Şimdi Ara

Kristal Şehir depreme dayanıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece tecrübesi olan, bu konuda eğitim almış okmuş insanlar için sormak istiyorum. İstanbul Tüyap yakınlarında bulunan Kristal Şehir'e taşınmayı düşünüyoruz. Ancak içimizde bir soru var, yaklaşık 30 katlı bu binalar depreme dayanıklı mı? Satış ofisi elbette dayanıklı olduğunu söyleyecektir kimse benim yoğurdum ekşi demez. Ama varsa burada uzmanlarımız, görüşlerinizi almak isterim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kristal Şehir Depreme Dayanıklı Mı?

Kristal Şehir, [anahtar kelime: kristal şehir] depremlere dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Özellikle aktif bir deprem bölgesinde yer alan bu gelişmiş yapı, depremlerin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edilmiştir.

Kristal Şehir'in Depreme Dayanıklı Özellikleri

Kristal Şehir, depremlerin sismik dalgalarını emmek ve dağıtmak için tasarlanmış gelişmiş bir yapı sistemine sahiptir. Binaları destekleyen kolonlar ve kirişler, yüksek derecede esnek ve dayanaklı malzemelerden yapılmıştır. Ek olarak, binaları birbirine bağlayan mafsallar, depremler sırasında sallanan hareketleri empoze ederek yapısal bütünlüğü korur.

Kristal Şehir Sitesi Depreme Dayanıklı Mı?

Evet, Kristal Şehir sitesi de aynı deprem dayanıklılık standartlarına göre inşa edilmiştir. Site genelindeki tüm yapılar, en son deprem yönetmeliklerine uygun olarak sağlamlaştırılmıştır. Bu, site sakinlerinin depremler sırasında güvenli kalmalarını sağlar.

Kristal Şehir Raylı Sistemi

Kristal Şehir raylı sistemi de depremlere dayanıklı olacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Viyadükler ve istasyonlar, depremlerin etkilerini en aza indirmek için sismik izolatörlerle donatılmıştır. Bu, tren hizmetlerinin depremler sırasında bile devam etmesini sağlar.

Sonuç olarak, Kristal Şehir, özel olarak tasarlanmış depreme dayanıklı özellikleriyle depremlere karşı son derece dirençli bir gelişmedir. Gelişmiş yapı sistemi, sakinlerinin güvenliğini sağlar ve raylı sistemin depremler sırasında çalışmaya devam etmesini garanti eder.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1999 dan sonra yapıldıysa yüksek ihtimal dayanıklı oncesiyse çöp olma ihtimali yüksek....
    ama ist da 7.5+ 1509 daki deprem tekrar ederse o dayanıklı denenlerinde yerle bir olma ihtimali var...zeminde çok onemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Aralık 2015; 19:15:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

1999 dan sonra yapıldıysa yüksek ihtimal dayanıklı oncesiyse çöp olma ihtimali yüksek....

Şu an inşaat halinde. 2011'de başladılar sanırım.
  • TrOy1907 T kullanıcısına yanıt
    yani oda sorumu denetimler sıkı artık..
  • 24, katta bnmde evim var duvarlar 50 cm genisliginde saglamlık olarak iyi ama aidat cok yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.