Şimdi Ara

kredi kartı yapılandırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kredi kartımı yapılandırmıştım. Bir kaç aydır ödüyordum 107bin yapılandırınca. Ana parayı ödesem 64 bin. Aralıkta 100k civarı elime bi toplu para geçeçek. Bir yandan bunu mu kapatsam yoksa yapmak istediğim diğer şeyleri mi yapsam diye düşünüyorum. Kartın yapılanma ödemesi 2 yıl boyunca devam edecek aylık 6k ödüyorum. seneye 6k daha az bi para olacak ama tabi 43k fazla ödemekte koyuyor. Bilemedim hele akıl verin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam şuan elimde o kadar nakit yok. Normal maaşımı alıyorum kullanıyorum günlük işlerime vs. Aralıkta 100 150k civarı bi topla para gelecek onunla halletsem mi emin olamadım. Sanırım o zaman kapatacağım. Bir kaç ay daha aylık ödeyeceğim sanırım

• Kredi cekip odemeye basladiysaniz ilk 6 ay sizden faizi alirlar. Anapara odemesi cok dusuktur. Yani misal 50 bin kredi cektiniz toplam 100 bin odeyeceksiniz ama 6 ay sonunda bir bakarsiniz anapara borcunuz 46 bin falan. E her ay 10 bin odedim dersiniz ama anapara borcunuz cok az azalmistir.
    Bu yuzden kredi cektikten sonra 6 ay icinde kapatmak mantikli ama 6 ayi gecerse cok bi manasi kalmiyor. Onun yerine paraayla isinizi gorun 6 bin odemeye devam edin zaten borcun faizini odemissiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu kredi değil kredi kartı yapılandırması. ana para ve faiz arasında 40k civarı bi para var. 3 aydır ödüyorum. 24 ay vade ile yapılandırdım. Bugün hemen kapatsam ne olur dediğimde bu teklifi verdiler. Parayı kullanmak ve direk kapatmak arasında kaldım.

Belkide kapatırım ihtiyaçlarımı karttan çekip taksitlendiririm.

Hem bu hareket kredi notumu da biraz düzeltmiş olur diye düşünüyorum 950lere çakılmış durumda bu kart mevzusu yüzünden. Limitlerim komple düştü acayip sorun yaşıyorum bu yüzden. Aylık 55k gelirim var 80 90 olsa direk kapatırım zaten. Bakalım birkaç sene sonra bir üst sınıfa çıkıp bugünün parasıyla +70k üstüne atıcaz kendimizi inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 16 Eylül 2025; 13:13:55 >

kredi kredi kartı aşağı yukarı aynı şey zaten. daha odemeye başlayalı 3 ay olduysa, eline para geçince kapat. cuzi , 2-3 bin tl lik krediler çek düzenli öde. kredi kartını tam ve duzenlı ode puanın yukselır 1-2 seneye

Çünkü o borc tekrar açılacak,ileride tekrar yapılandırmak durumunda kalacaksın. Anlamı olmayacak.

Borcu kapatacaksan kredi kartını iptal etmelisin. Ben yine de bu kartı ne olur ne olmaz tutmalıyım diyorsan borcu kapa, limitini aylık maaşının yarısına düşür.

Hocam benim kumar bağımlılığım vardı 88 gündür temizim. Bu borçlar ordan geliyor. Tedavi olduk iyileştik şükür. Toplu para geçince bunu ödesem zaten limitler kısa sürede yükselir diye düşünüyorum. Normalde 1000in üzerindeydi kredi limiti ama kart patlayınca 850ye kadar düşmüş. Bu ay 950 çıktı, 2 ay evvel 850 idi. Muhtemelen toplu para elime geçince kapatırsam ocak gibi 1200ün üstüne rahat çıkar kredi kartı. Tavsiyelerin için teşekkür ederim

Hocam kartı temel ihtiyaçlar veya bişey için değil kumar oynamak için kullanmıştım malesef. Günlük ihtiyaçlar için olsa hesabımı kitabımı düzgün yapar bir ay az gezer yer kartı patlatmazdım. veya ikinci üçünçü ayda tüm borcu kapardım. Şuan bazı şeyler almak istiyorum mesela 12 ay peşin fiyatına alsam aylık 4 5k taksit ödeyeceğim. Ama limit ve puan düşük olduğu için alamıyorum. Birazda bunlara ulaşabilme adına kartın hepsini ödesem mi diyorum. Limitini 80k dan 30a düşürmüşler zaten. Ama bir iki ay sonra muhtemelen 50 yaparlar.

Anladım. Umarım tekrar bulaşmazsın. Bu senaryoda kredi kartını kapatma, gelecek nakit ile alacağın şeyleri al.

Puan yükseltmek içinse, 1 ay içinde kredi kartının toplam limitinin en fazla %30u nu kullan ve ay başında tamamını öde.

Örn. 30k limit var. 1 ay içerisinde max 9k harca ve ay başında toplam tutarı öde. Böyle devam et.

30k nın 30 unu da harcarsan ay içerisinde, ay başında tamamını ödesen bile puanın düşmeye devam eder.

Hocam 2 kartımı da patlattım. Birini yapılandırdım diğerinde de bi 55k borç var. Maaş yattığı gibi direk karta aktarıp karttan kullanıyorum. Yani ekstrede çıkan rakamın tamamını ödesem bile kredi kartını sonuna kadar kullanınca puan düşmeye devam mı ediyor?

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Psikolog desteği alıp güzel bir tedavi ve değişim süreci geçiriyorum 88 gündür. Merak ederseniz şöyle bi başlık altında yazıyorum: Kumardan Kurtulma: Adımlar, Destek ve Başarı Hikayeleri | DonanımHaber Forum » Sayfa 18

Yani ekstrede çıkan rakamın tamamını ödesem bile kredi kartını sonuna kadar kullanınca puan düşmeye devam mı ediyor?

Evet. Limiti sıfırlayana kadar kullanmak banka tarafından riskli müşteri olarak görülüyor ve puan düşmeye başlıyor.

Allahallah doğrudur yav. Bende harcamayı sevdiğim için dibine kadar kullanıyordum öğrenmiş oldum saol hocam ya dikkat edeyimm. Bankacılık sistemi bana 133k limit belirlemiş Borcum 177k gözüküyor. Bu yüzden limit artışı vs olmuyor anladığım kadarıyla findeksten baktım. Bana önerebileceğiniz şeyler var mı kart limit artışı için?

Normalde aylık 20k geliri olana bile 300k kredi kartı limiti veriyorlar biliyorum. Kartları patlatınca biraz nanay olduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 16 Eylül 2025; 15:3:43 >

Findekste limit olarak gördüğün 133k senin kartlarının toplam limitidir diye düşünüyorum. Şu anki borcun ve kredi notundan dolayı limit artırmazlar. Kredi ya da kredi kartı limit talebinde bulunmakta puan düşürür.

En az 3-4 ay hiçbir şeye başvuru yapma.

Yapılandırdığın kredi kartının borcu bitene kadar ödemeye devam et ve kullanma..

Aralıkta eline geçecek toplu parayla yapılandırma yapmadığın kartının borcunu tamamen öde. Sonrasındaysa dediğim şekilde %30una kadar kullan ve ekstre borcunun tamamını öde.

Nisan Mayıs a kadar bu şekilde devam edersen ciddi bir artış sağlarsın kredi notunda.

Limit arttırma talebi de mi düşürüyor yav naneyi yedik desene. Ben çok sık talep ediyordum. Bilsem yapmazdım. Son iki ayda belki 5 6 kez yapmışımdır.

Olur hocam ocak ayına kadar başvurmam. Ana parası 60k olanı kapatayım mı ne diyorsun. yoksa aylık 6k ödemeye devam mi edeyim. Bir yanda boşa faiz ödemeyeyim diyorum. Bir yandan o parayla başka şeyler yapmak istiyorum.

Tavsiyeler için teşekkür ederim hocam hepsini elimden geldiğince uygulayacağım.

Bu arada düşündünüyorum ama şuan iki kartın aktif limiti 80k falandır. Yani 133k bana koyulan limit hocam. Hatta karşısına 170k borçlanma aşırı borçlanma yazılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 16 Eylül 2025; 15:36:13 >

Geleceği garanti olduğu için aslında ne yapacağımı düşünüyorum. Yani gelmeme durumu yok. Tabi doğru diyorsunuz belki o günün şartları farklı veya o anki ihtiyaç beklenti farklı olabilir. Bağımlılıktan çıktığım için paraya dair herşeyi planlama ve boşluk bırakmama ihtiyacı duyuyorum. Tavsiyereniz için teşekkürler hocam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.