Şimdi Ara

Korunmasız ilişkide HIV ihtimali nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. öncelikle konu ciddi olduğu için ciddi bölümüne açtım. dalga geçecekler veya saçma sapan yorum yapacaklar lütfen yorumları kendine saklasın. (öyle yorumları engellicem zaten)

ben bugün bir hayat kadınıyla korunmasız ilişki yaşadım. Aslında bu zamana kadar hep kondom kullanıyordum yine kullanacaktım ancak ben götürmüyodum kadında da yokmuş.

aşırı derecede kafama takıldı ya HIV bulaşma ihtimali kolay mıdır, kimseye de anlatamadım.
    endişe etmeli miyim? daha önce böyle şeyler yaşayan oldu mu?

ya test yaptır felan diyeceksiniz biliyorum ama bunları kafama takmak ve bunlara para harcamak da istemiyorum zaten ailemle yaşıyorum, doktora gitsem bile şüphelenirler.

beni anlayın nolur :(

kadın internete ilan veren biri değildi bu arada arkadaşımdan aldım numarasını. çok moralim bozuk sabahtan beri düşünmekten kafayı yiyeceğim, birçok psikolojik hastalıgım vardı zaten

• Kardeşim olayın üstünden bir ay geçtikten sonra aile hekimine gidiyorsun. Durumunu anlatıyorsun ve para vermeden HIV Hepatit testlerini yaptırıyorsun. Korkma herkesin başına gelen bir olay. Büyük ihtimalle kapmamışsındır, canını sıkma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Kardeşim olayın üstünden bir ay geçtikten sonra aile hekimine gidiyorsun. Durumunu anlatıyorsun ve para vermeden HIV Hepatit testlerini yaptırıyorsun. Korkma herkesin başına gelen bir olay. Büyük ihtimalle kapmamışsındır, canını sıkma.
    Sağol kardeşim içimi rahatlattın Allah razi olsun.
  • Test yaptırın çok pahalı bişi değil zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ben bir hekim olduğum için insanları yargılama gibi bir lüksüm yok.
    Bir kere sen bir hayat kadınıyla ilişkiye girmişsin, hem de korunmasız olarak. Kadın, hayat kadını olduğuna göre senden önce de birçok ilişkiye girmiştir.
    O halde bir şey olmaz diyerek yalan konuşmanın alemi yok, kısacası risk altındasın şu an.
    Şimdi senin yapacağın şey şu: İlişkiden 1 ay sonra bir sağlık kurumuna başvurup, meramını anlatacaksın, böylece sana test yaparlar.
    Ailem şüphelenir diye düşünme, test yaptır; çünkü sağlıktan daha önemli bir şey yok.
    Ayrıca stres yapma; çünkü:
    1-Stresin şu an sana hiçbir faydası yok.
    2-AIDS, artık 30 yıl önce yaptığı gibi insanları öldürmüyor. Düzenli ilaç kullanımıyla normale yakın bir hayat sürmen (ilaç kullanınca hastalık ömrünü kısaltmıyor, merak etme) mümkün.

Not: Kondom riski azaltıyor; ama seni dokunulmaz yapmıyor, yani ufak da olsa bir risk yine de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 23 Haziran 2020; 20:58:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Hocam hayat kadınıyla olmasa da evlilik ışı böyle toplara giriliyorsa kullanılması lazım.Sadece hastalık değil başka şeylere de sıkıntı verebilir.

Buradan tavsiyemiz olsun yani kondomsuz girişmeyin bu işlere gençler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.