Şimdi Ara

KPDS 2011 bahar, YENİ İÇERİK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İNGİLİZCE için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır

    http://www.facebook.com/aplusEnglish.kpds.uds?v=wall

    TAHMİNİ SORU SAYILARI
    -Dilbilgisi+kelime+close: 25
    -Cümle tamamlama: 7
    -Çeviri: 4
    -Diyalog:4
    -Paragraf tamamlama:4
    -Anlatım bütünlüğünü bozan cümle:4
    -Durum:4
    -Yakın anlamlı cümle:4
    -Paragraf:24




    .

     KPDS 2011 bahar, YENİ İÇERİK!!!


     KPDS 2011 bahar, YENİ İÇERİK!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JACKAL-XX -- 19 Nisan 2011; 20:36:00 >







  • Bilindiği üzere ülkemizde akademik alımlar için ÜDS, kamu personelinin dil bilgisini ölçmek için KPDS sınavı düzenlenmekte. Son ÜDS sınavı gösterdi ki içerik olarak büyük değişiklikler bizleri beklemekte.

    Öncelikle bizim dil sınavlarının dengi uluslararası geçerliliği olan sınavları incelediğimizde KPDS ve ÜDS nin yeterliliği tam olarak ölçmediği açıktır. Günümüzde dil sınavları 4 beceriyi (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) ve 2 alanı (dilbilgisi ve kelime bilgisi)ölçmeye çalışmaktadır. Ancak, KPDS ve ÜDS sınavları daha çok 2 alana yönelik (dilbilgisi ve kelime) ölçme yapan sınavlardır. Her ne kadar okuma parçaları olsada bu sorular sadece kelime veya dilbilgisi ile tam okuma yapmadan çözülebilen sorulardır ve önceki sınavlarda bu etkiyi rahatlıkla hissettirmektedir.

    Son ÜDS sınavında ise soru hazırlayanlar veya ÖSYM sınavın yetersizliğinden kurtulmak için içeriği düzeltmek yerine soru tarzlarını değiştirmişler ve kullanılan İngilizce sanki çok farklıymış gibi çeldiricilerin çok güçlü olduğu, adeta anlaşılmaz soruların kaliteli sorular gibi algılandığı garip bir sınav hazırlama eğilimine girmişlerdir.

    peki sınavda son durum ne, nasıl çalışılabilir?

    1-Öncelikle eski soruları detaylı incelemekte fayda var. Soru tarzlarını ne kadar değiştirmeye çalışsalarda sonuçta ortada olan bir dil var ve belli kurallar her zaman işleyecek. Yani sınavı ne yaparsanız yapın, bu haliyle mekanik bir sınav olmaya mahkumdur. Örneğin sıfatlardan ve noktalama işaretlerinden kolaylıkla zıtlık ifadeleri tespit edilebilir.

    2- Sınavı mekanik olmaktan kurtaralım derken düşünülen hata ise dilbilgisinin buram buram koktuğu ilk 25 soruluk grubun ağırlığının çok rahat hissedilmesidir. Burdaki yaklaşım ise ne olduğu belli olmayan kelime sorularının çıkması ise sınavda herkesin yüksek puan almasını istememelerinden kaynaklanıyor. Örneğin son KPDS sınavında "close test" grubunda sorulan aşağıdaki sorunun kelimeleri içerikten çıkarılması zor ve hiçbir akademik değeri olmayan, günlük hayatta bir İngilizin bile (b ve d seçeneği hariç) kullanmasının çok nadir olduğu kelimelerdir.

    A) credentials B) comments C) premises D) subsidies E) amendments

    3-Son yapılan ÜDS de ise ortak soruların her kesime hitap etmesi gerekirken fen ve sağlık grubuna daha çok hitap ettiği görülmüştür. Bu sınavın kapsamının geçerli olmadığını gösterir.

    4-Sorulan okuma metinleri güncellikten uzak, genellikle soru hazırlayanların yazdığı değil; internetten bulunan, üzerinde oynama yapılıp genetiği değiştirilen sorulardır. Malesef kendilerinin yazamayacağı soruları, İngiliz/Amerikan editörlerin ellerinden geçmiş bazıları sadece çok özel alanlara hitap eden konulardan seçip soruyorlar. Burdaki amaç ana metinde hata yapma korkusudur bu yüzden kendileri yazmıyorlar. Ama vahim olan nokta ise bu metinleri bir İngilizin bile eğer o konuda uzmanlığı veya akademik bir ünvanı yoksa anlamakta zorlanmasıdır.

    5-bu KPDS de soru sayısı 100 den 80 e düşürüldü. daha önceden 100 soru vardı ve 180 dakikada çözülüyordu. bir soruya yaklaşık 1,8 dakika düşerken artık 2.25 dakika düşecek. Bu durumda şöyle diyebiliriz. ARTIK DAHA FAZLA ZAMAN ve DAHA ZOR SORULAR... Dolayısıyla zaman artacak diye sevinenlerin bu konuya dikkat etmesi gerekir.

    6-Sınavın zorlaştığının bir göstergeside soru sayısı düşürülen çeviri sorularıdır.

    7-Bu sınavda yine olması beklenen durum daha önceden bir paragraftan 5 soru sorulurken bu sınavda ÜDS de olduğu gibi bir paragraftan 4 soru sorulmasıdır

    Güz dönemi 2011 KPDS için ne yapmalı...

    Bol bol okuma yapmalıyız arkadaşlar, özellikle akademik metinleri, yakın tarihi ilgilindiren konuları, sağlık alanındaki gelişmeleri, Avrupa birliği ile ilgili metinleri, yakın avrupa tarihini, rönesans dönemini, osmanlı&bizans mimarilerini, edebi yaklaşımları... Konuların genellikle tarihsel temalı veya sağlık-tıp alanında olan konular olduğunu görüyoruz. Ama oku oku bitmez. Bu yüzden okuma yapmanın yanında essay (makale) yazım kurallarına bakmalı, İngilizce paragraf mantığını öğrenmeliyiz. İngilizcede metinler giriş-gelişme ve sonuç gibi üç yapıya ayrılmıyor. değişik paragraf çeşitleri farklı yaklaşımlarla konuları ele alabiliyor. Bunun yanıda kelime çalışması önemli. Kelime çalışması kelime soruları çözmek için değil okuduğunu anlama kısmında ANLAMAYI becerebilmek için gerekli. Dilbilgisi için zaman uyumu, tense markers dediğimiz zaman zarflarını iyi bilmeliyiz. Bağlaçları öğrenmeli ve bu çalışmayı yaparken gruplandırarak yapmalıyız (zıtlık, paralel anlam, anlam genişletme, örnekleme vs) Dilbilgisi sorularının büyük çoğunluğu bağlaçları bilmekten geçer.

    Sonuçta yeni bir şeylerin deneneceği bir KPDS sizleri bekliyor. En basitinden her gün okuyacağınız kısa İngilizce bir haber sınavda sizlere 3 saat boyunca yapacağınız yoğun okuma ve anlama kısımlarında rahatlatacaktır.

    Aşağıdaki linkten birçok soruyu hızlı, pratik çözme ve sınavda puanınızı arttırma veya başarılı olma adına yüzlerce soruyu inceleyebilirsiniz.

    http://www.facebook.com/aplusEnglish.kpds.uds?v=wall




  • Aşağıdaki linkte binlerce soru var... Saymadım ama 50 bin tane olduğu söyleniyor...

    http://hotfile.com/dl/114783000/76946dc/50.000_soru_.rar.html
  • Bilgilendirme ve paylaşımın için çok teşekkürler.
  • Paylaşımı seven arkadaşlar konuyu güncel tutalım lütfen...
  • KPDS 2011 bahar dönemi için ÖSYM tarafından yapılan açıklama

    http://www.osym.gov.tr/belge/1-12513/2011--kpds-ilkbahar-donemi-ornek-sorular-04052011.html
  • paylaşımlar için teşekkürler
  • Teşekkürler paylaşım için.

    üniversite öğrencilerinin kendilerini deneme açısından girmesi mümkün müdür kpds ye?
  • girip 88 alıp moralmen çöktüğüm sınav yeni sistem açıkcası yeni sistem öncekine göre daha kolay geldi ama daha fazla bilgiye dayalı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fanfinifinfon

    Teşekkürler paylaşım için.

    üniversite öğrencilerinin kendilerini deneme açısından girmesi mümkün müdür kpds ye?


    40 TL'den başka zararı olmaz.
  • ben ünide girdiğim kpds ve kpss ile şu anki mesleğimi yapıyorum...beklemeyin girin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.