Şimdi Ara

Koronavirüs ABD’de mi doğdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koronavirüs ABD’de mi doğdu?


    Koronavirüsün kaynağı, bilinenin aksine Çin değil ABD olabilir. Geçen yıl ABD'de 14 bin insanı öldüren grip salgını, Çin'e taşınmış ve burada uğradığı mutasyonla daha öldürücü hale gelmiş olabilir. Virüsün ortaya çıkışının, Vuhan Askeri Oyunları'nın tarihiyle çakışması da dikkat çekici.

    Önemli yayın organlarından Amerikan Global Research, dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüsle ilgili çarpıcı bir analize yer verdi. Larry Romanoff imzalı analizde, koronavirüsün kaynağının bilinenin aksine Çin değil ABD olabileceğini iddia edildi.

    Çin, Japon ve Tayvanlı bilim adamlarının çalışmalarını aktaran yazar, geçen yıl ABD’de yaşanan ve 14 bin insanın öldüğü grip salgınına dikkat çekti.

    ‘İLK ÇİN’DE ORTAYA ÇIKMADI’

    “Batı medyası, koronavirüsün Çin’in Vuhan şehrindeki et pazarındaki hayvanlardan ortaya çıktığı iddiasını çok hızlı bir şekilde tüm dünyaya yaydı.

    Aslında o anda virüsün nereden çıktığı tam olarak bilinmiyordu.

    Ancak en son Çin ve Japon araştırmacılara göre, virüs aslında bir çok farklı bölgede birden ortaya çıktı fakat bu et pazarına ulaştıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde yayıldı. Daha da önemlisi, bazı Japon gazetelerine göre virüsün ilk olarak Çin’de ortaya çıkmadığı, hatta virüsün ilk kaynağının, ABD’de merkezli olduğu iddia edildi.

    ŞÜPHELİ PAZARA DIŞARIDAN GELMİŞ OLABİLİR

    Çinli araştırmacılara göre virüsün kaynağı Çin değil. Bilim adamları, Çin’deki bulguların örneklerini topladıktan sonra, virüsün Vuhan’daki deniz ürünleri pazarından kaynaklanmadığını, buna karşılık tanımlanamayan bir çok kaynağa sahip olduğunu ve sonra da Vuhan’daki bu et ve balık pazarına ulaştığını iddia ediyorlar.

    Çinli araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre de, yeni koronavirüsün kasım ayı sonunda Vuhan’daki Huanan deniz ürünleri pazarından daha başka bir yerde, insandan insana bulaşmaya başlamış olabileceğini ve pazara ulaştıktan sonra da, çok sayıda yakın temas nedeniyle hızla yayıldığını ortaya koyuyor.

    VUHAN ASKERİ OYUNLARI…

    Çin sağlık kurumları ve “istihbarat teşkilatları” daha sonra virüsün kökenini araştırmak için virüsün bulaştığı insanlardan, 4 kıtadan 12 farklı ülkeden yaklaşık 100 DNA örneği inceleyerek tüm çeşitleri ve mutasyonları belirledi. Bu araştırma sırasında, virüs salgınının muhtemelen Kasım ayında, Vuhan Askeri Oyunları’ndan kısa bir süre sonra başladığını belirlediler. Daha sonra Japon araştırmacılarla aynı bağımsız sonuçlara vardılar: Virüsün Çin’de başlamadığı, ancak dışarıdan tanıdığını belirlediler.

    Çin’in en iyi solunum yolları uzmanı Zhong Nanshan, 27 Ocak’ta “COVID-19 ilk olarak Çin’de keşfedilmiş olmasına rağmen, Çin’den geldiği anlamına gelmez” dedi. Japon haber sitelerinden Asahi’ye göre de, geçen yıl ABD’de grip salgını yüzünden ölen 14 bin insanın, aslında koronavirüs kaynaklı olduğunu ve ABD hükümetinin aslında virüsün ülkede ne kadar yayılmış olabileceğini kavrayamamış olabileceğini dile getirdi.

    Asahi haber kanalı aslında ABD’nin ya test etmeyi ihmal ettigi ya da sonuçları açıklayamadığını veya belirleyemediğini söyleyerek aslında, doğal olarak kasıtlı sorulardan kaçındı. Sadece ABD’de virüs salgınının meydana gelebileceğini belirtti. Batı’da internette bu haberin silinmiş olduğu görülüyor, ancak Çin medyası buna hala atıfta bulunuyor. Belki de ABD delegeleri koronavirüsü Vuhan’a getirdiler ve virüste bir miktar mutasyon meydana geldi. Bu da onu daha ölümcül ve bulaşıcı hale getirdi. Böyle olunca bu yıl yaygın bir salgına neden oldu.

    VİRÜS ÜLKEDEN ÜLKEYE FARKLILIK GÖSTERİYOR

    Tayvanlı bir doktor yaptığı çalışmada, virüsün ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini ama aynı gen havuzuna ait ise kaynağının da aynı olduğunu matematik, olasılık v.b bilimsel yöntemlerle açıkladı. Buna göre Tayvan’daki virüsün kaynağı, Ya Avustralya ya da ABD. Yaptığı çalışmaya göre bu virüsün Avustralya’dan gelme ihtimali yok. Ayrıca İran ve İtalya’daki virüsün de Çin’deki ile aynı gen havuzunda olmadığını, tamamen farklı karakterler gösterdiğini ve daha ölümcül olduğunu gösterdi.

    Tayvanlı doktor daha sonra virüs salgınında “Eylül 2019’a bakmalıyız” diyerek varsayılandan daha önce başladığını söyledi. Eylül 2019’da, bazı Japonların Hawaii’ye seyahat ettiği ve Çin’e hiç girmemiş olan insanların bu virüsü evlerine götürdüğünü söyledi. Bu, Çin’deki enfeksiyonlardan iki ay önceydi.”


    kaynak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • "Ayrıca İran ve İtalya’daki virüsün de Çin’deki ile aynı gen havuzunda olmadığını, tamamen farklı karakterler gösterdiğini ve daha ölümcül olduğunu gösterdi."


    Laboratuvar üretimi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    "Ayrıca İran ve İtalya’daki virüsün de Çin’deki ile aynı gen havuzunda olmadığını, tamamen farklı karakterler gösterdiğini ve daha ölümcül olduğunu gösterdi."


    Laboratuvar üretimi mi?
    Benim anladigim kadari ile topragi saglam olmayan memleketlerde ölüm orani fazla ayrica bir çinlinin erzurum bali yeme avantaji yok. Anadolu bu konuda 10-0 önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynagi Events201 . Tarih 4.11.2019

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Dut pekmezini unutmuşsun kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.