Şimdi Ara

Korsan Oyunculuğu Hiç Olmadığı Kadar Zor Bir Durumda (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
1
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Korsanı hangi kafayla savunabiliyorsunuz anlayabilmiş değilim halen aranızda korsan olmasa fiyatlar daha pahalı olacaktı diyebiliyorlar.Maliyeti 0 olan key e 69$ vs.
    Ya kardeşim sen bi fabrika açtın elemanların var vergini ödüyosun vs.bu fabrikada kalem üretiyosun.Bu kalemi üretebilmek için masraflar harcıyorsun ve 1 kalemin maliyeti sana 10 tl (çalışanlar+sigorta+vergi+ham madde+faturalar vs) sende kar elde edebilmek ve daha kaliteli ürün çıkarabilmek için kalemi 15 tl ye satıyorsun.Sen bu kalemi 10 tl altına satamazken adamın teki çıkıyor bu kalemi 1 tl ye satıyor.Ne yaparsın ? ya da ne yapabilirsin ?

    2. ele zerre laf edemez oyun yapımcıları zira asla korsan kategorisine alınamaz 2.el ürün.

    Ulan müslümanım diyosunuz korsan oyun alarak-satarak kul hakkına giriyosunuz.Nasıl müslümanlık bu ?

    Ülkemizde neden oyun sektörü gelişmiyor ? Neden sadece Sobee-Lokum studios gibi yapımcılar çoğalmıyor ? Neden bi dünya devi Türkiye'den çıkmıyor ? Bu ülkede korsan bu kadar yaygın ve doğal görünürken hiç kimse elini taşın altına sokmaz kimse kusra bakmasın.

    Bazı arkadaşlar orjinal oyun alımının en yüksek olduğu ülkelerde bile oyun fiyatlarının aynı olduğunu söylemiş.İşkembeden sallamak ne güzel be.Oranın ücretleri ile Türkiye'deki ücretleri oturduğun koltuktan biyerlerden sallayarak kıyaslamak ne kolay be.Asgari ücreti 1300-1500 dolar-euro bandında olan ülkelerde bile bi oyunun önsipariş fiyatı 100 dolar-euro üstüne çıkmıyor bunun sebebi ne peki ? O ülkelerde korsan yaygın olsaydı fiyatlar 40-50 dolar-euro seviyesine mi düşecekti ?

    Biraz empati kurun.Bu oyunların yapımında insan emeği olduğunu unutmayın."Müslümanım elhamdülillah" demeyi dilinizden söyleyebilirsiniz ama bunu ruhunuzun ve kalbinizin desteklemesi için çabalayın.




  • Her beğendiğimiz oyunu alacak kadar zengin kişiler değiliz. Korsana karşı olan arkadaşlar galiba lüks villalarda felan yaşıyor. Tek oyunculu bir oyuna 150-200 TL vermek tamamen saçmalık

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mânâlùx Râpérâ

    Yazında takıldığım tek nokta şu "2500 TL'ye en son model telefon alıp internet paketsiz dolaşan tiplerden fazlasını beklememek gerek." Ben kendi açımdan söyleyeyim, evet 2500Tl'ye en son model telefonu aldım. İçindede internet paketi yok. Özelliklede internet paketi olmayan konuşma ve mesajlaşma tarifelerini seçiyorum ve alıyorum. Ha internette alabilir miyim, alırım tabi niye almayayım. Sadece benim düşüncem şu, zaten evde 3 tane bilgisayar varken, neden telefondaki internete gerek duyayım ki ? Evde iyi kötü zamanımı geçiriyorum internetle, bunu dışarda yapmak yani tamamen elektronik aletlere yada internete bağlı kalmak saçma geliyor. Dışarda bari rahat gezelim değil mi ? Kafamız telefonda olmasın birazcık insan yüzü görelim. Ben almıyosam veya başkalarıda almıyorsa internete gerek duymadığı için almaz. Parası yok diye veya en üst model telefonu alıyım hava atıyım diye almaz telefonu. 2500 TL'ye telefon alan, kontorünüde alır, başka şeyinide alır. Sırf burdan yola çıkarak millete laf vurmaya çalışmayın, küçük duruma düşüyorsunhttp://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memID=1755954


    Niye? Evimde var, iş yerimde de var. Telefonumda da internet olmasına ne gerek var. İhtiyaç olursa bir aylık alırım geçerim. Telefonunda kaç kere internet bakıyorsun da alma ihtiyacı duyuyorsun. Bu Güzel Ülkede, daha konuşmadığı halde 30 saniyelik görüşmeye 1 dakika ücreti ödüyor insanlar. Her ay yaklaşık 1000 dakika konuşamadığı 1000 dakika ücreti ödüyor. Telefonunda internet olsa ne olmasa ne....

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Korsan biterse bundan herkes nasibini alır. Bakın denuvo ile korunan oyun konularına çoğunun sayfası 2-3 sayfadan yukarı bile çıkmıyor. Eğer gerçekten korsan biterse burdaki oyuncu tabakasının yüzde 80'i mobil platforma kaçar. Sizde burda kendiniz çalar kendiniz oynarsınız, neden oyun sektorüne ilgi yok rerörörö konuları açar durumdan yakınırsınız. Pc oyunlarının artık konsol oyunlarından aşağı kalmayacak şekilde astronomik rakamlarla satılmasından şikayetçi olursunuz. Böyle gide gide pc oyunculuğu tamamen lüks elit bir tabakanın eğlencesine dönüşür:)

    Türk oyun siteleri buna BSC'de dahil olmak üzere görünürde korsana karşılar ama içten içe onlarda korsanın bitmesini istemiyorlar eminim. Biterse hitlerinin azalacağından farkındalar.

    ---

    Son olarak korsan olmasaydı türkçe destek olurdu pc oyunları daha ucuz olurdu kafasında yaşayanlarada hayatta başarılar diliyorum. Dibinde göremedikleri konsol piyasasının farkında olmayarak böyle açıklamalar yapıyorlar. Hiçbir firma sizin orjinal almanızı takdir etmeyecek hiçbiri düşünmeyecek. Düşünenlerde çok az istisnalar olayı..

    Neden düşünmez? PC/Konsol oyunculuğun orjinal alım gücü toplamı bile bu ülke genelinde yüzde 2'sini bile aşmıyor bakın yüzde 10'lar felan bile değil yüzde 2.. Bu gerçeği kabullenemeyecek kadar körsünüz gelmiş burda orjinal alsak böyle olur lagalugasını yapıyorsunuz^^




  • https://www.youtube.com/watch?v=WRVloIwHFNA izleyin mutlaka . İzleyenin duası kabul olur inş.Lütfen destek olun.Kötü bir niyetim yok
  • 3 tür oyuncu var. Biri oyunları ilk çıktığı gibi alan ya da ön sipariş ettiren. Biri de indirim dönemini bekleyen. Diğeri de hiç almayan, hep korsan kullanan.Drm sistemleri irade kırma sistemleri gibi bir şey bu konuda. Bazen redditte crackstatus konusuna bakarım. Firmanın dediği gibi çoğu kişi sıkılıp oyunun keyini alıyor g2a gibi ucuza satan sitelerden. Denuvo en azından ilk indirim dönemine kadar oyunların kırılmamış olması için çabalıyor.
    Korsan zor durumda mı peki? Şuan zor durumda görünüyor. Gittikçe de zorlaşıyor ama crackerlar da boş durmuyorlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yılların PC oyuncusu olarak,oynayıpta bitirdiğim eskittiğim onlarca hatta yüzlerce oyun adına,şu konuda fikir beyan etmeyip, şu yazıyı yazmasam ,herhalde büyük ayıp ederdim.

    Oynadığım oyunların büyük çoğunluğu kopya olmasının yanı sıra orjinal oynadığım oyunlarda mevcut elbet.Hatta yıllarca para verip world of warcraft bile oynadım.Şunu açık
    yüreklilikle ifade edebilirimki,kopya oynamakta hiç bir sakınca görmüyorum.Üstüne üstlük burda kopya oyunlara şiddetle karşı çıkıp sanki firmaların avukatlığını yaparcasına emeğe saygıdan bahsedenlere ise hayret ediyorum.Sizene milletin kopya indirip oynamasından, sen para verip alıyorsun elinin altında bir sürü avantaja sahip oluyorsun,kopya indirinler bunlardan istifade edemiyor neden sızlanıyorsun?Millet size "enayi" dediği için mi çocukça alınganlık gösteriyorsunuz.Üstelik şu emeğe saygı mevzusuda bir acayip.Firma size hediye yollıycak sanki...haklarımızı savunuyorsunuz diye..."emeğe saygı" gibi klişe bir laf yerine daha realist argümanlarla kopyaya karşı duruşunuzu destekeleseniz en azından gülünç olmazsınız.Saygı hak edilir.Saygıyı hak etmeyen bir tutum karşısında kimse zorla saygı göstermek mecburiyetinde değil. Hepsi bir kenara denuvo gerçekten kopya kullanımına büyük darbe indirdi.Rise of tomb raider en güzel örnek hala kırılamadı.Kopyaya karşı olanların sevinmesi lazım.Ne olursa olsun yaşadığımız ülkenin şartları malum herkez aynı alım gücüne sahip değil.Kimse babasının hayrına kopyaya yönelmiyor. Ne zaman oyunlar kepaze fiyatlarladan daha makul seviyelere iner işte o zaman kopya kullanımı azalır.Aksi takdirde millet kopyaya devam eder.Son olarak bu yazıdan kopya hayranı olduğum sonucunu çıkarmadan önce dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • korsan biterse firmalar bu defa birbiriyle yarışa girecek. örneğin türkçe dil desteği ile oyuna para verecek olan ülkemizdeki oyuncuları kendine çekmeye çalışacak. her şekilde rekabet olacak fiyat çok değişmez. fakat ülkemizde potansiyel çok herkes korsan oynuyor. haliyle adamlar satış rakamı az diye türkçe çıkarmıyorlar. bir crysis türkçe idi herkes ne kadar zevk aldı. korsana hayır.
  • Kopya derken kastettiğim korsandır yanlış anlaşılma olmasın...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • big Left kullanıcısına yanıt
    Malesef dedigin olmadi hala aşılmış değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • evet korsan grupları zorlanıyor yada satın alınmışlar.ancak diğer tehlike online oyun yayıncılığı.şahsen ben dying light oyununu ok beüendim.hatta dlcside mükemmel.oyunu oynamadım ama oynayan kişileirn videoalrını izledim.hikaye güzel.oyun güzel.beğenemdim tek yanı alet edavat bulup birleştirme vb gibi şeyler bide yetenek tanımlama.senaryolu oyunlar bu şekjilde bitebilir yada yayın hakkı vb satabilirler.ucuza güzel oyunalr var.30-50 tl gibi fiyatlara oyun alaiblirsiniz.büyük yapımlar aradan zaman geçince ucuzluyor.far cry için 200 l veremem

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Cokmu sevindin admin söyle onlara rus yadaki gibi fiyatlar olsun
  • Denuvo geldi,korsan piyasası çöktü.Hiçbir yeni çıkan oyunu kıramadılar gitti.Hani bu 15-30 gün geç kırdılar meseleside değil yani.Jast cause 3,farcry primal,Rise of tomy radier,Hitman yenide öyle vs Denuvo çıktı çıkalı piyasa korsan bırakmadı arkadaş,hani bu bizim fiyatlara yansısa,oyun fiyatları şöyle yarıya yakın çıksa bir faydası olsa neysede gene paramızın değeri olmadığından gene yüksek.Evet tüm devletler gibi bizdede korsan kullanan çok ama bu birazda kişi başına düşen milli gelirle,paranın alım gücüyle alakalı bir şey.normal kazançlı bir adam gidipte 100-150tl bir oyuna veremez malesef,hani bu oyunlar bu parayı hakkeder mi?Bazıları hakkediyor hakkını yemeyelim ama bazılarıda yanından bile geçmiyor.Hakkedende yine diğer devletlere oranla fazla almış oluyor.Her ülkeye ekonomisine göre fiyat belirlemedikleri sürece adam elli takla atar yine orjinal almaz.Ha dersen paranın yettiği kadar al diye,acıkınca evde karnın doyana kadar yiyorsun tabak usulu değil,oyuncu kesimi içinde bu böyle hiçbir zaman oyun sayısı yeterli değildir.Yani o iş yaş,fiyatları düşürüp kaliteyi arttırıp sürümden kazanmaları lazım.Diğer yandan kansere çare de bulmuyorlar oyun yapıyorlar kazançlarınıda abartmamaları gerekiyor.Başka türlü orta yol yok

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ProGamer45

    Yılların PC oyuncusu olarak,oynayıpta bitirdiğim eskittiğim onlarca hatta yüzlerce oyun adına,şu konuda fikir beyan etmeyip, şu yazıyı yazmasam ,herhalde büyük ayıp ederdim.

    Oynadığım oyunların büyük çoğunluğu kopya olmasının yanı sıra orjinal oynadığım oyunlarda mevcut elbet.Hatta yıllarca para verip world of warcraft bile oynadım.Şunu açık
    yüreklilikle ifade edebilirimki,kopya oynamakta hiç bir sakınca görmüyorum.Üstüne üstlük burda kopya oyunlara şiddetle karşı çıkıp sanki firmaların avukatlığını yaparcasına emeğe saygıdan bahsedenlere ise hayret ediyorum.Sizene milletin kopya indirip oynamasından, sen para verip alıyorsun elinin altında bir sürü avantaja sahip oluyorsun,kopya indirinler bunlardan istifade edemiyor neden sızlanıyorsun?Millet size "enayi" dediği için mi çocukça alınganlık gösteriyorsunuz.Üstelik şu emeğe saygı mevzusuda bir acayip.Firma size hediye yollıycak sanki...haklarımızı savunuyorsunuz diye..."emeğe saygı" gibi klişe bir laf yerine daha realist argümanlarla kopyaya karşı duruşunuzu destekeleseniz en azından gülünç olmazsınız.Saygı hak edilir.Saygıyı hak etmeyen bir tutum karşısında kimse zorla saygı göstermek mecburiyetinde değil. Hepsi bir kenara denuvo gerçekten kopya kullanımına büyük darbe indirdi.Rise of tomb raider en güzel örnek hala kırılamadı.Kopyaya karşı olanların sevinmesi lazım.Ne olursa olsun yaşadığımız ülkenin şartları malum herkez aynı alım gücüne sahip değil.Kimse babasının hayrına kopyaya yönelmiyor. Ne zaman oyunlar kepaze fiyatlarladan daha makul seviyelere iner işte o zaman kopya kullanımı azalır.Aksi takdirde millet kopyaya devam eder.Son olarak bu yazıdan kopya hayranı olduğum sonucunu çıkarmadan önce dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.


    Korsan kullanırken rahatsızlık duymamak sizin gibi erişkin (Yazdıklarınızdan ötürü erişkin olduğunuzu var sayıyorum) birisi için etik duruş açısından ciddi sorunu olduğunu gösteriyor. Yani bu artık günümüzde ben wv fabrikasına girip araba çaldım kullanıyorum rahatsızlık duymuyorum demek gibi birşey. Bende çocukken veya herhangi bi gelirim olmadığı zamanlarda onlarca korsan oyun oynayıp bitirmişimdir. Ancak şuan insanların parasını, zamanını harcadığı gecesini gündüzüne katarak çalıştığı projeyi onada para veremem yeaaa diyip keyfimce torrent üzerinden indirerek rahatça oynamam oynayamam. Kendimi o insan yerine koyuyorum ve rahatsız oluyorum. Yani önüne gelen oyunu neden indiresinki ayrıca. Şurada zaten ayda yılda bir güzel oyun çıkıyor onada bir zahmet paranı ayırıp satın al yapımcılar daha fazla kazanıp aynı kalitede oyunları çıkarmaya devam etsin. 2 saatlik sinemaya 20 lira veriyorsun 2 paket sigaraya 20 lira veriyorsun 1 şişe rakı bilmem kaç lira vs vs örnekler uzar gider. Şimdi bana ben zaten sinemayada para vermiyorum deme klasik korsancılar gibi. 2 saatlik zevk için 20 lira çok değil diyorsan onlarca saat oynayacağın oyuna neden parayı çok görüyorsun. Sen böyle korsan indirdikçe adam sana AL SANA DENUVO diyip afedersin boktan oyunları 150 tlye satmaya başlıyor. Siz bunu alışkanlık haline getirdiğiniz için size normal geliyor olması anlaşılabilir ama kabul edilebilir bir durum değil. Sevdiğin oyun türlerini belirle,incelemeleri izle, oyuncu yorumlarını oku, satın al ve keyifle oyna. Buna alıştığında hem oyun kültürün artacak hemde oyunlardan daha fazla zevk alacaksın.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lordinarius

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: ProGamer45

    </blockquote>

    Korsan kullanırken rahatsızlık duymamak sizin gibi erişkin (Yazdıklarınızdan ötürü erişkin olduğunuzu var sayıyorum) birisi için etik duruş açısından ciddi sorunu olduğunu gösteriyor. Yani bu artık günümüzde ben wv fabrikasına girip araba çaldım kullanıyorum rahatsızlık duymuyorum demek gibi birşey. Bende çocukken veya herhangi bi gelirim olmadığı zamanlarda onlarca korsan oyun oynayıp bitirmişimdir. Ancak şuan insanların parasını, zamanını harcadığı gecesini gündüzüne katarak çalıştığı projeyi onada para veremem yeaaa diyip keyfimce torrent üzerinden indirerek rahatça oynamam oynayamam. Kendimi o insan yerine koyuyorum ve rahatsız oluyorum. Yani önüne gelen oyunu neden indiresinki ayrıca. Şurada zaten ayda yılda bir güzel oyun çıkıyor onada bir zahmet paranı ayırıp satın al yapımcılar daha fazla kazanıp aynı kalitede oyunları çıkarmaya devam etsin. 2 saatlik sinemaya 20 lira veriyorsun 2 paket sigaraya 20 lira veriyorsun 1 şişe rakı bilmem kaç lira vs vs örnekler uzar gider. Şimdi bana ben zaten sinemayada para vermiyorum deme klasik korsancılar gibi. 2 saatlik zevk için 20 lira çok değil diyorsan onlarca saat oynayacağın oyuna neden parayı çok görüyorsun. Sen böyle korsan indirdikçe adam sana AL SANA DENUVO diyip afedersin boktan oyunları 150 tlye satmaya başlıyor. Siz bunu alışkanlık haline getirdiğiniz için size normal geliyor olması anlaşılabilir ama kabul edilebilir bir durum değil. Sevdiğin oyun türlerini belirle,incelemeleri izle, oyuncu yorumlarını oku, satın al ve keyifle oyna. Buna alıştığında hem oyun kültürün artacak hemde oyunlardan daha fazla zevk alacaksın.


    150 ytllik Berbat oyunları zaten almıyorum ( o kelimeyi kullanmıyorum dikkat ederseniz.)Bunun etik olup olmamakla hiç bir alakası yok.Yazımı iyi anlamadığınız kanaatindeyim.Bende çok beğendiğim oyunları para verip alıyorum.Demek istediğim o adamların saatlarce çaba gösterip emek sarfedip hazırladığı projeyi (proje demekte doğru değil aslında yapım denmeli) tonlarca para ödeyip satın almak beni rahatsız EDİYOR.Banane elin yapımcısını ne hissettiğinden ruh halinden.Sizin ekonomik durumunuz iyi olabilir.Bir oyuna 150-200 ytl bayılmak sizin için normal olabilir.Ama gelin görünkü her insan bu parayı veremez.Mesele aslında çok basit benim vurgulamaya çalıştığım şey daha basit.Yüksek fiyat torrent sebebidir ve bu asla değişmez varsın denuvo gelsin daha çok yapıma benim açımdan farketmez.Ne zaman fiyatlar düşer işte o zaman esas darbeyi yer korsan.30 dolarlık oyuna 90-100 ytl vermek ne kadar adil sizce?Adil olup doğru düzgün fiyat belirlemek varken uçuk fiyatlarla oyunları eziyete dönüştürmek kadar kötü bir şey olabilir mi?Hepsi bir kenara zaten orjinal alanların avantajları saymakla bitmez.Multiplayer patch mod vs. bunlara sahip oluyor eee torrente abanan adam bunlardan mahrum derdiniz ne o zaman.Son olarak oyun kültürüm yeterince gelişmiştir.Metacritic ve steam'de onlarca inceleme yazmışımdır.Tekrar söylüyorum düşük fiyat=korsan biter,yüksek fiyat=torrent akar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 150-200 ? oyunlardan yakınanlar olmuş. Açık ve net konuşuyum. ubisoft serilerinde ac 2 ve farcry 3 den sonra çıkan oyunlar sadece para sömürme kesinlikle indirim olmadna alınmaması gerekiyor. Call of duty zaten hikaye senaryosunu mw ile bitirdi. Activison aç olduğunu herkes bilir coddanda uzak durun. Hatta konsolculara tavsiye destiny 2 yi bile almayın. EA games bf serisini hiç geliştirmedi. Oyuna sadece grafik olarak bakan adamlardan uzak durun. Frostbite 3 de öyle aham şaham bir motor değil. Steamda bazen takip ediyorum. Bağımsız yapımcıların oyunlarını grafikleri 2d ama öyle güzel zevk veriyorki malesef bizim Türkiyede kaliteli oyuncu yok arkadaş. Millet sırf bitirmek için oynuyor. Git 20 ? ye indirimde 10 ? kadar düşen oyunları al oyna. Ubisoftun kıçıkırık ac ve far cry 4 primal copy paste serilerinden 10 kat daha iyi.(bu oyunlların hepsini orjinal alıp oynadım imkanım var.) Ama imkanı olmayanlara tavsiye etmem. Zaten 5 para etmezler.




  • Yeni çıkan bir çok oyun kırılamadı fifa 16 ,need for speed , the divison gibi ,esas sorulması gereken soru şu bu kırılamayan oyunların satış rakamları nedir.Bir oyunun kırılıp kırılmaması onun satışlarını etkiliyor mu yoksa etkilemiyor mu bunu görmemiz bilmemiz lazım.Bence bir etkisi olmuyordur çünkü fifa'yı korsan oynayan adam zaten o oyunu offline oynuyor sırf offline fifa oynayım diye dünya kadar para vermez.
  • Bizim torrent veletleride çok zor durumda rastgele torren siteleri gezdim çöpliğin içinde can çekişiyorlar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • oyun fiyatları çok yüksek kırılmış oyunlada sadece öykü bölümü oynanıyor bekleyip fiyatı düşünce almak en iyi seçenek

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.