Şimdi Ara

Kpss'ye girmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar. Bu haziran Anadolu üniversitesi ingilizce iktisat (örgün) bölümünden mezun oldum. Tatilden dönüşte iş bakmaya başladım. Sağa sola haber saldım kimseden ses çıkmadı. Birkaç yere başvurdum ama o da nanay. En son vatan bilgisayarda satış temsilcisine bile başvurdum onlar bile dönmedi. Şimdi umudum çok az olsa da kpss düşünüyorum. Sıfırdan başlayıp çalışmam lazım gireceksem ama hangi sınavlara girmem gerek, hangi konulara çalışmalıyım hiçbir şey bilmiyorum. Bu yüzden bazı sorularım var..bilgili arkadaşlar cevaplayabilirse çok iyi olur. Şimdiden sağolun.

    1. Torpilim falan yok. Kpss lisans da az kadro açıyor sanırım. Şansım nedir? Sınavı kazansam atanabilir miyim?
    2. İngilizce bölüm olduğu için iktisat sınavlarında sıkıntı yaşayabilirim. 1 sene çalışmayla bu sorunu çözer miyim? Ya da tüm dersleri 1 senede bitirebilir miyim?
    3. Bölümüme göre hangi sınavlara girmeliyim?
    4. Genel yetenek genel kültür kitapları her seviye için (lisans, önlisans, ortaöğretim) aynı mı?
    5. A grubu gelmezse B grubuna başvurabilir miyim?
    6. Gy gk için bayağı kitap var ama iktisat hukuk kitaplarından hangileri iyi?
    7. En önemlisi bu kadar emeğin karşılığını alabilir miyim?

    Edit: Durumumu belirteyim. Ailemde tek çalışan babam. 35 bin kyk borcu ödemem var 2 sene sonra. Şehir dışında okuduğum için mecbur almıştım. 1 sene boş gezersem sıkıntı olur. Hadi zar zor dayansam bile 1 sene sonra muhakkak bir işe girmem gerekiyor. Eğer giremezsem kpss ile muhtemelen tekstile ya da call centera falan girip hayatım boyu orada çalışacağım ki hiç istemiyorum. 17 senemi çöpe atmış olurum. Kafam çok karışık. Lys ygs gibi değil bu sınav. Boşa 1 sene çalışabilirim. Ve ailem çok zora girer öyle olursa. Ben de psikolojik olarak iyice çökerim herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estranged. -- 18 Ağustos 2019; 13:49:23 >







  • Önceliğin B Grubu olsun B Grubundan atanmaya bak atandığında A grubunada hazırlanırsın, borcunu da kapatırsın
  • Haklısınız hocam önceliğim o zaten ama oradan atanirsam bi daha çalışıp gireceğimi sanmıyorum. B grubunda en iyi ne meslekler var sizce?
  • Bütün fırsatları kendimiz yaratmamız gerekiyor. Zaman kaybetmeyin derim. KPSS'yi kazanınca bir sonraki sene atama oluyor sanırım. İyi şanslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.