Şimdi Ara

kopruden motorla geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, ben yeni motor aldim da. Kopruden gecmek icin ne islemler yapmak gerekiyor ayrintili olarak bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Motorla Köprülerden Geçmek

Motorcular, köprülerden geçerken belirli kurallara uymaları gerekmektedir. Bu kurallar, hem motorcuların hem de diğer araçların güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır.

Motorla Köprüden Nasıl Geçilir:

• Yavaşlayın: Köprüye girmeden önce hızınızı düşürün.
    • Orta şeridi kullanın: Mümkünse, köprüde orta şeridi kullanın.
    • Sollama yapmayın: Köprülerde sollama yapmak yasaktır.
    • Direksiyonu sıkıca tutun: Köprülerdeki rüzgar nedeniyle direksiyonu sıkıca tutun.
    • Lastiklerinizi kontrol edin: Köprülerdeki ek yerleri ve tümsekleri geçerken dikkatli olun ve lastiklerinizin iyi durumda olduğundan emin olun.

Motorla Köprüden Geçebilir Miyim:

Motorla köprüden geçip geçemeyeceğiniz, motorunuzun tipine ve gücüne bağlıdır.

• 50 cc motorlar: 50 cc motorlu motorlar genellikle köprülerden geçemezler.
    • 125 cc motorlar: 125 cc motorlu motorlar, köprülerden geçebilirler ancak dikkatli olmaları gerekir.
    • Daha büyük motorlar: 125 cc'den büyük motorlu motorlar, genellikle köprülerden güvenle geçebilirler.

Motorla Karşıya Geçmek:

Bir nehri veya kanalı geçmek için bir köprü kullanıyorsanız, aşağıdaki ek kurallara uyun:

• Yavaşlayın ve durun: Köprüye girmeden önce yavaşlayın ve trafik lambalarına veya işaretlere uyun.
    • Yaya geçidine dikkat edin: Köprülerde genellikle yaya geçitleri bulunur. Yaya geçerken motorunuzu durdurun.

Motorla köprülerden güvenle geçmek için bu kurallara uymak önemlidir. Kurallara uymak, motorcuları ve diğer sürücüleri güvende tutar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • anadoludan avrupaya geçeceksen birşeye ihtiyacın yok gazla geç :)

ama köprü üzerinde sağlam rüzgar olur dikkat et :)

ama avrupadan anadoluya geliyorsan hgs alman gerekir.

onuda çok yer veriyo en kolayı ptt sanırım. heryerde var. ön cama yapıştır yeterli olur

Not: motorun küçük hacimli ise boğaziçi köp. Ve FSM. köprülerinden rüzgarlı havalarda geçerken otobüsleri kendıne siper et köprüyü geçene kadar

Orijinalden alıntı: kmlsnmz.

motor markasi ne

Tvs hocam..

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

İşin para kısmını halledersin ama o köprüdeki rüzgar insanı bitiriyor.
    Çok iyi hatırlıyorum artçımla beraber giderken sağdan rüzgar bi vurdu 2 şerit sola attı beni iyi ki sol şeritte araba yoktu
    Otobüs veya kamyon gibi rüzgarı geçirmeyecek araçların yanından gitmeni öneririm

Eyvallah da o para kismini nasil halledecem iste onu ogrenmeye calisiyorum

Daha Fazla Göster
  • ruhsatın ile git bi pttye kardeş hgs alıcam de veriyolar o kadar :)
  • Bence kartlı olan hgs al, bildiğin istanbul kart gibi birşey. Cebine koy, ruhsatın içine koy ihtiyaç duyduğun anda çıkartıp elinle okutursun. Aklında bulunsun hgs de motosikletler içinde kart çıktı. Önceden motorcular; arabaların kullandığı 1.sınıf hgs kartları kullanıyorlardı şimdi sadece motosiklet için 6.sınıf kart veriyorlar. Dikkatlice kartın üzerine bakarsan motosiklet resmini göreceksin. Kart parası 15 lira içene en az 30 lira yüklüyorsun. Şayet bunlarla hiç uğraşamam diyorsan da sirkeciden vapura binip hareme geçersin.

ön camda kullanıyorum herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

hatta kart asla almam. eldivenle o kartı nasıl kullanıcam :)

montlarda cep olanlar var o şekilde kullanışlı olabilir belki ama cma yapıştırmadan memnunum

Orijinalden alıntı: agonfighter

quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

İşin para kısmını halledersin ama o köprüdeki rüzgar insanı bitiriyor.
    Çok iyi hatırlıyorum artçımla beraber giderken sağdan rüzgar bi vurdu 2 şerit sola attı beni iyi ki sol şeritte araba yoktu
    Otobüs veya kamyon gibi rüzgarı geçirmeyecek araçların yanından gitmeni öneririm

Eyvallah da o para kismini nasil halledecem iste onu ogrenmeye calisiyorum

Arkadaşların dediği gibi ön cama hgs yapıştır yada hiç yapıştırma, hgs plakana kayıtlıysa bas geç alarm ötecek yine ama bu sefer plakana kayıtlı olan hgs'den düşer.

• Kopruden motosiklet ile gecmek diye arattim beni buraya atti :) Su an hava durumunda ruzgarin hizi saatte 26km gosteriyor ve benim Anadolu yakasindan Avrupa yakasina gecmem gerekiyor. Bu ruzgar koprulerde 40km hiza cikiyordur. Motorum 250 lik. Oyle cikip da bir otobusu kendime siper ederek gecerim diyemiyorum, anlayacaginiz Marmaray'a kaldik yine :)

• Burada önemli olan motorunun kaç cc olduğu değil tipi ve ağırlığıdır. Eğer cross bir motor kullanmıyorsan motorun yol motoruysa ve ağırlığı 160kg üzeri ise, acemi de değilsen korkma geç. Dikkat etmen gereken şeyler 1-Gidonu fazla sıkmaman üst vücudu ve elleri rahat bırakman. Motorun dengesine güven. 2-Rüzgarın esme yönüne doğru motorunla hafif dengeli bir kuvvet uygula. 3-vücudunu motor üstünde mümkün olduğu kadar küçült. Motorun üstüne hafif eğilebilirsin kendini bükerek küçültebilirsin. Kontrolünü zorlaştıracak şekilde yatma motorun üstüne. 4-Normalde yola daha hakim olalım gerektiğinde sollayalım gerekirse kaçalım diye kendimizi şeridin solunda konumlandırırız. Rüzgar şiddetliyse şeridin ortasından git rüzgarın seni hafif sağa sola savurma durumlarında şerit ihlali yapmamak için bir pay bırak. 6-Eğer polisler tarafından yönlendirilmemişsen ve bir kamyon sol şerittte diğeri sağ şeritte gitmiyorsa ki bu köprüde çok olası değil, tavsiye edildiği gibi kamyon ya da otobüsün arasına girme. Rüzgarın esme yönüne göre sağına soluna otobüs ya da araç alabilirsin ancak rüzgarın yön değiştirebileceğini unutma. Buna güvenme. 7-Rahat ol panik yapma çok yüksek sürat ve çok düşük süratte gitme. Bunun nedeni rüzgara direnç gösterecek şekilde torklu gitmektir. Kazasız belasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan123 -- 15 Ağustos 2025; 13:16:33 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecrowly -- 30 Ağustos 2025; 14:58:50 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.