Şimdi Ara

KPSS Tekli Çiftli yıllar Memurluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KPSS lisans sınavında memur ataması çiftli yıllarda yapılıyormuş (2008 2010 2012 ...) Bunun hakkında bilgisi olan varmı. Tekli yıllarda olan ne peki ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Yıllarda Yapılan KPSS ile Memurluk

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu kurumlarına memur alımı için yapılan bir sınavdır. KPSS iki yılda bir, tek ve çift yıllarda olmak üzere iki ayrı oturumda gerçekleştirilir.

Tekli Yıllarda KPSS ile Ne Olunur?

Tekli yıllarda yapılan KPSS, memur adaylarının Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına girmelerini sağlar. Bu sınavda başarılı olan adaylar, çeşitli kamu kurumlarına memur olarak atanabilirler.

KPSS Tek Yıllarda Memur Alımı

Tekli yıllarda yapılan KPSS'de başarılı olan adaylar, aşağıdaki pozisyonlar için başvurabilirler:

• Öğretmen ve Öğretim Görevlisi
    • Doktor ve Diş Hekimi
    • Hemşire ve Sağlık Personeli
    • Vergi Müfettişi ve Muhasebeci
    • Yönetici Asistanı ve Büro Personeli

Tekli yıllarda yapılan KPSS, memur olmak isteyen adaylar için önemli bir fırsattır. Adaylar, sınavda başarılı olarak kamu kurumlarında kalıcı bir iş sahibi olabilirler.

KPSS Tek Yıl Çift Yıl

KPSS, çift yıllarda da yapılır ve bu oturumda adaylar Alan Bilgisi sınavına girerler. Alan Bilgisi sınavı, adayların özel mesleki bilgilerini ölçer ve belirli meslek gruplarında memur alımı için kullanılır.

Tekli Yıllarda KPSS Atamaları

Tekli yıllarda yapılan KPSS atamaları, genellikle sınav sonuçlarının açıklanmasından birkaç ay sonra yapılır. Adaylar, atamaları sırasında tercihlerine ve sınav puanlarına göre kamu kurumlarına atanırlar.

Not: Yukarıdaki bilgiler genel niteliktedir ve değişikliklere tabidir. Güncel ve detaylı bilgi için ÖSYM'nin resmi web sitesini kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • atama çift yıllarda değil...

atamada esas alınan sınav çift yılların sınavı ....

yani 2010 yılında yapılan sınavın puanıyla 2012 sınavına kadar memur alımı yapılacak tek yılların puanıyla memur alımı yapılmıyor...
  • Bugün bir dersaneye gittim. Bu sene açık öğretim işletme son sınıfım kpss den memurluk istiyorum dedim. Oda tekli yıllarda (2009 2011 2013...) memurluk olmuyor. Çiftli yıllarda (2008 2010 2012) memurluk oluyor dedi. Nette araştırma yaptım ama pek birşey bulamadım.
  • ben açıklayayım tekrar...

işletme iktisat vs mezunuysan iki tip memurluk vardır:

a grubu üst düzey memurluktur denetmenlik kontrolörlük uzmanlık vs bunun sınavı her yıl yapılır ama sınavda alan bilgisi çözmen gerekli iktisat hukuk muhasebe gibi .. istediğin uzmanlığın ilanlarını incelersin puanın tutuyorsa kurumun yazılı sınavına başvurursun sınavı geçersen de mülakata alınırsın...

b grubu vergi dairelerinde nufüs memurluklarında vs çalışanların olduğu normal memurluk statüsüdür, alımlarda çift yılların sınav puanı geçerlidir yani tek yılların sınav puanıyla memur alımı yapılmaz yani 2010 sınav puanıyla 2012 ye kadar memur alımı olacak 2011 dahil edilmeyecek...
  • İlgin ve cevapların için teşekkürler. ALLAH işini rast getirsin.
  • amin

tekrar kafana takılan olursa bana sorabilirsin sistem mühendisi olduk artık...
  • <hort>
    Rica etsem bi de bana Bilal'e anlatır gibi anlatır mısınız?
    </hort>
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .S.W.A.T. . kullanıcısına yanıt
    önce sen kendinden bahset ne mezunusun okuyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

Bilgisayar Müh. mezunuyum. 27 yaşındayım. Yarışmacı ark...

3 yıldır özel sektörde çalışıyorum. 4 yıldır babam başımın etini yiyiyor KPSS diye.

Tek yıllar, çift yıllar, A kadrolar, B kadrolar... Abi beynim döndü, birisi step-by-step olayı izah edere çok sevineceğim.

Her forumda & sözlükte & makalede farklı & çelişkili bilgiler var.

1) A grubu Kadrolar ne demek?
    2) B grubu kadrolar ne demek?
    3) Bilg. Müh. mezunu bir aday hangi sınavlara girmeli?
    4) Tek yılda girmekle çift yılda girmek arasındaki fark nedir?

ve genel olarak bir bilgilendirme yapmak isteyen varsa çok müteşekkir olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .S.W.A.T.

quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

Bilgisayar Müh. mezunuyum. 27 yaşındayım. Yarışmacı ark...

3 yıldır özel sektörde çalışıyorum. 4 yıldır babam başımın etini yiyiyor KPSS diye.

Tek yıllar, çift yıllar, A kadrolar, B kadrolar... Abi beynim döndü, birisi step-by-step olayı izah edere çok sevineceğim.

Her forumda & sözlükte & makalede farklı & çelişkili bilgiler var.

1) A grubu Kadrolar ne demek?
    2) B grubu kadrolar ne demek?
    3) Bilg. Müh. mezunu bir aday hangi sınavlara girmeli?
    4) Tek yılda girmekle çift yılda girmek arasındaki fark nedir?

ve genel olarak bir bilgilendirme yapmak isteyen varsa çok müteşekkir olacağım.

A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı,
    Aday Meslek Memurluğu (Dışişleri Bakanlığı), Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan
    atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir
    eleme sınavıdır

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük
    düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir
    yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin
    teftiş kurullarına,

B grubu ise bunların dışında kalan normal kadrolar.

a grubu sınavı tek haneli yıllarda b grubu sınavları çift haneli yıllarda oluyor.
    tam araştırmadım ama a grubundan bilgisayr mühendisi olarak aşağıda ki yerlere girebiliyorsnuz galiba
    Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı DİE Uzman Yard. (Teknik Hizmetler Sınıfı)
    Dışişleri Bakanlığı Aday Haberleşme Teknik Personeli
    Telekomünikasyon Kurumu Telekomünikasyon Uzman Yard. (THS)
    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Denetçi Yardımcısı

b den ise normal kurum kuruluşlara mühendis olarak

genel olarak böyle a ile be arasındaki fark a grubu üst düzey kadrolar için

• Çok teşekkür ediyorum.

Yani tekli yıllarda girdiğim sınavın puanıyla, A kadrolara tercih yapıyorum.
    Çiftli yıllarda girdiğim sınavın puanıyla ise, B kadrolara tercih yapabiliyorum.

A kadrolar, B'ye göre biraz daha üst mevkii oluyor sanırsam.
  • .S.W.A.T. . kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim böyle daha başka neler var bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.