Şimdi Ara

Kotu Universitemi, Yazilim Kursu mu, Yoksa hicbiri mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuya girmeden once kendimden biraz bahsedeyim.

    Bu sene uni sinavlarina girecegim aile baskisi sayesinde.

    Bu konuyu neden actim ? cevap: Aile baskisi.

    Yasin Kac: 19

    Neden iyi universite Kazanamadim ? cevap: bir takim sikintilar oldu. derslerimin kotu oldugundan deil. lise sonlara dogru okumayi biraktigimdan. lise-4 haric derslerim iyiydi. ve Mezun oldugum lisenin taban puanlari bayagi yuksekti. yaklasik 450 falan.

    Suan napiyorum (uni kazanmadiysam ne b** yiyorum) ? cevap: eskisi gibi 4. Yilimda da Programlamaya devam ediyorum, Ingilizcemi her gecen gun gelistiriyorum, Kitap Okuyorum, ara sira Grafik tasarima calisiyorum.


    Herhangi maddi bir sikintim yok ailemin parasini yiyorum bundan da utanmiyorum. bana gore maddi sikintiniz yoksa calismak vakit kaybi. neden ? cunki calismak yerine evde birsuru kitap okuyabilirsiniz, kendinizi egitebilirsiniz daha iyi, kulturlu anlayan bir insan olabilirsiniz. bunlarin ne onemi var para kazandirmiyorsa? iyimisin sen? diyebilirsiniz. fakat ben kendi zamanimi paraya deil bilgiye, tecrubeye donusturmek istiyorum. belki edindigim bilgiler sayesinde ileride para kazanabilirim orasi ayri sonucta riskli bir durum para acisindan.

    1. Soru: Kotu bir uniye (ucretili ama kotu yani taban puani vasat) gitmelimiyim ?
    1. Soruya Kendi cevabim: Kotu uniden mezun olanlar is bulamiyor bosuna gidip 4 yilini bosa harcama parana yazik.

    2. Soru: Uniye Deilde Yazilim Kursuna mi gitmeliyim (bazilari universite sertifikasi veriyormus ama bi sacmalik var gibi geldi bana) ?
    2. Soruya Kendi cevabim: kimse seni ise almaz sadece tanidiklarini ise alirlar. klasik turk usulu cevap.

    3. Soru: Hicbirisi mi ? yani "boyle devam et senden bi b** olmaz" mi ?
    3. Soruya Kendi Cevabim: Muhtemelen mesleki acidan senden bi b** olmiyacak o yuzden birak boyle seyleri sen kendini egitmeye uretmeye bak. Nasilsa evlenme, yuva kurma gibi bi derdin ve gecim sikintisi gibi bi derdinde yok.


    Hayatta en agirima giden okadar zorlukla (Kendimi egitme, ogrenme acisindan ornek: Kitap Okuma, Programlama, Ingilizce, Gundelik yasam) basa cikmak deilde insanlarin bana para kazanmiyorsam, calismiyorsam sanki bir hicmisin gibi davranmalari. toplum cok garip.

    Hayatta onemli tek bir amacim var: Onemli birseyler yapmadan olmemek.

    ONEMLI VE ZEKICE BIR SORU: E madem calismak vakit kaybi neden ozaman yazilim isinde calismak istiyorsun iyimisin sen ?
    ONEMLI BIR SORUYA CEVAP: Calisma ayni zamande beni egiten, katlanabildigim, sevidigim ve tecruebemi artiran birsey oldugunda benim icin bir sorun yok cunki hem para kazaniyorum hem kendimi egitip tecrube kazaniyorum hemde insanlarin sacma sapan baskilarindan laflarindan kurtuluyorum. fakat rutin isler yani bildiginiz surekli ayni seyler yapilan isler sadece vakit kaybi benim icin.

    Elestirirken bilgilendirirken lutfen sacma sapan agiz kalabaligi yapmayin. dogrular neyse soyleyin sorun yok.







  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    hocam hayati bir karar bu. buna gore ailemle konusacagim. uniye gidersem 4 yilim bosa gidebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım kursu dönemi bitti. Y.dil kursları dahi yakında bitecek cunku youtube ta öğrenmek isteyen insanın ihtiyaclarına göre hazırlanan seriler var.O videoları hazırlayan nasıl para nasıl kazanıyor sorusuna cevap ta, Patreon gibi gönüllü ödeme sistemi. Örneğin Easy Spanish diye bir kanal var, gayet başarılı çalışıyorlar, oradan iyi ispanyolca öğrenen kişiler gönüllü olarak $10, $20 gönülden ne koparsa veriyorlar. Bu sistem ilerde klasik y.dil öğretmenlerinin işsiz kalmasına yol acabilir cunku yorumlar altında 'kursa gittim öğrenemedim buraya geldim baya öğrendim' diyenler falan var.

    Konu üniversite. Üni diploması öğrenmeyi öğrenmek, kampusta serbest olarak yeni şeyler öğrenmek açısından çok elverişli olsa da, iş ararken diploma avantaj olsa da, eskiye göre önemi azaldı. Sen 19'um diyorsan örneğin 1999'da baya önemliydi ancak artık o önem azaldı. Günümüzde askerlikte ve devlet kurumlarında hala önemli, şart. Fakat bir yandan torpil, yeni istihdam, politik planlar vs dahilinde yüzbinlerce diplomasız kişiye 5000TL maaşlı işler de açıldı. Bursa'da bir arkadaş, işyerinin yakınlarında Belediye bando takımında çalışan kişileri biliyor, adam lise mezunu diyor haftada 3 gün bando provası yapıyor tüm işi bu ve maaşı 5000TL diyor. İmam, müezzin maaşı da 4000TL'ye yakın ve üni mezunu degiller. Fark eden oldu mu bilmem, son yıllarda ezanlar cok daha uzun okunuyor. Önceden 2dk da biten ezan şimdi 5-6dk bitmiyor.

    Para cok önemli birşey midir, nedir para? Sosyal medyada bir ara önüne bir yiyecek et bir de binlerce TL kağıt para konulmuş köpek resimleri dolaşıyordu köpek tabi ki para yerdeki sadece bir çöp muamelesi yapıp lezzetli eti yiyordu. Cunku para insanları ve hatta ülkeleri kontrol aracıdır. İnsanların 99% unu para kontrol eder. para seni kontrol edemeyecek sekilde bir hayat dizayn etmelisin.

    Haziran 2015teki şu konuya bak:
    https://forum.donanimhaber.com/istanbul-u-bilen-yazilimcilar-bilgi-verebilir-misiniz--106692869

    yeni mezun bilgisayar mühendisiyim, istanbul'a geleceğim ancak iş bulamadım henüz diyor. İlk yanıta dikkat.yeni mezun olarak yazılım alanında iş bulmanız biraz zor olabilir. bulsanız dahi alacağınız rakam 1500 un çokta uzerinde olmaz.

    Şu anda sen 4 yıllık Bilg Müh diploman olsa İstanbul'da iş arasan, diplomana ragmen bulman zor bulsan da alacağın para asgari ücretle karşılaştırılabilir düzeyde. ODTÜ İTÜ B.İÇİ üçlüsünde durum biraz daha iyi olabilir ancak bu üni mezunlarının son 15-20 yılda maaşlarının düştüğü gerçeğini değiştirmez.

    Ha şimdi ne diyordun, ailem üni okumamı istiyor diyordun. Tamam yine üni oku fakat gerçekleri bil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 19 Nisan 2018; 15:50:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesekkurler.

    Dediklerinize gore Kurs secenegi elendi anlasilan.

    oyleyse simdi iki secenek var: 1-Universite, 2-Hicbiri

    Hocam universite'nin vaktimi bosa harcama ihtimali yokmu kotu olsa bile? Mesela ben suan Java ogreniyorum Java da bayagi ilerledim ve bayagi da ilerlemek istiyorum. simdi universite kalkipta bana C++, C#, Python, Objective-C vs... vs.. seyleri ogretmeye kalkisirsa, ikisini birden ogrenemeye calisacagim mecbur mezun olmak icin. Onlarida gectim yazilimdan ayri baska bazi dersler de var bide onlara da calismak zorunda kalacagim. yani tekrar sil bastan yapabilirim ki yapmak istemiyorum.

    Eger gercekten kotu bile olsa git diyorsaniz, sanirim gidecegim.
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    yo üniversiteye git veya gitme diye net birşey söylemedim. sadece üni diploma olayının getirisini götürüsünü yorumladım bunu yaparken Türkiyenin son 15-20 yılını da değerlendirdim. sonuç olarak şöyle diyebilirim: Üniversite diploması iyidir fakat Türkiye'nin şu anki şartları ve üniversitelerin durumu, hocaların kalitesi, müfredatın yetersizliği, eskimişliği, bunları dikkate alınca ben olsam şu anda Türkiye'de üniversiteye gitmezdim. Ha erkek olarak askerliiği biraz daha zorlu yapardım belki ama yine de gitmezdim. Ha ben cok iyi bir üni'ye gittim (ODTÜ) fakat yıllar önce (1990-1995 arası) ve o zaman her üniversite iyiydi ve şimdiki gibi her köşe başında üni yoktu. Ancak şu anda 18-19 yaşımda olsam ve şu anki aklıma sahip olsam ODTÜ'ye dahi gitmeyebilirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler. anlasilan yine yol gorundu gibi gozukuyor bana.
  • Iyi universite > diger opsiyonlar.



    Kafan calisiyorsa ve maddi sikintin yoksa iyi universiteye gitmemek hayatinin hatasi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hocam iste o yuzden diyorum ya kotu bi uniye gidiceksem gitmeyeyim diye. cunki iyi bir uniye gitme secenegim yok. cunki lise 4 ten itibaren calismayi biraktim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite ve kariyer konusunda karar verirken başkalarının dedikleri seni cok etkilemesin.



    Herkesin farklı deneyimleri fikirleri ve bilgileri var.



    Başkalarının akılsızlıkları, kendi aklına göre karar ver.



    Kararlar yanlış olabilir. Yanlış alınan karar sonrası kazanılan şeye 'deneyim' denir.



    Ben --Türkiye'de-- üniversite olayıyla ilgili olarak karamsar bir tablo çiziyorum ancak bu benim şahsi bakışımdır Önemli bir karar alırken birçok kişiyi dinle ve biraz sen de deneyimle öyle yol çiz. ancak unutma yine de birkaç sene sonra karar yanlış çıkabilir



    Üniversitelerin Amerika da coğu özel. Dolayısıyla ücretli ve ücretleri oldukça yüksek. Şuraya bak:



    https://studentloanhero.com/student-loan-debt-statistics/



    2018 itibarıyla Amerika'da öğrenci ve mezunların (üni'yi yarıda bırakanlar dahil) üniversitelere tam $1.48T borcu var. T, trilyon anlamında yani 1000 milyar, korkunç büyük bir rakam. Yani üniversitede artık birşey öğrenmekten cok bir eğitim ekonomisinin çarklarını döndürmek ön planda, gibi görünüyor.



    Özel değil de devlete ait ve kaliteli üniversite olmalı yoksa birçok açıdan sıkıntı. Onun için de iyi niteliklere sahip olmak gerekiyor ancak üniversite giriş sınavı da garip ve Türkiye'de hemen heryerde olan torpil olayının orada olmayacağını düşünmek saflık olur.



    Bu durumdan muaf olmak için Avrupa'daki üniversiteleri hedefleyebilirsin ancak ona hazırlık ve şartları karşılamak için uzun süre hazırlık yapman gerekebilir. Almanya-İsviçre-Avusturya dahilinde bir üniversite tutturabilirsen her türlü harika olur. Ancak y.dışından, hele ki euro-dolar karşısında pula dönmüş TL sahibi olarak gittiğinde maddi manevi zor şartlarla karşılaşacaksın.



    Universite açısından Türkiye içi negatif. amerika negatif. avrupa pozitif ancak şartları zor. Bu durumda mantıken en isabetlisi konuları yeterince öğrendikten sonra bir iş tutturmaya çalışmak olur bence. İyi elemansan iyi iş tutturabilirsin. Diplomasız hayatta ne eksik olur. Askerliği kısa dönem değil de uzun dönem yaparsın Ha bir de biz üniversitede şunu görmüştük bunu öğrenmiştik gibi hava atma imkanın olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam cok ufkumu actiniz tesekkur ederim.

    Yani diyorsunuzki cok calisip cok sey ogrenirsem (Ingilizce de dahil) zor da olsa diploma olmadan cok ararsam bir is bulabilirim ve bu sayede de insanlarin baskilarindan kurtulabilirim.
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Bir nevi evet. Üniversitede müfredat dahilinde öğrenci olacağına kendi müfredatını kendin belirlediğin serbest öğrenci olmak pek fena fikir değil. 20 sene önce olsa bu gerçekleştirilemezdi cunku herşey ya üniversitelerde ya da kurslarda öğrenilirdi ki kurslara da ya ailen ya da işyerin destek olursa gidebilirdin şimdi ise açıyorsun Interneti her şey karşında. İngilizce örneğin...şu videoya bir bak. Crash Course diye bişe vardır en kısa sürede en cok şeyi öğretmek üzere hazırlanan kurslara denir, bilirsin. 3dk 'da İngilizce ama İngilterenin sokaklarında sokaktaki insanlarla yapmışlar, en doğal haliyle, sıkıcı değil, insan keyif alarak seyrediyor ve dolayısıyla cok şey öğreniyor. Ancak altyazı da var, yapan kişi uğraşmış. Bu tür videolar eskiden yoktu.Bence süper bir imkan.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocama sonuna kadar katılıyorum gerçekten çok önemli noktalara değinmiş üniversite işi tıp(o da bitecek az kaldı) hariç şu saatten sonra sana kazanım sağlamaz sağlasa bile (kendini gelişme veya kpss vs en az 6-7 yıl) inan bana bu kadar zamana değmez birde maaşlı çalışan olacaksın ne uzarsın ne kısalırsın benim şuanki aklım olsa okumazdım. En basitinden bakıyorsun bir bölüme yıllık toplam ülkede kaç mezun veriyor ihtiyaçının çok üstünde mi? E bı de eski mezunlar var. İşe o zaman ya diplomayı çöpe atcan ya da savaşıcan. Ama işte sorun orda ben 2008 mezunuyum ben 5000 kişi ile savaştıysam sen 50000 kişi veya daha fazlası ile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkutr E kullanıcısına yanıt
    Rakamlar ve gerçekler ortada. Üniversite diploması çok hoş bi etkiye sahip. Ama bir *sigara, bir şişe bira, peynir kavun yanında rakı bunlar da hoş etkiye sahip , ancak sırf hoş etkisi var diye sürekli kullanılırsa insanı bozar. (* sigara sürekli değil hiç kullanılmamalı)



    Önceki mesajımda bahsedecektim ancak şimdi bahsedeyim:



    Laissez Faire Books / LFB adlı yayımevinin 'The Failure of Common Knowledge' adlı kitabının önemli kısmı üniversitelerin ne denli büyük bir kandırmaca olduğu üzerine. Kitapta üni 'lerle ilgili üniteyi bir okuyan üniversiteye gideceği varsa da gitmez onu söyleyeyim. Kitap Google aramasında veya Torrent ağında bulunabiliyor.



    Veya kitabı boşverin. Kariyer.net 'te Bilgisayar Mühendisi şartı aranan iş ilanlarına bakın. K.net son yıllarda ilanlara gelen başvuru sayısını da yayınlıyor. O rakamlara bakın. 1 pozisyon ki o pozisyonun gerçekliği ve gerçekten eleman alınacağı da tartışılır (bakınız şirketlerin reklam, piyasa yoklama amaçlı ilanları konusu) ve başvuran sayısı 300, 500 ... Yani üni mezunu olsan da bir pozisyona başvuran 300-500 üni mezunundan sadece birisin.



    Eskiden durum böyle değildi. Köşe başına üniversite açıldı. teknolojiden cok beton ekonomisine yatırım yapıldı. 150bin TL'lik konutu 350bin TL'den satan müteahhit ekonomisi hakim oldu ki bu ekonomi artık çatırdamaya başladı, ağustos'ta dağılacak deniliyor. beton ekonomisi dağıldıktan sonra üni mezunlarının hakkının verileceği bir ekonomi mi olacak? gelecek belirsiz ve resmi bir diploma bu belirsizliği aşmayı sağlayacak tek şey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • benim görüşüm teknoloji hızla ilerliyor ve üniversiteler buna ayak uyduramayacak hiç bir zaman çünkü 4 yıllık bir müfredatı herzaman güncelleyemessin.
  • Yazılım bir zanaat. İlla diploma şart değil. Ben 2008 yılında bir kurs ile yazılım geliştirici oldum ve yıllardır profesyonel olarak yazılım geliştiriyorum. İmkanın varsa üni iyidir. Önemli olan gerçekten çaba göstermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Yazılım kursu dönemi bitti. Y.dil kursları dahi yakında bitecek cunku youtube ta öğrenmek isteyen insanın ihtiyaclarına göre hazırlanan seriler var.O videoları hazırlayan nasıl para nasıl kazanıyor sorusuna cevap ta, Patreon gibi gönüllü ödeme sistemi. Örneğin Easy Spanish diye bir kanal var, gayet başarılı çalışıyorlar, oradan iyi ispanyolca öğrenen kişiler gönüllü olarak $10, $20 gönülden ne koparsa veriyorlar. Bu sistem ilerde klasik y.dil öğretmenlerinin işsiz kalmasına yol acabilir cunku yorumlar altında 'kursa gittim öğrenemedim buraya geldim baya öğrendim' diyenler falan var.

    Konu üniversite. Üni diploması öğrenmeyi öğrenmek, kampusta serbest olarak yeni şeyler öğrenmek açısından çok elverişli olsa da, iş ararken diploma avantaj olsa da, eskiye göre önemi azaldı. Sen 19'um diyorsan örneğin 1999'da baya önemliydi ancak artık o önem azaldı. Günümüzde askerlikte ve devlet kurumlarında hala önemli, şart. Fakat bir yandan torpil, yeni istihdam, politik planlar vs dahilinde yüzbinlerce diplomasız kişiye 5000TL maaşlı işler de açıldı. Bursa'da bir arkadaş, işyerinin yakınlarında Belediye bando takımında çalışan kişileri biliyor, adam lise mezunu diyor haftada 3 gün bando provası yapıyor tüm işi bu ve maaşı 5000TL diyor. İmam, müezzin maaşı da 4000TL'ye yakın ve üni mezunu degiller. Fark eden oldu mu bilmem, son yıllarda ezanlar cok daha uzun okunuyor. Önceden 2dk da biten ezan şimdi 5-6dk bitmiyor.

    Para cok önemli birşey midir, nedir para? Sosyal medyada bir ara önüne bir yiyecek et bir de binlerce TL kağıt para konulmuş köpek resimleri dolaşıyordu köpek tabi ki para yerdeki sadece bir çöp muamelesi yapıp lezzetli eti yiyordu. Cunku para insanları ve hatta ülkeleri kontrol aracıdır. İnsanların 99% unu para kontrol eder. para seni kontrol edemeyecek sekilde bir hayat dizayn etmelisin.

    Haziran 2015teki şu konuya bak:
    https://forum.donanimhaber.com/istanbul-u-bilen-yazilimcilar-bilgi-verebilir-misiniz--106692869

    yeni mezun bilgisayar mühendisiyim, istanbul'a geleceğim ancak iş bulamadım henüz diyor. İlk yanıta dikkat.yeni mezun olarak yazılım alanında iş bulmanız biraz zor olabilir. bulsanız dahi alacağınız rakam 1500 un çokta uzerinde olmaz.

    Şu anda sen 4 yıllık Bilg Müh diploman olsa İstanbul'da iş arasan, diplomana ragmen bulman zor bulsan da alacağın para asgari ücretle karşılaştırılabilir düzeyde. ODTÜ İTÜ B.İÇİ üçlüsünde durum biraz daha iyi olabilir ancak bu üni mezunlarının son 15-20 yılda maaşlarının düştüğü gerçeğini değiştirmez.

    Ha şimdi ne diyordun, ailem üni okumamı istiyor diyordun. Tamam yine üni oku fakat gerçekleri bil.
    Yav amma sallamışsın be kardeşim.Asgari ücret 1604 tl iken kim 1500 veriyor nereden uyduruyorsunuz bunları anlamadım.Kendini geliştirmiş ünide yatmamış birisi nereye bu maaşları alıyor.Tamam ülkemizde iş imkanları kötü olsa da fazla abartıyorsunuz.Ayrıca programcı ile mühendis olmak arasında fark var.İngilizce varsa ünide kendini geliştirmişsen ortalama bir üni mezunuysan 2000 ile başlarsın mesleki performasına göre bir kaç yıl içinde 3500 4000 tl'yi bulur o maaş.




  • melezolmayanprens kullanıcısına yanıt
    Onu ben söylemiyorum ki; İstanbul'da programcılık işleri arayan mezunlar söylüyor. Linki tıkla, 1000TL'ye çalışıyorum diyen programcı var, o da sallıyor herhalde? Bursa'da 1,5 yıldır iş arayan Endüstri Müh arkadaşım var, 1000TL maaşa razıyım dedi o da sallıyor herhalde?

    Kotu Universitemi, Yazilim Kursu mu, Yoksa hicbiri mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla yazılımla ilgili bir şeyleri öğrenmeyi seviyorsun ve istiyorsun.
    Bu durumda ne kadar iyi bir üniversiteye girebilirsen öğrenme açısından senin için o kadar iyi olacaktır.
    Eğer bu sene istediğin kalitede eğitim veren bir yere giremiyorsan önümüzdeki sene çalışıp tekrar istediğin yerlere girmeyi deneyebilirsin. 1 yıl çok büyük bir kayıp değil.

    Üniversite yerine yazılım kursuna gidilebilir. Burada amaç önemli. Ben hızlıca iş hayatına atılayım diyorsan olabilir. Ama yazdıklara göre sen konuyu öğrenmek istiyorsun. Bu durumda üniversitede öğreneceklerin de mutlaka bir yazılım kursunda öğrenebileceklerinden fazla olacaktır. (Yazılım kursunda çok iyi bir hoca vardır vs bunları bir kenara koyarsak ..) Fakat burada şöyle bir fark da var. Üniversite eğitimi lisans eğitimidir. Yani konunun tamamına başlangıç seviyesinde (uzman seviyesi için master, doktora diye düşünerek yazıyorum) hakim olman için verilen bir eğitimdir. Yazılım kursunda verilen eğitim ise piyasa kullanılan yazılımlarında pratikte kullanılmasına yönelik bir eğitimdir. Yani bunların yeri ayrı.
    Hiçbirisi olmazsa da ilerlemen zor olur. Bir yol gösteren olmadan, seni zorlayan bir kurum vs olmadan bilmen gereken konuların tamamına ulaşman da bunları öğrenecek sabrı göstermen de çok zor olur. Çünkü bir sürü konu var ve birinin sana hangisi önemli, hangisi önemsiz göstermesi, zor konularda yardım etmesi gerekiyor.

    Bütün bunlardan sonra iş hayatıyla ilgili ve yanlış bir düşüncen var bence. Doğru bir eğitimi aldıktan sonra para kazanırken muhtemelen yaptığın iş birbirinin tekrarı olacak. Web yazılımlarının bir çoğu daha önceden yapılmış, bilinen kurallara göre kodların benzer şekilde ilgili proje için yazılmasından ibaret.
    Sürekli yenilik peşinde koşmak istersen, ben web sayfası ya da kurumsal yazılımlarla uğraşmak istemiyorum dersen de bu sefer data mining, machine learning vb konularda çalışman gerekiyor. Bunun için de en doğru yol üniversite ve sonrasında master, doktora diye gitmek olur.




  • çöp üniversiteden mezun olmanın dezavantajları. aselsan yeni mezun mühendise 5.500 lira civarı veriyor mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

    çöp üniversiteden mezun olmanın dezavantajları. aselsan yeni mezun mühendise 5.500 lira civarı veriyor mesela.
    9 Eylül mezunu İzmir'de 1000TL maaşla işe sigortasız işe başladım diyor, 2015'te:https://forum.donanimhaber.com/istanbul-u-bilen-yazilimcilar-bilgi-verebilir-misiniz--106692869-3 Her şehirde Aselsan yok. Ayrıca bu Aselsan senede 500 kişi mi işe alıyor ve Aselsan'da resmi mesai 5 mi 6 gün mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.