Şimdi Ara

Korsan Taksi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
878
Cevap
16
Favori
145.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SeniorDuke

Konuyu çorba yapıcam ama Bağdat caddesi taraflarında
    (Göztepe, Erenköy, Şaşkın yada çiftehavuzlar) birde Bakırköy etrafından korsan taxi
    numarası bilenler P.M atarlarsa sevinirim.

Gece gece birgüzel soydular 50lira taxi parası ödedim.
    Öğrenci adamı düşünen biri özel mesajla tel verirse sevinirim.

Not: Buradan taxici arkadaşlara bir çift sözüm olacak.

Fazladan para kazanmak uğruna şuradan mı gideyim buradan mı ayağına
    milleti dolaştırıp sömürüyor sonrada korsan taxicilere küfür ediyorsunuz!
    Lafta ekmek parasıymış palavra! İşinize gelse Kadıköye çıkmak için beylikdüzünden
    dolaştırırsınız hepimizi. Bilen var bilmeyen var parası olan var olmayan var.
    Kuyruk olup korsanları şikayet edeceğinize adam gibi şoför olun şopar zihniyet!

kesinlikle öyle bir hataya düşmem; yolu bilmiyorsam taksiye binmem. yoksa sonuç sizin başınıza geldiği gibi oluyor.

ironik değil mi, "aslında" bilmediğiniz yola taksiyle gidersiniz ... ancak malesef "uyanık" çok ve bu şekilde devam ettiği sürece de taksici milletinin ne kadar ağladığı umrumda değil. herşeyin bir sınırı var.

yolu bilmiyorsan taksi direksiyonunda ne işin var, cin olmadan adam çarpacak onundan dokuzu..
    bir memleketin insanı aynı anda bu kadar aptal ve bu kadar uyanık ancak bu kadar olabilir.

• ankarada da aşti taksicieri ve aşti metro çıkışındaki taksi durağındaki taksiciler bir şekilde ortadan kalksa, buharlaşsalar falan süper olurdu.

acayip pislik insanlar, ankaraya gelirseniz sakın bulaşmayın. (gerçi melih gökçek bey servisleri yasaklattırdı sırf bu adamların ekmeğine yağ sürmek için)
  • geçende gazetede okuduğumda bi bayan köşe yazarı turist rolu yapıp ingilizce konuşa konuşa konuşa sultanahmetten taksiye biniyo her taksicide kadının hergün 20 ytl ye gittiği yolu 50 den aşağı düşürmüyor. yapıyolar bi ali cengiz oyunu . gazetede köşesinde yazmışdı kadın.

bide fenerin teknik direktörü daumun kızımı ne gelmişdi. hava alanından samandıraya götürmüş yolu bilmiyorum demiş kızı dolandırmış sağlam bi ücret çıkarmış kız yabancı die . bunuda okumuştum .

niyetim kimsenin ekmeğine dil uzatmak değil. ama gerçekden bazı taksiciler iyi bile olsa bir çoğu artık trafik yüzünden sinir küpü olmuş. yok bagajını fazla yük almam . yok oraya götürürüm ama dönüştete benle gelcen??

çıldırmışlar resmen.

bi kaç kez korsan taksiye bindim .

ikea isimli mağazadan demonta bir kitaplık aldım 2 adet. orta boy. 6 kutu şeklindeydi.

normal taksici kutunun bi tarafına çamur gelmiş diye (bahene buldu tabi) almadı doblosu vardı.

ordaki büfe korsan taksi çağırdı saolsun . doblo geldi gene. adam gazete serdi bagaja .kuyutu koydu. eve geldik 2 . kaata kutuları birlikte çıkardık ..

normal taksici olsa bırak kutu çıkarmayı bagajdan poşetlerimi alırken bile çabuk olalım abi die çemkiriyo

• kesinlikle ticari taksiye binmiyorum mecbur kalmadıkça. sarıyerde kilyos dolmuşunun kalktığı yerde ticari taksiler duruyor, durak sanırım. adamların yanında korsan taksiciler de bekliyor. kankalar, muhabbet çay kahve gırla. burda da korsanın suyu çıktı. adama KOÇ'a kaça götürürsün diyorum 10 lira diyor. ticariye biniyorum 10.35TL tutuyor.

en güzel durak havaalanı durağı. en fazla 3 yaşında C sınıfı arabalarla geliyorlar, KOÇ'tan havaalanına 33 liraya götürüyorlar. onların da numarasını dağıtmamak gerek, ben vermiyorum kimseye. zaten arayıp taksi isteyince kayıtlı kullanıcı değilsen kimden duydun falan diye referans soruyor.

ticari taksi şöförlerinin terbiyesizliği, arabalarının ve kendilerinin pisliğinden bıktık. umrumda değil 5 kuruş kazanıp kazanmamaları. önce müşteriye insan gibi davransınlar. at arabası gibi değil temiz, binilecek şekilde araba yapsınlar. leş gibi.

dolmuşlar minibüsler de pislik içinde. o da ayrı konu. koltuklar resmen simsiyah. katran olmuş artık. en güzeli kendi arabanla gideceksin her yere.
    kesinlikle kız arkadaşımı korsana emanet etmeyi tercih ederim. ticariler daha tehlikeli. daha terbiyesiz.

• valla arkadaşlar. ev geçindiren taksici kendini belli ediyo iyi davranıyor.onlara lafım yok verdiğim para helal olsun.

ama bazı taksiciler para kazanamıyoruz diye ağlıyor ama arabalarında üniversiteli gençlerden çok modifiye yapıyolar. çelik jantlar ses sistemleri egsoz kafaları amfii ler. . para kazanamıyan insan gidip anfiye kolanlara şipoyler marşpiyele para vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

quote:

Orijinalden alıntı: 3rd3mK

arkadaslar biz bu işin peşindeyiz ve halledecez hiç merak etmeyin!
    hırsız korsanlar içinde çpk pahalıya mal olacak.. tahmin edemezler olacakları.

taksimetre fiyatlarını şöförler odası belirler.
    taksiye 1 kişi binerseniz pahalı gelebilir 4 kişi binerseniz
    kapınızın önüne kadar rahat huzurlu güvenli sıcak bi şekilde gidebilirsiniz.

sizin özel şöförlü arac dediğiniz hırsızlar vergi ödemiyorlar.
    basınıza bişey gelse de kim vurduya gidersiniz çünkü bu kişiler kimliğini gizli tutarlar
    gizli tutmak zorundalar açıga çıkarlarsa hem korsan olmazlar hemde fazla yasamazlar.

taksicinin de derdi bi tane değil
    balata yag bakım yakıt vergi sigorta bandrol olursa kaza
    sizin zannettiğiniz gibi milyar milyar para basmıyolar günlük 18 saat
    mesaiye kalan para 80 -100 lira arasıdır. saate bölerseniz hesap çıkar.

tavsiyem taksiye 3-4 kişi binmeyi deneyin. rahat hızlı ekonomik seyahatin
    ne anlam içerdiğini farkedersiniz. teşekkürler.

korsan bitecek!

içinizde hayvanat bünyeye ve kişiliğe sahip meslektaşlarınız olduğu sürece özel şoförlü araç kiralama (!) hizmeti devam edecek, bu millet de devam ettirecek..

siz önce kendi içinizdekileri temizleyin..

kendinize çeki düzen verin..

ahlak, ar, namus, esnaflık kültüründen nasibini almamış meslektaşlarınızı içinizde barındırdığınız sürece, herzaman bu hizmeti yaşatacak bu vatandaş..

söyledikleriniz o kadar tutarsız ki.. ben bir yere ekonomik gitmek için 3-4 kişi toplamak zorunda değilim bu bir..

yağmurlu havalarda 3-4 kişi birleşiyor insanlar.. neden ? meslektaşlarınız almıyor çünkü.. onların istediği yere gitmek zorunda kalınıyor..
    zar zor taksi bulunuyor ve biniliyor.. normalde taksimetrede yazan nedir? örneğin 15lira.. 3 kişi 5 er lira vermesi lazım değil mi.

ama öyle olmuyor, taksici kimliği altındaki kişilik her kişiden ayrı ayrı 15 lira alıyor.. tehdit eder gibi, doğu aksanı ve sert bir şekilde talebini istediğinde de araca binmiş kişi de çekiniyor. hele bu kişi bayansa direkt veriyor, peşinden de beddua ediyor..

2nci olarak
    korsan diye nitelendirdiğiniz kişinin balatası yedek parçası bakımı yok mu var.. arada fark var mı araçlarınızda..

aslında araçlarda da fark var.. piyasadaki taksilerin bir çoğundan daha konforlu o araçlar.. önce kendinize bakın sonra diğer kişilere sataşın..

yaklaşık 3 yıl boyunca istanbulda günlük 60-70 lira lık yolda her sabah ve her akşam taksi kullandım..

bana kadın da teklif ettiler.. uyuşturucu da teklif ettiler.. bunları polise söylememem için tehdit de eden oldu..

ben aracın içinde iken yolculuk esnasında el frenini çekip araçtan inip diğer araç şoförleri ile kavga edenler de oldu..

yolculuk sırasında arkadaşıma sarkıntılık yapıp taciz de bulunan taksiciyi dövdüğüm de oldu..

taksimetre ücretinin üzeri olarak 8-9lira nın üzerini vermeyen binlerce taksici çıkarırım size..

havaalanından aldığı yolcuyu bağdat caddesine 2nci köprü üzerinden pendik havası aldırarak getiren taksicileri de örnek gösteririm..

vergi veriyoruz diyorsunuz.. hangi vergi? her yolcunuza fiş kesiyor musunuz? fiş istediğinizde sinirlenerek zar zor ağıııır ağır fiş alınıyor binbir rica minnetle.. o fişlerin vergilerinden mi bahsediyorsunuz..

taksimetre fazla çevirsin diye küçük jant takan taksicileri de savunuyorsunuzdur siz allah bilir..

ya da burada rizelilerden başka taksi bulunmaz, bulunamaz,
    sen sivaslı isen şu köşede bekleyeceksin, şu kavşakta da karadenizli olan taksiciler durur şeklinde istanbulu parsellemişsiniz.. madem bu kadar sütten çıkan ak kaşıksınız birbirinizle neden geçinemiyorsunuz?

beni daha fazla konuşturmayın.. korsan bitecekmiş.. peh!.. daha da at koşturun diye mi..

konunun özü, siz kendinizi düzeltmediğiniz sürece, korsan bitmeyecek, bu halk da buna izin vermeyecek!

uğurlar ola!...

Helal süper yazmışsın bravo

Korsanı destekliyorum bu gibi sebeplerden!

• quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

herkes korsana evet demiş de, ben mesela inşaat mühendisliği okuyorum ama mühendis olmayan adam müteahitlik yapıyor, onun parası var, benim yok benim yıllarımı vermişliğimin bir önemi yok inşaatı o yapıyor, yıllarca okumuş ancak ailesi ya da kocası çalışmasına izin vermeyen evde oturan inşaat mühendisi bir kız bulup aylık 150 liraya imza attırıyor (bu da korsan mühendislik) ve bu şekilde iş yapıyor

ben buna razı olmuyorsam korsana da razı olmam, fiyatı yüksekse binmeyeceksin protesto edeceksin, ama yasal olmayan bişeyi meşrulaştırmak doğru değil sebebi ne olursa olsun.

Bende inşaat müh. okuyorum,

Yukardaki arkadaşın birinin dediği gibi, o kız korsan mühendis mi oluyor ?
    O kızda 4-5 yıl okuyup mühendis olabilmiş mi sonuçta ne farkı var ?, Onu korsan yapan ne ?
    Verdiğin örnek saçma olmuş ya.

Müteahitlere gelirsek, Parası olan herkes istediği binayı diker, diktirir. Bu gün bir insanın arsa + para sı varsa, Ben o sektöre gireceğim dediği zaman, Hayır sen giremezsin, çünkü İnş. mühendisi değilsin mi diyecekler ? püffff

Para da var arsa da var. üni. bittiğinde bende müteahitlik yapacağım. Ha müteahit olmak için fakülte bitirmeye gerek var mı? yok.Kolayında bir Üniversite, işletme falan okuyupta müteahitlik yapılabilir ama,
    işletme okuyup Okul bittiğinde, Peder beyin iflas etmeyeceğinin veya şu anki imkanların olup olmayacağının garantisi olmadığı için, Sonrada sap gibi ortada kalmamak için mühendislik okuyorum,Elimde bir mesleğim olsun diye..

Bu arada esas konuya dönersek izmir için Korsan taksi bilenlerden PM bekliyorum.

hazırlıkta mısın arkdaşım sen? kaçıncı sınıfsın? staj yaptın mı hiç? oda nedir ne işe yarar biliyor musun? odanın belirlediği asgari fiyatlar vardır biliyor musun? oda kaydı olmayan mühendis imza atamaz biliyor musun? bir de okulunu merak ettim

Parası olan herkes istediği binayı diker demişsin, burada da yanlışın var, dikemez, diktirir, kime sence? o aptal saf kız biliyor mu ki, imza attığı şantiyede bir işçi 3. kattan düşse başına neler gelecek? ben parasında değilim işin, mühendissen başında duracaksın bu kadar basit. durmazsan da neler olacağını git yapı işletmesi hocana sor

inşaat mühendisi olmayan sektöre girmesin mi dedim ben, sektöre girecek olanlar inşaat mühendislerine muhtaçlar bilmem anlatabiliyor muyum? paran arsan varsa cumhurbaşkanı gül olsan gelip de binayı dikemezsin, piyasada müteahitlik yapmak da eskisi gibi değil, yapı denetim birimleri her yerde kurulmaya başlandı müteahidi sallayan yok, bu binanın bilmemne katsayısı ne çıktı dediğinde mal mal bakan adamlarla işi olmuyor artık kimsenin

quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

herkes korsana evet demiş de, ben mesela inşaat mühendisliği okuyorum ama mühendis olmayan adam müteahitlik yapıyor, onun parası var, benim yok benim yıllarımı vermişliğimin bir önemi yok inşaatı o yapıyor, yıllarca okumuş ancak ailesi ya da kocası çalışmasına izin vermeyen evde oturan inşaat mühendisi bir kız bulup aylık 150 liraya imza attırıyor (bu da korsan mühendislik) ve bu şekilde iş yapıyor

ben buna razı olmuyorsam korsana da razı olmam, fiyatı yüksekse binmeyeceksin protesto edeceksin, ama yasal olmayan bişeyi meşrulaştırmak doğru değil sebebi ne olursa olsun.

umarım bu evet diyenlerin yaptıkları işlerin de korsanı çıkar

İnşaat mühendisi kız korsan mühendis mi oluyor ?

Parası olan, her türlü yapar inşaatı kafanı yorma sen. Zaten müteahhitliği mühendis yapmaz sermayesi olan yapar. İşçiliği mühendis yapar ve maaşını alır. Parası olan mühendis de zaten mühendislik değil, yöneticilik yapar.

İşletme okuyanlar yönetir, mühendisler çalışır.

Çalışma hayatında bunları tek tek öğrenir, tecrübe edersin

parası olan nasıl her türlü yapar? mühendis olmadan çivi çakabilir mi? o mühendis işini adam gibi yapmazsa inşaattan düşen kiremit birinin kafasını yarınca sorumlusu kim? şantiye şefi değil mi? müteahitlik kavramına karşı değilim ben, aylık 150 liraya imza atan mühendisimsi şeye ve attıran mütahidimsi varlığa karşıyım.

parası olan mühendis demişsiniz, parası olan ya mühendislik okumaz, okumuşsa da mühendislik yapmaz, fotoğraf çeker, ülke ülke gezer, ha az parası var çok parasının olmasını istiyorsa da eşek gibi çalışır kısa zamanda çok para kazanır, ya da az çalışır az kazanır günlük yaşar...

imza atmak için oda kaydı gerek, odanın ise çalışmak için belirlediği koşullar vardır bilmem biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 30 Aralık 2009; 23:40:46 >

• allaha şükür arabam var taksicilerden müşteri anlamında kurtuldum ama tabii şöför olarak bu trafik teröristlerinden kurtulmak mümkün değil.
  • arkadaşlar korsana evet diyorsunuzda,

ne olduğu, kim olduğu belli olmayan adamların aracına binmenizi tavsiye etmem

özellikle bayanlar ve değerli eşya taşıyanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_boyz
    arkadaşlar korsana evet diyorsunuzda,

Bu korsan denen arkadaşların zaten durakları vs mevcut.
    Çoğu da senelerdir aynı semtte çalışıyorlar, dolayısıyla semtte oturanların çoğu bunları tanıyor ve güveniyorlar, eşlerini çocuklarını gönderebiliyorlar.
    Siz yoldan geçen rasgele bir taksiye mi güvenirsiniz, senelerdir tanıdığınız bildiğiniz bir korsan taksi durağının taksisine mi?
    Ben tandığıma daha çok güvenirim.

Zaten korsan olmayan taksicinin de güvenilri olduğu garantisini kimse veremez.
  • geçenlerde gözümün önünde uyuşturucu kaçakçısı yakaladılar. bagajda da bir torba uyuşturucu.

polis de bizim şaşkın bakışlarımıza takıldı.. neden öyle bakıyorsunuz? o kadar az ki bunların arasında temiz çıkan dedi..

"ne olduğu, kim olduğu belli olmayan adamların aracına binmenizi tavsiye etmem"

cümlenize katılıyorum.. ama ben tam tersi için taksiciler için diyorum bunu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Bu korsan denen arkadaşların zaten durakları vs mevcut.
    Çoğu da senelerdir aynı semtte çalışıyorlar, dolayısıyla semtte oturanların çoğu bunları tanıyor ve güveniyorlar, eşlerini çocuklarını gönderebiliyorlar.
    Siz yoldan geçen rasgele bir taksiye mi güvenirsiniz, senelerdir tanıdığınız bildiğiniz bir korsan taksi durağının taksisine mi?
    Ben tandığıma daha çok güvenirim.

Zaten korsan olmayan taksicinin de güvenilri olduğu garantisini kimse veremez.

Dediğiniz durum olursa tabi ki, 2'sinede güvenmezdim.

• quote:

ozellıkle bayanlar ıcın cok ıyı korsan taksı bundan emın olabılırsınız tabıkı yuzde yuz korsan taksı guvenlı dıyemeyız ama sarı taksıde nerden oldugunu hıc bılmıyosun korsanda adamı tanıyoz yerını yurdunu bılıyoruz sahsen kız arkadasıma falan sarı taksıye bındırmıyorum mutlaka bı sorunla karsılasıyor ya fazla para alıyolar ya konusup rahatsız edıyolar....tabı onlarında hepsı degıl ama sarı taksıyı secemıyosun durdurup kardesım sen nasıl bırısın dıyemıyosun ama korsan taksıyı tanıyosun ayrıca dafalarca aracda bısey unuttum gerı donusu cok kısa surede oldu artık sarı taksıye bınerken plakasını alma nerenın taksısı dıye bakmama gerek kalmadı bısey unutursam bulayım dıye....

• quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

ozellıkle bayanlar ıcın cok ıyı korsan taksı bundan emın olabılırsınız tabıkı yuzde yuz korsan taksı guvenlı dıyemeyız ama sarı taksıde nerden oldugunu hıc bılmıyosun korsanda adamı tanıyoz yerını yurdunu bılıyoruz sahsen kız arkadasıma falan sarı taksıye bındırmıyorum mutlaka bı sorunla karsılasıyor ya fazla para alıyolar ya konusup rahatsız edıyolar....tabı onlarında hepsı degıl ama sarı taksıyı secemıyosun durdurup kardesım sen nasıl bırısın dıyemıyosun ama korsan taksıyı tanıyosun ayrıca dafalarca aracda bısey unuttum gerı donusu cok kısa surede oldu artık sarı taksıye bınerken plakasını alma nerenın taksısı dıye bakmama gerek kalmadı bısey unutursam bulayım dıye....

anladım, Ben genelde yeri yurdu belli taksiye biniliyor diye düşünmüştüm. adana'da oldugum için burada pek fazla taksi kültürü yok, benim binmişliğim taş patlasa 10 keredir. 3.5 bin liraya LPG'li sağlam araçlar bulunabildiği ve trafik istanbula kıyasla çok çok rahat olduğu için burada taksi pek tercih edilmiyor.

emin olma konusunda ise hiç kimseden emin olmayınız, konudan çok farklı fakat 7 yıllık arkadaşım geçende bana bin lira taktı.. konuyla alakası yok fakat örnek olsun istedim. Temkinli olmakta fayda var. Bence bir farkı yok gibi, sonuçta durağı belli olan yıllardır tanıdıgınız bir taksicide olabilir, yeni bindiğiniz korsan takside olabilir bu örnek değişebilir. Fakat her 2 örnekte de temkinli olmakta fayda var.

• Kağıthane civarında (Çağlayan-Levent-4.Levent) kiralık şöförlü araç hizmeti sunan bildiğiniz bir yer varsa bana P.M den ulaşabilirseniz çok memnun olurum
  • slm ark.lar geçerken bende bi yorumu da bulanıyım dedimm.. korsan taksi mi vergi vermi yo diosunuz sarı taksinin verdiği verginin belki 5 katını veriyolar adamlar 3 ayda 1 arabası bağlanıyo her bir bağlanma için ödedikleri ceza 1000 küsür tl.. heee adı vergi olmaya bilir.. ben 15 senedir bu işin içindeyim ve bildiklerimi size aktarmak istedim.. inann bana bu iş bi insan ın en son yapacağı bi iş kimse muhtaç olmasa böle bi işi yapmaz.. adamın işi gücü yoktur iflas etmiştir hiç bi yerde iş bulamaz mecburen böle bi işe kalkışıyoo tabi..sanki çok mu para kazanıyolar bu işten sarı taksinin gittiği fiyatın yarısına giden bi taksici nasıl para kazanabilir ki günlük kazançları 40-50 tl dir artı bunun yanında arabanın bakımı kasko su sigortası muayenesi derken zavallım korsan taksiciye bişi kalmıyor sadece günlük yaşıyolar kazandıkları para anca onarı o gün için idare eder bi gün çalışmasalar aç kalırlar :(( bu işi yasallaştıracak olurlarsa ki öle bişi olmaz bence ama yinede öle bişi olucak olursa inanın bana her türlü vergiyi ödemeye hazırlardır yeterki polislerden köşe bucak kaçmak bitsin yeterki arayan her müşteriye acaba bu polis mi diye korkmak sona ersin nesse.. bu konu ile ilgili sorulacak her soruya verecek cevabım var dırr :))

• korsana hep destek tam destek
  • Forza korsan taksi. Gece 12'den sonra 4 yabancı bir taksiye binip 5'er Lira'ya Kızılay'dan Sincan'a gidebilmek güzel bi duygu.
  • istanbulda ümraniye carrefour civarı için tel no bilen varsa pm atabilir mi?
  • Korsana vergi vermiyor diyorlar ama ticari taksiler kazandıkları parayı hak ediyorlar mı? Doğru düzgün hizmet verebiliyorlar mı? Ayrıca ne kadar güvenilir? Korsan da hiç olmazsa hep aynı şöförler geliyor ama ticari de yoldan çevirdiğiniz taksicileri tanımıyorsunuz ve çok kaba insanları çalıştırıyorlar. Sarı taksiler önce kendilerini düzeltsinler ondan sonra hak hukuk arasınlar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.