Şimdi Ara

3 ayda yds ingilizce den 70 almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BU FİKİR BANA HASTIR HERKESİN BİR METODU VARDIR

    Öncelikle Kpds ve üds nin son 10 yıl sorularını kapsamlıca araştırdıktan sonra şu kanıya vardım: 2013'e kadar sorulan sorular orta düzeyde ve çeldirici sorular her denemede 10'u geçmiyor. Fakat 2013 sorularında ilk 35'e kadar olan kısımda en az 10 tane çeldirici soru var. Yani zorluk seviyesi yakın anlamlı kelimelerle daha da artırılmış. Özellikle cümle tamamlama sorularında teknik işe yaramıyor, sorular çığrından çıkmış. 2013'ten önce sınava girenler gerçekten çok şanslıymış. Size tavsiyem sınava paragrafla ya da 55’ten sonraki kısımla başlamanızdır. Paragrafları sona saklayınca işin içinden çıkılmıyor ve "birini işaretleyeyim de bitsin" mantığına dönüyor. İlk 35 ten sonraki soruları bir buçuk saatte yaparsanız ilk 35 soruyu enine boyuna tartışarak daha rahat halledersiniz. Bana göre bu ilk 35 soru ilk yapıldığı zaman genelde rastgele bir şık işaretlenir ve "arada kaldığım şık yanlış çıkmış" olur. Oysa ilk 35 soru sona saklanırsa hem sınav heyecanı geçer hem de daha kapsamlı bir şekilde soruyu analiz edersiniz. Mesela şöyle bir soru vardı sınavın birinde: İngiltere şu devlete özerklik "grant fiil: vermek" fiilini garanti gibi zannedip diğer 4 şıktan birini seçip, soruyu kaçırabilirsiniz. Unutmayınız Ösym bizim sinirimizi bozmak için elinden geleni yapıyor. Taktik kısmı size kalmış, gelelim metoduma: Kağıttan kelime ezberleme işi gerçekten berbattır ve zaman kaybından başka bir şey değildir. Slayttan çalışmak en mantıklısıdır. Slaytların olduğu yer:https://www.facebook.com/ingezber/ Youtube kanalına abone olmayı unutmayın. Size direk link de verebilirim ama linkler bir müddet sonra uçacaktır. Kelime+cümle çalışma stilinin en mantıklısıdır. Kelimeyi soru içerinde görmek başarı şansını daha da artırır. Her gün kelimeleri cümleyle beraber öğrenmeye çalışın. 100 günde çok fazla kelime öğrenirsiniz. Unutmayın önce başlamanın birçok avantajı vardır. Zaten sınavda hiçbir şekilde kelime sıkıntısı çekmezsiniz. Soru tiplerine ünite ünite çalışın, kısım kısım ayırın. Örneğin 10 konuyu 2 ay boyunca devamlı çözün. 2 aydan sonra, kısım kısım soru çözmeyi bırakıp, daha sonra devamlı deneme çözün. Emeklerinizi doğru kullanmanız sizi başarıya götürecektir. Ben şuna kesinlikle inanmıyorum: “40 50 den 70 80 e çıkmak mucizedir” Onun için korkmadan ısrarla çalışın.

    UZUN ÇALIŞMA METODUM DETAY

    1) Asla önyargılı olmamak ve cesur olmak, yaptığımız işte samimi olmak

    2) Asla ve asla günlük çalışmaları bırakmamak. Zekası çok iyi olanlar “ben bir oturuşta bin kelime ezberlerim diyor” 1 ay sonra bakıyorsun mahvolmuş bir durumda.

    3) Yapacağımız işte ezberin ne kadar önemli olduğunu bilmek; verilen slaytlar da bunun içindir.

    4) Kaynak seçiminde özenli olmak ve mutlaka uzman biri tarafından tavsiye edilen kitaplardan yararlanmak.

    5) Doğru çalışmak. Bundan kastım günlük çalışmanın 2 saati geçmemesi ve 2 saatten fazla olmaması. Tamı tamına 120 dakika; 7200 saniye. Kelime ezber de aynı şekilde her gün 30 kelime ezberlenmelidir. Ne eksik ne fazla.

    6) Soru çözmeye geçmeden önce mutlaka bilinmeyen 3 bin kelimenin ezberlenmesi. Çünkü çok az bir kelime dağarcığıyla asla sağlıklı bir şekilde soru çözemezsiniz. 3 bin kelimenin bin kelimesi de zaten kelime doğuran kelimelerdir ve bin kadar kelime de her yerde gördüğümüz basit kelimelerdir. Bununla beraber kelime dağarcığınızın çalışmanız durumunda 5 bin kadar olacaktır. Bu kelime dağarcığı için yapılacak en mantıklı şey slaytla yani görsel eğitimle ve seri bir şekilde ezber yapmaktır.

    7) Ezber yaparken çekilen zahmetler; kağıda yazmak, kağıttan okumak, kafede arkadaşlarla çalışmak, -evet evet bunu da ben zararlı görüyorum en iyi çalışma kendi başına çalışmadır- ve bir sürü ilginç çalışma yöntemleri… Unutmayınız aziz dostlar hız olmazsa hiçbir şey olmaz. Kısa zamanda bu anlattıklarımın farkına varacaksınızdır. Zaman ilerledikçe ezberin yerine oturduğunu göreceksiniz. Çünkü ÖSYM bizden “ezber ezber ezber” istiyor. Gerçekten de bir dili öğrenmenin altın kuralı ezberin sağlam olmasıdır.

    8) Genelde bir dil kursuna gittiğiniz zaman bu kurslar bir bilgiyi öylesine uzun bir müddet boyunca anlatırlar ki her şey çorba olur. Mesela isim ve sıfat cümlecikleri kurslarda 6 ayda verilir. Bunu çok iyi bilirsiniz. Yani hoca çok basit bir konuyu o kadar detaylı anlatır ki neyin ne olduğunu anlayamazsınız. Bu da çok saçma anlatım tipidir.

    9) Ezberin bitiminde soru çözme işi: Soruları ilk çözdüğünüzde çok fazla yanlış çıkar ve sinirden ölürsünüz. Ama dikkat edin dilin üzerine inatla giderseniz, dil size kendini yavaş yavaş vermeye başlar. Size teslim olur ve onla dalga geçersiniz. İnatla soru çözme faslından sonra doğrularınız artar. Bu artış sizin azminize kalmıştır. Soru çözerken yanlış yaptığınız ve anlamadığınız soruları mutlaka işaretlerseniz sizin için çok yararlı olur. Çünkü 1 2 ay sonra o sorulara tekrar baktığınızda kendinize gülersiniz ve dili daha iyi kavrarsınız. Unutmayın soru çözmede pes etmek yok !

    10) Soru çözme faslından sonra deneme faslı: Genelde deneme çözerken bu dediğim adımları çok sıkı bir şekilde uyguladıktan sonra 80 soruda 30 ile başlarsınız. 2 ay kadar bir zamanda bu doğrularınızın 60a dayandığına şahit olursunuz ve daha sonra sınav saatini beklersiniz. O an yarı heyecan olması çok iyidir. Artık her şey sınav anına kalmıştır. Sürpriz olmasından korkmayın çünkü tembeller bu yolda hemen erken havlu atar, siz çok iyi çalıştığınız için mücadeleyi bırakmazsınız ve başarılı bir sonuç alırsınız. Çok doğal bir durumdur bu, yüzmeyi öğrenmek gibi.

    11) Yani anlaşıldığı üzere KELİME EZBER, SORU ÇÖZMEK, DENEMELER VE SINAV GÜNÜ. Başarı size kalmış en basit ifadeyle anlattığıma inanıyorum.

    Test Kitapları:

    Test attack, kpds üds soru bankası, Ahmet Taşpınar, uğur Albayrak, irem yayıncılık

    40 advanced tests kpds ve üds deneme testleri, Ahmet akın, akın dil eğitim

    Her hangi bir YDS KPDS VEya ÜDS çıkmış sorularını da çözün.

    **********

    SİZE BAŞARILAR DİLİYORUM YARDIMCI OLDUYSAM MİNNETTARIM.

    Facebook adresi
    https://www.facebook.com/ingezber/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi learnteachturk -- 30 Kasım 2015; 22:49:57 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.