Şimdi Ara

!!!......KORSAN YAZILIMDA ÇALMAKTIR.......!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar biliyorum türk milleti olarak hiç işimize gelmeyen bir konu beleşi seviyoruz, oyunların orjinaline bir ton para vermek ,programlara milyonlar dökmek ve orjinal müzik cd'lerini daha ucuza almak hoşumuza gidiyor.belki alım gücü yüksek bir millet değiliz, milli gelirimiz gelişmiş ülkelere göre çok geride ve yukarıda saydıklarım insanımıza lüks geliyor onlarda işin kolayına kaçıyor şartlar böyle oluncada fazla kimseyide suçluyamıyoruz.

Ülkemizde belli bir sektöre yazılım alanında hizmet veriyoruz çıkardığımız ürünleri kırmışlar ve piyasa satıyorlar bunun yüzünden ürün satamaz hale geldik.NELER YAPMAMIZ GEREKİYOR görüşlerinize ihtiyacım var...?

• arkadaşım bence senin dediğin gibi Türk işte...
    bi kere fiyatlar tavanda gezinio. geçen günlerde bi oyun sordum bu ne kadar die adam bana 4 ytl dedi (oyun da bi CD ayrıca sahte). şimdi böyle bişeyde sen oyuna 4 ytl mi verirsin yoksa netten falan mı indirirsin?? çok saçma bence en azından fiyatları düşük olsa almak istiyen kişi çoğalır die düşünüyorum ben.
  • memleketi bu hallere getirenler utansın ne diyelim okuyan kac kişi cvp yazan yok bana dokunmıyan yılan 1000 yıl yaşasın misali
  • Yerli yazılımların kopyalanıp kırılmasına kesinlikle karşı çıkıyorum. Sektör doğmadan ölüyor.
    BSA dan bilgi alabilirsin zannediyorum.
  • Tuyo insanların cebinde para olmayınca bedavaya yöneliyorlar haliyle.
    Gerçi bu da bahane bir anlamda bir pc kullanıcısı ücretsiz programlarla da çok güzel bir bilgisayara sahip olabilirç
    Oyun konusu ayrı değerlendirilmeli.
    Durumuna üzüldüm açıkçası, tüm emekler bir anda heba oluyor haklısın ne diyeyim.
  • Bana kalırsa bu tip yerli programların

bir eğitim modeli ev kullanıcıları yada öğrenmek isteyenler için kısıtlı versiyonu ve ücretsiz çıkarılmalı

iki full sürüm işletmeler için çıkarılmalı ve gerekli yerlerle irtibata geçilip korsan kullanıcılar cezalandırılmalı

KESİNLİKLE BİR KİŞİ BİR PROGRAMI KULLANIYOR VE BUNDAN PARA KAZANIYORSA BİLHASSA YERLİ ÜRÜNLERİ BUNU SATIN ALMALI
  • bsa yeterli önlemlerin ve bunca şişirmeye rağmen gerekli yaptırımların uygulanamadığını söyluyor üreticiyi yalnız bırakıyor.bsa'nın iş ortakları milyarlık porgram satan firmalar.benim bilirkişi ile tespite gitmem mahkeme masrafları zaten program ücretine ulasıyor ve mahkemenın lehime sonuclancagı garanti değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android'de dosyaları korumak
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazdığıma isterseniz kızın gavurdan o şekil almanın bence hiç bir mahsuru yok onlar bizde olanları nasıl alıyorlarki sanıyorsunuz hem en uyduruk proğramın fiyatı bilem minimum 19-20$ yani
  • Yerli yazılımın korsanını yapmak ihanettir artık bi yerde.
  • emek hırsızlıgı arkadaslar bu unutmayın kul hakkının donusu yok
  • Benim hep merak etigim sey su olmustur direk mp3 olarak satilan cd ler yok ya,veya yane kaset cikaranlar .mp3 u de cikarmiyorlar ki ama herkez mp3 player kullaniyor.. Her taraf mp3 player kaynior en muhtesem markalar bile mp3 uretior...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 11_O.KaaN

Benim hep merak etigim sey su olmustur direk mp3 olarak satilan cd ler yok ya,veya yane kaset cikaranlar .mp3 u de cikarmiyorlar ki ama herkez mp3 player kullaniyor.. Her taraf mp3 player kaynior en muhtesem markalar bile mp3 uretior...

bence o tarzda albumlerın cıkmasına az kaldı muzık pıyasasıda korsan yuzunden aynen bızım gıbı kan aglıyor.
  • aynen katılıyorum ama yabancıya yukarıda dediğim gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: un.real

Yerli yazılımın korsanını yapmak ihanettir artık bi yerde.
  • Olaya bir de şu açıdan bakın,
    kendi sektörümden örnek vereyim;
    Ben bir Makina mühendisiyim, CAD CAM programları (bir işletmeye bilgisayar başına) $9000~$25000 arası paraya gidiyor. KOBİden bir işletme programı alacaksa 5~10 lisans, Koç gibi Sabancı gibi büyük ölçeklilerin fabrikası alacaksa 10~30 arası lisans alıyor. Yani tek bir işletmeye yapılan satışla adamlar neredeyse programın maliyetinin 5'de birini çıkarıyorlar. Adamlar programın kaçak kullanımından çok alternatif prog. üreticileri ile kapışıyorlar.
    Şimdi bir işletme yöneticisi olduğunuzu düşünün. Böyle programların personel eğitimleri kişi başı $1000 kadar tutuyor, siz olsanız personelinizin zaten bildiği programı mı alırsınız? tutup da başka program alıp bir de eğitim için mi uğraşırsınız... Burada kilit nokta personelin yaygın olarak bildiği program'ın üreticisi olmak. İşte burada da kaçak kullanılan programlar devreye giriyor.
    Gelmek istediğim konu, zaten kendi program cracklerini kendileri yayıyorlar (yazılımcılar bilir CAM programları oyun kırarmış gibi çatur çutur kırılamaz), denetimlerini de şirket bazında tutuyorlar ve evde potansiyel kullanıcı eğitimine göz yumuyorlar.
    Bir de Türkiye gibi 3. dünya ülkelerindeki gelişmekte olan şirketleri baştan eziyorlar. Üzgünüm tuyo, ama toplumumuz bir tane yazılabilir CD parasına program temin etmeye o kadar alıştırıldı ki, sizin gibi desteklenmesi gereken kuruluşlar arada kaynıyor.

• korsan yerli ve yabancı Müzik cd leri,yabancı oyunlar,yabancı filmlerin alınmasında bir mahsur görmüyorum. kapitalizm sömürü düzenini getirdi. bizden çaldıklarını kısmende olsa kurtarmaya çalışmamız hakkımız.hırsızlık değil. ama kesinlikle yerli yazılımları lisanslı almamız gerekir. yoksa bu sektör nasıl kalkınır
  • icrapro programı var..700 milyona satılıyo yanlış atırlamıyosam..adamlar gelip kendileri kuruyo programı..ve bilgisayarına bi sebepten ötürü format attınız diyelim; gelip tekrar tekrar kuruyolar..setup dostalarını bilgisayarda bırakmadıkları için de crarck i yapılamıyo..böyle bir yol denenebilir bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: calendil

Olaya bir de şu açıdan bakın,
    kendi sektörümden örnek vereyim;
    Ben bir Makina mühendisiyim, CAD CAM programları (bir işletmeye bilgisayar başına) $9000~$25000 arası paraya gidiyor. KOBİden bir işletme programı alacaksa 5~10 lisans, Koç gibi Sabancı gibi büyük ölçeklilerin fabrikası alacaksa 10~30 arası lisans alıyor. Yani tek bir işletmeye yapılan satışla adamlar neredeyse programın maliyetinin 5'de birini çıkarıyorlar. Adamlar programın kaçak kullanımından çok alternatif prog. üreticileri ile kapışıyorlar.
    Şimdi bir işletme yöneticisi olduğunuzu düşünün. Böyle programların personel eğitimleri kişi başı $1000 kadar tutuyor, siz olsanız personelinizin zaten bildiği programı mı alırsınız? tutup da başka program alıp bir de eğitim için mi uğraşırsınız... Burada kilit nokta personelin yaygın olarak bildiği program'ın üreticisi olmak. İşte burada da kaçak kullanılan programlar devreye giriyor.
    Gelmek istediğim konu, zaten kendi program cracklerini kendileri yayıyorlar (yazılımcılar bilir CAM programları oyun kırarmış gibi çatur çutur kırılamaz), denetimlerini de şirket bazında tutuyorlar ve evde potansiyel kullanıcı eğitimine göz yumuyorlar.
    Bir de Türkiye gibi 3. dünya ülkelerindeki gelişmekte olan şirketleri baştan eziyorlar. Üzgünüm tuyo, ama toplumumuz bir tane yazılabilir CD parasına program temin etmeye o kadar alıştırıldı ki, sizin gibi desteklenmesi gereken kuruluşlar arada kaynıyor.

+111111

• İnsanlar ilk önce bireysel bilinçlendirilmeli bence şuan ben kendi adıma makinemde legal olmayan program kullanmıyorum. Ciddi ciddi illegal program kullanmak zaten başka bir sorunu doğruyor. Kalıplaşmış bazı programlar var onlardan arındığın bilgisayarda baya rahatlama oluyor. O programların çoğu ücretli olduğu için kendini süsleyip makineyi kasmaktan başka birşey yapmıyorlar. Benim düşüncem şu genel amaçlı programlar ücretsiz olmalı, özel amaçlar için kullanılan programlar ise daha uygun fiyatlara satılmalı diyorum. 101 shareware isimli bir kitap almıştım seneler önce orada yazanları hala unutmuyorum, diyordu ki "shareware üreticileri programları net üzerinden dağıtırken korunmasız olduklarının farkındalar ne şifre koyarsalar koysunlar kırılacağını biliyor fakat bir nevi reklamlarını yapıyorlar o kullanıcılardan %1 i satın alırsa program kendini kurtarır diye hesaplıyorlar" diyordu. Gel gelelim şuan bu oran çok daha düşmüş durumda ve panik başlamış durumda. Bence bundan sonra taktik 30 dolar yapalım bi kişiye satsak kurtararız değil de ne biliyim 5 dolar olsun herkes alsın olursa daha çok iş yapar zannediyorum. Örnek çok uzağımızda değil uygun fiyata mp3 satma olayı kendi çapında oldukça başarı kazandı çok yakında Türkiye'de bile böyle bir uygulama başlamak üzere, programcılarda kendi üzerine düşen görevi yapmalılar diyorum. Internet angarya maliyetleri ortadan kaldırıyor. Internetten programı satmak çok daha masrafsız. Mesela müzik cd'lerinin maliyeti bilgisayarda yazılan cd'den daha ucuza gelmesine rağmen aradaki taşaron firmalar yüzünden oldukça maliyet doğurmaktadır. Programlarda bu gibi işlemlerden sıyrıldığı zaman daha ucuzlayabilir. Lakin bide şu var bu işi yapan taşaron firmalar aç mı kalsın hayır destek hizmetlerine yoğunlaşsın derim ben ...

• Ben sadece yerli korsana karşıyım... Yani yabancı yazılım, flim, müzik vs. korsan olarak satışının olması beni rahatsız etmiyor... Ama yerli malların korsanının çıkmasına karşıyım...
  • yerlisi-yabancisi var mi ya anlamadim ben bu mevzuyu. yerli cikolatayi calmak suc, yabanciyi calmak mubah midir... turk olmayani dusman olarak gormek de her millete ozgu olmasa gerek
    yerli-yabanci, hepsi kul hakki. ben baskasinin rapor formatini kullanirken bile soruyorum, haksizlik olmasin diye.
    bazi programlarin-oyunlarin pahali olmasi ayri konu, korsani savunmak ayri konu. para kazandigin programi korsan almayi savunmak ise apayri bir konu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.