Bildirim
Kredi ile alınan evin tekrar satılması
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam bu telefon degil, televizyon değil.
Almadan once arastirmadiniz mi?
Yada maddi sıkıntılar mi çekiyorsunuz?
Ev kredilerinde krediyi erken kapatamiyorsunuz.
Erken kapattiginiz taktirde faiz indirimi vs olmuyor tuketici kredisi gibi. Hatta üstüne ceza bile çıkartırlar.
Zaten su an eviniz ipotekli buyuk ihtimal kredi ile aldiginiz icin ev bankanin yani bu sekilde satmanız imkansız.
Kredinin geri kalanini kapatirsiniz, ustune birde ceza ödersiniz anca oyle ev ustunuze geçer anca bu şekilde satabilirsiniz.
Yada alici ile anlasacaksiniz evin değerini bu diyeceksiniz siz bankaya borcu odeyin tapuyu size devredeyim evin borcu bitmis olacak. Bu sekilde elde var sifir olur...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Satıyosan kredi tutarının yüzde 60 ı karşılığı alırım.evin isterse dağda olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 9 Ocak 2017; 21:10:33 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Cloud Nine
Hocam bu telefon degil, televizyon değil.
Almadan once arastirmadiniz mi?
Yada maddi sıkıntılar mi çekiyorsunuz?
Ev kredilerinde krediyi erken kapatamiyorsunuz.
Erken kapattiginiz taktirde faiz indirimi vs olmuyor tuketici kredisi gibi. Hatta üstüne ceza bile çıkartırlar.
Zaten su an eviniz ipotekli buyuk ihtimal kredi ile aldiginiz icin ev bankanin yani bu sekilde satmanız imkansız.
Kredinin geri kalanini kapatirsiniz, ustune birde ceza ödersiniz anca oyle ev ustunuze geçer anca bu şekilde satabilirsiniz.
Yada alici ile anlasacaksiniz evin değerini bu diyeceksiniz siz bankaya borcu odeyin tapuyu size devredeyim evin borcu bitmis olacak. Bu sekilde elde var sifir olur...
elimden geldiğince araştırdım. hesabımıda yaparak böyle bir işin içine girdim. ama ev fena etkiledi önceden 600 lira kira verirken kiradan kurtulalım maksadı ile aldım. ödemede 2500 e yakın olunc birde evi alırken masraflar vs okadar pişman oldumki kiracılığın gözünü seviyim. hocam evlimisin bilmiyorum ama sen hiç avrad baskısı dırdırı çektinmi yıllarca tepende bir kadının seni sıkıştırdığını düşün. neyse konu o değil konuşmaya başlarsam çok uzun olacak.
kredi faizi hesaplamasından değil vergi algı çıkarmı diye öğrenmek istemiştim.
kredi olayıda şuan birine satmak istersem ana banka anaparasını alıp üzerine 3-4 ceza ödemesi kesip krediyi kapatır ben bu şekilde biliyorum. öyle olmasa ben 150 bin lira çektim diyelim sen diyosunki onu bugun ödemek istesen banka 300 bi olarka ödersin. mi demek istiyorsun fazi ile beraber.
-
quote:
Orijinalden alıntı: labidu
Satıyosan kredi tutarının yüzde 60 ı karşılığı alırım.evin isterse dağda olsun.
malesef hocam borçlarımı düzenli ödeyebiliyorum. o şekilde bir alışveriş düşünmüyorum. -
Evliyim, 3 yillik.
Ev aldim evet.
Kredisi bitmesine az kaldi.
Bu isin kari dirdiri ile alakasi yok maalesef.
Sen 600 lira kira oduyorsan en fazla 1.000 tl odemeli ev almaliydin. Aylik 2500 nedir yahu? Belli ki butce yetmedi karsilayamadin.
Anaparayi tahsil eder evet. Fakat baya bi ceza odersin. Faiz kadar olmasada baya odersin. Bilgin olsun.
Surdan kaba bi hesap yapabilirsin.
Simdiye kadar odedigin miktar mesela 8 ay odedin bu para ucar gider.
Ana para uzerinde. %2 ceza ödersin.
Diyelim ki evi 200 bine aldin. 50 nakit verdin. 150 kredi cektin.
150 10 senede sana oldu mu 230 civarı.
Evi 200 bine geri sattin diyelim bu paradan 150 bin bankaya verirsin birde ceza vs. Ustune 8 ay ödediğini para cope gider. Cebine ilk verdigin nakitten daha az para kalir yani her turlu sen zararli cikacaksin dostum..
Sonuc sıfıra sifir elde var sifir olur.
quote:
Evliyim, 3 yillik.
Ev aldim evet.
Kredisi bitmesine az kaldi.
Bu isin kari dirdiri ile alakasi yok maalesef.
Sen 600 lira kira oduyorsan en fazla 1.000 tl odemeli ev almaliydin. Aylik 2500 nedir yahu? Belli ki butce yetmedi karsilayamadin.
Anaparayi tahsil eder evet. Fakat baya bi ceza odersin. Faiz kadar olmasada baya odersin. Bilgin olsun.
benim alabileceğim ev maksimum 120 130 bin lira idi hatta yaptığım hesaba 100 bin giriş kat eli ayağı düzgün bir yer. ama gel gelelim kabul ettiremedim. ben giriş katta oturmam korkarım asla olmaz. o mahalle olmaz vs durumları evde ekonomik ve finans tercihlerini ben yapıyorum. sonuçta kafama silah dayayan da olmadı ortak karar verilmiş bir konu şikayet eder gibi bir durum olması deoğru değil. ancak hakim olduğum halde bile bile hatalar yaptım. yazdıklarını gayet anlayabiliyorum. hedefim nakit biriktirip kredi miktarını düşürmekti. sen geçiştiriyorsun ev almak istemiyorsun evler pahalanıyor her ay 600 çöpe gidiyor. bak canım oturdum önüne sayfalarca hesap makinasını aldım gösterim. sen 200 e aldığın evi 200 almıyorsun 320-330 a alıyorsun o aradaki 150 binlik farkla bile yıllarca kirada oturabilir. tefsine tüfesine yıllık tl kaybına kadar heapladım anlaması için.
şuanda olumsuz durumlarımın nedeni aldığım evede ısınamadım. ödemeleri... bide herşeyi günü gününe ödeyen biriyim kafam rahat değlse sarayda otursam keyf alamam.
birde şimdi emlak balon patladı vs söylentileri 200 e aldığım evin ederi 170 lirada ben 200e mi aldım düşüncesi. kira çarpan oranı hesaplamaları vs buna gidiyor. evin konumu kötü değil. evin isaknını incelediğmde apartmanın toplam maliyeti 300.00 yani aslında ev ucuzmuş değerlenmiş o değeride ben karşılamış oluyorum. bunuda farkettim. bunuda açıkladım almadan önce. neyse çok uzatmayım.
-
quote:
Surdan kaba bi hesap yapabilirsin.
Simdiye kadar odedigin miktar mesela 8 ay odedin bu para ucar gider.
Ana para uzerinde. %2 ceza ödersin.
Diyelim ki evi 200 bine aldin. 50 nakit verdin. 150 kredi cektin.
150 10 senede sana oldu mu 230 civarı.
Evi 200 bine geri sattin diyelim bu paradan 150 bin bankaya verirsin birde ceza vs. Ustune 8 ay ödediğini para cope gider. Cebine ilk verdigin nakitten daha az para kalir yani her turlu sen zararli cikacaksin dostum..
Sonuc sıfıra sifir elde var sifir olur.
aynen
160 bin kredi
40 bin nakit
8 bin alım masrafı
10 bin ev tadilat masrafı
20 bin ödenen kredi
----------------
Toplam : 238.000 bin
toplam tatmin fayda = 0
fırsat maliyeti= 40 bin civarı
şu şartlarda her şekilde dediğin gibi zarar büyük sıfır elde var sıfır hatırlattığın için saol.
-
Eger 10-15 bin yada daha fazla zarar etmeyi goze alabiliyorsan eger sat kurtul. Eline kalan parayal yine pesinat yapar, baska bir ev bakarsin.
Cunku bilirim bir evde huzurun yoksa sarayda olsa isinamazsin o eve.
Babam bana dugun hediyesi olarak ev verdi. İster otur ister sat baska ev al dedi.
Oturalim dedim 5-6 ay gecti isinamadim. Ne apartmana ne komsulara.
Babam 80.000 bine almisti evi ben evlenmeden 7-8 sene önce. Yani 2008 yilinda. Kiracida pek iyi bakmamis neyse 40 bin icine masraf ettim.
Sonra araştırma ya basladim niyetine gitlrmiştik çünkü. Ev 130-140 bin ediyordu. Bende 125 bine 1 haftada sattim. Sonra daha iyi daha geniş aileme yakin bir muritte ev aldim. 200 bin liraya. 125 binin uzerine 25 de ben koydum. 50 bin lira kredi cektim bunuda konut kredisi degik tuketici kredisi olarak 36 ay çektim. Aylik odemeleri 1700 lira. Ha ben 250 binlik evde alabilirdim 10 yil oderdim aylik 2100-2200 e kadar odeyebilirdim. Fakat bu süre zarfında, belki bir hastalik olacak belki coluk cocuga karisacaz dedim esimede anlattım durumu okey dedi. 13 ay kredi borcum kaldi. Simdi odedigim kredi borcu bana koymuyor cunku ayagimi yorganima gore uzattim.
Bazen limitleri bilmek gerekiyor, kimsenin aklına girmesine izin vermemek gerekiyor. Bende isterdim 400-500 binlik havuzlu evde oturmayı. Herkes ister.
Cekilen kredi miktarının aylik taksidi rahatlikla ödeyip bir o kadar da cebe harclik kalmasi lazim ki o aylik odeme agir gelmesin. Eve 3 bin giriyorsa sen bunun 2.500 unu odeme krediye ayirirsan ay sonunu zor getirirsin hayat zindan olur. Odenen kredi, hayat sartlarini cok zorlamamali. Sosyal hayati zorlamamali.
Ben yemek yemiyim, giyinmiyim, arabaya benzin almayim çoluk cocugun rizkini keseyim deyip alinan ev emin ol hayır getirmez.
Bu yuzden mukemmel bi hesap kitap yapilmali.
Saygilar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Evi 230 bine satarsaniz hemen hemen doğru olur.
Yok satamazsaniz zarariniz cok daha buyuk olur.
Tabir-i caizse dimdizlak kalırsınız.
Odemediginiz kirayi kâr olarak saymayin zira kredi borcu oduyorsunuz. Bastada dedim 8 aylık odediginiz kredi zaten bosa gidecek. Tapu masraflari vs onlards bosa gidecek.
En onemlisi ev su an hipotekli bu evi bu sekilde nasil satabilirsiniz onu dusunun.
Bu sekilde alici bulmaniz zor yada degerinin altinda vereceksiniz ki bir an once kurtulasiniz yada aliciyi cezbedesiniz...
quote:
Evi 230 bine satarsaniz hemen hemen doğru olur.
Yok satamazsaniz zarariniz cok daha buyuk olur.
Tabir-i caizse dimdizlak kalırsınız.
Odemediginiz kirayi kâr olarak saymayin zira kredi borcu oduyorsunuz. Bastada dedim 8 aylık odediginiz kredi zaten bosa gidecek. Tapu masraflari vs onlards bosa gidecek.
farkındayım. yaptığım hesap pozitif yönlü. birde kötü tarafından hesaplarsak zaten işin içinden çıkmam çok zor. sanada ayrıca teşekkür ederim birazda sıkıntıyı hep içime at at bunalmıştım. en azından zararı kabullenip ona göre hareket etmeliyim. -
Rica ederim ne demek.
Atma sıkıntıni içine.
Anlat ki derman olalim.
krediyi arken kapadığın için binde 2 ceza ödersin ayrıca şunada dikkat etmen gerekiyor. evi aldıktan 5 sene içersinde aldığından fazlasına satarsan vergi ödüyorsun. bir araştırsın istersen. tapuda gösterilen satış fiyatından bahsediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: .ugur.
krediyi arken kapadığın için binde 2 ceza ödersin ayrıca şunada dikkat etmen gerekiyor. evi aldıktan 5 sene içersinde aldığından fazlasına satarsan vergi ödüyorsun. bir araştırsın istersen. tapuda gösterilen satış fiyatından bahsediyorum.
satıcı, evi satın alacağım gün benimle paylaşmadan eksik beyan vermiş. sonradan haberim oldu. sanırım onun için tapuya düzeltme başvurusuda yapmam gerekecek. evet tahim ediyorum birde yüksek kar ettiğim gözükecek ve vergi çıkacak o rakamı hesaplamanın formülü gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 13 Ocak 2017; 15:21:37 > -
quote:
Orijinalden alıntı: mustafasadık
quote:
Orijinalden alıntı: .ugur.
krediyi arken kapadığın için binde 2 ceza ödersin ayrıca şunada dikkat etmen gerekiyor. evi aldıktan 5 sene içersinde aldığından fazlasına satarsan vergi ödüyorsun. bir araştırsın istersen. tapuda gösterilen satış fiyatından bahsediyorum.
satıcı, evi satın alacağım gün benimle paylaşmadan eksik beyan vermiş. sonradan haberim oldu. sanırım onun için tapuya düzeltme başvurusuda yapmam gerekecek. evet tahim ediyorum birde yüksek kar ettiğim gözükecek ve vergi çıkacak o rakamı hesaplamanın formülü gerekiyor.
muhasebeciler biliyor bu işi nette de bulabilirsin. sanırım 9 bin tl gibi bir rakamdı yalnış olmasında. 9 bin tl fazlasına satıyorsan vergi ödüyorsun. bu rakam büyüdükçe vergi de artıyor. umarım satıcı çektiğiniz krediden düşük göstermemiştir. Yoksa gene vergi ödemek zorunda kalırsınız.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X