Şimdi Ara

Krallar Vadisi'nde 5 yeni mumya bulundu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mısır'da Tutankamon'un mumyasının 1922'de ortaya çıkarılmasından bu yana
    Krallar Vadisi'nde yapılan ilk mezar keşfinde, mumyalarıyla birlikte beş yeni mezar bulundu.

Arkeologlar, eski Mısır'ın en büyük firavunlarının gömüldüğü vadide
    Artık arkeolojik keşif yapılamayacağı düşünülürken ortaya çıkarılan mezarların,
    Bir kralın karısına veya bir rahibe ya da bir mahkeme yetkilisine ait olabileceğini belirttiler.

Keşfedilen mezarların, arkeologlarca incelenmesi için molozlardan temizlenmesine
    çalışıldığı kaydedildi.

Krallar Vadisi'nde 5 yeni mumya bulundu.

Krallar Vadisi, 1922'de Amerikalı arkeolog Howard Carter'ın Kral Tutankh-amon'un
    Mezarını bulmasıyla eski Mısır'da en iyi tanınan arkeolojik bölgelerden biri haline gelmişti.
    Uzmanlar, burada 62 mezarın bulunduğunu sanıyor.

Krallar Vadisi'nde uzun aramalardan sonra bulunmuş 3300 yıllık mezar odasından çıkarılan
    Tutankhamon mumyası geçen yıl röntgen cihazıyla üç boyutlu olarak incelenmişti.

ünlü firavunun öldürülmediği, muhtemelen uyluk kemiğindeki yaradan öldüğü açıklanmıştı.

http://haber.mynet.com/detail_news/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi was -- 10 Şubat 2006 19:30:11 >

• Sağol

Benden başka bu topiği "Kurtlar Vadisi'nde 5 yeni mumya bulundu" şeklinde okuyan var mı merak ettim...
  • bilgiler icin tesekkurler..arkeoloji adına sevindirici bir haber olsa gerek

quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Sağol

Benden başka bu topiği "Kurtlar Vadisi'nde 5 yeni mumya bulundu" şeklinde okuyan var mı merak ettim...

inan yalnız değilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerelektronik -- 10 Şubat 2006 19:40:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerelektronik

bilgiler icin tesekkurler..arkeoloji adına sevindirici bir haber olsa gerek

quote:

Sağol

inan yalnız değilsin

ben de öyle okudummm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanoz -- 10 Şubat 2006 19:55:33 >
  • quote:

Alemsin @neverlate. Evet çağrışım yapar gerçekten bu ara.
  • quote:

Sağol

Kurtlar vadisi filmini izleyip gelince gördüm ben bu konuyu.Öyle anladım tabiki hemen baktım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.