Şimdi Ara

Kreatini suyla kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
22.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kreatini suyla kullanıp gerçekten işe yarıyor diyen var mı? Ben suyla kullanıyorum ve pek etkisini görmedim sanki. Suyla kullanmayın diyenlerde var ama bildiğim çoğu kişi suyla içiyor kreatini?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kreatini Suyla Kullanmak

Kreatin, kas performansını artırdığı bilinen bir takviyedir. Genellikle suyla birlikte tüketilir.

Kreatin Ne Kadar Su ile İçilir?

Kreatin tozunun 5 gramı için önerilen su miktarı 250-500 ml'dir.

Kreatin Ne ile İçilir?

Kreatin genellikle suyla içilir. Bununla birlikte, meyve suyu, sporcu içecekleri veya protein shake gibi diğer sıvılarla da tüketilebilir.

Kreatin Su ile İçilir mi?

Evet, kreatin su ile içilebilir. Ancak kreatin suda tamamen çözünmez. Bu nedenle, topaklanmayı önlemek için iyice karıştırmak önemlidir.

Kreatin Soda ile İçilir mi?

Kreatin soda ile içilmemelidir. Soda, kreatinin emilimini engelleyebilecek kafein içerir.

Kreatin Suyla Karıştırılır mı?

Evet, kreatin suyla karıştırılabilir. Ancak topaklanmayı önlemek için iyice karıştırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşe yaradığını nasıl anlıyorsunuz ki ben pre workout hariç hiç bir supplementin etkisini anlayamıyorum.Neyle aldığın hiç farketmez üzüm suyuyla almak,antremandan sonra-önce almak gibi şeyler şehir efsanesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

İşe yaradığını nasıl anlıyorsunuz ki ben pre workout hariç hiç bir supplementin etkisini anlayamıyorum.Neyle aldığın hiç farketmez üzüm suyuyla almak,antremandan sonra-önce almak gibi şeyler şehir efsanesi.

örneğin bıraktıkdan sonra güç düşüşü , su atma gibi veya ilk kullanışda güç artışı (aslında oldu ama normalde de aynı şekilde olacağına eminim)
  • Kreatin su tutmaz ki oda eski şehir efsanesi

Daha doğrusu ilk zamanlardaki içeriğindeki tuz nedeni ile öyle düşünülmnüş ama öyle sus tutma su atma vs durumu yok.
  • Ben yaklaşık 8 ay kreatin kullandım. Sonra bıraktım. 4-5 ay sonra tekrar kullanmaya başladım. Yine aylar geçti ve etkisini fark edebilmeye başladım bu sayede. Sen 2 gündür kullanıyosun etki alamıyorum diyosun. Bol şans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Ben yaklaşık 8 ay kreatin kullandım. Sonra bıraktım. 4-5 ay sonra tekrar kullanmaya başladım. Yine aylar geçti ve etkisini fark edebilmeye başladım bu sayede. Sen 2 gündür kullanıyosun etki alamıyorum diyosun. Bol şans.

2 gün derken 7 ay oldu? 2.5 ay ara verdim tekrar başladım bilip bilmeden yok 2 gündür falan deme bir daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eISgood -- 11 Şubat 2015; 12:54:20 >
  • Suyla günlük 4-5gr yeter de artar bile. Ara vermeye gerek yok, sadece myostatin i az da olsa baskıladığını göz önüne alsak bile yıl boyunca kullanılmalı bence. Bir rahatsızlığınızın olmadığını farzediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 11 Şubat 2015; 15:11:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Kreatin su tutmaz ki oda eski şehir efsanesi

Daha doğrusu ilk zamanlardaki içeriğindeki tuz nedeni ile öyle düşünülmnüş ama öyle sus tutma su atma vs durumu yok.

Bu forumda da herşeye millet şehir efsanesi diyor. Creatin ile ilgili yabancı sitelerden bakın ya da bodybuilding.com forumundaki kullanıcı yorumlarına bakın creatine kullanımında herkes 1-1.5 kg su kazanıyor. Kaslar biraz daha sert oluyor su barındırdıgından. Zaten kasların tuttugu su oranı fazla oldugu için antremanda az da olsa daha etkili oluyor.

Kreatin'in kullanımı 1 günde hissedilmez , creatine kullandıgın ilk 10 gün civarı her gün vücudun tuttugu su seviyesi artıyor , yaklaşık 10. gün civarı da sabitleniyor. Yani ilk ana göre vücudun tuttugu su seviyesi , 10. günde daha fazla oluyor. Daha fazla su tutmasındna dolayı ATP sentezi daha iyi gerçekleşiyor ve az bi nebze enerji artışı oluyor.Yani diyelim kreatinsiz max bench pressinizde 6 tekrarda kalıyorsun , creatin kullansaydın enerin biraz daha devam eder ve 1-2 tekrar fazla yapardın. Genel güç artışı ise %3-7 seviyelerindedir yani hissetmek kolay değil. Ama vücudun su tuttugunu ve tartıda kilonuzun arttığını görebilirsiniz ki en azından bununla ilgili yüze yakın bodybuilding.com yorumu okuduysam 95i 1-2 kg aldıgını söylemiştir. Bende de direk farkediyor aşırı zor kilo alan biriyim kreatin 1.5 kg civarı etki ediyor 10 günde.

• trybskts T kullanıcısına yanıt
    Madem bodybuilding.com dan bahsediyoruz buyrun >http://www.bodybuilding.com/fun/animalpak22.htm

İlk cümleyi çevirmen yeterli, hatta dur ben yazayım; 3 aylık bir bilimsel araştırma sonucunda deneklerde kayda değer bir su artışı gözlemlenmemiş.

"Myth Creatine Causes Excessive Water Retention

Truth: More bullshit. A recent double-blind, placebo-controlled study found that, after three months of creatine use, test subjects showed no significant increase in body water. In fact, the creatine group showed greater gains in total body mass and fat-free mass. Best of all, this recent study employed the latest in body composition measurements-deuterated water isotopic analysis which utilizes a non-radioactive "tracer". Now it is possible that some inferior-grade creatine may actually promote water gain that results in a soft, puffy look. However, this can be due to several reasons. One, it may not be due to the creatine, but excess sodium. When cheaply manufactured, excess sodium remains in the finished product. "

• trybskts T kullanıcısına yanıt
    Bana bilimsel (yorum vs değil cidden bilimsel) kaynak göstere bilir misin?

10 günde 1,5kg. Bak süper rakam. O zaman sen kreatine bırakınca ve aynı antreman ve yemek olayına devam edince o 1,5kg gidiyor olmalı dimi?

Ben 1,5 yıldır filan kullanırım nedense bende böyle birşey olmadı neden acaba?

Aslında kafa karıştıran durum şöyleki vücuttaki sıvı dengesi değimez evet kas kütle artışı olur buna bağlı sıvı artışıda (creatine destekte verir buna) ama bu kreatine su tutar anlamına gelmiyor. Kas hücrelerindeki su artışı hacim kazanma aslında olan olay.

Bu arada ben bilimsel kaynak göstereyim :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC155510/

Conclusions1:
    The Cr supplementation protocol was effective for increasing muscle Cr concentrations, body mass, and TBW (total Body Water); however, fluid distribution was not changed.

CONCLUSIONS2

Our results indicate that the supplementation protocol was effective in increasing muscle Cr concentrations. Increased muscle Cr content was associated with an increased body mass and TBW volume. Thus, supplementation does result in water retention. It was initially hypothesized that the water would be preferentially retained intracellularly, altering fluid distribution. However, this was not observed. Therefore, the theory of a Cr-related fluid shift is not supported because fluid distribution remained normal. An alteration in fluid distribution during supplementation had been suggested as a cause of muscle cramping and other heat-related problems anecdotally associated with Cr supplementation. Because the subjects failed to experience any side effects beyond weight gain, it cannot be determined whether athletes supplementing their habitual diet with oral Cr monohydrate will be more predisposed to muscle cramping and heat illness than athletes who are not ingesting Cr. However, our results do not support the fluid-shift theory behind Cr supplementation and heat illness. Thus, from this investigation, a potential relationship between Cr supplementation and heat illness cannot be established. It will be of value for future researchers to focus on changes in fluid balance and the occurrence of heat illness when Cr supplementation is combined with fluid loss during exercise.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Suyla günlük 4-5gr yeter de artar bile. Ara vermeye gerek yok, sadece myostatin i az da olsa baskıladığını göz önüne alsak bile yıl boyunca kullanılmalı bence. Bir rahatsızlığınızın olmadığını farzediyorum.

protein bcaa kreatin 3lusunu karıştırıp antdan önce içiyorum 5 gr . o zaman devam böyle
  • Şimdi internetten buna kanıt olarak makale aramayacağım , dediğim gibi ben daha çok kullanıcı yorumlarına ve kendimde gördüğümü söylüyorum. 'Creatine gain weight forum.bodybuilding.com diye google'da aratın en az 20 tane konu gelir. günde 4 kg aldım , 2 günde 3 kg aldım diye yazan bi sürü insan var.Alttaki yorumlar da hep aynı 'creatineden dolayı normaldir' vs. diye.

En az 3-4 kez kreatin kullanımını bırakıp tekrar başladım her seferinde aynı şeyi gördüm. Ben nerdeyse her sabah aç karnına uyandıgımda tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra tartılırım , ve günlük sabahları günlük en fazla 200-300 gr oynar tartıda gördüğüm sonuç. Aşırı zor kilo alıyorum ayda 1 kg civarı. Geçen ay Creatin bitmişti sonra da yenisini almadığımdan bırakmıştım , 1.2 kg civarı kilo kaybı oldu 10 gün sonunda. Sonra tekrar creatine aldım , 6-7 gün sonra 1.3 kg civarı kazandım tekrar.(Beslenme seviyem ve günlük kalori alımım sürekli aynı civarlarda).Normalde 7 günde bırakın 1.3 kgyi 200 gr kütle kazanırsam öpüp başıma koyuroum , ama creatine başlayınca hemen o 1+ kg lik kazanım başlıyor.

Creatine su tutmuyorsa benim ve yüzlerce insanın kilosunda creatin kullandıktan sadece birkaç gün sonra bu kadar hissedilir kg değişiminin sebebi nedir ki o zaman ?

Bir de eğer creatine su tutmuyorsa , sizin görüşünüze göre ne işe yarıyor ? Ciddi soruyorum öğrenmek için.

• Supplementler olayı kişiden kişiye farklılık gösteren bir şey. Kimisinde yarar kimisinde yaramaz farklı bir ürünü dener ama Kreatein 20yıldır bilinen ürün. Bende çok makale okudum ve bütün sporcuların ilk tercihi. Bir işe yaramıyor denmesi bana hiç kabul edilebilir gelmiyor. 50küsür sporcunun kullandığı supplemente baktım kendi diyet programımda hepsindeki ortak ürün monohydrate createin di. Ben kullanıyorum fark hissetmedim şuana kadar ama vücut ölçülerimde büyüme oldu.
  • kreatinin kana hızlı karışıp karışmaması önemli değilki ne oranda çözündüğü önemli bu yüzden zeytinyağı gibi çiğ naturel yağlarla tüketip çözünürlüğünü artırman lazım ben her kreatin alımından sonra 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı içiyorum.

ve ek olarak kreatin su tutarmı tutmazmı bilmem ama kullanmaya başladığıktan sonra 2 kg civarı kütle artışım oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuickPlay -- 12 Şubat 2015; 0:42:00 >
  • Bilimsel kanıt sunuyorum hala bb yok yorum şu bu

Peki sen öyle düşünmeye devam et.

syg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanına karışsında istersen yutarak al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.