Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (4499. sayfa)
-
-
Durma kardeşim evde. Kafaya bak, aşı olmayan yüzünden evde durmak zorunda değilmiş. Ol aşını çık dışarı.quote:
Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. StrangeAŞI KARŞITLARINA KISITLAMA GELSİN. KİMSE BİR SENE DAHA EVDE DURMAK ZORUNDA DEĞİL! KİMSE OKULUNDAN İŞİNDEN BİR SENE DAHA UZAK DURMAK ZORUNDA DEĞİL. AŞI OLMAM İNSAN HAKKI DİYORLAR AMA BU KADAR İNSANIN EVE TIKANMASINA SEBEP OLUYORLAR. İNSAN HAKLARI BİR TEK SİZE Mİ ÇALIŞIYOR ?
KİMSENİN BİR SENE DAHA EVDE DURMAYA NE SABRI NE DE EKONOMİK GÜCÜ KALDI
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
📌 Yeni makale; Pfizer- Biontech aşısının 6 aylık takip sonuçları (ön baskıda);
Semptomatik enfeksiyondan koruyuculuk:
2 ay % 96
2-4 ay % 90
4-6 ay % 83.7
👉 6 ay boyunca ağır hastalığa karşı koruma % 97. Çalışmada 12-15 yaş grubu da var. 👏👏
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.28.21261159v1https://twitter.com/DrGunerSonmez/status/1420468995610775556/photo/1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: torata90
Durma kardeşim evde. Kafaya bak, aşı olmayan yüzünden evde durmak zorunda değilmiş. Ol aşını çık dışarı.
Alıntıları GösterCAHİL DEĞİLİM OLDUM AŞIMI ZATEN. EVDE DURMUYORUM. TEK KORKUM AŞI OLMAYAN CAHİLLER SEBEBİ İLE BİR SENE DAHA EVDE DURMAK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 29 Temmuz 2021; 9:48:6 > -
Aynen kardeşim, aşı olmayan cahilleri Afganistan'a yollayalım, Afganlar zaten geliyor. Mutlu mesut yaşarsınız Afganlarla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşı olmayanların olanları eve hapsetmek gibi bir isteği yok. Seni eve hapseden devlet. Özgürlüğünü kimseye vermezsen evde oturmak zorunda kalmazsın.quote:
Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. StrangeCAHİL DEĞİLİM OLDUM AŞIMI ZATEN. EVDE DURMUYORUM. TEK KORKUM AŞI OLMAYAN CAHİLLER SEBEBİ İLE BİR SENE DAHA EVDE DURMAK
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: cauchy33Hocam kan sulandırıcı hapı günlük mü kullanıyorsun yoksa gün aşırı mı? ben genelde gün aşırı bir bazen unutunca 3 günde bir kullanıyorum. Bu arada kullandığım hap ecopirin.
Alıntıları GösterHer gün kullanıyorum. Biz covid de geçirdiğimiz için doktorlar günlük olarak kullanacaksınız dediler. Akşamları 18:00 ile 20:00 arasında kullanıyorum. Aynı hap benimki de ecopirin. 1 aylık vermişlerdi sonra bitince 6 ay daha kullanacaksınız dediler. Ben sürekli kullanma konusunda endişeliydim ama benden 30 yaş civarı büyük doktor kuzenim var bana endişe etme ben yıllardır kullanıyorum dedi. Hap değil ama iğne var onu kullanırken dikkat etmek lazım. İğne filan kullandıysan bir süre dikkat etmek lazımmış. Kanama filan olursa durdurması zor diyorlar. Ben dişçiye gidiyorum o sebeple söyledim aşıdan sonra iğne olunca o zaman dedi diğer dişleri yaparım daha sonra çekilmesi gereken dişi çekerim dedi. Dişlerden biri kökünden kırıkmış çekmesi lazım ama bu kan sulandırıcı mevzusu yüzünden ona dokunamıyor.
Devamında yazacaklarım herkes için:
D-dimer (Kantitatif) diye bir değer var kanda onu ölçtürün ara ara diyorlar. Ben de şuan 160 filan son yapılan tahlilde. 0-500 arası olması lazım. 500 üstüne çıkarsa pıhtı atma riski var. Covid sırasında bende bir ara 645 filan görmüş.
Ferritin (Serum/Plazma) diye bir değer var bir de. Bu ikisi filan covid sırasında çok önemli. Ferritin (Serum/Plazma) doktorlar çok önemsemiyor ama önemli.
Ferritin yüksekliği genellikle iltihaplı hastalıklara, kronik hastalıklara, aşırı alkol tüketimine bağlı olarak görülen karaciğer rahatsızlıklarına ve kalıtsal ya da sonradan edinilmiş demir metabolizması bozukluğu olarak tanımlanan hemokromatoz gibi hastalıklara bağlı olarak görülür. Tip 2 diyabet, hipertiroidi, lösemi ve hepatit C ferritin yüksekliğine neden olan diğer rahatsızlıklardır.
Covid de bu değerin yüksekliğine sebep olan bir hastalık. Ciğerler de tutunma olduğunda bu değer limitin üstüne çıkıyor. 30-400 aralığında olması gerekiyor. Ayın 14'de yaptırdığım teste 236 çıktı. Nisan ayında Covid geçirirken bu değerim 700 üstünü gördü. Covid geçiren ama ciğerlerin de tutunma olmayan annem de bu değer 200 üstüne hiç çıkmadı.
Ciğerler de tutunma olmasa bile oksijen seviyesi düşebiliyor bilginiz olsun arkadaşlar. Ama tedavi olunmazsa ciğerlerde tutunma oluşma riski var bu sebeple oksijen seviyesi düşen ama ciğerlerinde tutunma olmayan kişileri de hastaneler tedavi altına alıyor.
Annemin doktor bir öğrencisi tekrar covid olursanız mutlaka oksi metre ile oksijen seviyenizi ölçün şayet oksijen seviyesi düşmezse endişe edecek bir durum olmaz ve o vakit hastaneye yatmanız gerekmez dedi. Oksijen seviyesi çok önemli. Yurt dışında bazı ülkeler onu pek umursamıyormuş. Başka belirtilere bakıyorlarmış.
Ama ülkemiz de oksijen seviyesi hastaneye yatış aşamasında çok önemseniyor. Ülkemiz de bu çok önemsenmeze belki de ölüm oranları daha da fazla olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 29 Temmuz 2021; 10:47:43 >
-
Annem babam 3.doz aşı olamaya gittiler aşı yokmuş(aile hek. Biontech) 1 saat oldu bekliyorlar. Bir çok kişi geri dönmüş. Aşılama bitmez böyle giderse.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBeyHocam temizlemek çok kolay. Konuya mesaj atmak için 500 mesaj veya en az 6 aylık üyelik sınırı getirip konudaki trollere 1 kere uyarı cezası 2.'ye konudan sınırsız uzaklaştırma vereceksin. Toplasan 7-8 kişiler, 3-4 güne konu komple temizlenir.
-
quote:
Aşı olmayanların olanları eve hapsetmek gibi bir isteği yok. Seni eve hapseden devlet. Özgürlüğünü kimseye vermezsen evde oturmak zorunda kalmazsın.
Alıntıları GösterYa yürü git gerçekçi şeyler söyle. SJW lik yapma. Çık dışarıda tersten göstersinler sana dünya kaç bucak. Gezii olayları ile bitti o iş.
-
Söylediklerim gerçeğin ta kendisi ama realite zordur dostum. Madem ki kabullendin, ağlamayacaksın eve kapanmak istemiyorum diye.quote:
Orijinalden alıntı: Sinirli ve SüratliYa yürü git gerçekçi şeyler söyle. SJW lik yapma. Çık dışarıda tersten göstersinler sana dünya kaç bucak. Gezii olayları ile bitti o iş.
Alıntıları Göster
quote:
Söylediklerim gerçeğin ta kendisi ama realite zordur dostum. Madem ki kabullendin, ağlamayacaksın eve kapanmak istemiyorum diye.
Alıntıları GösterHala SJW lik yapıyorsun.
-
Aynen.quote:
Orijinalden alıntı: Sinirli ve SüratliHala SJW lik yapıyorsun.
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: ColdaAynen kardeşim, aşı olmayan cahilleri Afganistan'a yollayalım, Afganlar zaten geliyor. Mutlu mesut yaşarsınız Afganlarla.
LAN NE ALAKA AFGAN İLE AŞI ? BUNLAR MAZ ZEKASI BU ÇIKMIŞLAR ŞİMDİ DE MÜLTECİ DİYORLAR. XD
-
quote:
Aşı olmayanların olanları eve hapsetmek gibi bir isteği yok. Seni eve hapseden devlet. Özgürlüğünü kimseye vermezsen evde oturmak zorunda kalmazsın.
Alıntıları GösterÖZGÜRLÜĞÜMÜ KİMSEYE VERMİYORUM. ÖZGÜRLÜĞÜMÜ ÇÖZÜMÜ AŞI KADAR BASİT OLAN BİR ŞEYE RAĞMEN YAPTIRMAYANLARA VERİYORUM. ÖLEN HER KİŞİNİN VEBALİ SİZE YAZIYOR. EMNİYET KEMERİ DE TAKMA O ZAMAN ? ZATEN TAKMIYORSUNUZ DA BU KAPASİTE İLE NEYSE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 29 Temmuz 2021; 12:3:8 > -
Hahah, aynen bro aşı olanlar covid yayıyor..hatta covidi yaymak için aşı oluyor millet..neyse askerlik yapanlar bilir, 2s kuralı vardır,eninde sonunda o kurala tabi olacaksınız nasılsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 29 Temmuz 2021; 12:5:20 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X