Şimdi Ara

Kotan sürekli artıyor mu? Birşey indirmesen bile.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim aşıyordu. Hiçbirşey indirmesem bile kotam sürekli olarak artıyordu (günde 1 saat nette dolaşınca 50-100mb). Bir türlü bulamadım ne olduğunu. Virüs taramasından modem korumalarına kadar her şeyi yaptım. Daha sonra net limiter ile kontrol ettim. Hiç bir indirme görünmüyordu msn messenger dışında.

Sonradan (vista kullanıcısıyım) kenar çubuğu arıyodum haberler v.s gibi orada network meter gözüme çarptı. Net kullanımınızı anlık olarak grafikleyen bir araç. Kurduktan sonra gördüm ki sürekli olarak kesik kesik download oluyor. Ama net limiter da göremiyorum. Daha ayrıntılı baktığımda(+ larla en alt dizine gittim) AIRTIES HİZMET PROGRAMI nın (ttnetin verdiği modemin yazılımı) sürekli bilgi akışı yaptığını gördüm. Bu bilgi akışı bilgisayarın kendi içindeymiş gibi görünüyor aslında ama network meter de interneti de meşgul ettiğini farkettim (ortalama 0.20mb civarı 2sn de bir). Airties programını kaldırdım ve şıp diye kesildi.

Bilmiyorum nasıl bir bilgi akışı olduğunu ama şimdi baktığımda download ve upload sıfır.

Haberiniz olsun.. Birdahaki ay kotanın düşüp düşmediği hakkında bilgi vericem. Network meter(kenar çubuğu) ve net limiter ı internetten bulabilirsiniz. Sizde de böyle birşey olup oladığını merak ediyorum. Umarım ttnet bizi böyle kazıklayabileceğini düşünmemiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azawarai -- 17 Ağustos 2008; 19:04:36 >

• Sorunu böyle çözen arkadaşlar olursa cevap atarsa sevinirim..
  • bence o airties programı modemle arasındaki bağlantı için veri akışını yapıyor yani bu veri modemden öte gidemiyor internete gitmiyor yani bu yüzden telekomda kota artışına neden olmaz daha önce bu programı kullanmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

bence o airties programı modemle arasındaki bağlantı için veri akışını yapıyor yani bu veri modemden öte gidemiyor internete gitmiyor yani bu yüzden telekomda kota artışına neden olmaz daha önce bu programı kullanmıştım.

+1
  • kota artışına neden olmaması gerekir ama sizin derdinize çare olduğuna göre bu işte bir payı var demekki.
    bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkwinter

quote:

bence o airties programı modemle arasındaki bağlantı için veri akışını yapıyor yani bu veri modemden öte gidemiyor internete gitmiyor yani bu yüzden telekomda kota artışına neden olmaz daha önce bu programı kullanmıştım.

+1

Modemin sürekli yanıp sönen ışığının artık daha az yanmasını da buna dahil edirsek sorun olmaz
    Ve modemdeki hangi dosya bu kadar download yapabilir..??

• netlimiter in göstermediğini gösteren nasıl bir program bu arkadaş... xp için olanı varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: semihalyuz

quote:

Orjinalden alıntı: Darkwinter

quote:

+1

Modemin sürekli yanıp sönen ışığının artık daha az yanmasını da buna dahil edirsek sorun olmaz
    Ve modemdeki hangi dosya bu kadar download yapabilir..??

Airties programı modemden anlık veri akış hızını ve aylık kota miktarlarını alıp sürekli güncellediği için modem ile bilgisayar arasında veri akışı olur. Bu veri akışını da kotanızda değil, yalnızca ağ bağlantılarımda görmeniz doğaldır..

• Arkadaşlar tam anlamı ile kotanızı görmek istiyorsanız size önerebileceğim program "online eye" isimli bir program program direk ağ kartınız üzerinden kota bilgisi algılayıp bunları istatiksel olarak algıladığı için daha sağlıklı görmeniz mümkün ....ayrıca içerisinde ki bir ayarı aktif kılarak o pencerede ki veri akış hızını göreiblir ve açtığınız bir browser sayfasından gelen giden akısı kontsol edeiblirsiniz ...
  • Kesinlikle etkili oldu 8. gün ve sadece 300mb. Haberiniz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.