Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
198.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektriksiz pellet sobalarını tavsiye etmiyorum. Verimsizler, tutuşturmak zor, konforsuz, ısı kontrolü yapmak zor, bacaya çok ısı gidiyor vs... Fiyatlarıda uygun değil. Tavsiyem 2. Elde olsa 11kw Kozlusan Airsmartpel veya 9 kw Magnesia modeline bakmanız. Otomatik tutuşturma, moduüasyonlu verimli yanma, fan sayesinde odaya daha iyi ısı transferi, düşük baca sıcaklığı, istenilen saatte otomatik sönme ve yanma. Ateşi görerek şömine etkiside cabası. Elektriksiz pellet sobaları ile yaklaşık 2 kat daha fazla pellet tüketirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika ortamında böyle bir ısıtma sistemi kullanmayı düşünüyoruz.

Açık bir alanda, soğuğu kırması için, ortalama 450-500m2 için bir tavsiyesi olan var mı ya da mantıklı bir opsiyon mu geniş alanda kullanım için?

• Merhabalar...

10m2 yalıtımı çok zayıf bir kış bahçemiz var...kışın otururken pelet sobası yakmayı düşünüyorum...alan küçük olduğu için en küçük modellere bakıyorum ama sizin öneri ve fikirleriniz olmadan hareket etmek istemiyorum zira 4500 tl den ucuz soba yok...

10m2 gibi bir alana uygun ne önerirsiniz acaba ? Şimdiden çok teşeklürler...

• PsYcHoO P kullanıcısına yanıt

Hiç pellet sobasına bulaşmayin. Yalıtım da yok zaten. En güzeli orada olduğunuz sürece ısıtmak. Ufo alın başka birşey düşünmeyin.

• Artık pelet sobalarınında bir Avantajı kalmadı.Malesef avrupanın pelet talebi ülkemizdeki fiyatları yükseltti.Geçen sene 1200 tl ye aldıgım yakıt 6000tl olurmu?Yazık oldu iç piyasa kullanıcılarına.

• Arkadaşlar pelet kazanını alalı 3 yıl oldu. Ama bakım filan yaptırmadım hiç. Bu sene çok dumanlı yanıyor. Baca sil veya baca açıcı jeller temizler mi fanı veya içteki kurumları. Daha önce bu tarz bir baca açıcı kullanan var mı?

• Ozan2345 O kullanıcısına yanıt

Sakın kullanmayın. Kazana büyük zarar verebilirsiniz. Kazan marka nodeliniz nedir? Bacanız çıkabiliyor ise çıkarıp içini temizleyin. Ayrıca baca faninina söküp fanı ve kazanın üstünüde temizlemeniz elzemdir. Benim kazanım Kozlusan Slimpel Easy. Videoyu bizzat ben çektim. Marka model farklı olsa da baca fanı sökülebilir.

Ömer HANSUyoutube
    Kozlusan Slimpel ve Slimpel Easy pellet kazanlarda kullanıcıların yapabileceği baca fanı ve kazan üst boşluğundaki küllerin temizliğini gösteren video. Geçen sene kış sonu bu temizliği yapmıştım. Bu senede kışın sert geçmesinden ve yaklaşık 2.5 ton pellet yakmamdan ötürü tekrar bu temizliği yapma ihtiyacı duydum. Yapılan İşlemler: Öncelikle kazanın fişini çekiyorum. 00:09 -- 8 adet vidayı yıldız tornavida ile sökerek turuncu üst kapağı çıkartıyorum. 00:22 -- Fan motorunun elektrik bağlantılarını çıkarıyorum. 00:37 -- Fanı sökmek için 4 adet vidayı yıldız tornavida ile söktüm. 01:18 -- Burada görülen yeşil kablolu ekipman baca sıcaklık sensörü. Bunuda çekip çıkararak bulaşık süngeri ile temizledim. 01:27 -- Burada kazanın üst kapağının alt kısmında biriken küller görülüyor. 01:45 -- Bacanın başladığı yerde biriken küller. 02:15 -- Dik kazan olduklarından alev borularının temizliği de bir kol yardımıyla basitçe yapılabiliyor. Burada alev türbülatörlerini görebilirsiniz. 02:29 -- Daha ayrıntılı temizlik için görünen üst kapak tamamen sökülüp, alev türbülatörleri çıkarılıp, duman borularını harbilemek gerekiyor. Ben basitçe, elektrik süpürgesi ile bacanın 20-30 cm lik bölümünü ve ulaşabildiğim kadar üst kısma biriken külleri temizledim. 03:23 -- Temizlik işleminden sonraki durum. Sonuç: Çok iyi bir temizlik olmadı. Ancak yinede faydasını görüyorum. Daha iyi bir temizlik için üst kapak tamamen sökülmeli. Bunu da işinin ehli bir ustanın yapması gerekmektedir. Fan motorunun kanatlarındaki ziftleride temizledim ancak videoya çekmeyi unuttum.
    https://www.youtube.com/watch?v=-xrQrz6aQB4&feature=youtu.be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hidrojenli kombi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

En kapsamlı temizlik ise aşağıdaki videoda bu işin üstadı Birol Ölmez'in yaptığı Kozlusan Slimpel kazan temizliği var.

Klima Forumuyoutube
    Kozlusan Slimpel 25 kw pellet kazanı genel bakım ve temizliği.
    https://www.youtube.com/watch?v=dZON2brS0JU&feature=youtu.be

• Uriel kullanıcısına yanıt

Çok Teşekkür ederim. Kozlusan Rossi combi 25 model. 6 ton yakıldı şuana kadar. Şu an idare ediyor ama ben önlem amaçlı tıkanma kurum olmasın yapışmadan bacadan sökülüp gitsin diye az miktarda denemek faydalı olur mu diye düşündüm. Bugun fan ayarına baktım 1500 Dü 1750 ye çıkardım sanki daha iyi bir yanma gerçekleşti. Bakalım bir kaç güne fan sonucunu da paylaşırım.

6 ton az değil. Bacayı, en azından kazandan çıkış kısmını ve baca fanını bir kontrol etmekte fayda var.

• Soba alanı çok dar çalışma alanı yok o yüzden sobayı sökmek takmak çok zor.

Kazandan çıkış borusuna baktım baya Bi kurum tutmuş ama Sökemedim daha. Bunları geniş alana kurmak lazımmış ama hiç uyaran olmadı maalesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozu123 O kullanıcısına yanıt

Kazanı kurarken neden uyarmazlar anlamıyorum. Siz mutlaka söküp temizleyin.

• Kozlu kazanlar iyi olabilir Avrupa standartlarında olabilir ama yerel de destek sıfır bayileri ne sattığını bilmiyorlar kozusan'da çok ilgilendiğini sanmıyorum Ben de Kazan taktırdım �nanır mısınız bütün ayarlamaları İnternetten araştır müşteri deneyimleri kendim çözdüm bayilere eğitim desteği verilmediği sürece denetlenmediği sürece hiçbir kullanıcı bu kazanı tam verimli kullanamıyor ne yazık ki

• Nakre3452 N kullanıcısına yanıt
    Maalesef servis olayı sıfır elimizdeki ürünü kullanamıyoruz. Servis ya soruya yanıt vermiyor sanki öğrenince işini elinden alacaz yada direk pelet kötü diyor ama bu peleti nasıl yakarız müşteri nasıl zarara girmesin Bi şekil çözelim diyen de yok.kozlusan aldım ama pişmanım. Bu arada Benim pelet fazla dökülüyor ve alt tepsiye dökülüyor acaba nasıl azaltırım pelet alma hızını?

Aynen verimli kullanılmayan kazanda dünyanın en iyi standartlarına Vakıf olsun bir anlam ifade etmiyor Dolayısıyla en kötü Pelet kazanı da verimli kullanmadıktan sonra kullandığın kazandan daha iyi sonuç verebiliyor
    Fazla Pelet dökülüyorsa Bildiğim kadarıyla bu fan ayarınla alakalı fan ayarını biraz daha düşürürsen Velet haznenin içine düşer

• Arkadaşlar pelet alım sıklığı nı ve miktarını nasıl azaltırım bilen varmı? Kozlusan model pelet kazan

Servis ayarlarında var.

Yanma ayarına girdim. Orda yükleme periyodu var. 12 onu yükseltecek miyim? Düşürecek miyim? Biraz daha az alsın istiyorum.

Uriel Facebook ile bağlandım bilgiler güncel değil. O yuzden mesaj yazamıyorum. Sen bana mesaj at telefonu arıyım senı yarın bir bakalım ayarlara. Bugun fanı biraz actık yanma daha iyi oldu ama hala biraz uyunszuluklar Vr

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.