Şimdi Ara

Kredisi bitmemiş, borcu devam eden araç nasıl devir alınır?_

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
47.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir araç buldum; aracın kredisi bitmemiş, devam ediyor, bana mesaj attı böyle böyle ister kapatırız, istersen benim stüme borç devam eder filan diye; bana mantıksız geldi yani araçta rehin var , üstüne alma ben bitince alırsın mı demek istedi

Nasıl oluyor bu iş? Nasıl halledilir yani kredi borcu olan bir araç almak istersek ne uygulayalım? Ben imza atmadan noterde, kalkıp adama para verip kredi borcunu kapatmam açıkçası ona girmem yarın görüşeceğim de bilmiyorum yani. Nasıl yapılmalı...

• tabi adama güvenebilirsenki(sanmıyorum)parayı verirsin adam borcunu kapatır ondan sonra sana devreder...
  • Kredisi bitmemişse muhakkak kredi veren banka şubesi tarafından rehinlidir o araç ve borç bitmeden de kalkmaz.Böyle olunca da borç bitmeden devri mümkün olmaz.Aracı satın alırsın ama üstüne alamazsın kaydını.Satacak olan sana vekalet versin borç bitene kadar öyle kullan.Borç bitince de kaydını alırsın üstüne.
  • o iş yaş olur satamaz kimseye
  • Taşınmaz mallarda rehinle beraber devir işi mümkün ama araçta nasıl olur bilemiyorum. Yine aynı şekilde borç devriyle rehinde devredilerek olabilirmiki?? Araçta sanmıyorum olmaz galiba.
  • borcu kapatmadan devrini alman zor aldıgın adama güvenmen lazım oda zor en güzeli hiç bulaşmamak ama borcunu kapatırız derse bankayla görüşürsün
  • Selam,

Adamla birlikte bankaya gidip kalan borcu ödeyeceksiniz, bankadan rehin kalktı yazısını alıp trafiğe gidip rehini kaldıracaksınız sorada noterden satış yapacaksınız ..

Yani adama güvenmen lazım misal bankaya parayı ödediniz adam dışarı çıkınca tüydü ne olacak o zaman ?

O zamanda muameleler bitince geri vermek şartı ile senet vs. alman lazım fakat bu seferde adamdan seneti alınca senin tüymeyeceğin ne malum.

Yani uzun lafın kısası işin aslı karşılıklı güvenden geçiyor ..

Selametle ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

Selam,

Adamla birlikte bankaya gidip kalan borcu ödeyeceksiniz, bankadan rehin kalktı yazısını alıp trafiğe gidip rehini kaldıracaksınız sorada noterden satış yapacaksınız ..

Yani adama güvenmen lazım misal bankaya parayı ödediniz adam dışarı çıkınca tüydü ne olacak o zaman ?

O zamanda muameleler bitince geri vermek şartı ile senet vs. alman lazım fakat bu seferde adamdan seneti alınca senin tüymeyeceğin ne malum.

Yani uzun lafın kısası işin aslı karşılıklı güvenden geçiyor ..

Selametle ..

evet işte bu şekilde satış alabilirsiniz.ama arkadaşın da dediği gibi önemli olan karşılıklı güven

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58_transporter_58 -- 5 Eylül 2008; 9:23:54 >

• O araç rehinli olduğundan satıcının bile değil borç bitene kadar bankanın malıdır. Size satmaya çalışan kişi borçları ödemezse banka elinizden alıverir arabayı. Bence o işe bulaşmayn. Çünkü kuruma göre değişmekle birlikte mesela "vdf" de 2 taksit ödenmezse iş hukuk servisine yansır. Bu durumda da borç o dakika %10-%12 artar.3-5 milyarlık borçlar için belki önemli değil ama borç 40-50 milyarsa baya bi farkediyor.
  • hiç bulaşma bence.
  • Bu devirde, insan değer verdiği insanlardan bile darbe yiyebiliyor, gözünün içine baka baka yalan sölüyorlar... Kalkıp hiç tanımadığınız bir insana güvenebilir misiniz?

IP si Bursa Ip si olup, Rusyadayım diyen insanlar gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 5 Eylül 2008; 10:32:36 >
  • şöyle olabilir bankadan borcu kaldırırken alınan makbuz-dekontun üstüne bir banka yetkilisi senin adını yazıp borcun bu kiş tarafından ödenip aracı satın alma aşamasında olduğu yazılır ki banka bunun içinde bir ücret talep eder ayrıca noterin kapalı olduğu bir günde arzuhalci denilen kişilere gidilip şahitli bir anlaşma metni yazdırılır aracın satıldığı belirtilir
  • biz aracımızı alırken oyle yaptık.banka borcunu odeyip rehini kaldırttık.sonra satışı yaptık.

bu durumlarda guven onemli.
  • Bence rehini kaldır arabayı üstüne al parayı ver araban hayırlı olsun en güzeli bu ...
  • güven önemli dikkatb edilmesi gerekli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Kredisi bitmemişse muhakkak kredi veren banka şubesi tarafından rehinlidir o araç ve borç bitmeden de kalkmaz.Böyle olunca da borç bitmeden devri mümkün olmaz.Aracı satın alırsın ama üstüne alamazsın kaydını.Satacak olan sana vekalet versin borç bitene kadar öyle kullan.Borç bitince de kaydını alırsın üstüne.

Rehinli aracın vekaleti nasıl veriliyor. (Parada gider aracıda sonunda sahibi isterse çatır çatır alır)

En güvernilir yöntem, aracın sahibi kredi çekip borcu kapatacak( büyük ihtimalle yanaşmaz) yalnız faiz farkını siz öderseniz bu işe gelebilir. paranın çoğunu kaptırmaktansa faizini ödemek mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 5 Eylül 2008; 17:21:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Kredisi bitmemişse muhakkak kredi veren banka şubesi tarafından rehinlidir o araç ve borç bitmeden de kalkmaz.Böyle olunca da borç bitmeden devri mümkün olmaz.Aracı satın alırsın ama üstüne alamazsın kaydını.Satacak olan sana vekalet versin borç bitene kadar öyle kullan.Borç bitince de kaydını alırsın üstüne.

Rehinli aracın vekaleti nasıl veriliyor. (Parada gider aracıda sonunda sahibi isterse çatır çatır alır)

En güvernilir yöntem, aracın sahibi kredi çekip borcu kapatacak( büyük ihtimalle yanaşmaz) yalnız faiz farkını siz öderseniz bu işe gelebilir. paranın çoğunu kaptırmaktansa faizini ödemek mantıklı.

Selam,

Aracın sahibi zaten kredi çekmiş bi daha kredi istese daha taksitlerini bitirmediği araç kredisi ekranda gözükecek hal böyle olunca adam birdaha kredi alabilecekmi acaba ?

O işte yaş bence ..

Valla bence yanına 1-2 arkadaşını al bankaya gidin parayı yatırıp rehin kalktı yazısını alın sonra hep beraber diğer işlemleri yapın ve bu arada adamı tek başına WC bile yollamayın pencereden kaçar falan yanarsınız alimallah ..

ALLAH Yardımcın olsun ..

• Hocam memleketete arabamı kalmadı. Git kılsız tüysüz bir araba bul al. Hiiç bulaşma bu işlere Para bu para kardeşi kardeşe düşürür alimallah.

Ben dükkan açma arefesinde için çok sıkışık olan kayın biraderimin arabasını hiçte ihtiyacım olamamsına rağmen rehinli durumdayken aldım, borcuda ödüyordum. Sonra toplu para geçit elime borcu kapattım, sonrada ondan notere gdip satış vermesini istedim. Ne cevap verdi biliyormusunuz?
    -Tamam gelirimde ben dükkandan ayrılınca gelen müşterilerden kazancağım para ne olacak?

Bu onun kötü adam olmasından falan değil. İnsan oğlu çiğ süt emmiş. Hiiiç bu kıl tüy işlerine bulaşma...
  • herkes birşeyler yazmış, ben de birşeyler yazayım...
    1 yıl önce rehinli bir connect sattım...
    karşı taraf biz noterdeyken banka borcunu ödedi ve bizde noterde '' araç banka borcunun ödenmesine karşılık ahmet ...'ya satılmıştır '' diye bir satış vekaleti yaptık bu kadar... araç rehinini karşı taraf kaldırdı ve aracı üstlerine aldılar...
    o kadar karışık ve kıllanacak bir durum yok ortada...
  • merhabalar;

aracımın kredı borcu var fakat ruhsatta rehınlı olarak gorunmuyor; bu aracın satısını noter uzerınden yapabılırmıyım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.