkesin aynı bilince ve eğitime sahip olmasını sağlamak zaten ütopya olmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Bu tür haberler maksatlı yapılıyor. Seçimlere kadar ne kadar duygu sömürüsü yapılsa kârdır mantığı var bence.

Ha haber yaparsın dersin çöplük karıştıracak kadar fakir olan insana devlet yiyecek, giyecek ve yakacak tahsis etsin yazıktır bu insanlara dersin anlarım ama nerde...
    Bizim medya devlet fakirlere yiyecek, giyecek ve yakacak veriyor diye siyasetçileri linç ediyor sonra da tutmuş çöpü karıştıran insanları haber yapıyor..

maksatlı ya da değil. Orda öyle bir olay oluyor sonuçta. Medya bunu haber yapmakta özgür. Şu seçim bitse de kurtulsak, artık her türlü eleştiri, siyasete çekildiği için, bunaltıcı bir ortam oluştu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Herkesin aynı bilince ve eğitime sahip olmasını sağlamak zaten ütopya olmaz mı?

herkesin aynı bilince ve eğitime sahip olmasına dair bir çıkarımı nasıl yaptın shady anlamadım..?
    bilinç ortalamasının, eğitim seviyesi ortalamasının şuankinden daha yüksek olması gerektiğini kastetmiştim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Kriz olmadan bu manzalara yaşanmıyormuydu zaten...

Kriz Büyük Etkendir Sorun İnsanlara Çöpten Yemek Toplatan KAPİTALİZM

ARTIK UYANIN YA KRİZ SEÇİMDEN SONRA VURACAK ÜLKEYİ O ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ İŞSİZLİK FAKİRLİK DAHADA ARTACAK SİZLER YİNE BURNUNUZUN DİKİNE GİDİN GERÇEKLER BUNLAR.

Komünizm Ütopya Değildir Bilimseldir Bİlimsel Olan Bİr Şey Ütopik Olamaz. Kapitalist sistemde Herkese Sosyalist Bİlinç Vermek Biraz hayal perestlik olur İktidarı Ele Geçirecek Kadar Proletere ve Profesyonel Devrimciye İhtiyaç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 23 Mart 2009; 12:57:01 >
  • quote:

Bu tür haberler maksatlı yapılıyor. Seçimlere kadar ne kadar duygu sömürüsü yapılsa kârdır mantığı var bence.

Katılıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Katılıyorum

Kesinlikle katılıyorum kominizmin ortaya çıktığı ülkeler kominizmi unutmuş kominist rejimi kendi kendini yalanlamış,varlığı bitmiş bir düşünce yapısı olarak görürken bizim insanımızdan (azınlığın azınlığı olsada) hala kominizmi destekleyenlerin çıkması çok üzücü hele birde 3-5 tane marksist yayın okuyup kendini hiç kimsenin olmadığı kadar kültürlü, çoğunluğu cahil kendini en yüksekte gören tipler varki bunlar toplumda ortalığı karıştıran hiçbirşey yapmayıp vatan kurtardığını sanan zavallılar.
    Neyseki artık Ülkemiz o karanlık 60 kuşağından temizlenmeye başladı Türkiyenin önü yeni yetişen nesil sayesinde hiç olmdaığı kadar açık.
    BIRAKALIM ARTIK SAÇMA SAPAN DÜŞÜNCE YAPILARINI ÖNDERLERİ,KAHRAMANLARI DIŞARIDA ARAMAYALIM 3-5 ÇAPULCU YERİNE 7-8 ASIR DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN AZİZ MİLLETİMİZDE ÇOK ÖRNEKLER VAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 23 Mart 2009; 18:44:57 >

• quote:

quote:

Neymiş.

Ütopyalarda güzel şeyler vardır mükemmellik vardır ben komünizmde, ütopyada göremiyorum .. Ama tabi kötü ütopyadan bahsediyorsan orası ayrı ..

• Komünizm ve kapitalizmi bi kenara koyun. Demem o ki, bu kriz çok feci. 2001'i arayacağız neredeyse. Başbakan hala teğet geçecek diyor, daha demin tv'de gördüm, miting konuşması sırasında dedi. Yuh artık yaw, şu safhadan sonra artık teğet muhabbeti yapılır mı. Artistlik yaparak ülke yönetilmez. Obama gibi olacaksın, kriz var ama önlem alıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz gibisinden demeçler daha çok güven verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nuhancuri

quote:

quote:

Neymiş.

Ütopyalarda güzel şeyler vardır mükemmellik vardır ben komünizmde, ütopyada göremiyorum .. Ama tabi kötü ütopyadan bahsediyorsan orası ayrı ..

Ütopyadır bana göre kötü, kimisine göre mükemmel. Ama sonuçta ütopya işte

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Nuhancuri

quote:

quote:

Neymiş.

Ütopyadır bana göre kötü, kimisine göre mükemmel. Ama sonuçta ütopya işte

evet bende katılıyorum sana yani olsa olsa ancak kötü ütopya olur demek istedim ..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.