Şimdi Ara

KPSS tercih nasıl yapacam yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kpss ortaögretim sınavından 74 puan aldım bir sonuç çıkmaz ama yinede tercih yapmak istiyorum nasıl ve ne zamn yapacağım bilmiyorum. bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• ösym sitesini takip edin yarın sağlık bakanlığı sözleşmeli eleman alımları için tercih klavuzu yayınlanacak
  • Bende bu konuda tecrübesizim, bende 62 puan almışım, evet bir işe yaramaz biliyorum ama aklıma takılan 2 soru var;

1- Doğu illerin en kuytu köylerinde tercih yapsam da bi sonuç çıkmaz mı?
    2- Bu puanla tercih yapmamın veya yapmamamın avantaj ve dezavantajı nedir?
  • Eğer düz lise mezunu iseniz, 90 altı puan ile bir yere yerleşmek nerdeyse imkansız. Sağlık bölümlerinden birinden mezunsanız Sağlık Bakanlığı kadroları ÖSYM sitesinde yayınlandı, kadroları inceleyip nitelik kodlarına bakarak size uygun kadrolar tercih yapabilirsiniz.

Sağlık bölümü mezunu değilseniz; 24 ocak-2 şubat arası kadrolar açıklanacak ÖSYM sitesinden, açıklandığında yine size uygun nitelik kodlarının bulunduğu kadrolardan tercihlerinizi yapabilirsiniz.

@ntticaret

1- Düz lise mezunu iseniz, doğu illeri en kuytu yeri bile yazsanız puanınız ile birşey olacağını zannetmiyorum. Ama deneyin..
    2- Tercih yapmanın avantajı belki memurluğa yerleşirsiniz, dezavantajı yerleşirde gitmezseniz puanınız yanar veya 2 sene boyunca puanınızı kullanamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikinci -- 16 Ocak 2011; 20:07:22 >
  • Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim arkadaşım
  • kısaca ortaöğretim mezunları için tercih başlama tarihi 24 ocak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

kısaca ortaöğretim mezunları için tercih başlama tarihi 24 ocak mı?

Bende bunu merak ediyorum tv de 22 ocak diye duymuştum sanki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

quote:

Arkadaşım takvime bakacak olursan 22 ocak cumartesi gününe denk geliyor.Cumartesi günü başvuruların başlama imkanı var mı mantıklı mı sence?Tabiiki 24 ocak pazartesi günü başlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

quote:

Arkadaşım takvime bakacak olursan 22 ocak cumartesi gününe denk geliyor.Cumartesi günü başvuruların başlama imkanı var mı mantıklı mı sence?Tabiiki 24 ocak pazartesi günü başlayacak.

24.01.2011 diye yazılmış ösymnin sitesinede zaten
  • quote:

quote:

quote:

Tamam hocam sakin ol vurmana gerek yok

• beyler düz lise mevzunuyum lise koduna 2001 mi kodlayacam yoksa 2005 mi . anlamadım bi yardımcı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: weehwet

beyler düz lise mevzunuyum lise koduna 2001 mi kodlayacam yoksa 2005 mi . anlamadım bi yardımcı olun

2001
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weehwet

beyler düz lise mevzunuyum lise koduna 2001 mi kodlayacam yoksa 2005 mi . anlamadım bi yardımcı olun

2001

NASIL 2001 yaw ticaret meslek lisesi var ama orda ?
  • kodlama filan yok arkadaşlar nerden çıkardınız kodlamayı.Siz zaten bölümünüzü sınava başvuru yaparken belirtmiştiniz.Şimdi ise kadrolar açıklandı ve sağ tarafında istenilen nitelik kodları yazıyor mesela listedeki ilk kadroda demişki 2097 kodlu kişiler tercih yapabilir.Diğer tabloyu açıp bakıyorum 2097 liseden muhasebe bölümü mezunu olmak anlamına geliyormuş.Bu kriteri taşıyorsam başvuruyorum işte hepsi bu mantığa göre yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 24 Ocak 2011; 15:52:05 >
  • konu açtım cevap veren yok aynı konu burdada devam ediyorda bi link verin ozaman tercihimizi yapalım yok sağ taraf yok sol taraf sitede nitelikler var alınıcak yerlerin kılavuzu var ama tercih yeri yok yada ben bulamıyorum
  • Arkadaşlar biraz araştırın , okuduğunuzu anlamaya çalışın. Siz lise bitirmiş adamlarsınız. Meslek lisesi veya türlerinden birini bitirmişseniz 2003 nitelik koduyla alım yapacak yerlere başvurabilirsiniz. Eğer düz lise ve dengi okullarından birini bitirmişseniz 2005 koduyla alım yapan yerleri tercih edebilirsiniz. 2001 kodu filan yok. O 2001 kodu ortaöğretimden mezunum anlamı taşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar biraz araştırın , okuduğunuzu anlamaya çalışın. Siz lise bitirmiş adamlarsınız. Meslek lisesi veya türlerinden birini bitirmişseniz 2003 nitelik koduyla alım yapacak yerlere başvurabilirsiniz. Eğer düz lise ve dengi okullarından birini bitirmişseniz 2005 koduyla alım yapan yerleri tercih edebilirsiniz. 2001 kodu filan yok. O 2001 kodu ortaöğretimden mezunum anlamı taşıyor.

Arkadaşım yanlış bilgilendirmeyelim,

2001--> Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

2003---> Ortaöğretimde Anadolu Teknik Liselerinin, Anadolu Meslek Liselerinin, Teknik Liselerin, Endüstri Meslek
    Liselerinin, Anadolu Denizcilik Meslek Liseleri, Denizcilik Meslek Lisesi, Çok programlı liselerin (mesleki ve teknik
    eğitim alanları), mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin, Kız Meslek Liseleri, Kız Teknik Liseleri, Anadolu Kız
    Meslek Liseleri, Anadolu Kız Teknik Liseleri, Anadolu Sağlık Meslek Liseleri, Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık
    Kolejlerinin, Anadolu Meteoroloji Meslek lisesinin, Meteoroloji Meslek Lisesinin,Demiryolu Meslek Lisesi, Ev
    Ekonomisi Meslek Lisesi, Sekreterlik Meslek Liselerinin, Anadolu İletişim Meslek Liselerinin, Basın Yayın Meslek
    Liselerinin, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin, Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin, Anadolu Mahalli
    İdareler Meslek Lisesi, Mahalli İdareler Meslek Lisesi, Kız Enstitülerinin, Anadolu Tarım meslek liselerinin, Tarım
    Meslek Liselerinin, Tapu ve Kadastro Meslek liseleri ile Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek liselerinin meslekle
    ilgili alanlarının birinden veya Ticaret Meslek Liselerinden alan ayrımı olmadığı dönemde A,B grubundan mezun olmak

2005--->Ortaöğretimde genel lise, akşam lisesi, askeri lise, fen lisesi, özel akşam lisesi, özel fen lisesi, özel lise, polis
    koleji, anadolu lisesi (yabancı dille öğretim yapan resmi lise), yabancı dille öğretim yapan özel lise, güzel
    sanatlar lisesi, anadolu güzel sanatlar lisesi, öğretmen lisesi, anadolu öğretmen lisesi,yabancıdil ağırlıklı lise,
    sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, açıköğretim ve çok programlı liselerin lise programları alanlarının herhangi
    birinden mezun olmak.

• böyle tercih sisteminin
  • geçen sene mevzun oldum mevzun olunan tarihe ay gün de istiyor ne yazacam yaw
  • Yapma ama, sen de biliyosun ki diplomanda veriliş tarihi yazıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.