Bir kac yil önce gördügümde cok sasirmistim. @icon´un actigi konuda görünce aklima geldi ve Kornkreis´lar hakkinda bir konu acmak istedim. Orada yaptigim aciklamayi aynen buraya kopyaliyorum. Resimleri de hemen ekleyecegim.
quote:
Orjinalden alıntı: doganza
Bunlara "Kornkreis" deniyor. Ekili olan tarlalarin bazi kesimleri büyük bir ustalikla bicilerek orta cikiyor. Aciklanamayan cok ilginc bir hadise bu. Tarlalarda bir gecede kendi kendine olusan, müthis geometrik sekiller. Bugüne kadar kimler tarafindan yapildigi aciklanamadi. Insanlar yalnizca seyretmekle mesgul. Hem öyle kücük seylerde degil bunlar Bazen km´lerce alani kapsayan büyüklükte de olabiliyorlar.
O kadar titiz calismalar ki, birakin bir gecede yapilabilmesini, taklit edilebilmesi bile neredeyse imkansiz. Neden yapildigi ve ne anlatilmak istendigi konusunda henüz net bir bulgu yok.
Avrupanin cesitli ülkelerinde cok kere tespit edildi ve fotograflari internette yayinlaniyor. Sadece bunlarla ilgilenen insanlar, dernekler ve bunlara bagli olarak internet siteleri mevcut.
Benim yasadigim yere 10 km uzaklikta "Pesch" isimli bir kasabada da olmustu bu. Gidip görüldü ve sadece sasirildi tabi.
Kornkreis seklinde google´da arattiginiz da bir cok site bulabilirsiniz.
O kadar abartmışsınız ki,resimler olmasa önemli birşey sanacaktım.Bunları taklit etmek imkansız öyle mi?
Bu kadar görüntüyle abarti gibi geliyor haklisin. Bir ara baya arastirmistim. Ilginc seyler var. Su alltaki siteyi bi incele istersen.