Şimdi Ara

Kriz devri kapandı borçlar sıfırlandı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Galatasaray Yönetimi 10 yıldır kulübün mali yönden en büyük kanburu olan Vakıfbank borçlarını dün sıfırladı. Toplamda 40 milyon dolar ana para, 13.5 milyon dolar da faiz ödendi. 241 milyon dolarlık teminat böylece serbest kaldı.

Galatasaray’ın mali açıdan karanlık döneminin en önemli simgelerinden biri olan Vakıfbank borçları dün itibariyle sıfırlandı. Sarı-kırmızılı ekip son iki yılda ligde şampiyonluk, Avrupa’da çeyrek final, iki süper kupa ve Emirates gibi prestijli bir kupayı müzesine götürmüş, ancak son dönemde futbolda yaşanan düşüş Başkan Ünal Aysal ve ekibine yönelik eleştirilerin artmasına neden olmuştu.

Sportif tablo bir yana Cim-Bom mali yönden önemli bir operasyona imza attı. Son 10 yıl kulübün en büyük kanburu olan Vakıfbank borçları tamamen bitti ve sarı-kırmızılı yönetim ciddi anlamda rahatladı. 10 yıl önce alınan ama geri ödenmek yerine sürekli ertelenen ve yapılandırılan borç Aysal döneminde sıfırlandı. Cim-Bom’un patronu koltuğa oturduktan sonra 40 milyon dolar ana para ödemesinin yanısıra 13.5 milyon dolar da faiz ödemesinin yapıldığı belirlendi.
    Galatasaray son taksidi de dün yatırarak, kulübe ait banka borçlarını tamamladı. Denizbank borçlarının Sportif AŞ’de göründüğü bu yüzden kulübe ait başka bir banka borcunun kalmadığı ifade edildi.
    Galatasaray bu borcu ödeyerek 241 milyon dolar tutarındaki teminatın serbest kalmasını da sağladı. Üzerinde durulan bir diğer nokta ise Vakıfbank borcunun Aysal döneminden çok önce alınıp harcanmasına karşın geri ödemenin son 2 yılda yapılmış olması. Diğer taraftan Vakıfbank borcunun sona ermesi martta yapılacak mali kongre öncesi yönetimi de ciddi anlamda rahatlattı.

HABER KAYNAĞI :http://skorer.milliyet.com.tr/bir-donem-kapandi/galatasaray/detay/1800278/default.htm

• ama danyi amrabati yigiti sercani kesfeden futbol dehasini yolladiiii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Al Calcio Moderno!
  • Sevin sevmeyin Aysal yerine Polat gibi biri başkan olsaydı son 2 sene de ne şampiyon olabilirdik nede maddi yönden rahat olurduk.Terim falan demeyin.Terim Adnan Polatın teklifi reddetti.Çünkü o zaman kulüpte para yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

Sevin sevmeyin Aysal yerine Polat gibi biri başkan olsaydı son 2 sene de ne şampiyon olabilirdik nede maddi yönden rahat olurduk.Terim falan demeyin.Terim Adnan Polatın teklifi reddetti.Çünkü o zaman kulüpte para yoktu.

Sekiz yılda kapanmayan borçları iki senede temizlediler. Bu klube yardım kampanyası bile düzenlendi, bizi bu duruma düşürenler utansın...
  • Galatasaray'da kriz bitmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: tergen

Galatasaray'da kriz bitmez.

bi kere de takdir edin bu doyumsuzluk niye ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Borç dışında kendi içimizde de kriz çıkartmakta üstümüze yok.
  • quote:

Sevin sevmeyin Aysal yerine Polat gibi biri başkan olsaydı son 2 sene de ne şampiyon olabilirdik nede maddi yönden rahat olurduk.Terim falan demeyin.Terim Adnan Polatın teklifi reddetti.Çünkü o zaman kulüpte para yoktu.

sanki suan para var da ne oldu onune her turlu imkani sundular o gidip antepin stoperini kayserinin sol bekini aldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

quote:

sanki suan para var da ne oldu onune her turlu imkani sundular o gidip antepin stoperini kayserinin sol bekini aldi.

Gs su anda 350 milyon dolar borcta kapadiklari borc bankaya olan bir borc kredi almak ciin kapattilar o parayida devre arasi ic edecekler.
    Yaziyor okuduklarinida anlamiyor bazi arkadaslar Gs sanki 45 milyon dolar borcu var gibi sadece. Kredi almak icin ufak borclardan biri kapatilip yenisine dayanacaklar.

• borç falan bitmedi sadece o da nasıl oldu klübün hisselerin sattı aysal paşam bildiğin klübü sattı yazıklar olsun insan cebinden 100 trilyon atar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012

borç falan bitmedi sadece o da nasıl oldu klübün hisselerin sattı aysal paşam bildiğin klübü sattı yazıklar olsun insan cebinden 100 trilyon atar ortaya.

Siz yazın biz gülelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kal Chi

quote:

borç falan bitmedi sadece o da nasıl oldu klübün hisselerin sattı aysal paşam bildiğin klübü sattı yazıklar olsun insan cebinden 100 trilyon atar ortaya.

Siz yazın biz gülelim.

Aysal; % 20.5 hisseleri 72 milyon dolara satmış oldu.

31.12.2010’da (Polat Yönetim); 31.12.2012’de (Aysal Yönetimi);
    Sportif A.Ş.’nin değeri 1.067 milyon TL. 564 milyon TL
    Galatasaray’ın elindeki hisseler % 83.5 % 55
    Kulüp elindeki hisselerin değeri 890 milyon TL. 311 milyon TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: xakah74

quote:

quote:

Gs su anda 350 milyon dolar borcta kapadiklari borc bankaya olan bir borc kredi almak ciin kapattilar o parayida devre arasi ic edecekler.
    Yaziyor okuduklarinida anlamiyor bazi arkadaslar Gs sanki 45 milyon dolar borcu var gibi sadece. Kredi almak icin ufak borclardan biri kapatilip yenisine dayanacaklar.

Sen oradan 45milyon dolar borç ödendi olarak anladıysan bence sen okuduğunu anlamayan kesimdesin.

Su bankalardan, borçtan, ödemelerden vs den gram anlamayan adamlar buraya gelip ahkam kesiyor ya bayılıyorum.

Zamanında çekilen 241Milyon dolar borcun son taksidi ödenmiş, 40milyon dolar ve 13.5 da faiz olarak ve borç sıfırlanmış. Senin dediğin ne ben anlamadım. Borcu olmayan kulüp yok zaten, futboldan anlamıyorsunuz bari biraz finanstan anlayın, borcu en az olan şirket maddi durumu en iyi olan şirket demek değildir.

Borç olmadan hiç bir iş yürümez. Önemli olan borçlarının taksitlerini zamanında ödeyip ödeyememen. Senin dediğin 350 milyon dolar borç en az 10 senelik bir borçlanmadır. En az diyorum bak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kal Chi

quote:

Siz yazın biz gülelim.

Aysal; % 20.5 hisseleri 72 milyon dolara satmış oldu.

31.12.2010’da (Polat Yönetim); 31.12.2012’de (Aysal Yönetimi);
    Sportif A.Ş.’nin değeri 1.067 milyon TL. 564 milyon TL
    Galatasaray’ın elindeki hisseler % 83.5 % 55
    Kulüp elindeki hisselerin değeri 890 milyon TL. 311 milyon TL.

Artık ihtiyaç halinde satılacak hisse de yok. %50'ye düştüğümüzde kulübün kontrolü bizden çıkar.

• Sadece borç değil yükümlükler de var.Birçoğumuzun bildiği birine nakit olan borçtan bahsedilmiyor.Mesela Avrupa yayın haklarını satıyoruz.Bu yüzden yükümlülük doğuyor.10 yıllık yayın hakkı sattık diyelim.40 milyon € karşılığında sözleşme yapıldığını varsayalım.Biz yayın haklarının anlaştığımız kurumla sürmesini garanti altına almış oluyoruz.Bu yükümlülükten ötürü 40 milyon € borcumuz oluyor.Zaman geçtikçe borç kendiliğinden sıfırlanmış oluyor.Gazeteden okuduğunuz haberlerle dolduruşa gelmeyin.
  • quote:

quote:

quote:

Başkanın geldiği günden beri söylediği şey yüksek faizli banka kredilernin hepsinin kapatılmasıdır. Buda bunlardan bir tanesi, başkan bunu söyleyip, bunu yapıp tekrardan banka kredisi alacak değil haralde ...

Daha durun martta kepenk indirecektik daha..

• quote:

ama danyi amrabati yigiti sercani kesfeden futbol dehasini yolladiiii

Şampiyonluklara sevindin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

quote:

quote:

Sen oradan 45milyon dolar borç ödendi olarak anladıysan bence sen okuduğunu anlamayan kesimdesin.

Su bankalardan, borçtan, ödemelerden vs den gram anlamayan adamlar buraya gelip ahkam kesiyor ya bayılıyorum.

Zamanında çekilen 241Milyon dolar borcun son taksidi ödenmiş, 40milyon dolar ve 13.5 da faiz olarak ve borç sıfırlanmış. Senin dediğin ne ben anlamadım. Borcu olmayan kulüp yok zaten, futboldan anlamıyorsunuz bari biraz finanstan anlayın, borcu en az olan şirket maddi durumu en iyi olan şirket demek değildir.

Borç olmadan hiç bir iş yürümez. Önemli olan borçlarının taksitlerini zamanında ödeyip ödeyememen. Senin dediğin 350 milyon dolar borç en az 10 senelik bir borçlanmadır. En az diyorum bak.

Bak biliyorum edalariyla bi islere kalkisma orada öyle bir sey yazmiyor o kredi taksidinin kapatilip yeni kredi alinmasi icin yazdim zaten.
    Gs su anda 375 milyon dolardan fazla borcu var sen gibilere bir sey anlatmaya degmez anlayamazsiniz zaten. O borc sirket hisselerinin toplanmasi icin yanilmiyorsam AIGden alinmasi icin alinan paranin taksidi Polat döneminde.
    Bir bitmediniz ya her konuda zipliyorsunuz konulardan bihabersiniz, takip ettiginiz yok birde bilgic bilgic ukala sekilde cevaplar.
    Sizinlemi ugrascaz birde burda.

• Başka yerden alınan borçla bu borç kapatılmış.Haber değeri bile taşımaması gerekir.Yönetim lehine haber yap demişler onlarda bunu yapmış klasik Türkiye haberleri
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.