Transferler UEFA Avrupa Ligi'nde forma giyebilecek mi?
Bugün Ahmet Akpınar ile yaptığımız röportajın ardından transferlerin Avrupa'da oynayabilme durumu hakkında çeşitli haberler medyaya yansıdı. Medyada yansıyan bu haberler taraftarın kafasında bir bilmece durumu oluşturdu. Yaptığımız araştırmaya göre Beşiktaş'ın bugün İstanbul'a getirdiği Manuel Fernandes ve Borsaya bildirdiği Simao ve Almeida üçlüsünün Avrupa Ligi'nde oynaması ile ilgili bilmeceyi çözüyoruz.
UEFA talimatlarına göre bir takımın üç tane oyuncu değişikliği hakkı bulunuyor.
Transferlerin oynaması için iki kriter mevcut.
Birincisi; Listeye dahil edilecek oyuncuların daha önce UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmemiş takımlarda forma giymiş olması gerekiyor.
İkincisi; Avrupa Ligi dışında yani UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiş futbolculardan yalnızca biri Avrupa Ligi maçlarında forma giyebiliyor.
Bu bilgiler ışığında Simao Sabrosa transferi gerçekleştiği takdirde Beşiktaş'ın Avrupa mücadelesinde forma giyemeyecek.
Almeida ve Manuel Fernandes'in Şampiyonlar Ligi'nde forma giydikleri için sadece biri Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi mücadelelerinde tercih edilebilecek.
- HABER1903 -
Her kafadan bir ses çıkıyor, yönetici bile durumu tam olarak bilmiyor Bari Fernandes yerine Almeida bildirilsin, Simao zaten yalan olacak.
yönetimin bu durumun farkında olduğu varsayımından yola çıkılarak önümüzdeki yılın kadrosuna şimdiden hazırlanıldığını gösteriyor. o yüzden çok da kötü haber sayılmaz, transferler gerçekleşirse önceliğin Almeida da olması daha mantıklı görünüyor.
Usta eleme usulunde yeni yöntem falan getirilmemişmiydi ya ?
quote:
Orijinalden alıntı: il eri
yönetimin bu durumun farkında olduğu varsayımından yola çıkılarak önümüzdeki yılın kadrosuna şimdiden hazırlanıldığını gösteriyor. o yüzden çok da kötü haber sayılmaz, transferler gerçekleşirse önceliğin Almeida da olması daha mantıklı görünüyor.
Simao 31 yaşında ve sezon sonu sözleşmesi bitiyor, Almeida'nın da sözleşmesi sezon sonu bitiyor, Fernandes kiralık + opsiyonlu gelmiş. Gelecek sezonun kadrosu için de mantıklı değil bence. Almeida'yı bonservissiz de alırız gelmek istiyorsa, veya onun yerine alınabilecek santraforlarda var. Simao'da bonservissiz alınır acelesi yoksa madem gelecek sezon için. Çok bulunmaz bir adam değil bence Almeida. Simao evet kanatlar için gerçekten iyi olacak. Fernandes de keza orta saha için iyi bir transfer. Ama bu adamların Avrupa liginde oynayabiliyor olmaları lazım.
Bu kural bu sene kalkacak diyolardı.
Biyerde okudum Uefa'da gruplar ve 2. tur farklı bir sisteme girdiği için aynı oyuncu gruplarda başka takımda oynadıktan sonra 2.tur yada daha üst turlarda bir başka takımda oynayabiliyordu
Simao 31 yaşında ve sezon sonu sözleşmesi bitiyor, Almeida'nın da sözleşmesi sezon sonu bitiyor, Fernandes kiralık + opsiyonlu gelmiş. Gelecek sezonun kadrosu için de mantıklı değil bence. Almeida'yı bonservissiz de alırız gelmek istiyorsa, veya onun yerine alınabilecek santraforlarda var. Simao'da bonservissiz alınır acelesi yoksa madem gelecek sezon için. Çok bulunmaz bir adam değil bence Almeida. Simao evet kanatlar için gerçekten iyi olacak. Fernandes de keza orta saha için iyi bir transfer. Ama bu adamların Avrupa liginde oynayabiliyor olmaları lazım.
Ben şahsen sözleşmeleri bitene kadar boş kalıcaklarını düşünmüyorum, ya klüpleri sözleşme yenilerdi, yada başka klüpler anlaşma sağlarlardı. Sonuçta Avrupa'da şu anda bu oyuncuları isteyebilcek bir sürü klüp var. Bize kalmazdı diye düşünüyorum, böylesi daha iyi oldu bence...
quote:
Orijinalden alıntı: Lawagolem
quote:
Orijinalden alıntı: Reactive
quote:
Orijinalden alıntı: il eri
Ben şahsen sözleşmeleri bitene kadar boş kalıcaklarını düşünmüyorum, ya klüpleri sözleşme yenilerdi, yada başka klüpler anlaşma sağlarlardı. Sonuçta Avrupa'da şu anda bu oyuncuları isteyebilcek bir sürü klüp var. Bize kalmazdı diye düşünüyorum, böylesi daha iyi oldu bence...
Sezon sonunu beklemeye gerek yok sözleşmesinin bitimine 6 ay kala oyuncuyla sözleşme imzalıyabiliyorsun, sezon sonu katılıyor kadrona.
Arkadaşlar olayı tamamen açıklıyorum:
Hugo Almeida kesinlikle oynayacak. Sivok da bildirilecek. 2 oldu. 3. kişi Simao Sabrosa'nın oynayabilmesi için Perşembe günkü B.leverkusen-At.Madrid maçını B.Leverkusen kazanmalı ve Aris-Rosenburg maçını da Aris kazanmalı. O zaman At.Madrid gruptan düşüyor ve Simao Sabrosa için kapı açılmış oluyor; ama tam tersi olur, At.Madrid gruptan çıkarsa UEFA'da oynayamaz.
UEFA kurallarına göre 3 kişi bildirebiliyoruz. Böylece 3 oldu. Manuel Fernandes UEFA'da oynamayacak.
quote:
Orijinalden alıntı: Daxteroy
Hugo Almeida kesinlikle oynayacak. Sivok da bildirilecek. 2 oldu. 3. kişi Simao Sabrosa'nın oynayabilmesi için Perşembe günkü B.leverkusen-At.Madrid maçını B.Leverkusen kazanmalı ve Aris-Rosenburg maçını da Aris kazanmalı. O zaman At.Madrid gruptan düşüyor ve Simao Sabrosa için kapı açılmış oluyor; ama tam tersi olur, At.Madrid gruptan çıkarsa UEFA'da oynayamaz.
UEFA kurallarına göre 3 kişi bildirebiliyoruz. Böylece 3 oldu. Manuel Fernandes UEFA'da oynamayacak.
16/12/2010 Aris Saloniki vs Rosenborg 16/12/2010 Bayer Leverkusen vs Atletico Madrid
quote:
Orijinalden alıntı: Daxteroy
Olay buysa iyi. Atletico Madrid'in gruptan çıkması çok zor.