yapan kişi haram ediyorum dediyse haramdır günahdır kul hakkıdır
allahım inşallah hepsi helal eder
AMİN
Bi dvd ye 40 ytl para vereceğime internetten indiririm bu dediğim bence haram deildir çünkü ben başka birinden dosya paylaşıorm.Bu paylaşmaktır hırsızlık deil.
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Bi dvd ye 40 ytl para vereceğime internetten indiririm bu dediğim bence haram deildir çünkü ben başka birinden dosya paylaşıorm.Bu paylaşmaktır hırsızlık deil.
bu apaçık haramdır... ama... dvd satmak hele bunu 40 liraya satmak ne kadar yasal olsada caiz midir? değildir elbette.. hatta çok günahtır, kul hakkıdır..
şöyle düşünün, bir film, albüm yada kitap... alacaksınız, bunun cd halinde olanı 7.5, dvd halinde olanı 30 lira olsun.. şimdi aradaki fark sadece ve sadece üzerinde barındıkları medyadır, yani, film diyelim, oyuncudan yönetmene, ışıkcıdan sesçisine sırf siz vcd değil dvd izleyeceksiniz diye daha çok para kazanmıyor, zaten onlar anlaşmaları gereği alacakları para belli ve çoktan almışlardır.. onların bir kaybı yok.. sanatçının, eser sahibinin, işte emeği geçen hiç kimsenin bir kuruş eksik yada fazlası olmaz dvd yada vcd aldığınızda...
peki arada 4 kat fark var.. bu mazdemki medyaların farkıdır, dvd fiyatları cdlere göre biraz pahalıdır ewet ama çok çok pahalı değldir.. sarf malzemesi olarak çoğumuz dvdrw,cdrw alıyoz.. öyle uçurumlarca fark varmı.. üstelik şirketlerin toplu halde aldığını düşünün..
peki neden o halde vcd ile dvd arasında sadece 1 yada 2 lira fark olması gerekirken.. (dvd farkı, kutu, ambalaj vs.masrafları dahil...) bu kadar fahiş fiyat isterler... sizce bu normal mi?
hatta ben derimki makul ücretlere internetten herşeyi pazarlasınlar ve hatta indirilebilir şekilde paylaşıma açık kalsın.. sonuçta o çok çok gözümüzde büyüttükleri vcd, dvd, umd, kitap gibi eserlerin aslında basılı yada kayıtlı olduğu medyaya gereğimiz yok.. onlarca ve hatta çoğumuzda yüzlerce gigabyte harddisk ve cd ve dvd yazıcılar mevcut hepimizde.. ben medyaya para vermek istemiyorum...
o zaman ne olacak.. şimdilerde hani divx çalarlı videolar falan çıktı hani.. o zaman neden tek cdye yazılabilen bir film için daha pahalısını ödeyeyim ki.. diye avi formatında divx filmler almak isteyecez... buradan dvd masrafını dörtte bire indirdik mi.. üstelik de yasal.. çünkü divx çalar var.. firmalar divx film üretsinler neyse... birde bu cdleri de almaktan vazgeçip internetten indirdiğimizi de düşünürsek.. kaba bir hesapla üçte bir maaliyete daha indir diyelim.. mesela cd 7.5 lira ise cd de almıyom marketten.. böylece dükkan kirası, çalışanların maaşı, vergisi, ssk, ve diğer giderlerine de karışmıyorum işletmelerin.. ne yapımcının ne dağıtıcının ne satıcının.. bu son derece normal....
o halde neden filmler 2.5 liraya satılmıyo... bu ne kadar yasa dışı gözüksede, aslında onlar HELAL OLMAYAN YASAL KAR EDİYORLAR... HELAL OLMAYAN YASAL YOLLARLA BİZİ KAZIKLIYORLAR...
şimdi arkadaşlar.. mademki aynı filmi iki ayrı fiyattan satıyorlarsa diğer pahalı olanın tek fazlası Allah için sadece edilen masraf kadar olmalı.. çok çok abartoı rakamlarda olmamalı... kullanılan malzemeden fazla para istemek dini açıdan yasaktır.. sonra demeyin korsan helal mı diye.. değil.. değil ama... biz internetten yukarda anlattığım mantık çerçevesinde 2.5 liraya edinebilmemiz gerek...
bundan dolayı korsan kullanın içiniz rahat olsun.. çok çok isterlerse yapacağınız savunmada.. ne cd çaldınz.. ne yapımcı, dağıtıcı ve satıcının malına tecavüz ettiniz.. maddi bir şey çalmadığımz gibi sanatçı ve emeği geçenler ise paraları çoktan aldı..
Hırsızlık değildir diyen arkadaşlara soruyorum :
Bir albüm çıkarttığını farzet ve 30 YTL den satıyorsun. Ben satın alıp çoğaltıyorum, tanesini 10 YTL den satıyorum. Bana tepkin ne olurdu ?
Haramdır.
Bu noktada aklıma şu soru geldi, Rocco'nun filmlerini korsan indirip seytretmek öteki dünyada başımıza ne gibi işler açar, rocco gelip hakkını bizden alırmı??
BU YÖNETİME HERŞEY MÜSTEHAK ORIJINALMİ ALACAKTIK.
PEKİ BENSANA BİR SORU SORAYIM HÜKÜMETİN TEMİZLİK-DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI-BENZİN-ELEKTRONİK EŞYA VB. MALLARDAN SATIN ALIRKEN ALDIĞI VERGİYİ TEKRAR VERGİ İADESİNDE KULLANAMAMAN HIRSIZLIKMIDIR. HEMDE TARTIŞMASIZ DÜPEDÜZ DOLANDIRICILIKTIR.[/b]
hırsızlık falan değildir.
adam emeğine 100 ytl bile verse vermek zorundayız!
zaten verdiğimiz o paraların çoğu devlete vergi olarak gidiyor
korsan aldığınızda devletin eline ne geçiyor? hiçbirşey!
devlet'in gelirleri azalıyor ve ülkedeki birçok fakirler iş bulamıyor ve korsan aldığınızda buna destek oluyorsunuz. korsanın gelişmesini sağlıyorsunuz ve birçok insan belki de sizin yüzünüzden korsan kullanıyor yani kişisel değil TOPLUM HAKKI oluyor
KORSANA
@EkSeLAnS Ben Seni p.rno indirirken kaç defa yakaladım. (Yalan Söylemiyorum) Onlarda Korsandı Haberin olsun
1) Her şarkı söyleyen sanatçı değildir.Şarkıcıdır 2) Sanat yapıyorsa eğer 10 milyon vermeye değer 3) Korsan diyorsan hırsızlıktır. 4) Ben bir hırsızım
hızsızlık değildir ayıptır sadece
deil hırsızlık, uynaıklıktır.
açıkacası ben bir şarkı için albüm almam, bi kere gülben ergen bir şarkısı vardı 2-3 sene önce yazın çıkan kasedinde , gittim kasedini aldım, bi şarkı var 6 milyon veriyorsun bi şarkı için diğerleri de berbat.
Ama 1 ay önce kutsinin albümünü indirdim , şarkıları süper hepsi dinlenilebilir tarzda ve çok beğendiğim için gittim orjinal kasedini aldım Kutsi değerimi bil başksının kasedini almam bak bir de yaşar'ın orjinal kasedini alrım başka almam
Bugün gidin bir dükkana bir müzik CD si, türkçe 7 ila 10 YTL arasında değişirken yabancılar 20 YTL ye kadar çıkyor ve VCD ler 15 milyon DVD ler 35-40 milyon. HANGİ TÜRK VATANDAŞININ GÜCÜ BUNLARI ALMAYA YETER
Birde çıkıp korsana hayır falan demiyorlarmı sinir oluyorum fyatların indirin ozaman kardeşim Ne bu böyle sanki gelir seviyemiz ayda 3000-4000 dolar
sadece gülüyorum bunlara ve MP3 indirmeye devam ediyorum
AKILLI MANTIKLI İNSAN BUNU AYIRT EDER VE MP3 İNDİRENLERE HAK VERİR ama şarkıcıların çoğunda bu aklı ne gezerrrr.
Elin maykılı bir kaset yapıyor 5 yıl,7yıl yatıyor.Biz senede 2 tane çıkarıyoruz yine para yetmiyor
İmza İbrahim Tatlıses
Sanatçının amacı sanat yapmaksa ulaşabildiği kadar çok kişiye ulaşmalı. Ulaşırken korsan da kullansa saygı duymalı. Geçimini konserden, şovlardan bir şekilde kazanır başarılıysa.
eğer bu hırsızlıksa ben hırsızlığı seviyorum napacaklar milyon dolarları kazandıkları parayla zaten dünyayı alıyolar az da biz kazanalım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme