Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (714. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
98.246
Cevap
224
Favori
4.563.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
251 oy
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

Hocam ben dünyada çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Çünkü ünlülerde de çok fazla görüldü. Gençler ayakta mı geçiriyor anlamadım ki.

Alıntıları Göster
    Virüsün korkutucu boyutlarından birisi de bu. Pozitif olup herhangi bir semptom göstermeyen çok fazla insan var ve bu insanlardan çevresine bulaşıyor. Bunlardan biri ben de olabilirim,Ahmet,Mehmet de olabilir ki ciddi manada şüpheleniyorum kendimden. Test yapılmazsa bilemeyiz,fakat çevremiz için iş işten geçmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 17 Mart 2020; 1:39:46 >

• ulan şu naif adama da bu yapılmaz be. adam 6 saatlik toplantıdan çıkmış muhabirin taktığı şey mikrofon olmayışıymış

bu muhabirler naif, nazik birini gördüğü anda sapıtıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Şu virüs Arap kaynaklı olsa ve araplardan yayılsaydı şu an ortalık Araplara küfürden geçilmiyordu ama iş Avrupa ve Çin olunca kimse pis Avrupalılar demiyor.
    önceki mesajlarımda hatta aylar yıllar önceki mesajlarımda yazdım.
    2025 Volkswagen TAYRON Elegance
  • almanyada vaka sayısına gore ölü sayısının az olması bu son gelişmiş tıbbi bir alet varmış ciğere kalbe hava basan insanları zorla yaşatıyorlamış nedeni oymuş, chatboxda oyle yazıyor..oda işkence be...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu tür ağır hastalıklarda bağışıklık sistemi cevap vermeden iyileşemezsiniz. Cevap vermesi içinde semptom gerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güney Afrikadaki Swaziland krali 2.Mswati ülkenin adı Switzerland (isviçre) ile karıştırıldıgı için kafasına göre Eswatini olarak değiştirmişti.
    Eswatinide de ilk vaka görüldü.
    kral bu :

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

Orijinalden alıntı: kerimcem

almanyada vaka sayısına gore ölü sayısının az olması bu son gelişmiş tıbbi bir alet varmış ciğere kalbe hava basan insanları zorla yaşatıyorlamış nedeni oymuş, chatboxda oyle yazıyor..oda işkence be...
    *vaka değil *waka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 17 Mart 2020; 1:43:1 >

Orijinalden alıntı: Elma

Cumhurbaşkanı Çarşamba günü umarım OHAL ilan edip sokağa çıkma yasağı duyurur.
    imkansız %0.1 ihtimal değil türkiyede şu an o...vakka sayısı 1000+ ulaşmadan yapılmaz o hiç bir ülkede yapmadı zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Mart 2020; 1:42:10 >

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

umreden gelen vatandaşların karantinaya alındığı odalarda birinde kalan kişinin videosu

https://twitter.com/BayOsmanoglu/status/1239645531024039937
    İşte herkes böyle vefalı ve sabırlı olabilse keşke. 2 hafta dişlerini sıkıp beklemeleri lazım. Milyonlarca insanın risk altında, bunun bilincinde olmalılar.

Orijinalden alıntı: gun

Öyle taşıyıcı semptom göstermeyen kişi filan biraz şehir efsanesi öyle birşey olabilir diye teori var ama kanıtlanmış bir şey yok.

Bu tür ağır hastalıklarda bağışıklık sistemi cevap vermeden iyileşemezsiniz. Cevap vermesi içinde semptom gerek.
    Nba oyuncusu Donovan Mitchell bir kaç saat önce ki röportajında şu an çıkıp 7 maçlık seri oynayabilirim dedi.

Nba oyuncusu Christian Wood'da hiç bir semptom göstermemesine rağmen önlem olarak yapılan takım testinde kendi sonucu pozitif çıktı.

Futbolcu Jorge Jesus,kendimi tamamen normal hissetmeme rağmen sonucum pozitif çıktı dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

imkansız %0.1 ihtimal değil türkiyede şu an o...vakka sayısı 1000+ ulaşmadan yapılmaz o hiç bir ülkede yapmadı zaten...

Alıntıları Göster
    Bulgaristanda vaka sayısı 40larda iken OHAL ilan edildi. Yine vaka sayısı düşük olup ohal ilan eden bir sürü ülke var ne 1000 kişiden bahsediyorsun zaten o rakamlara ulaştıktan sonra tedbir almanın bir manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Doğal olduğunu düşünürsem şu varsayımda bulunurum dillendirilen ama umursanmayan küresel ısınma olabilir dikkat ederseniz geçen yıl çok fena sıcaklıklar vardır hatta bölgesel depremler görüldü herkes panik oldu yer yer.

Bu buzulların erimesi ile önceden varolan ve belki açığa çıkan virüsler taşındı ve deniz yolu ile hayvanlarla insanlara geçti tabi doğal yollarla olduğunu düşünürsem bu yıllardan beridir varolan ama geri ortaya çıkan birşey belkide.mutasyon sonucu değişen bir olgu.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141914909
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141914973

"Son olarak bir şey eklemek istiyorum. Kutuplarda milyonlarca yıllık evrimsel süreçte maruz kalmadığımız, hiç bilmediğimiz ve tehlike seviyesini ölçemediğimiz belki milyonlarca virüs türleri (strain) mevcut. Bu buzlar eridikçe bunlar sulara karışıp yarın öbür gün bir yerde patlak gösterecektir ve o zaman da yapılan aşı sayıları kuvvetle muhtemel şimdikinden daha fazla olacaktır. Bu doğaldır. Öyle toprakta oynayıp bağışıklık kazanma falan yok, köy ağaları. Burası aptal saptan bir forum haline geldi. İşin kötüsü insanlar buraları okuyup bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar.

Ne haliniz varsa görün diyemiyorum da ama o çocukların sağlıklı ve düzgün bir yaşama hakkını ellerinden hiçbir gerekçe olmadan, sırf kendi cehaletiniz ve gururlarınız yüzünden mahvetmenize üzülüyorum. Buna da izin verirse devlet ve el atmazsa, biz ülkece bitmişiz demektir. Ben devlet erkanının, bilhassa Sağlık Bakanlığı'nın mutlaka bu konuda sert tavır almasını bekliyorum.
    "

demişim bundan 1.5 ay kadar önce bir aşı tartışması konusunda. Bakın görün, bu baştaki mesajımda söylediğim aşı karşıtlığı, Covid-19 aşısı bulunduğu ve halkın erişimine sunulduğu vakit iyice cozutacak.

Burda da kendini bilmez ve evrimin e'sini duyunca alerjik reaksiyon gösteren, lafı ağzınıza tıkmaya çalışan cahil cesaretli insanlarla tartıştığım için, seyrin nasıl olacağını az çok tahmin edebiliyorum sıradan bir vatandaş olarak. Esas bu salgının sonunu neden bilim insanlarının öngöremediğini ve akabinde bilimin bu acı ama gerçek tabloyla karşı, insanlara tedbir haricinde tatmin edici cevaplar verememesinden dolayı piyasaların endişeli tepkiler vermesinin sebeplerini, tam da bu aşı karşıtlığı ve "bana bir şey olmaz"cı komplo teorisyeni zihniyetleri ile açıklayabiliriz diye düşünüyorum.

• Şu ceoların neden istifa ettiklerine dair açıklamaları var mı? Bu kadar çok üst düzey yöneticinin aynı süre aralığında istifa etmesi gerçekten ilginç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RipHamilton

Bu mantıkla Çin'de şu an ölü sayısı 100.000leri aşmıştı... Ayrıca virüs kendisini en geç 14 gün içinde belli ediyor. Bazısında 2 günde bazısında 8 günde belli edebilir. 14 günün mantığı öyle işlemiyor büyük ihtimalle.

Alıntıları Göster
    sars virüsü çinde 50 mi 200 müdür nedir kişiyi öldürdü demiş çin. sonradan bakmışlar resmi rakam 800lerde. çinin yalan söylediği ortada. çin in 2. açtığı 12 günde inşa ettiği hastane 60,000 yataklı imiş. 2. hastane bu. 1.de var. belki başkada vardır. yani 2000 kişi ölecek ama ülkedeki hastaneler yetmeyecek. ve sen 120,000 kişilik acil 20 günde hastane yapacaksın. çindeki rakamlar inandırıcı geliyor mu? italyada kaç gündeki ölü sayısı belli. çin 3 şehir karantinaya aldı nüfusu 50milyon. italyanın toplam nüfusu kadar. nasıl oluyorda ölü istatistikleri tialyadan aşırı farklı olabiliyor? ortada ters bir durum yok mu? ben çinde en az 1 milyon ölü olduğunu düşünüyorum.
    .
    ki 300 milyonluk abd de 12 ayda 1 milyon civarı ölü olabileceği varsayılabilirken -dünyanın en gelişmiş ülkesi abd-, çin 1,3 milyar nüfus, abd nin 4 katı, ölü oranı 4 milyon kişi olur 12 ayda. ilk virüs kasımda görülmüş, hadi resmi olan aralık diyorlar, ocakta ölümler başladı deniyor resmi olarak, ocak şubat mart. yani 3 ay geçmiş, 1/4 yıl geçmiş. yani 4 milyon /4 = 1 milyon. mantık ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bulgaristanda vaka sayısı 40larda iken OHAL ilan edildi. Yine vaka sayısı düşük olup ohal ilan eden bir sürü ülke var ne 1000 kişiden bahsediyorsun zaten o rakamlara ulaştıktan sonra tedbir almanın bir manası yok.

Alıntıları Göster
    ohal başka şey ülkenin fişini çekmek karantina ayrı şey ikisi çok farklı şeyler 200-500 ü aşarsak ohal gelebilir evet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Mart 2020; 1:47:6 >

• 
Sayfa: önceki 712713714715716
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.