Şimdi Ara

Köy tavuğu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
15.750
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • eceliyle ölen tavuk var mı?
  • hiç kendinizi kandırmayın isteseniz dahi köy tavuğunu yiyemezsiniz :)
    ağız tadımız öylesine bozulmuş ki köy tavuğunu kabul etmiyor
    sert oluyor ,ağır kokuyor,yağlı oluyor vs.
    tabi yumurtlarken kimse tavuğu kesmek istemiyor ,ancak yumurtadan kesilince kesiyorlar ve durum vahim oluyor
    hele birde pislik yerken görürseniz tavuktan soğursunuz :))
  • Eski diskapi kus pazarini hatirlayan var mi. Simdiki diskapi metro istasyonun orasi. Sene 1995 filandi. Oradan az mi koy tavugu aldik. Duduklude saatlerce pismezdi. Eti kazik gibi olurdu. Butunu disim kesmezdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten yoktur herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blgrçoban

    Kendi tavuğumu besliyorum tanesini 10 liradan aldım vakti zamanında şimdi 25 30 tane oldular yem olarak birşey vermiyorum geziyorlar köyde devamlı. Ortamınız varsa organik demek aslında bu şekil olanlar oluyor. Gezerek beslenenler ile hazır yemle beslenenler ile tat farkı oluşuyor. Bulabilirseniz köylüden alın canlı olarak devamlı. Kesmesi ve yolması çok kolay tavuğun. Ufacık başı var zaten çıtır çıtır halloluyor.
    Gelelim yem olayına.. bir tavuk ayda 3 tl yem yer. Daha fazlası israf yada yalan atılmıştır. 5 tl yese o tavuk ertesi gün başını keserler :) açıkta bakıldığındada bazı sorunlar oluyor örneğin sabah ayakkabının içinde bile yumurta buluyorum. Heryere yumurtluyorlar. Ağaçtan inmiyorlar geceleri ve ağacın dalından aşağı yumurta sallayanı var. Lakin her gün illa ki yumurta bırakıyorlar neredeyse. Bir ayda 25 yumurta yediğimi biliyorum bir tavuktan. Sormak istediğinizi sorabilirsiniz.

    Hocam galiba tavuk çiftliği konusunda size rast gelmistim cok merakliyim bu ise ama yer mekan yok universite bitmeye yakın belki bi sekilde baslayabilirim bu ise :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eti sert ve zor pişmişse kart tavuktur o. Nine olmuş tavuk yani. Elden ayaktan, yumurtadan kesilmiş. Geçmiş olsun. Bu arada köy tavuğunu haşlayarak yemenizi önermem. Normal market tavuğundan daha yağlı olduğu için fırında kızartırsanız muhteşem olur. Haşlayarak tüketmek isterseniz horoz daha güzel olur. Oda tavuk kadar yağlı olmadığı için fırında pek tavuk kadar iyi olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackSea14

    Sizin kasaptan aldığınız böyle değildir, normal yaşınca bir köy tavuğu olabilir. Ama şunu belirteyim tavukların sindirim sistemi çok çok kuvvetli. Siz tavuğa ne verirseniz verin sindirir, gdo vs. yediğinde bünyesine geçer mi bilmiyorum ama her tavuk tarımsal gübre oluşturuyor ve bu gübre ilk senesinde çok çok zararlı.(asidik sanırım) ağaçları kurutuyor, çayırları kurutuyor, çok kokar, gübre kendiliğinden bekleyip 1sene yanmalı, yanmamış gübreyi tarımda kullanın mahsul da kötü oluyor. Yani bunlar hep tavuğun mide asidinin etkisi.
    Köydeyim, bisürü tavuk olmasına rağmen biz yine de marketten tavuk alırız :D Organik organik diye satışların çoğu var olan algıdan para kazanmak, sanmıyorum tam organik tavuk çok azdır ülkede :D
    ilginç bir bilgi.. fakat tavuk gübresi ile doğal tavuk etinin arasındaki bağı anlamadım. doğal tavuk eti tadı iyi olmuyor mu yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    ilginç bir bilgi.. fakat tavuk gübresi ile doğal tavuk etinin arasındaki bağı anlamadım. doğal tavuk eti tadı iyi olmuyor mu yani.

    Alıntıları Göster
    Hocam neredeyse iki yıllık konuyu hortlatmışsın (:

    Kısa süre önce Uşak Eşme ye gittim, tavuk çiftliğinde çalışan birinden aldığım bilgiye göre çiftliklerdeki tavukların hepsi etlik cinsi. İlaç verilerek 30-40 günde çabuk büyütülüp satılıyor.

    Konuştuğum çalışan bu cins civcivlerden sıklıkla alıp küçük bahçesine atarak, doğal besleyip 60 - 70 gün sonra kesip yiyormuş.

    80 günden sonra tavuk hala kesilmez ise derisi çatlaması başlıyor ve ölüyormuş.

    Etin çabuk şişmesi ve sert olması da cinse bağlı olduğunu söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba biraderlerim ve kardeşlerim ben facebook gruplarından kuş dünyası .
    Grup üyelerimiz çok araştırdık bir çok yer gezdik kuşlarımızın yani kanatlılarımızın sağlıgı için
    ve ailemiz bir yer buldu sağlam bir yer dediklerinizi yaparsanız eğerki bunu çoğaltıp bir kademe daha artabilirsiniz.
    bu yer ankarada adresini altta veriyorum .

    Adres: Ziraat Mahallesi, Etlik Cd No:14, 06110 Altındağ/Ankara
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.